版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請(qǐng)進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)
文檔簡介
1、達(dá)標(biāo)測(cè)試我夯基我達(dá)標(biāo).用括號(hào)內(nèi)單詞的正確形式填空1.great_(hope) make great man.2.he_(success) last year.3.zhou jielun is a_ (success) singer.4.xie tingfeng is a famous_(act).5.some_(guest)started leaving.peter and rose were surprised.6.the winners_(perform)is great.7.i_希望)to see him soon.8.they_ (希望)us to have a merry chris
2、tmas. 9.we are proud of him_(因?yàn)椋﹉is competing for our country.10.jim hopes_(visit) the great wall one day.答案:1.hopes hope在這里作可數(shù)名詞,意為“希望”。這句話的意思是“偉大的希望成就偉大的人物”。2.succeeded由時(shí)間狀語last year可知應(yīng)該用過去時(shí)。3.successful由后面的名詞singer可判斷空格處應(yīng)該用形容詞。success的形容詞是successful。4.actor由前面的形容詞famous可知后面應(yīng)該是名詞,又因?yàn)閤ie tingfeng是男
3、性所以用actor。本句的意思是“謝霆鋒是一個(gè)很著名的演員”。5.guests由前面的some可知要用名詞的復(fù)數(shù)形式。6.performance由前面的the winners判斷,應(yīng)該用perform的名詞形式performance。7.hopehope后不可以直接帶賓語。8.wishwish 后面可以直接帶賓語,hope不可以。9.because of因?yàn)楹竺媸敲~短語,所以用because of。10.to visit“hope to do sth.”的意思是“希望做某事”。.匹配題1.curtain a.actors2.exit b.to present as a gift to a f
4、und or cause3.audience c.material that hangs in a window4.stage d.a door through which you leave a room5.performers e.spectators or listeners6.donate f.a raised platform on which theatrical performances are presented答案:1.c2.d3.e4.f5.a6.b.翻譯下面的詞組1.做慈善演出的主持人_2.多練習(xí)_3.散發(fā)(傳單)_4.綠色希望工程_5.希望工程_6.捐某物(錢)給某人_
5、7.在同時(shí)_8.得到當(dāng)?shù)仄髽I(yè)的大力支持_9.幫助需要的人_10.舉辦一次慈善演出_11.選擇某人來做某事_12.想要這次演出取得成功_13.作出決定_14.決定做某事_15.志愿做某事_答案:1.be the host of a charity show2.practice a lot3.give out (leaflets)4.project green hope5.project hope6.donate sth.(money)to sb.7.at the same time8.have/get a lot of support from local businesses9.help pe
6、ople in need10.have/hold a charity show11.choose sb.to do sth.12.want the show to be a success13.make a decision/make some decisions14.decide to do sth.= make a decision to do sth.15.volunteer to do sth.我綜合我發(fā)展.聽力測(cè)試a.聽錄音,選擇可以回答你所聽到的問題的答語。1.a.no,i wouldnt.b.im afraid i cant.c.no,i cant.2.a.no,i cant e
7、at it.b.thank you.c.ok,here you are.3.a.no,you may.b.certainly.c.you cant.4.a.half an hour.b.at seven thirty.c.after an hour.5.a.i have a good idea.b.i have a pain in my head.c.have no matter.6.a.no,they mustnt.b.yes,they may.c.no,they cant play well.7.a.very much.b.much better.c.quite right.8.a.thr
8、ee times a day.b.a week.c.its not a week.9.a.please ask somebody to help us.b.i believe everybody can.c.yes,i can.10.a.the farm was very nice.b.we worked very hard.c.we often went to the farm.聽力原文a.1.would you like to have dinner with me tonight?2.help yourself to some fruit.3.can i borrow your bike
9、,please?4.how long will it take to go there by bike?5.whatt wrong with you?6.may the children play on the road?7.how are you feeling today?8.how often does kate take the medicine?9.who can solve this problem?10.how did you work on the farm?答案:15 bbbab610 ababbb.選出與你所聽到的句子意義相近的選項(xiàng)。1.a.marys mother oft
10、en cooks.b.mary often helps her mother with the cooking.c.mary often cooks for her mother.2.a.kate is in a red skirt.b.kate is putting on a red skirt.c.kate is having a red skirt.3.a.something is wrong with my computer.b.im mending my computer.c.my computer works quite well.4.a.peter is in our schoo
11、l.b.peters favorite sport is football.c.peter is a member of our school football team.5.a.i like to talk to you.b.you are talking too much now.c.im happy to have a talk with you.b.1.mary often helps her mother do the cooking.2.kate is wearing a red skirt.3.there is something wrong with the computer.
