學(xué)位英語考試自測習(xí)題_第1頁
學(xué)位英語考試自測習(xí)題_第2頁
學(xué)位英語考試自測習(xí)題_第3頁
學(xué)位英語考試自測習(xí)題_第4頁
學(xué)位英語考試自測習(xí)題_第5頁
免費預(yù)覽已結(jié)束,剩余14頁可下載查看

付費下載

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進行舉報或認領(lǐng)

文檔簡介

1、學(xué)位英語考試自測習(xí)題Part I Dialogue Completion (15 points)Directions: There are 15 short incomplete dialogues in this part, each followed by 4 choices marked A, B, C and D. Choose the best one to complete the dialogue and mark your answer on the ANSWER SHEET with a single line through the centre.1. Eve:Ivy:I

2、am fine, thank you. And you?A. How do you do? B. How are you?C. Are you well again? D. What about your health?2. Dale:Would you please tell me the time?Laura:It s ten past nine.A. I am sorry. B. I beg your pardon.C. Excuse me. D. Hello, how do you do?3. Linda:I haven t seen you for ages.Lucy:I have

3、just come back from the USA.A. Where have you been? B. Where have you gone?C. Oh, how I miss you! D. Are you back from the USA?4. Mary:We re having a few people over for a dinner party Friday. We d love to have you.Tom:A. Oh, I d love to. But I m afraid.B. Oh, really! What time should I come?C. No,

4、I have to prepare for the exam.D. Yes, though I have to take the exam.5. Son:I mterribly sorry. Mom,I ve broken an Italian vase.Mom:A. Oh, what a shame! B. Oh, dear, how awful it is!C. Oh, that doesn t matter. D. Oh, I mso sorry to hear that.6. Teacher:You re late again!Student:Sorry, A. I won t do

5、that anymore. B. but it s myown business.C. I mafraid I ve overslept. D. but I need more sleep.7. Patient:I feel terrible today. My stomach doesn tfeel well at all.Doctor:A. You should take something for it. B. That s too bad for your health.C. It serves you right. D. Don t remember.8. Sally:What is

6、 Jack like?Susan:A. He s kind and handsome. B. He s very well.C. He likes music. D. Hes a worker.9. Speaker A:Did you check your e-mail today?Speaker B:No. A. Who cares? B. Why do you ask?C. Which one? D. Why is it so?10. Nat:I d like to come to see you. Will ten o clock do?Lulu:A.Fine. B.Thanks. C.

7、 With Pleasure. D.See you.11. Hatty:Jesse:Yes, I want a pencil box.A. Can I help you? B. What do I do for you?C. Can you help me? D. What do you want to do?12. Doris:You speak very good English.Jerry:A. No, not at all. B. Thank you.C. No, my English is poor. D. I don t think so.13. Homer:Emily:He ha

8、s a round face, blue eyes and brown hair.A. What do you think of the boy? B. How s the boy?C. How do you like the boy? D. What does the boy look like?14. Amy:I ve got a headache.Byron:I ll get an aspirin.A. Have you, dear? B. Do you have really, dear?C. What shall I do? D. Do you want me to help you

9、?15. Josie: Might I trouble you for a night?Justin:You A. might indeed! B. may indeed!C. could indeed! D. certainly did!Part Reading Comprehension(40 points )Directions: There are 4 passages in this part. Each of the passage is followed by 5 questions or unfinished statements. For each of them there

10、 are four choices marked A, B, C and D. Choose the best one and mark your answer on the ANSWER SHEET with a single line through the centre.Passage 1As you are students of English, it s very possible that you ll be interested in England. That s where the language was first spoken. But England is ofte

11、n called by other names. This often confuses people and I wonder if you knowwhat these namesmean. So, now I would like to tell you about this matter of names. I believe that you have heard people use the names England, Britain or Great Britain. Let s see what eachof these names means.If you look at

