高一英語必修一單元綜合能力測試五(Unit 5)_第1頁
高一英語必修一單元綜合能力測試五(Unit 5)_第2頁
高一英語必修一單元綜合能力測試五(Unit 5)_第3頁
高一英語必修一單元綜合能力測試五(Unit 5)_第4頁
高一英語必修一單元綜合能力測試五(Unit 5)_第5頁
已閱讀5頁,還剩33頁未讀, 繼續(xù)免費閱讀

下載本文檔

版權說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內容提供方,若內容存在侵權,請進行舉報或認領

文檔簡介

1、單元綜合能力測試五(Unit 5)時間:120分鐘滿分:150分第卷(滿分115分)第一部分:聽力(共兩節(jié),滿分30分)第一節(jié):(共5小題,每小題1.5分,滿分7.5分)聽下面5段對話。每段對話后有一個小題,從題中所給的A、B、C三個選項中選出最佳選項,并標在試卷的相應位置。聽完每段對話后,你都有10秒鐘的時間來回答有關小題和閱讀下一小題。每段對話僅讀一遍。1Who is the man possibly talking to?AA teacher.BA doctor. CHis mother.2What do we know about Sam?AHe will leave New York

2、.BHis sister will leave for Los Angeles.CHis sister will leave for New York.3What is the woman going to do?ARead the paper again.BThrow the paper away.CRewrite the paper because there are too many mistakes.4Why does the woman thank the man?AHe lent her some money.BHe gave her a five­pound bill.

3、CHe returned her money found.5Where does this conversation probably take place?AAt an airport.BAt a railway station.CAt a department store.第二節(jié):(共15小題,每小題1.5分,滿分22.5分)聽下面5段對話或獨白。每段對話或獨白后有幾個小題,從題中所給的A、B、C三個選項中選出最佳選項,并標在試卷的相應位置。聽每段對話或獨白前,你將有時間閱讀各個小題,每小題5秒鐘;聽完后,各小題將給出5秒鐘的作答時間。每段對話或獨白讀兩遍。聽第6段材料,回答第67題。6W

4、hat is the woman's brother?AA postman. BA poet. CA writer.7What does the man plan to do?AVisit the woman's brother later.BPrepare a gift.CMeet the woman at once.聽第7段材料,回答第89題。8What is the job mentioned in the conversation?ATo look after children.BTo work for a newspaper.CTo serve in a phone

5、company.9On what condition would the woman accept the job?AThe work is fun.BShe could be free to go shopping.CThe return ticket is paid and the salary is good.聽第8段材料,回答第1012題。10What is the relationship between the speakers?ACo­workers.BActor and actress.CInterviewer and interviewee.11What does

6、the woman do well in?ADancing and singing.BTyping and shorthand.CPlaying football and basketball.12Where does the woman really want to go?AA stadium. BA theatre. CA hotel.聽第9段材料,回答第1316題。13Where are the speakers?AOn a plane.BOn a bus.CAt a railway station.14Where does the woman want to go at last?AP

7、ark Avenue.BFifth Avenue.CWashington Square Park.15How does the woman know she has got to the right place?AThe man will tell her in time.BShe can see the big gate and trees.CShe will arrive there at the exact time.16What is probably the man?AA repairman. BA bus driver. CA taxi driver.聽第10段材料,回答第1720

8、題。17What is the second reason for the growing number of private cars in China?ABank loans.BBetter financial situation.CThe desire for more comfortable means of travelling.18What are the main problems caused by the use of private cars in China?ATraffic jams and air pollution.BTraffic jams and fire ac

9、cidents.CTraffic jams and energy consumption.19Who will deal with the problems?ALocal governments.BIndividual car users.CCar manufacturers.20What's the speaker's attitude?AFamily cars are convenient in everyday life.BBanks should stop giving loans to car buyers.CMeasures should be taken to c

10、ontrol the use of private cars.答案15 BBACA610 CAACC1115 ABBCB1620 BCAAC 附:聽力參考材料Text 1M:I'm not feeling so well.W:Get some rest and take these three times a day and you should feel better.If you don't,come back and see me.Text 2M:I met Sam on the street today.W:Really?Did he say something abo

11、ut his sister?M:Yes.She ought to be leaving New York very soon,because her husband has taken a job in Los Angeles.Text 3M:Are you sure you've corrected all the mistakes in the paper?W:Perhaps I'd better read it through again.Text 4M:Does this bill belong to you?W:Oh,thanks.I've just lost

