【2019-2020】高考英語(yǔ)一輪復(fù)習(xí)練習(xí)題Unit2Healthyeating(含解析)新必修3_第1頁(yè)
【2019-2020】高考英語(yǔ)一輪復(fù)習(xí)練習(xí)題Unit2Healthyeating(含解析)新必修3_第2頁(yè)
免費(fèi)預(yù)覽已結(jié)束,剩余7頁(yè)可下載查看

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請(qǐng)進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡(jiǎn)介

1、1 / 7【2019-2020高考英語(yǔ)一輪復(fù)習(xí)練習(xí)題Unit2Healthyeating(含解析)新人教版必修3李仕才【閱讀理解插花There have bee n many great i nven ti ons that cha nged the way we live. The firstgreat inven ti on was one that is still very importa nt today the wheel. This madeit easier to carry heavy things and to travel long distances.For hundr

2、eds of yearsafter that there were few inventions that had as much effect as the wheel. Then inthe early 1800 s the world started to change. There was little unknown land leftin the world. People did not have to explore much any more. They bega n to work in stead to make lifebetter. In the second hal

3、f of the 19th century many great inventionswere made. Among them were the camera, the electric light and the radio. These all became a big partof our life today.They worked very well. They made people healthier and let them live Ion ger lives.By the 1960 s most people could expect to live to be at l

4、east 60. By this time most people had a verygood life.Of course newinventions continued to be made. But mannow had a desire to explore again. Theworld was known to man but the stars were not. Man began looking for ways to go into space. Russiamade the first step. Then the Un ited States took a step.

5、Since the n other coun tries, in cludi ng China and Japa n, have made their steps intospace. In 1969 man took his biggest step away from the earth. America ns first walked on the moon.This is certa inly just a beg inning though. New inven tio ns will someday allow us to do thi ngs we haven ever yet

6、dreamed of.【文章大意本文主要介紹了發(fā)明創(chuàng)造對(duì)我們生活的影響。1. Camera was inven ted after_.A.1850B.1950C.1800D.1900【解析選 A。細(xì)節(jié)理解題。本題主要考查對(duì)In the seco nd half of the 19th cen tury ”這個(gè)時(shí)間短語(yǔ)的理解,意為“十九世紀(jì)的后50 年”,故答案為 1850 年。2 / 72. Why did the world start to change in the early 1800 s?A. Because there were few inventions that had as

7、 much effect as the wheel for hundreds of years.B. Because there was little unknown land left in the world.C. Because people did not have to explore much any more.D. Because people bega n to work to make life better in stead of explori ng unknown world.【解析】選 D。細(xì)節(jié)理解題。從第一段可知,未知的陸地已經(jīng)被發(fā)現(xiàn)完了,人們不再需要發(fā)現(xiàn)新大陸,而

8、是轉(zhuǎn)向發(fā)明創(chuàng)造讓生活過得更加美好的一些東西。3. In Paragraph 2, the word “They” in the sentence“They worked very well ” refersto_B. new ways to help people get over diseaseC. new materialsD. people【解析】選 B。詞義猜測(cè)題。從上文可知,“They”應(yīng)該指的是治療疾病的方法。4. The possible title for the passage might be_ .A. Great Inventions of the 20th Centur

9、yB. How Wheels, Cameras and Computers Were Inven tedC. People s Attitudes Towards InventionsD. Great Inven tio ns In flue nee Our Way of Livi ng【解析】選 D。主旨大意題。本文主要介紹發(fā)明創(chuàng)造怎樣影響著我們的生活。I教材與語(yǔ)法填空 根據(jù)教材課文內(nèi)容,在空白處填入 1 個(gè)適當(dāng)?shù)膯卧~或括號(hào)內(nèi)單詞的正確形式。Wang Peng felt very frustrated 1. he saw none of his patr ons(???wouldeat in

10、 his restaura nt. In his opinion, nothing could be 2. (good) tha n his fried rice, barbecued mutt onkebabs, fatty pork or his sugary cola. Whow on his customers? He followed one of his best friends intoYong Hui s 3. (new)opened slimmingrestaura nt and was 4. (amaze) at the menu there: raw vegetables

