下載本文檔
版權說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內容提供方,若內容存在侵權,請進行舉報或認領
文檔簡介
1、五年級滬教版英語下冊閱讀理解知識點專項練習班級:_ 姓名:_1. 閱讀短文,判斷正誤。Nancy goes out after lunch. She comes in a shop. A salesman says to her, 'Can I help you?''Yes, please.' says Nancy, 'I want a hat.'The salesman shows some hats to her. She feels warm in the shop and puts her hat on the counter (柜臺).
2、 She thinks some of them are expensive. And she doesn''t like the others'' colours. She chooses and chooses. At last she sees a red hat and says, 'Well, I''ll take this one.''But, it''s yours!' says the salesman.( )(1)Nancy comes into a hotel.( )(2)Nan
3、cy puts her hat on the counter.( )(3)She thinks some hats are expensive.( )(4)The red hat is Nancy''s.( )(5)Nancy buys a hat.2. 閱讀短文,判斷正誤。Near my home there is a big zoo. There are many animals there. They are tigers, lions, elephants and so on. I often go to the zoo with my parents. I like
4、pandas best. They are very beautiful and lovely. There are three pandas in the zoo: a father panda, a mother panda and a baby panda. I like them very much. Look! They have black eyes, white faces, black ears and fat bodies (身體). They wear black and white coats all the time (一直,總是). They like to eat
5、green bamboo. Pandas live in China. Their hometown (故鄉(xiāng)) is in Sichuan. They are very friendly and cute. Do you like pandas?( )(1)There are many animals in the park.( )(2)I like pandas best. They''re lovely and beautiful.( )(3)There are four pandas in the zoo: a father panda, a mother panda a
6、nd their two babies.( )(4)Pandas have black eyes and black ears. They''re very fat.( )(5)Pandas live in China. Their hometown is in Wuhan.3. 閱讀短文,判斷正誤。正確的寫“T”,錯誤的寫“F”.Hello! My name is Linda. I went to Sanya with my parents last summer holiday. It is in the south of China. It was hot.
7、 We went swimming in the sea. My father can swim well, but I cant. My father taught me to swim. We had a lovely time. () 1. Linda went to Sanya with her father. () 2. Sanya is in the north of China. () 3. They went there last summer holiday. () 4. Linda can swim well. (
8、) 5. Sanya was cold.4. 閱讀短文,判斷正()誤(×)。Hello! My name is Zhang Peng. Im twelve years old. Im helpful at home. I can sweep the floor. I can water the flowers. I can cook the meal. My favorite food is fish. I have lunch at school. I like Wednesday best, because we have English classes on Wednesday
9、. We all like our English teacher. She is very kind. She is from a village.() (1) Im helpful at home.() (2) I cant sweep the floor.() (3) My favorite day is Wednesday.() (4) Our English teacher is very strict.() (5) Our English teacher is from a city.5. 根據短文內容,選擇正確答案。The Green''s family are
10、at home. Mrs. Green is in the kitchen. She is cooking. Mr. Green is sitting in a chair and reading the newspaper. John and his friend Jim are cleaning the bike. Lucy and her friend Rose are in Lucy''s bedroom. They are listening to music.(1)Who is cleaning the bike with John?_.A. Jim B. Rose
11、 C. Lucy(2)What are the two girls doing?They are _.A. cooking B. listening to music C. listening to the radio(3)Where is Mrs. Green?_.A. In the kitchen B. In the bedroom C. In the sitting room(4)Is Mr. Green listening to the radio or reading the newspaper?_.A. He''s running B. He''s
12、reading the newspaper C. He''s listening to the radio6. 閱讀理解。The Roses(羅斯一家)like having picnics on Sundays. This Sunday they want to go to the Red Park. Jack and Mike, their sons, get up early in the morning. Jack puts on a shirt and jeans, and Mike puts on a T-shirt and jeans. They also put