12、 five pounds.M:I'm glad that I've found the owner,otherwise I would have to go to the Lost and Found.Text 5M:We'd better hurry.I think that's our flight.W:Have I got time to get a newspaper?M:Well,I don't think we have time.Look.W:All right,well,you take that bag,and I'll tak

13、e this one.Text 6W:My brother and his family will be coming into town next week.M:Is he the one who writes articles for the Washington Post?W:Right.Why don't you come over next Sunday to meet him?M:I'd love to,but I can't.Can I pay a visit to him later than that?W:Sure,they'll be her

14、e for a week.So just let me know when you can come.M:OK! I'll be very pleased to see him.Text 7M:Helen,what do you think of this advertisement in today's newspaper?W:Didn't I tell you?It was also in last week's newspaper.I saw it there and so I inquired by letter.I had a phone call t

15、oday from the company and I've got an interview tomorrow.M:That's exciting.Do you think you've got the job?W:Well,they seemed very eager on the phone.I do think that they'll probably offer me the job.M:So,are you going to California?W:I didn't say that.I may be offered the job,bu

16、t I won't take the job unless they agree to pay for my return ticket.It would be hard work looking after two boys and three girls,so I want a proper salary,too.Even though living in California would probably be great fun.Text 8M:Susan,I've got a few questions.Let's see.Can you type?W:No,

17、I can't type.M:What about shorthand?W:I don't know.I've never tried.M:So you can't take shorthand and you can't type.What can you do,may I ask?W:Well,I can play the piano and violin.M:Play the piano and violin?W:Yes,and I can sing and dance.M:Miss Susan,what are you doing here?W:

18、I want a job.I want to work here.M:But you can't take shorthand and you can't even type.W:No,of course I can't.I'm an actress.M:But I want a secretary.W:Is this the Grand Theatre?M:No,of course not.It's the Grand Hotel.The Grand Theatre is in the opposite street.Text 9M:Stand bac

19、k from the door,please! Let the passengers off.You can't get on until the others get off.W:How much is the fare,please?M:One dollar.Drop it in the box.Move to the back of the bus.There are a lot of seats at the back of the bus.W:Wait! I want to ask you if this bus goes down Fifth Avenue as far a

20、s Greenwich Village.M:That's right.Move along,please.There are more people waiting to get on.Move to the back.W:I thought this bus went down Park Avenue.M:No,that's No.1.It goes down Park Avenue.This is No.2.W:But I thought this was the right bus to go to Washington Square Park.M:It is.Get i

21、n,please.You're holding everyone up.You can't miss Washington Square Park.W:Would you tell me when we get there?M:It would be better if you watch out for yourself.I might forget.W:Well,how can I recognize it?M:Just watch for the big gate and all the trees.Get off the bus when we get there.Te

22、xt 10More and more private cars are being bought by Chinese families.Family cars are intended to be convenient,but will they really bring convenience to everyday life in a country with such a large population?Moreover,driving cars will probably make people sit all the time without any exercise.It wi

23、ll do harm to their health.Riding bicycles is much better.It is not practical for China to popularize family cars in the near future,especially in our big cities.There are a number of reasons why private cars are becoming popular in China.To start with,many people have become wealthy.They can afford

24、 to buy their own cars.Besides,with their improved living conditions,many people think that they should have more comfortable means of travelling.They are no longer satisfied with bicycles or motorcycles.Finally,new bank systems allow people to buy cars with loans.Thus,more and more people have cars

25、.However,private cars have caused some problems in China.One problem is traffic jams.With so many cars being used,the streets have become very crowded.The number of accidents has increased.Another problem is air pollution.People are starting to complain of the waste gas given off by cars.Fortunately

26、,local governments have become aware of these problems and are trying their best to solve them.第二部分:英語知識運用(共兩節(jié),滿分45分)第一節(jié):單項填空(共15小題,每小題1分,滿分15分)從每題所給的四個選項(A、B、C和D)中,選出可以填入空白處的最佳選項。21(2012·濉溪縣聯(lián)考)Only when the war was over _to his hometown.A. did the young soldier returnB. the young soldier retur

27、nedC. returned the young soldierD. the young soldier did return解析“only狀語從句”位于句首,主句采用部分倒裝。答案A22(2012·濉溪縣聯(lián)考)He appears to be strong and healthy,but_,he suffers from a heart attack.A. as a matter of factB. in a wayC. sooner or later D. now and then解析as a matter of fact“實際上”。句意:他似乎強壯健康,但實際上,他遭受著心臟病