11、, fruit and water.5. was obvious thatYong Hui was telli ng lies whe n promisi ng to makethe customers 6. (thin). In order to win his customers back, he went to thelibrary to do some research, 7._ showed Yong Hui s menu didn t give thecustomers energy-giving food. Having found out the weakness of Yon

12、g Hui s menu,WangPeng wrote his own sign , 8. (say )energy-giving food served. In fact, there3 / 7was weak ness in Wang Peng s menu, too. Food at his restaura nt 9.(contain)too much fat. So the only 10.答案:1.whe n 2.better 3. newly 4.amazed 5.It6. thinner 7.which8.saying9.contains10.solutionn教材與話題寫作(

13、i)用本單元所學(xué)知識(shí)完成下列句子。1.眾所周知,沒什么比健康更重要。(否定詞+比較級(jí)表示最高級(jí))答案: As we all know, nothing is more precious tha n health.2.在日常生活中,保持學(xué)習(xí)和娛樂相平衡是很重要的。(bala nee)答案:In our daily life, it is importa nt to keep the bala nee betwee n study and pleasure.3 .與此同時(shí),均衡飲食和有規(guī)律的鍛煉幫助我們保持身心健康。(a balaneed diet;physically; men tally)答案

14、: Mean while, a bala need diet and regular exercise can help us keep healthy both physically andmen tally.4.許多人常熬夜看電視或玩電腦游戲,這對(duì)我們的健康有害。(do harm to)5.為了我們的健康,充分的休息是必要的。(benefit )答案: For the ben efit of our health, it is n ecessary to have eno ugh rest.(n)將以上句子連成短文,要求銜接連貫、過渡自然?!就晷翁羁詹寤ā块喿x下面短文,從短文后各題所給的

15、A、B C 和 D 四個(gè)選項(xiàng)中,選出可能填入空白處的 最佳選項(xiàng)。Every morning , on my way to work , I see homeless people sleeping on sidewalks.Clearly ,theyre in need of _1_feel it a(n) _2_ to see this, andmost people walk by, _3_ the homeless dont exist, and dont offer any help atall , not even a _4 一.Recently , its been extreme

16、ly cold , making things especially _5_ for thehomeless.4 / 7Usually I arrive at work around 8 am, whe n the homeless are still asleep .Imnot sure whether its a good _6_ to leave something for them while theyre_7_ ,as it may get stole n or they may not even _8_ it._Today, I _9_ some one , who seemed

17、to be homeless , sitti ng on the sidewalk , awake .I hadsome time _10 I was due to start work , so I dashed across the street to ask if I could get anything forhim to drink or eat.He wan ted a cola, so I wentand got this for him _11_ a banana.I gave him the drink and banana, then went back to my off

18、ice across the street , and wentupstairs to get the bag I recen tly _12_ with everyday items .Id bee n pla nning to give it to some onein n eed, so this was a great _13_hurried backto give the bag to the stranger, who was _14_.15_ , we must remember theyre just like us.Theyre just down on their 16_

19、for differentreasons.lf we _17_ to those in need, our hearts will grow and wecan _18_ make our world better.Sin ger Phil Colli ns sang a song titled Ano ther Day in Paradise, which _19_us to be grateful for the many bless ings we have and not to _20_ those who are less fortun ate.1. A.balaneeB. sign

20、ificaneeC. performanee D.assistanee2. A.dutyB.regretC. advaneeD.equality3. A.imaginingB.expectingC. pretending D.announcing4. A.wordB.hugC. pityD.gift5. A.absurdB.bori ngD . touch6 . A.ideaB.excuseC . less onD.reas on7 . A.relaxedB.abse nt-min dedC . un awareD.dizzy& A.k nowB.wantC . shareD.affo

21、rd5 / 79 . A.spottedB.approachedC . recog ni zed D.in terviewed10 . A.whe nB.si nee6 / 7C. beforeD.un less11. A.instead of B.except forC. regardless of D.along with12. A.replaeedB.packedC. decorated13 . A.trialB.honorC. opport unity D.reward14 . A.gratefulB.carefulC. hopeful D.skillful15 . A.Besides