13、 on their running shoes. After that they help their mother put bread, milk, eggs and some fruit in a basket and carry it to the car. Mrs Rose also takes four glasses of juice with her. The little dog Jerry is running after her. It wants to go with them, too. They are all very happy.( )(1)On Sundays,
14、 the Roses like_.A. going shopping B. watching TV C. having picnics( )(2)Jack and Mike wear_.A. shirts and jeans B. jeans and running shoes C. jackets and jeans( )(3)Mr. Rose and Mrs. Rose have_.A. two sons B. a little cat C. a new car( )(4)They go to the park with_.A. some apples and oranges B. som
15、e bread and milk C. some food and drink( )(5)Which sentence is not true? (下面哪句話是不正確的?)A. There are five people in Mr. Rose''s family. B. Jack and Mike can have some juice. C. Jerry wants to go to the park, too.7. 讀短文,在表格對應位置打“”。What do they like to do? Danny is my best friend
16、. He likes to go to the park. Jenny likes to eat in a restaurant and go shopping. Steven likes to watch a film. Kim likes to fly a kite. Sam likes to play games on the computer. Tim likes to go to the zoo to watch the animals. They all have fun.Namewatch a filmeat in a restaurantfly a kitewatch the
17、animalsgo shoppingplay computer gamesgo to the parkDanny Jenny Steven Kim Sam Tim
18、160; 8. 閱讀短文并判斷。Christmas is coming. First, Mum, Dad, my sister, my brother and I go shopping in the morning. We buy a lot of presents for our family and friends. We also buy a big Christmas tree. It''s very beautiful. Next, we put the things under the Christmas trees. Then,
19、 my sister puts a stocking on the bed. Finally, it is Christmas Day. We say 'Merry Christmas' to each other and open our presents. We are all very happy.( )(1)Mum, Dad, my sister, my brother and I go shopping in the afternoon.( )(2)We buy a lot of presents for our family and friends.( )(3)My
20、 brother puts a stocking on the bed.( )(4)We say 'Happy New Year!'to each other.( )(5)We are all very happy.9. 閱讀短文,判斷下列語句的正誤。Hello! My name is Tom. I like English very much. My favourite food is beef, vegetables and tofu. I''m very helpful. I can clean my room and wash my clothes. T
21、oday is Saturday. I often read books, do my homework and watch TV on Saturdays. What do you do on weekends?My home is near a river, you can see two bridges over it.There are some mountains behind my house. There is a restaurant in front of my house. Welcome to my home.() (1)Tom likes beef, vegetable
22、s and tofu.() (2)Tom can clean his classroom.() (3)Tom often read books, do his homework and watch TV on Sundays.() (4)There are some mountains in front of Tom''s house.() (5)There are two bridges over the river.10. 閱讀理解。It is Sunday today. It is a fine day. Bob and Jane are in the park. It
23、is a big park. It is a big park. They come here to have a rest after a week hard work and study. Some boys are playing chess(象棋)on the grass(草地). Some girls are singing and dancing. An old woman is reading a newspaper under a tree. A young man and his little son(兒子)are playing with a toy car. How ha
24、ppy they are.閱讀短文,判斷正誤。( )(1)The weather(天氣) is very fine on Sunday.( )(2)Bob and Jane go to the park to work and study.( )(3)A young woman and her little son are playing with a toy car.( )(4)A lot people are playing football on the grass.( )(5)All the people in the park look very happy.11. 閱讀判斷。I
25、39;'m Amy . My old bike is broken . I can''t ride it to school . So my father bought a new one for me today . It''s small but beautiful . It''s black . It''s my favourite colour . It has got a big basket . I can put my bag in it. I can ride my new bike to school .