12、a map of Europe, you ll see a group of islands one larger island off the northwest coast, one smaller and many tiny ones. These make up what is called the British Isles. The largest island of the British Isles isBritain. It is also called Great Britain. The smaller island is Ireland.Britain is divid

13、ed into three parts: Scotland, Wales and England. But sometimes the word “ England ” is used instead of “ Britain ” . Why so?In ancient times, what is Britain now used to be three different countries. People in these different countries spoke different languages. Over many years the three countries

14、became one. England is the largest and richest of the three and it has the most people. So the English people take it for granted that their own namestands for the whole island.There s another thing that confuses people: sometimes you mayhear people say “ the United Kingdom of Great Britain and Nort

15、hern Ireland ” . That is the official name of the country. Northern Ireland is only one sixth of the island or Ireland. The rest of the island is an independent state, called the Republic of Ireland. So we have the names of “ England” , “ Britain ” , “ Great Britain ” , and “ the United Kingdom of G

16、reat Britain and Northern Ireland ” . Now do you know what each of them means?16. English was first spoken in .A. Britain B. England C. Great Britain D. Ireland17. Britain is divided into .A. England, Britain, and WalesB. England, Scotland, and WalesC. Wales, Scotland, and Great BritainD. Great Brit

17、ain, Wales, and Scotland18. According to the passage, which of the following statements is true?A. Wales is the richest of the three.B. Scotland is the largest of the three.C. Sometimes England is used instead of Britain.D. Britain is the only name of the largest island of British Isles.19. The Unit

18、ed Kingdom of Great Britain and NorthernIreland is .A. part of BritainB. part of British IslesC. the official name of the whole country EnglandD. the largest country of all mentioned in the passage20. Which of the following is an independent country?A. Wales B. ScotlandC. Northern Ireland D. The Rep

19、ublic of IrelandPassage 2“ Have you read the newly published edition of HarryPotter? ” “ Have you ever been fooled on April 1st? ” “ What have you given your boy/girlfriend on Valentine s Day( 情 人節(jié) ) ? ” You may not feel even a little bit surprised when you are confronted with these questions. Howev

20、er, chances are that your parents cannot understand a word. In the wake of globalization, culture has gone beyond border and is flying all over the world, with a great impact on Chinese youths.By getting in touch with western culture, we are forced to think over things that we took for granted previ

21、ously.We ve gradually shrugged off someold notions that mayhinder our development, such as “ uniformity is always good ” , or “ authority is always in the right” . I think this is thegreatest benefit we can get from this impact. We tend to be critical with what “ should be” in our forefathers eyes.

22、Only by this critical mind can weinitiate somechanges; only through change can our nation develop.However, the cultural impact of globalization does not necessarily result in a deep insight into our own society among youths. We may probably lose something instead of gaining something without indepen

23、dent thinking and investigation.When you are enjoying a Hollywood movie, don t think that all the things described in it are true. Even the US president has cautioned they always contain something partial( 偏袒的 ) or even distorted. So we know that what we see of the US may not be a true picture. And

24、even if it istrue sometimes, we don t have to copy all of that. No matter how weappreciate foreign culture, we should never throw away our national culture. Globalization is two?way communication. You get to know the world and the world gets to know you. If we don t have anything that can cause fore

25、igners to marvel, we maylose our charm as a nation. The national characteristics can be internationalized if we treasure and develop them. Only by doing this can we truly participate in globalization and contribute to our own nation and to the whole world.It s incorrect and uncivilized to refuse to

26、have a look at what our guests have brought us. But when we are welcoming and appreciating those gifts, we should bear in mind that we are forever the masters of our land and mind.21. What is the main idea of this passage?A. Advantages and disadvantages of a foreign culture.B. Critical mind on a for

27、eign culture.C. The importance of a global culture.D. Impact of the global culture.22. What does “ in the wake of ” (Para. 1) meanaccording to the context?A. As a result of. B. In accord with.C. According to. D. With regard to.23. What is the disadvantage of the culture impact mentioned in the passa