28、的痛苦。in a way “從某個角度看”;sooner or later “遲早”;now and then “偶爾”。答案A23(2012·江西吉安二中,吉水二中聯(lián)考)When he was out of _work,he was involved in crimes of violence and was put in_prison at last.A. the; the B. /; /C. a; / D. /; the解析out of work“失業(yè)”;put sb. in prison“把某人投入監(jiān)獄”,二者均為固定短語。答案B24(2012·江西吉安二中,吉水二

29、中聯(lián)考)We have reached the stage_we have to give up the experiment.I'm sorry to hear that.A. when B. whyC. where D. which解析先行詞為stage,定語從句缺地點狀語,由where引導。答案C25(2012·江西吉安二中,吉水二中聯(lián)考)Whenever we are in_,we must never lose_,but try to think of the way out.A. the trouble; our heart B. troubles; hearts

30、C. trouble; heart D. trouble; our heart解析in trouble“處于困境”;lose heart“灰心”,二者均為固定短語。答案C26For all these years I have been working for others.I'm hoping I'll_ my own business someday.A. turn up B. fix upC. set up D. make up解析set up“成立,建立”。turn up“出現(xiàn)”;fix up“修理”;make up“編造,化妝”。答案C27Our laughter_h

31、orror as we realized that Jordan was really injured.A. turned against B. turned aroundC. turned off D. turned to解析句意:當意識到喬丹真的受了傷時,我們的笑變成了恐懼。turn to“ 轉向;變成”,符合句意。turn against “(使某人)反對;(使某人)與為敵”;turn around “(使)好轉;扭轉”;turn off “關閉;截斷”。答案D28As no one would support him,the old man had to go from door to

32、 door _food.A. wishing for B. looking forC. begging for D. waiting for解析句意:由于沒有人愿意贍養(yǎng)他,這位老人只好挨家挨戶去討飯。beg for “乞討”,符合句意。wish for “盼望;希望得到”;look for “尋找”;wait for “等待”。答案C29The_of our life has been improved greatly since the Party's policy was carried out.A. outline B. qualityC. purpose D. attitude

33、解析句意:自從執(zhí)行黨的政策實施以來,我們的生活質量大大提高了。quality “質量;品質”,符合句意。outline “要點;大綱;輪廓”;purpose “目的”;attitude “態(tài)度;看法”。答案B30After hours of searching,their patience was _and they found what they were looking for.A. recovered B. basedC. requested D. rewarded解析句意:搜尋了好幾個小時后,他們的耐心終于有了回報,發(fā)現(xiàn)了一直在尋找的東西。reward “報答;回報;酬謝;獎勵”,符合

34、句意。recover “痊愈;恢復”;base “以為根據”;request “要求”。答案D31I failed to find a job last year and only then_the importance of studies.A. I realized B. I had realizedC. had I realized D. did I realize解析句意:去年我沒有找到工作,直到那時我才意識到學習的重要性。本句中only修飾狀語置于句首,所以句子要用部分倒裝結構,從整個句子的語境來看,需用一般過去時。答案D32Do you still remember the day

35、s_we were having a tour in Laos?A. whose B. whichC. when D. why解析句意:你還記得我們在老撾旅游的日子嗎?when 引導定語從句,修飾先行詞the days,并在從句中作時間狀語。答案C33. (2012·安徽名校聯(lián)考)In my_;playing hockey is more interesting than playing football.A. mind B. ideaC. opinion D. belief解析in one's opinion“依某人看來”。答案C34He devoted himself_t

36、he freedom of the working people.A. to fighting for B. to fighting againstC. to fight for D. to fight against解析devote.to doing“獻身于做”;fight for“為而戰(zhàn)斗”;fight against“與搏斗”。答案A35It is known to us all that the People's Republic of China_on October 1st,1949.A. was founded B. was foundC. is founded D. i

37、s found解析根據時間狀語1949排除C、D兩項;found作為動詞原形時,意為“成立”。答案A第二節(jié):完形填空(共20小題,每小題1.5分,滿分30分)閱讀下面短文,從短文后各題所給的四個選項(A、B、C和D)中,選出可以填入空白處的最佳選項。(2011·江蘇)A boy was walking home from school when he saw a large, tempting (誘人的) apple on one of the branches of an apple tree hanging out over a tall fence. The boy wasn&