26、 I''m very happy .( )(1)Amy''s old bike is broken .( )(2)Amy''s mother bought her a new bike .( )(3)Amy''s favourite colour is black .( )(4)Amy''s new bike hasn''t got a basket .( )(5)Amy can ride her new bike to school .12. 閱讀下面的對話,選擇正確的答案并回答問題。Sarah;
27、 Mum, I''m hungry.Mum: What would you like to eat?Sarah: I''d like some chicken and bread.Mum: How about a fish sandwich?Sarah: Thank you, Mum.Mum: Would you like some salad?Sarah: Thank you. I''d like some tomato salad. I''s delicious and healthy.Mum: It''s f
28、resh, too.Sarah: Great! That is my favourite food.() (1)Is Sarah hungry?A. Yes, he is. B. Yes, she is. C. No, he isn''t. D. No, she isn''t.() (2)Sarah would like at first(最初).A. some chicken and a hamburgerB. some bee and breadC. a fish sandwich and some saladD. some chicken and brea
29、d() (3)Will Sarah have some salad and a fish sandwich at last (最終)?A. Yes, she is. B. No, she isn''t. C. Yes, she will. D. No. she won''t,(4)What''s Sarah''s favourite food?(5)Is tomato salad delicious and healthy?13. 選擇正確的答案。Some cats are black. Some cats are white.
30、Some cats are black and white. But no cats are green. I have a mother cat. She has three sons(兒子) and two daughters(女兒). The mother cat loves her sons and daughters and they love their mother very much. And she looks after(照顧)them. They like playing in the garden.1Cats _ green. () A.
31、;are B. are not C. have2I have _ cats. () A. four B. five C. six3The sons and the daughters love _ very much. () A. the mother cat B. my mother C. me4The cats like playing
32、_ . () A. in the park B. in the house C. in the garden5Who looks after the sons and the daughters? () A. I . B. The mother cat C. No one.14. 根據表格內容,回答下列問題。NameClothesSizeColourPriceHow manyPetertrousersbigblue100 yuan1Lucy
33、skirtbigpink55 yuan1Lindadresssmallyellow90 yuan2JackT-shirtbigpurple30 yuan2 1Does Linda have two skirts? 2Are the T-shirts purple or brown?3How much are the trousers?4What''s Lucy buying?5How much is one dress?15. 根據短文內容,選出最佳選項。Hello ,Im John .Im an Aust
34、ralian boy .I study in Shanghai .I like China very much and now I know a lot about China .Spring Festival is a Chinese festival .It is different from
35、;our Australian New Year .There are 12 different names for each year .They are the year of monkey ,the year of dog , the year of tiger Before Spring Festiv
36、al ,Chinese people are busy shopping and cleaning .On the NewYears Eve ,there is a big family dinner .They usually eat dumplings . After dinner ,the family stay
37、;up late to welcome Chinese New Year .On the first day of Spring Festival, they wear new clothes to visit their relatives (親戚)and say “Happy New Year ”to each
38、160;other .I like Spring Festival.1John is from _. () A. Australia B. China C. England2There are _different names for Chinese years. () A. ten B. twelve
39、 C. twenty3Chinese New Years Eve is the _ Spring Festival. () A. morning before B. evening before C. evening after4Chinese people _before Spring Festival. () A. sing&
40、#160;and dance B. go shopping and clean the house5Spring Festival and Australian New Year are _. () A. the same B. different C. on the same day16. 閱讀下面材料,
41、根據其內容選擇正確答案,并將答案的標號寫在題前的括號內。Leo and his parents live at White Street, London. Leo''s father, Mr Smith goes to work by car in the morning. Leo and his sister Sue go to school by school bus. They go at eight o''clock. Mrs Smith stays at home every day. She does the housework. She alway
42、s eat her friends. They often drink tea together. Leo and Sue go home at half past four. They have dinner at seven in the evening. Before dinner they always read books and do homework.() (1)Sue is Leo''s _.A. brother B. mother C. sister() (2)Mr Smith always_.A. has lunch at home B. goes to w