28、ge?A. Distortion of the national culture.B. Abandonment of the national culture.C. Admiration for foreign cultures.D. Misuse of foreign cultures.24. Which statement is TRUE about the globalization of culture?A. The influence on cultures in the globalization is mutual.B. The western culture influence

29、s our traditional culture more.C. The western culture dominates the globalization of culture.D. Our traditional culture is less powerful in the globalization.25. According to the author, we will perhaps lose the value of our national culture if .A. we make use foreign culturesB. we stick to the trad

30、itional culturesC. we give up the characteristics of the traditional cultureD. we appreciate the foreign culture without critical mindPassage 3The “ balance of nature ” is not an empty phrase. Nature provides a population to occupy a suitable environment and cuts down surplus population to fit the a

31、vailable food supply. One means of reducing surplus population is predators(食肉動物 ); others are parasites( 寄生蟲 ) and diseases. Also, population density produces nervous disorders and even drives animals to mass migrations, like the lemmings(旅鼠 )of Norway who plunge into( 跳入 ) the sea.That predators p

32、opulations increase to control other animals has long been known. Many years ago, the Hudson s Bay Companyrecords revealed that the fox population went up and down about a year after the rabbit population had gone up and down.Sometimes a situation occurs in which the predators population is reduced

33、to a level below that which nature can readily replace. On Valcour Island in Lake Champlain(New York), a costly campaign resulted in the elimination of predatory animals only to have birds and small animalsincluding grouse( 松雞 ) and hares, popular game( 獵物 ) increase for four years afterward. Then l

34、acking predator control, nature resorted to cut down these populations.Jamaica had an example of nature s persistence in providing animals for existing habits. Sugar planters, about75 years ago, imported mongooses to control rats. The mongooses killed off the rats and, with plentiful food, multiplie

35、d. Rats became scarce and the mongooses ate lambs, kids, puppies( 小狗 ), and wildlife. Eventually, food became scarce and the mongoose s population declined.26. According to the article, the phrase“ balance ofnature ” means .A. the relation of wildlife to manB. the adequacy of the food supply to supp

36、ort its animal populationC. the ratio of small game to predatorsD. the destruction of predators27. The effect of predator control over other animal populations .A. has just been learned B. is not recent knowledgeC. is not important now D. was learned in Norway28. When predators control is not availa

37、ble, nature brings animal population into balance by resorting to A. hunters B. diseasesC. storms and flood D. forest fires29. When the mongooses in Jamaica killed off the rats, they .A. quickly died for lack of food B. attacked humansC. became problems themselves D. ate the sugar crop30. Implied bu

38、t not stated: .A. Sugar planters imported mongooses to control ratsB. Man should never tamper( 損害 ) with natureC. To upset the balance of nature can be troublesomeD. Man has complete control over naturePart I Dialogue Completion(15 points)1. 答案 B【精析】選項A 用于初次見面或不熟悉的人之間見面時的問候,而選項C 和 D 在英語中不符合表達習(xí)慣,只有選項

39、B 用于平時的問候。2. 答案 C【精析】選項C(對不起,打擾了)是在請求別人幫忙或打擾別 人時使用。選項A用于不小心傷害到別人時;選項B用于請求別人 原諒或沒聽清楚對方所說的話時;選項D用于初次見面或不熟悉的 人之間見面時。3. 答案 A【精析】 由答語可知是詢問某人去了哪里,可排除選項C、 D,選項A “你去了哪里?"(去過又回來了);選項B“你去了哪里?"(去 了一直還沒回來) 。 從題中對話可知露西已經(jīng)回來了,因而選擇A。4. 答案 B【精析】Mary邀請Tom出席星期五的宴會。選項 A(噢,我愿意,但我恐怕)表達不完全;選項B(噢,真的嗎?那我?guī)c鐘來?) 符合交

