下載本文檔
版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進(jìn)行舉報或認(rèn)領(lǐng)
文檔簡介
1、Travel journal李仕才一、閱讀理解。Professional courses, such as Masters in International Business or MIB, have been taken by manystudents in the last two decades. They are choosing new-age non-conventional courses that guarantee abetter future. MIB is a specialized course that teaches the international busine
2、ss. There are valid reasonsfor so much popularity of MIB course.The course content and teaching methods of MIB are quite different from a normal MBA or Master ofBusiness Administration. It has been designed with the sole objective of developing professionals with anin-depth understanding and knowled
3、ge of the international trade. The course offers various advantagesover the conventional MBA degree course.The massive increase in the international business and foreign trade gives excellent job prospects ( 前景 )to the new generation. Acquiring a degree of MIB offers outstanding growth of job opport
4、unities. Those whowant to pursue in the field of marketing also have a good future after completing the degree from a reputedMIB college. Big multinational organizations look for talented people who can handle the job profile ofInternational Marketing Manage, and people with MIB degrees are preferre
5、d. The profile needs an in-depthunderstanding of the overseas markets, because it is the strategic post from the perspective of company s international business growth.Since business finance and economics are covered at length in the curriculum of MIB, students have greatjob offers in the field of f
6、inance as well. Typically, organizations offer the profile of international financecontrollers to those who complete MIB with the specialization of finance. The specialization covers aspectsof international taxes, accounts, budgeting and so on. People in this field are well-paid, and growthprospects
7、 are unlimited. After completing degree course from a reputed MIB college, there is a good scopein the banking and finance sector as well. International banks appoint people who have an excellent graspover the international banking policies, currency exchange, and international policies. Thus, MIB i
8、s the2golden key to success with brilliant job opportunities in national and multinational sectors.1._ The second paragraph is mainly developed by.A. analyzing causes B. listing figuresC. making comparisons D. proving definition2._More and more people intend to acquire adegree of MIB because _.A. it
9、 is a compulsory course in the collegesB. it offers them conventional economic knowledgeC. it offers them opportunities to do small businessesD. it helps them get good jobs in some organizations3.What can we learn from the last paragraph?A. The international finance controller is a high-quality job.
10、B. People get higher salary in business field than in finance field.C. MIB holders are more promising in all careers than others.D. International banks only accept employees from MIB colleges.4.What s the writer s purpose of writing this article?A. To make an advertisement for the MIB course.B. To a
11、nalyze the disadvantages of the MIB course.C. To explain why the MIB course is getting popular.D. To predict the development trend of the MIB course.【文章大意】本文屬于說明文,現(xiàn)在MIB 課程越來越受歡迎,文章中對其受歡迎的具體的原因進(jìn)行了分析。1. C【解析】推理判斷題。根據(jù)第二段第一句The course content and teachi ng methods ofMIB are quite different from a normal
12、 MBA or Master of Business Administration.和最后一句 The course offers various advantagesover the conventional MBA degreecourse.可知本段中主要通過對比MIB 和 MBA 課程之間的區(qū)別來組織全文的。故 C 項(xiàng)正確。2. D【解析】推理判斷題。根據(jù)文章第三段第四句Big multi nati on alorga ni zatio ns look fortalented people who can handle the job profile of International M