43、ork by car C. does the housework() (3)Leo goes to school _.A. at eight B. at half past four C. by car() (4)Mrs Smith _ every day.A. read books B. visit her friends C. stays at home() (5)Where does Leo live?He lives _.A. in the UK B. near the school C. in the school17. 閱讀短文,用完整的句子回答下面的問題。My name is A
44、my. I''m from Canada. I usually get up at 6:30, and I often clean my room on the weekend. I like spring best. It''s windy and warm. And I like winter, too. Because my birthday is in December, and I can play with snow. Today my parents are going shopping. My brother is drawing picture
45、s in the garden. I''m watching TV. Do you want to be my friend. My QQ is 408981124, and my telephone number is 6678115.(1)When does Amy usually get up?(2)What does Amy often do on the weekend?(3)Which season does Amy like best?(4)When is Amy''s birthday?(5)What is Amy''s brot
46、her doing?18. 閱讀短文,回答下列問題。Tomorrow is Sunday. Mr Brown, Mrs. Brown and their two sons are going to take a train to Hangzhou. Mr Brown is going to buy the train tickets for them. They are going to take an early train. The first train leaves Shanghai for Hangzhou at 6:00 a. m. This is their first visi
47、t there. Now Mrs Brown is looking at the map of Hangzhou. They are going to visit many interesting places. They''ll have a good time. So their sons are very happy.(1)What day is it today?(2)Where are the Browns going?(3)When does the first train leave Shanghai?(4)How many children does Mr Br
48、own have?(5)What is Mrs Brown doing now?19. 判斷短文后的句子是否符合短文內容,符合的用“T”表示,不符合的用“F”表示。It is Christmas Day. It snows heavily outside. The Blacks are going to a shopping mall. Mrs. Black goes to a clothes shop. She wants to buy a coat for herself. The salesman shows her a red coat, but it is too small. Th
49、en the salesman shows her another purple coat, but it is too expensive. Finally, the salesman shows a pink coat to her, it is cheap and nice. Mrs. Black takes the pink coat and then goes to a bookshop with his son, Jimmy. There are many books in it. They are picture books, storybooks, magazines and dictionaries. Jimmy likes reading very much. His favourite books are picture books. Jimmy buys three picture books and a storybook .They have a nice Christmas Day( )(1)It is Christmas and the weather is very cold( )(2)Mrs. Black buys a purple coat(
溫馨提示
- 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
- 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權益歸上傳用戶所有。
- 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網頁內容里面會有圖紙預覽,若沒有圖紙預覽就沒有圖紙。
- 4. 未經權益所有人同意不得將文件中的內容挪作商業(yè)或盈利用途。
- 5. 人人文庫網僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內容的表現方式做保護處理,對用戶上傳分享的文檔內容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內容負責。
- 6. 下載文件中如有侵權或不適當內容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
- 7. 本站不保證下載資源的準確性、安全性和完整性, 同時也不承擔用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。
最新文檔
- 渣油熱加工工崗前班組管理考核試卷含答案
- 熱硫化硅橡膠生產工創(chuàng)新意識模擬考核試卷含答案
- 電池試制工崗前復試考核試卷含答案
- 鉆井柴油機工崗前安全教育考核試卷含答案
- 林草種子工崗前環(huán)保競賽考核試卷含答案
- 丙烯酸樹脂裝置操作工崗前理論綜合考核試卷含答案
- 壁球制作工測試驗證測試考核試卷含答案
- 電化學精制裝置操作工班組安全評優(yōu)考核試卷含答案
- 2024年海南東方新絲路職業(yè)學院輔導員考試筆試真題匯編附答案
- 煉鋼澆鑄工崗前基礎應用考核試卷含答案
- 化工廠班組安全培訓課件
- 2025四川成都農商銀行招聘10人筆試備考題庫及答案解析
- 營業(yè)執(zhí)照借用協(xié)議合同
- 2025年秋蘇教版(新教材)初中生物八年級上冊期末知識點復習卷及答案(共三套)
- 2025年小升初學校家長面試題庫及答案
- 2025年法考客觀題真題回憶版(含答案)
- 2026年鐵嶺衛(wèi)生職業(yè)學院單招職業(yè)技能測試題庫附答案詳解
- 2025年江南大學招聘真題(行政管理崗)
- 2024-2025學年江蘇省南通市海門區(qū)高二上學期期末調研地理試題(解析版)
- 汽車焊接知識培訓
評論
0/150
提交評論