12、4.peter is in our school football team.5.very glad to talk with you.答案:1 5 baaccc.聽對(duì)話,回答問題。1.a.on the phone.b.at home.c.in an office.2.a.21725252.b.21725254.c.21724525.3.a.china.b.america.c.england.4.a.william.b.henry.c.william henry.5.abcc.m:operator,id lik
13、e to make a long distance call.w:where to?m:london.w:what number?m:21724525.w:whats your name,please?m:william henry.w:can you spell that?m:w-i-l-l-i-a-m,william,h-e-n-r-y, henry.w:and .where are you calling from?mw:right.hold the line,please.questions:1.where does this conversation ta
14、ke place?2.what number is the man calling to?3.where does the man want to call?4.whats the mans family name?5.where is the man calling from?答案:15 accbbd.聽短文,選擇正確答案。1.the old man could_.a.write wellb.draw badlyc.draw well2.the young man want_.a.to learn how to drawb.to buy an eggc.to learn to draw an
15、 egg3.the young man drew an egg quickly and_.a.gave it to the old man to look atb.left the old mans housec.didnt draw eggs any more4.the old man asked the young man to draw_.a.an egg in two minutesb.some nice eggs in a few daysc.eggs again5.the old man was sure_.a.the young man wasnt cleverb.it wasn
16、t easy to draw an egg wellc.he was too old to teach the young mand.in a beautiful village,there lived an old man.he was very famous for his drawing.one day,a young man came to the old man.he wanted the old man to teach him to draw.the old man gave him an egg and told him to draw it.the young man wor
17、ked quickly and showed it to the old man. “draw it again,”said the old man.the young man was angry.he said,“i can draw an egg in two minutes.”the old man smiled and said,“yes,you can draw an egg quickly,but it takes you years to draw one very well.”答案:15 caacb.單項(xiàng)選擇1.i called you yesterday afternoon,
18、 but you wasnt in.a.phonedb.ring upc.make a telephoned.spoke答案:acall的意思等于phone,也可以用b來代替,但要注意時(shí)態(tài)保持一致。2.(2006山東臨沂) fei junlong and nie haisheng said,“ _we did not see the great wall, we felt excited when we passed over china.”a.becauseb.ifc.althoughd.as答案:c句子的意思是“雖然我們沒有看見長城,但當(dāng)我們經(jīng)過中國的上空的時(shí)候,我們依舊感覺到很激動(dòng)”。根
19、據(jù)句子的意思應(yīng)該選擇c項(xiàng)。3.2006天津) it was snowing hard_we had to stay at home and watch tv.a.that b.so c.but d.because答案:b句子是意思是:“外面雪下得很大,所以我們不得不待在家里看電視?!眱蓚€(gè)句子是原因和結(jié)果的關(guān)系,所以用b項(xiàng)。4.since the internet_china, it has developed at a surprising speed.a.was come tob.introduced toc.is brought ind.was introduced to答案:d intr
20、oduce與the internet之間存在被動(dòng)關(guān)系,因此答案為d項(xiàng)。5.there is nothing wrong with her,i hope._.a.i hope notb.i hope soc.i think sod.i dont think so答案:a第一句話的意思是“我希望她沒事”,用了否定詞nothing,所以后面的回答也應(yīng)該用否定的。6.im sorry im late.it doesnt_this time.a.matterb.workc.comed.leave答案:a固定搭配it doesn t matter意思是“沒有關(guān)系的”。7.is this raincoat
21、yours?-no, mine_there behind the door.a.is hangingb.has hungc.hangsd.hung答案:a該句的對(duì)話式直接引語體現(xiàn)標(biāo)準(zhǔn)對(duì)照時(shí)間點(diǎn)為現(xiàn)在,因此該空表示:此刻我的雨衣正掛在門后,因此應(yīng)使用現(xiàn)在進(jìn)行時(shí)。8.we are here to _ funds for the charity.a.raiseb.risec.getd.want答案:araise money for是固定短語,意思是“為籌集錢”。9.i hope_a good teacher in the future.a.to beb.to isc.becomed.i will答案
22、:ahope后面要用to do形式,所以b和c不對(duì)。如果d后面有一個(gè)be,就是正確的。10.i hope you _to me soon.a.to writeb.are writec.will writed.writing答案:chope后不能接動(dòng)詞不定式作補(bǔ)語,要用從句。.完形填空now, heres some information about our school trip.as usual we will1the first four days in paris.well have a sightseeing tour of the city and well also visit 2