13、arketing Manage,3and people with MIB degrees are preferred.可 知很多大型國際組織更喜歡聘用有MIB 學(xué)位人才。這才是越來越多的人學(xué)習(xí)MIB 課程的主要原因。故 D 正確?;寿窘馕鐾评砼袛囝} 0 根據(jù)最后段前兩句Since business finance and economics art coxered at Zngth也阪curriculum of MIBrstudents hay亡great jfib ofifers迪the field of finance曲welL lypically,orgaziizaiion offer
14、 theiofjk of inreinatjoiial finance顧imlldoth窈 記who complete MB wigi thespecRjizatiQH of flnanc匕可 知MIE課程中含有商業(yè)金融萬面的課程而很多機(jī)梅會把國際金融控制師的工作給這些完成M3學(xué)位 的入,說明這星一俏亞常好的工作。故呂區(qū)確4.C【解析】主旨大意題。根據(jù)文章第一段可知現(xiàn)在MIB 課程越來越受歡迎。本段最后一句 Thereare validreasons for so much popularity of MIB course.提出了這一課程受歡迎有很多原因,文章接下來三段就對具體的原因進(jìn)行了說明
15、。故 C 項(xiàng)正確。二、單句語法填空1. Where is Peter? I can t find him any where.He went to the library after breakfast and (write) his essay there eversince.答案:has bee n writ ing2.He climbed up to the top of the church tower to getbetterview of theen tire city.答案:a3.(determ ine) to train his daughter inEn glish, he
16、put anad for an En glishtutor in the paper.答案:Determ ined4.I m afraid we ll have to work extra hours, for some problems are hard(settle).答案:to settle5.The old man insisted that he (pay) some money for his excellent work.答案:(should) be paid6.At first , I did most of the duties myself while other stud
17、ents cared littleclass activities.答案:about7.Thanks to your en courageme nt, I made con ti nu ous progress in math, and fin allymade up my mind (study) it in the uni versity.答案:to study8.The workers refused to give_ to the man ager s dema nds for work ing onweeke nds.答案:in9.The number of deaths from
18、heart disease will be reduced greatly if people are4persuaded (eat) more fruit and vegetables.答案:to eat10. If you don t have a good commandof English, you will be at a (advantage)whe n you try to get a job.答案:disadva ntage三、完形填空。閱讀下列短文,從短文后各題所給的A、B、C 和 D 四個選項(xiàng)中,選出可能填入空白處的最佳選項(xiàng)。Mildred Webinga Freeman
19、was an English teacher at the new middle school Iatte nded in the ninthgrade.She was nt my _1_ ; she was the adviser to the safetypatrol( 巡邏隊(duì))on which I _2_loved being around her and _3_ her sense of humor and kind pers on ality.Shewas _4_ a good liste ner.At the end of the year,she _5_ that she was
20、 moving to Florida , and I was very sad.We excha nged _6_ andbecame pen pals .I could tell her _7_,and she treated me _8_ respect eve n though I was a tee nager.In Florida , Mrs.Freema n became a Realtor( 房地產(chǎn)經(jīng)紀(jì)人 ),_9_ she man aged tofind time to write letters.She wrote _10_ stories and always took m
21、y concerns _11_ .She had given mea(n)_12_invitationto visit ,and I missed her so much.WhenI _13_ to take her up on the _14_ _, she answered,“ Get your shoes on and yourbags _15! You are welcome any time !”I spent three weeks with her in Miami.Her 16 of poetry , music, and creative writing _17me to f
22、ollowthese endeavors(努力). One day _18 hanging sheetson the clothesline , she _19_ and said,“You know, the sky is fuel for the soul. ” I had never looked at the 20 beforehearing those words.Two years later , I received a call that Mrs.Freema n had passed away.1. A.motherB. friendC. classmateD.teacher
23、2. A.servedB.advisedC. expectedD.led3. A.sharedB.enjoyedC. imaginedD.fou nd4. A.neverB.justC. stillD.also5. A.knewB.announcedC. thoughtD.realized6. A.addressesB.gifts5C. viewsD.roles7. A.manyB.muchC. everythingD.someth ing& A.inB.as6C. withD. to9. A.soB. butC. orD. for10. A.amusingB. differentC.
