2.24 答案解析英語(yǔ)高考題型組合練三_第1頁(yè)
2.24 答案解析英語(yǔ)高考題型組合練三_第2頁(yè)
2.24 答案解析英語(yǔ)高考題型組合練三_第3頁(yè)
2.24 答案解析英語(yǔ)高考題型組合練三_第4頁(yè)
2.24 答案解析英語(yǔ)高考題型組合練三_第5頁(yè)
已閱讀5頁(yè),還剩2頁(yè)未讀, 繼續(xù)免費(fèi)閱讀

下載本文檔

版權(quán)說(shuō)明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請(qǐng)進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡(jiǎn)介

1、組合練3閱讀理解閱讀七選五完形填空短文改錯(cuò)(限時(shí)40分鐘).閱讀理解體裁主題詞數(shù)限時(shí)應(yīng)用文人與自我購(gòu)買飛機(jī)票2617分鐘(2019濰坊統(tǒng)考)When traveling on a budget, every dollar counts. Unfortunately, the cost of tickets alone can make a serious hole in your savings. Dont let that stop you from taking your dream vacation, though. According to Jeff Klee, CEO of Chea

2、pA, there is a “sweet spot” to get the biggest bang for your buck.“The most important rule is fairly obvious: dont wait until the last minute, as that rarely works out,” he said in a statement. “But beyond that, you also want to be careful not to buy too early.”Still, thats easier said than do

3、ne. Finding the most costefficient time to book is tough. Luckily, somebody did the math so you dont have to. Data crunchers from the online travel agency CheapA surveyed over 917 million fares to determine the day with the cheapest rates.Heres what they found: while prices tend to stay the sa

4、me between 320 and 106 days before a trip, they start dropping at the 105day mark. That said, you might be tempted to book the moment prices drop. But hold on! Youll save even more money by booking precisely 70 days before your trip. According to CheapA, you can save 48 percent of the tickets

5、total cost by using this trick. After that date, airfares will begin to increase again. And dont even think about booking any later than 20 days ahead of time, as prices will be soaring.So, what are you waiting for? Start planning your next dream vacation, and book accordingly. Your wallet will than

6、k you guaranteed.1When can we book our plane tickets to save the most money?AThe later, the better.BAs early as possible.C105 days before our trip.D70 days before our trip.解析:選D細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第四段的內(nèi)容尤其是第四句“Youll save even more money by booking precisely 70 days before your trip.”可知,旅行前第70天預(yù)訂機(jī)票節(jié)省的錢最多,故選D。2Ho

7、w much can the trick help us save if the ticket costs $400 totally?A$48.B$192.C$208.D$352.解析:選B數(shù)字計(jì)算題。根據(jù)第四段第五句“According to CheapA, you can save 48 percent of the tickets total cost by using this trick.”,并結(jié)合題干可知,原價(jià)是400美元的飛機(jī)票總共可以節(jié)?。?40048%$192。3Whats the purpose of the author in writing this tex

8、t?ATo explain what a “sweet spot” is.BTo attract people to traveling by plane.CTo show the ways of booking plane tickets.DTo tell people how to buy cheap plane tickets.解析:選D寫作意圖題。根據(jù)第一段第一句“When traveling on a budget, every dollar counts.”和對(duì)本文的整體理解可推知,本文的主要目的在于介紹購(gòu)買便宜飛機(jī)票的方法和策略,故選D。.閱讀七選五體裁主題詞數(shù)限時(shí)說(shuō)明文人與自我

9、過(guò)度思慮2819分鐘(2019重慶七校聯(lián)考)It is known to us all that thinking is a good thing. However, some people dont do it enough, while some people overthink everything. If youre an overthinker, it can be exhausting running through all the possibilities of everything. Its not good that the whatifs run your life an

10、d you are trapped. _4_Here are some signs that you are an overthinker, even if you dont feel you are._5_Why didnt the girl look at me? And why did Peter look away so fast? What does it all mean?! When youre an overthinker, you tend to find meaning in the world around you. Its helpful to remind yours

11、elf that things mean the meaning you give them.You think more than you do.Sometimes you think so much that you dont end up doing anything. You weigh the choices, decide which is the best, and compare it with a new choice. You end up doing nothing. _6_You find it difficult to let things go.When youve