23、of the famous places like the eiffel tower and the louvre.from paris well travel down to the south of france near marseilles 3boat.well spend five clays there.last year we 4 by coach, but we found that the journey was too long and we didnt have enough time to do 5.so this year we will go by train.i
24、will provide more information about the schedule later.there6 students on the trip.we will travel in three groups and there will be three teachers with each group.i will go with group one.i 7 that everyone on the trip will have a good time, but please remember that it is an educational 8 not a holid
25、ay.there will be 9 for swimming and other sports, but we are going to france to study french culture and to use the french language as 10as possible.1.a.takeb.spendc.stayd.live2.a.allb.onec.bothd.some3.a.byb.inc.taked.on4.a.gob.goesc.wentd.are going5.aeverythingb.anythingc.somethingd.nothing6.a.will
26、 haveb.will bec.haved.are7.a.wantb.wishc.would liked.hope8.a.tourb.tripc.journeyd.visit9.a.some timeb.sometimec.sometimesd.some times10.a.manyb.muchc.littled.few答案:1.btake“花費(fèi)”,固定句型為:it takes(sb.) some time to do sth意為“做某事花費(fèi)某人多少時(shí)間”;spend“度過,消磨”,如:spend a weekend in london“在倫敦過周末”;stay“逗留”,live “(長期)居
27、住”。若原文改為in paris for the first four days,就可以選c。2d like “像,諸如”,用來不完全列舉。由此可以說明我們將要參觀的有名的地方不止一個(gè)或兩個(gè)。但也不可能是所有的,而是其中一些。故選d。3a表示“乘坐某種交通工具”用“by+交通工具”或“takeonin+不定冠詞+交通工具”。這里boat前無不定冠詞,故選a。4c時(shí)間狀語last year提示動(dòng)詞用一般過去時(shí)。5a原句是否定句,所以排除something和nothing,not . everything是部分否定,表示“沒時(shí)間做每件事”;not .anything是全部否定,表示“每件事都沒時(shí)間
28、做”。根據(jù)上下文可知“我們沒有足夠的時(shí)間做所有的事情”,是部分否定。6b文章主要用的是將來時(shí)態(tài),論述的是將來要發(fā)生的事,所以這里也要用將來時(shí),又因?yàn)楸揪涫莟here be句型,所以應(yīng)選b。 7dwantwishwould like(sb.)to do sth.“想(要某人)做某事”,hope to do sth.或“hope+that從句”意為“希望做某事”。8d受上下文影響易錯(cuò)選b。仔細(xì)閱讀原句意思“這是一次有教育意義的來訪而不是假日旅行”,故選d項(xiàng)。9.asome time“一段時(shí)間”,sometime“某時(shí)”,sometimes“有時(shí)候”,some times“多次”,根據(jù)語境應(yīng)選a項(xiàng)。
29、10b根據(jù)上下文語意可知“我們將去法國學(xué)習(xí)法國文化并且盡可能多地使用法語”。as much as possible“盡可能多地”,much修飾動(dòng)詞use。many只能作形容詞,不能修飾動(dòng)詞。.閱讀理解a(2006山東萊蕪中考) hong zhanhui is a 23-year-old college student.he has raised an abandoned(被遺棄的) child for 11 years.this story moved millions of chinese people.hong was born in a small village in hunan pr
30、ovince.when he was 12, his father suddenly went crazy (瘋狂的,古怪的) and killed his lovely sister.hong was very sad.he missed his sister very much.then the family adopted(收養(yǎng)) a baby girl called chenchen.the illness of hongs father became worse and worse.he often hit his wife.later, hongs mother ran away
31、from home.hong had to support the family and bring up chenchen by himself.in 1998, hong entered xihua no.senior high school, about 20 kilometres from his home.hong took chenchen along with him.he never talked to others about his hard life.he put his part-time into many things:working to get money, l
32、ooking after his adopted sister, and sending medicine home for his father.he sold pens, books, tapes and phone cards after school.“many people looked down on me for that,”hong said,“but i didnt care.”in 2003 hong entered hunan huaihua college.hong sent chenchen, now 12, to a primary school in hunan
33、with the money he got.when hongs story became public, many people wanted to gave him money.but hong refused.“poverty(貧窮、貧困)and suffering(苦難) should not be an excuse for begging sympathy(同情) and help from society,”said hong.“i think it is most important for a man to support himself and be strong.”wha