24、 emotionalD. ordinary11. A.immediatelyB. carefullyC. seriouslyD. privately12. A.urgentB. luckyC. ambiguousD. open13. A.decidedB. hesitatedC. wroteD. hurried14. A.offerB. promiseC. excuseD. message15. A.boughtB. foundC. filledD. packed16. A.loveB. dreamC. senseD. feeling17. A.persuadedB. encouragedC.
25、 forcedD. allowed18. A.beforeB. onceC. whileD. after19. A.looked overB. looked outC. looked upD. looked down20. A.cloudsB. flowersC. peopleD. houses【解題導(dǎo)語】本文主要講述了作者在中學(xué)期間和一名英語老師之間的故事。【核心詞匯】 adviser n 顧問 pen pal 筆友 concern n 擔(dān)心的事,關(guān)切的事1 D 根據(jù)上文中的“ Mildred Webinga Freeman was an English teacher at the new
26、 middle school I attended in theninth grade ”和空后的“ she w as the adviser to the safety patrol( 巡邏隊(duì) ) ”可推知, Mildred Webinga Freeman 不是作者的老師 (teacher) , 下文中的“ and became pen pals ”也是提示。2. A 根據(jù)語境并結(jié)合選項(xiàng)可知,作者當(dāng)時也在巡邏隊(duì)里。serve “為工作”。3 B 根據(jù)空前的“ I loved being around her ”可知,作者喜歡 (enjoyed) 老師的幽默感和善良的品質(zhì)。4.D 根據(jù)上文中的
27、an English teacher ”和the adviser ”可知,本句是對這位7老師身份的補(bǔ)充說明。她也(also)是一個好的傾聽者。5.B 根據(jù)語境可知,老師宣布(announced) 了一個消息,她要搬到佛羅里達(dá)州了,作 者感到很傷心。6.A 根據(jù)上文中的At the end of the year, she _5_ that she was moving toFlorida ”和空后的and became pen pals ”可推知,作者和老師互換了地址(addresses),成了筆友。7.C 根據(jù)上文中的and became pen pals ”與空后的she treated
28、me_8_ respect even though I was a teenager ”可推知,作者與老師無話不談,這與上文作者樂于和老師相處的背景呼應(yīng)。故選C。8.C 固定搭配:treat sb.with sth.意為以某種態(tài)度/方式對待某人”,符合語境, 故選 Co9.B 根據(jù)空后的 “ she managed to findtime to write letters”可推知,上下文 表示轉(zhuǎn)折關(guān)系。故選 B。10. A 根據(jù)上文中的I loved bei ng around her and _3_ her sense of humor andkind personality”可推知,老師很
29、幽默,總是給作者講一些好笑的(amusing)故事。11.C take sb./sth.seriously 為固定搭配,意為認(rèn)真對待某人/某事”。老師認(rèn) 真對待作者所關(guān)切的事情。12.D 根據(jù)下文中的You are welcome anytime ”可推知,老師歡迎作者隨時來訪,an open in vitation 為習(xí)語,意為隨時可以來訪的邀請”,符合語境,故選 Do urge nt 急迫的”;ambiguous 模棱兩可的”。13.C 根據(jù)上文中的We exchanged _ 6_ and became pen pals ”可推知,作者寫 信(wrote)告訴老師,他接受她的提議 (of
30、fer)。14. A 參見上題解析。offer “提供,提議”。15. D 因?yàn)樽髡咭タ赐蠋?,因此老師建議作者收拾行李(packed),隨時歡迎作者的到來。16. A 老師對詩歌、音樂和文學(xué)創(chuàng)作的熱愛(love)激勵(encouraged)著作者去努力。17. B 參見上題解析。18. C一天,當(dāng)老師正在把床單掛在曬衣繩上的時候,她抬頭看(looked up)到了天空而有所感悟。while 當(dāng).時。19. C 參見上題解析。20. A 根據(jù)上文中的You know, the sky is fuel for the soul”并結(jié)合選項(xiàng)可知,當(dāng)時老師看了天空,此處指的應(yīng)是天上的云(clouds)四、單句改錯81.Stella could hardly wait see her
溫馨提示
- 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
- 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
- 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
- 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
- 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
- 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
- 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。
最新文檔
- 2025重慶大學(xué)輸變電裝備技術(shù)全國重點(diǎn)實(shí)驗(yàn)室勞務(wù)派遣項(xiàng)目研究人員招聘(長期有效)筆試重點(diǎn)試題及答案解析
- 2025年農(nóng)產(chǎn)品跨境電商供應(yīng)鏈平臺構(gòu)建與技術(shù)創(chuàng)新可行性分析報告
- 2025福建醫(yī)科大學(xué)安全保衛(wèi)工作人員招聘2人(十四)考試核心試題及答案解析
- 2025山東陽昇甄選產(chǎn)業(yè)運(yùn)營有限公司選聘7人考試重點(diǎn)題庫及答案解析
- 2025年共享經(jīng)濟(jì)平臺商業(yè)模式創(chuàng)新報告
- 2026天津市和平區(qū)事業(yè)單位招聘38人考試核心題庫及答案解析
- 2025重慶市銅梁區(qū)虎峰鎮(zhèn)人民政府公益性崗位招聘2人備考核心題庫及答案解析
- 武勝縣嘉陵水利集團(tuán)有限公司公開招聘3名工作人員考試核心題庫及答案解析
- 2025西安市浐灞第一幼兒園招聘出納備考核心題庫及答案解析
- 2025重慶市長壽區(qū)城市管理服務(wù)中心招聘數(shù)字城管工作人員3人考試重點(diǎn)試題及答案解析
- 人教版五年級語文上冊期末考試卷【含答案】
- 大班科學(xué)《化冰實(shí)驗(yàn)》課件教案
- 四川省2025年高考綜合改革適應(yīng)性演練測試化學(xué)試題含答案
- 飛機(jī)鉚接工(技師)理論考試參考題及答案
- 醫(yī)療機(jī)構(gòu)安全生產(chǎn)事故綜合應(yīng)急預(yù)案
- 水利信息化計(jì)算機(jī)監(jiān)控系統(tǒng)單元工程質(zhì)量驗(yàn)收評定表、檢查記錄
- 《管理學(xué)原理》課程期末考試復(fù)習(xí)題庫(含答案)
- 簡明停車場租賃協(xié)議
- DL-T+5174-2020燃?xì)?蒸汽聯(lián)合循環(huán)電廠設(shè)計(jì)規(guī)范
- 消費(fèi)者在直播帶貨中沖動行為的影響因素探究
- 核物理與輻射安全智慧樹知到期末考試答案章節(jié)答案2024年哈爾濱工程大學(xué)
評論
0/150
提交評論