12、 invested a lot of time and energy into something, it can be hard to let it go when it isnt working. _7_ The more you think about something, the more it can eat away at you.You want to get everything right.You might be a perfectionist. You always do your best. But when you dont get everything right,

13、 you seriously blame yourself. By recognizing that this can be a strength as well as a weakness, you should know that you simply cant get everything right, despite your best efforts._8_ Remind yourself that you can balance your level of overthinking with more doing. You can even teach someone else w

14、ho underthinks!AYou may continue thinking about it even when you believe you have already let it go.BYou assume that others know what youre thinking about.CRemember that, instead of just thinking, its equally important to act.DYoure proud of the act that youre always thinking.EYou look for meaning i

15、n everything.FIts even worse when youre unaware that you are just like this.GCan any of the above signs be found on you?4選F根據(jù)上文中的“Its not good that the whatifs run your life and you are trapped.”可知,空處應(yīng)是說(shuō)明更深一層的壞處,所以選F項(xiàng)。5選E根據(jù)文章結(jié)構(gòu)及空處所在的位置可知,空處為本段的小標(biāo)題,且根據(jù)本段的內(nèi)容及關(guān)鍵詞“meaning”可知,E項(xiàng)能概括本段內(nèi)容。6選C根據(jù)本段的小標(biāo)題“You th

16、ink more than you do.”及空處前一句可推知,空處是作者針對(duì)該段描述的現(xiàn)象所給出的建議,故C項(xiàng)符合語(yǔ)境。7選A根據(jù)本段的小標(biāo)題“You find it difficult to let things go.”及空后一句“The more you think about something, the more it can eat away at you.”可推知,A項(xiàng)符合語(yǔ)境。8選G與第二段“Here are some signs that you are an overthinker, even if you dont feel you are.”呼應(yīng)可知,G項(xiàng)符合語(yǔ)境。.

17、完形填空體裁主題詞數(shù)限時(shí)記敘文人與社會(huì)人際關(guān)系26715分鐘(2019成都診斷)Earlier that evening, my mother called, telling me that my brother died in a car crash. I stumbled (跌跌撞撞地走) around the house _9_ what to put into the suitcases. My husband, Larry, and I had been _10_ for moving to New Mexico. The house was in (a) total _11_.I

18、tried to hold my tears. I _12_ picked things up and put them down. I couldnt _13_. What Id heard on the phone echoed through my head.Larry phoned a few friends. _14_, someone asked to speak to me. “If there is anything I can do, let me know.” “Thank you,” I replied. I didnt know what to _15_.The doo

19、rbell rang and I rose slowly for the _16_. It was Donna.“Ive come to _17_ your shoes,” she said. _18_, I asked her to repeat. “When my father died, it took me _19_ to get the shoes cleaned and _20_ for my fathers _21_,” she said. I hadnt even thought about shoes.Shoes were gathered. Donna _22_ herse

20、lf on the floor and got to work. The love in the act _23_ my tears. Watching her _24_ on one task helped me pull my _25_ into order. Laundry first, I told myself. One by one, the jobs fell into place.Now whenever I hear of an acquaintances _26_ of a loved one, I think of one _27_ task that suits tha

21、t persons _28_. If the person asks, “How did you know I needed that?” Id reply, “Because someone did that.”語(yǔ)篇解讀:本文是一篇記敘文,主要講述了作者在失去親人后心理狀態(tài)很不好,由于受到了別人的幫助而恢復(fù)了正常之后,她也以同樣的方式幫助失去親人的熟人。9A.forgettingBimaginingCwonderingDsearching解析:選C根據(jù)空前的“I stumbled (跌跌撞撞地走)”和第二段中的“I tried to hold my tears.”以及文章開頭第一句話可推知,

22、作者聽到親人去世的噩耗時(shí),有些不知所措,雖然是在收拾行李,卻不知道該把什么放進(jìn)手提箱里。wonder “感到疑惑,想知道”。10A.hopingBpackingCleavingDplanning解析:選B根據(jù)本句中的“for moving to New Mexico”可推知,作者為搬家到新墨西哥州而打包(packing)。11A.damageBfailureCdespairDmess解析:選D根據(jù)上文可知,作者和丈夫一直在為搬家而收拾行李,由此可推知,當(dāng)時(shí)作者的家里應(yīng)該是很雜亂(mess)。12A.aimlesslyBhelplesslyCquicklyDdecisively解析:選A根據(jù)上句