34、t a self-supporting man he is! we should learn from him all.1.why did the family adopt the baby girl called chenchen?a.because hongs mother killed her daughter.b.because hongs father went crazy.c.because hongs father killed his little daughter and hong was very sad.d.because hong was a college stude
35、nt.and he had much money.答案:c第二段的原文“when he was 12, his father suddenly went crazy (瘋狂的,古怪的) and killed his lovely sister.hong was very sad.”,可以知道洪之所以收養(yǎng)女孩是因?yàn)樗偟舻母赣H殺了他的小妹妹的緣故,所以c為正確答案。2.why did hong have to support the family and bring up chenchen by himself?a.because his mother was dead and his fath
36、er went crazy.b.because his mother ran away and his father went crazy.c.because his family was very poor.d.because his father went out to work.答案:b從第三段我們可以知道,父親的病越來越厲害,母親受不了父親,離開了家,所以洪站輝不得不自己來養(yǎng)晨晨,所以b是正確答案。3.what did hong do when he was a senior high school student?a.he worked to get money, looked af
37、ter his sister and bought his father some medicine.b.he looked down on others, looked after his adopted sister.c.he talked to others about his life, sold tapes and phone cards.d.he watched tv, played games and sold books.答案:a第四段的原文“he put his part-time into many things:working to get money, looking
38、after his adopted sister, and sending medicine”可以知道洪在高中的時(shí)候,開始賺錢,養(yǎng)妹妹,給父親買藥。4.hong refused other peoples help because_.a.he had much moneyb.hong wanted to deal with his own problems by himselfc.hong wanted to be known by othersd.hong lived a poor and helpless life答案:b 全文的最后一句話,也是洪對(duì)別人問題的回答“i think it i
39、s most important for a man to support himself and be strong.”,可知洪想靠自己的力量生活。5.the article tells us_.a.we should know how to earn (賺得、掙得) moneyb.how a young man supported a poor family and entered collegec.poverty and suffering could sometimes be usefuld.college students could adopt children答案:b綜觀全文都在
40、講述洪和小女孩的故事,所以b項(xiàng)符合。bevery year,over 40 000 secondary students in britain run a business.“each business runs for one year,”said ben,one of the group of students visiting shanghai.“when we started our business,we borrowed money from parents and friends.at the end of the year,these people will receive s
41、ome of the profits(利潤).”i asked ben if running a business was difficult.he said that it was no problem.he said that they always received a lot of advice from teachers and business people.another member of the group,regina,told me the three questions they always asked themselves.the questions are:1.w
42、hat do people want to buy?2.where is a good place to sell the product(產(chǎn)品)?3.how much is the product?i was also very interested in how the group was organized.regina said that there were usually about five to seven students in each business and among them are one manager and one accountant(會(huì)計(jì)).i aske
43、d them who was the manager.“i am,of course,” said regina.“it was my idea to provide what young people are specially interested in reading.”“other groups in our school sell things like t-shirts,videos and computer games,”said ben.“how much money do you make?”i asked.“some business make $20 000-30 000
44、,but most groups make a small profit of about $1000-3000,”said regina.i asked them what they did with the profits.“we can do what we like with the profits.”however,regina told me that it was important not to waste the money.she always told the other groups to give the money to the charity(慈善事業(yè)).most
45、 students enjoy running a business and all students said that they had learnt a lot.1.when the students start a business,they _.a.have made a small profitb.have got enough moneyc.borrow money from parents and friendsd.borrow money from teachers and business people答案:c從第一段的原文“when we started our busi