22、B.ThereforeC. Mea nwhile D .However16 . A.effortB.luckC. appeara nee D.reputati on17 . A.look outB.break outC. reach out D.tur n out18 . A.trulyB.properlyC. deliberately D.approximately19 . A.i nten dsB.remindsC. promises D.persuades20 . A.trickB.blameC. doubtD.forget【解題導(dǎo)語(yǔ)】本文主要講述了作者幫助無家可歸的人的故事?!竞诵脑~匯

23、】extremely adv.極其,極端 dash v .急奔,急馳,猛沖 paradise n.天 堂 blessi ngn .上帝的恩寵,祝福1.D 根據(jù)下文的dont offer any help at all”可知,這些無家可歸的人需要幫助。assistanee 意為幫助”。故選D。2.B 根據(jù)下文作者幫助無家可歸的人可推知,作者同情這些無家可歸的人,看到他們睡在大街上感到很是遺憾。故選B。3.C 根據(jù)and dont offer any help at all ” 并結(jié)合上文的 “ I feel it a(n) _2_ to see this ”可推知,大部分的路人對(duì)無家可歸的人漠不

24、關(guān)心,視而不見,即假裝(prete nding)沒看到。4.A 根據(jù)“even”可推知,大部分人不僅不提供幫助,甚至連一句問候都沒有。7 / 75.D 根據(jù)空前的“ its been extremely cold”并結(jié)合語(yǔ)境可推知,天氣特別寒冷,無家可歸的人的日子更加艱難(tough)6.A 結(jié)合語(yǔ)境可知,作者不確定自己的那種做法是否是好主意(idea)。7.C 承接上文的Usually I arrive at work around8 am, when the homeless arestill asleep ”可推知,無家可歸的人在作者早上開始上班時(shí)還都在睡覺,是不會(huì)覺察到的(unawar

25、e)。& B 根據(jù)“even”的提示并結(jié)合上文作者的猶豫可推知,助是否正是無家可歸的人所需要的。9.A 根據(jù)語(yǔ)境可推知,作者在人行道上發(fā)現(xiàn)了一個(gè)醒著的無家可歸的人。spot 表示“發(fā)現(xiàn)”,符合語(yǔ)境。10.C 根據(jù)語(yǔ)境可知, 作者離上班還有些時(shí)間,所以選C。11. D 根據(jù)語(yǔ)境以及下文的“ I gave him the drink and banana ”可推知,作者順便還給這個(gè)人帶了香蕉。along with 表示“除.以外(還)”。12.B 根據(jù)空后的“ with everyday items ”可知,作者包里裝著每天的必需品。packwith sth.表示“裝著某物”。13. C

26、根據(jù)語(yǔ)境可知,作者認(rèn)為這是一個(gè)極好的幫助無家可歸的人的機(jī)會(huì)。14.A 根據(jù)語(yǔ)境可推知,把自己的東西饋贈(zèng)給他人,別人是感恩的(grateful)。15.D 根據(jù)語(yǔ)境可知,前后句表示邏輯上的轉(zhuǎn)折關(guān)系,故選Dt16.B 根據(jù)語(yǔ)境可推知,那些無家可歸的人只是由于某種原因一時(shí)窮困潦倒而已,downon on es luck表示“窮困潦倒”。17.C 根據(jù)語(yǔ)境可知, 如果我們?cè)敢鈳椭麄儯澜鐣?huì)變得更美好。reach out to sb. 表示“愿意為某人提供幫助”。18.A 根據(jù)語(yǔ)境可知,幫助他人的確會(huì)讓我們的世界變得更美好。truly “的確,真實(shí)地”;properly “恰當(dāng)?shù)亍?;deliberately“故意地”;approximately “大約”。作者不確定自己對(duì)他們的

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁(yè)內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫(kù)網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

最新文檔

評(píng)論

0/150

提交評(píng)論