23、“I tried to hold my tears.”和本句中的“picked things up and put them down”可推知,作者因?yàn)槁牭降艿苋ナ赖呢亩瘋灰眩瑏y了方寸。aimlessly “無(wú)目的地,無(wú)計(jì)劃地”符合語(yǔ)境。13A.hurryBdecideCfocusDmove解析:選C根據(jù)語(yǔ)境可知,作者當(dāng)時(shí)的心理狀態(tài)非常不好,不能集中精力做事情。focus“集中(注意力、精力等)于”符合語(yǔ)境。14A.ConstantlyBLuckilyCSuddenlyDHappily解析:選A根據(jù)上句“Larry phoned a few friends.”可推知,作者的丈夫?qū)⒆髡呤?/p>

24、弟弟的事情告訴了一些朋友,他們接著就不斷地(Constantly)打電話說(shuō)愿意提供幫助。15A.call forBask forCtalk aboutDget across解析:選B根據(jù)語(yǔ)境可知,作者當(dāng)時(shí)并不知道需要朋友們提供什么樣的幫助。call for “呼吁”;ask for “要求,請(qǐng)求”;talk about “談?wù)摗?;get across “解釋清楚”。16A.telephoneBnoiseCpersonDdoor解析:選D根據(jù)本句中的“The doorbell rang”可知,作者站起來(lái)去應(yīng)門(door)。17A.borrowBremoveCcleanDrepair解析:選C根據(jù)

25、下文中的“to get the shoes cleaned”可推知,Donna是來(lái)幫助作者清理(clean)鞋的。18A.TouchedBShockedCConfusedDAmused解析:選C根據(jù)本句中的“I asked her to repeat”可推知,作者當(dāng)時(shí)對(duì)Donna說(shuō)的來(lái)幫她清理鞋子感到困惑(Confused)。touched“受感動(dòng)的”;shocked“震驚的”;amused“逗樂(lè)的”。19A.minutesBhoursCweeksDdecades解析:選B根據(jù)本句中的“When my father died”和“to get the shoes cleaned and _20

26、_ for my fathers _21_”可推知,Donna應(yīng)是說(shuō)她為了參加父親的葬禮(funeral)用了幾個(gè)小時(shí)(hours)的時(shí)間去清理鞋子并把它們擦亮(shined)。20A.washedBcopedCselectedDshined解析:選D參見上題解析。21A.satisfactionBfuneralCsmilesDwishes解析:選B參見第19題解析。22A.laidBstoodCrestedDsettled解析:選D根據(jù)上句“Shoes were gathered.”和語(yǔ)境可推知,當(dāng)鞋被聚集到一起之后,Donna在地板上找到舒適的位置(settled)開始清理鞋。23A.re

27、leasedBheldCstoppedDcaused解析:選A根據(jù)第二段中的“I tried to hold my tears.”和語(yǔ)境可知,Donna用行動(dòng)所展示的關(guān)愛讓作者感動(dòng)得流淚。release“釋放”。24A.keepingBconcentratingCinsistingDdepending解析:選B根據(jù)上文“Donna _22_ herself on the floor and got to work.”可知,當(dāng)時(shí)Donna在專心地清理鞋。keep on “繼續(xù),反復(fù)做”;concentrate on “集中(注意力)于”;insist on “堅(jiān)持”;depend on “依靠”。25A.thoughtsBroomsCsadnessDluggage解析:選A根據(jù)上文可知,作者當(dāng)時(shí)因?yàn)橛H人的突然離世而亂了思緒,而看到Donna專心地幫她清理鞋讓她的思想(thoughts)恢復(fù)到了有序狀態(tài)。26A.feelingBmeetingClossDstory解析:選C由上文提到作者

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無(wú)特殊說(shuō)明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁(yè)內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫(kù)網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

最新文檔

評(píng)論

0/150

提交評(píng)論