46、ness,we borrowed money from parents and friends,”可以知道當(dāng)他們想父母和朋友借來錢,他們就開始做生意了。2.the manager of this group of students is _.a.benb.reginac.a teacherd.a friend of theirs答案:b從“i asked them who was the manager.i am,of course, said regina.”這句話可以知道regina是他們的管理者。3.reginas group sells_as their business.a.book
47、s b.computer gamesc.videosd.t-shirts答案:a從這句話“it was my idea to provide what young people are specially interested in reading.”可以推測(cè),他們賣的是書。4.different groups use the profits _.a.for a partyb.to give to the charityc.for their parents and friends d.in different ways答案:d從“she always told the other group
48、s to give the money to the charity”可以推測(cè),他們把錢用在不同的地方。5.which of the following is not true?a.when the secondary students run businesses,they get much help from other people.b.running a business is difficult for bens group.c.these students try their best to run their businesses.d.most groups are able t
49、o get more money than they put in.答案:b從“i asked ben if running a business was difficult.he said that it was no problem.”可以知道做生意對(duì)他們來說并不難,所以b 項(xiàng)是錯(cuò)誤的。c(2005上海中考) hong kong disneylandhong kong disneyland will open its door to the public on september 12, 2005.its the first disneyland in china as well as t
50、he cheapest one in the world.ticket prices have also been set for hong kong disneyland, the fifth disney theme park in the world.on weekends, adults will pay 295 hk dollars, children aged between 3 and 11 will pay 210 hk dollars and old people aged 65 or above will pay only 170 hk dollars.on weekend
51、s, public holidays and golden week holidays, adults will pay 350 hk dollars, 250 hk dollars for children and 200 hk dollars for the old.children under the age of three will get in for free.the famous action movie star jacky chen has been named spokesperson for hong kong disneyland.he got it not only
52、 because of his great influence in hong kong and across asia, but mostly because of his love for his family and his passion(熱情) for charity work.根據(jù)文章回答問題。1.when will hong kong disneyland open?_.答案:it will open its door to the public on september 12, 2005.2.how many disney theme parks will be there in the world at the end of
溫馨提示
- 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
- 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
- 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
- 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
- 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
- 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
- 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。
最新文檔
- 2026年廣東農(nóng)工商職業(yè)技術(shù)學(xué)院單招職業(yè)技能筆試模擬試題帶答案解析
- 感染性疾病護(hù)理策略與預(yù)防
- 個(gè)性化醫(yī)療與精準(zhǔn)治療
- 2026年廣西生態(tài)工程職業(yè)技術(shù)學(xué)院高職單招職業(yè)適應(yīng)性測(cè)試備考題庫有答案解析
- 醫(yī)療信息化在公共衛(wèi)生事件應(yīng)對(duì)中的策略
- 2026年貴州輕工職業(yè)技術(shù)學(xué)院單招綜合素質(zhì)筆試備考試題帶答案解析
- 2026年安慶師范大學(xué)高職單招職業(yè)適應(yīng)性測(cè)試參考題庫有答案解析
- 醫(yī)院醫(yī)療質(zhì)量管理與醫(yī)療質(zhì)量提升措施分析
- 財(cái)政國庫業(yè)務(wù)培訓(xùn)課件
- 2026年滄州職業(yè)技術(shù)學(xué)院高職單招職業(yè)適應(yīng)性測(cè)試模擬試題有答案解析
- 2026年大連職業(yè)技術(shù)學(xué)院單招職業(yè)技能筆試參考題庫帶答案解析
- 員工通勤安全培訓(xùn)課件
- (自2026年1月1日起施行)《增值稅法實(shí)施條例》的重要變化解讀
- 2025年游戲陪玩分成協(xié)議
- 全國秸稈綜合利用重點(diǎn)縣秸稈還田監(jiān)測(cè)工作方案
- 2026年內(nèi)蒙古化工職業(yè)學(xué)院單招職業(yè)適應(yīng)性考試參考題庫及答案解析
- 國家事業(yè)單位招聘2024國家水利部小浪底水利樞紐管理中心招聘事業(yè)單位人員擬聘用人員筆試歷年參考題庫典型考點(diǎn)附帶答案詳解(3卷合一)
- 核生化應(yīng)急救援中心火災(zāi)預(yù)案
- 25數(shù)五上數(shù)學(xué)人教版期末押題卷5套
- 2026年遼寧金融職業(yè)學(xué)院單招職業(yè)適應(yīng)性測(cè)試題庫及參考答案詳解
- 2026年教師資格之中學(xué)綜合素質(zhì)考試題庫500道及完整答案【名師系列】
評(píng)論
0/150
提交評(píng)論