40、際語境;選項C(不來,我要準(zhǔn)備考試)、選項D(好,雖然我 要參加考試) 表達不夠委婉,過于直接,而且一般不用yes 跟 no應(yīng)答別人的陳述句。5. 答案 C【精析】兒子告訴母親說自己打破了一個意大利花瓶,并表示抱歉。這時候母親應(yīng)該是原諒他。所以只有選項C(哦,不要緊) 符合題意。選項 A(真可恥!)、B(太糟糕了 ?。┡cD(很遺憾)都不符 合語境。6. 答案 C【精析】老師批評學(xué)生又遲到了,學(xué)生表示歉意。選項B(這是我自己的事情)、D(但我需要更多睡眠)回答不夠誠懇;選項A(我 不再遲到了)過于死板;只有選項 C(恐怕我睡過頭了)解釋了遲到 的原因,承接比較自然。7. 答案 A【精析】病人感到

41、胃不舒服,醫(yī)生肯定要建議病人吃藥(Youshould take something for it) ,選項 A符合交際語境要求,是 正確答案。8. 答案 A【精析】 “ What is Jack like? ”的意思是: “你覺得杰克怎么樣?”只有選項A(他善良帥氣)符合題意,選項B中“well ”是 指身體好。9. 答案 B【精析】說話人 A問說話人B ”今天查郵件了嗎?”說話人B 說“沒有”,選項B(你為什么要問?)的言外之意是你有何事;符合 題意,是正確答案。11. 答案 A【精析】題干的意思是:“我10點鐘可以去看你嗎?”選項A(可 以,很好)符合題意,選項B(謝謝)、選項C(很高興)

42、、選項D(再 見 ) 與題干不符。11. 答案 A【精析】 商店、 餐館或其他服務(wù)行業(yè)的服務(wù)用語有:CanI helpyou?/What can I do for you?選項 D(你想干什么?)與選項 C(你能幫我嗎?) 不符合服務(wù)行業(yè)的表達習(xí)慣。12. 答案 B【精析】 “ You speak very good English. ”的意思是: “你英語說得很好。 ”對別人的贊美應(yīng)用習(xí)慣禮貌用語“Thank you ”。選項A、 C、 D 均為中式英語。13. 答案 D【精析】選項A、C都是詢問別人對事物內(nèi)在特征的看法,而 選項D(這個男孩長得怎樣?)是詢問相貌,與“他圓圓的臉、藍眼 睛、

43、棕色頭發(fā)”相符合。14. 答案 A【精析】 “ I ve got a headache. ”的意思是: “我頭痛。 ”回答應(yīng)該是: “真的嗎,親愛的,我給你去拿阿司匹林。 ”選項B、C、D不符合英語表達習(xí)慣。15. 答案 C【精析】 “ Might I trouble you for a night? ”的意思是:“我可以麻煩你一晚嗎?”回答要用could,只有C符合題意。Part R Reading Comprehension (40 points)17. 答案 B【精析】關(guān)鍵詞語是was first spoken 。首先應(yīng)迅速找出該詞語在文章中的位置,確定該題的信息在文章的前兩句中。只要讀

44、懂原文,仔細判斷,就能找到正確答案B 選項。17. 答案 B【精析】該題所包含的信息在文章第三段第一句Britain isdivided into three parts : Scotland , Wales and England 中很 容易找到答案,但選擇時要細心。18. 答案 C【精析】考生應(yīng)具備正確把握文中信息的能力,必須通過細心閱讀和理解,迅速確定試題正確信息在文章中的出處。本題C選項的信息在第三段第二句話中可找到。同時也可用排除法做此類題。19. 答案 C【精析】通過文章中最后一段前兩句的閱讀和理解,可迅速確 定 “ The United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland is the official nameof the whole country England ” 是正確答案。20. 答案 D【精析】正確答案在文章中最后一段的中間The rest of theisland

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評論

0/150

提交評論