38、#39;t much of a fruit­eater,_36_ a bar of chocolate if given the choice,_37_, as they say, the forbidden fruit can be tempting. Seeing the apple, the boy wanted it. The more he looked at it, the_38_ he felt and the more he wanted that apple.He stood on tiptoe (腳尖) , _39_ as high as he could, bu

39、t even at his tallest _40_ he was unable to touch it. He began to _41_up and down, as high as he could, at the _42_ of each jump stretching his arms to get the apple. Still it remained out of _43_.Not giving up, he thought, if only he had something to _44_ on. His school bag wouldn't give enough

40、 height and he didn't want to _45_ the things inside, like his lunch box, pencil case, and Gameboy. Looking _46_, he hoped he might find an old box, a rock, or, _47_ luck,even a ladder, but it was a tidy neighbourhood and there was nothing he could use.He had tried everything he could think to d

41、o._48_ seeing any other choices, he gave up and started to walk _49_. At first he felt angry and disappointed thinking about how hungry he had become from his_50_,and how he really wanted that apple. The more he _51_ like this, the more unhappy he became._52_, the boy of our story was a pretty smart

42、 guy, even if he couldn't always get what he wanted. He started to say to himself, “This isn't _53_. I don't have the apple and I'm feeling miserable as well.There's _54_ more I can do to get the applethat is unchangeablebut we are supposed to be able to _55_ our feelings. If tha

43、t's the case, what can I do to feel better?”36. A. preferring B. offering C. receiving D. allowing37. A. so B. then C. but D. or38. A. sadder B. angrierC. hungrier D. tastier39. A. expanding B. stretching C. swinging D. pulling40. A. strength B. length C. range D. height41. A. jump B. look C. wa

44、lk D. glance42. A. tip B. stage C. top D. level43. A. hope B. hand C. sight D. reach44. A. put B. stand C. get D. hold45. A. break B. shakeC. take D. strike46. A. up B. forward C. down D. around47. A. for B. with C. on D. of48. A. After B. Through C. Without D. Upon49. A. back B. away C. up D. down5

45、0. A. wishes B. beliefs C. efforts D. goals51. A. thought B. imaginedC. tried D. claimed52. A. Therefore B. However C. Moreover D. Otherwise53. A. skilful B. cheerful C. harmful D. helpful54. A. something B. anythingC. everything D. nothing55. A. change B. express C. forget D. describe答案與解析36A這個男孩不太

46、喜歡蘋果,如果讓他選擇的話,他寧愿選擇巧克力。prefer“更喜歡”,符合語境。37C但是據說禁果更誘人。由語境可知,前后表轉折關系,故用but。38C他越看,就覺得越餓,就越想要那個蘋果。此處為“the比較級,the比較級”結構。39B他踮起腳尖,盡可能高地伸手去夠那個蘋果,他即使手伸得再高也夠不著。stretch“伸手,伸展”;expand“擴張”;swing“搖擺”;pull“拉”。由句意可知B項正確。40D根據上題解析,他即使手伸得再高也夠不著。at the tallest height“在最高處,在頂部”,符合語境。41A他開始上上下下地盡可能高地跳來跳去,在每次跳到最高處的時候都伸

47、出手臂去夠那個蘋果。jump“跳”,符合句意。42C根據上題解析,他在每次跳到最高處的時候都伸出手臂去夠那個蘋果。at the top of“在的頂部”,符合句意。43D但是仍舊夠不著蘋果。out of reach“夠不著”,為固定搭配。44B但是他不放棄,他想要是有什么東西能站在上面就好了。to stand on作something的定語。45A他的書包不夠高,而且他不想踩壞里面的像午餐盒、鉛筆盒之類的東西。break“弄破”;shake“搖晃,顫抖”;take“拿走,帶走”;strike“打,擊”。由句意可知A項正確。46D環(huán)顧四周,他希望能找到一個舊盒子、一塊石頭,如果幸運的話,甚至是一

48、個梯子。look around“環(huán)視,看看四周”,為固定短語。47B根據上題解析,如果幸運的話,甚至是一個梯子。with luck“如果運氣好的話;如果一切順利的話”,符合語境。48C沒有看到別的選擇,他放棄了,開始走開。without“沒有”,符合句意。49Bwalk away“走開”,為固定短語。50C剛開始想到他費了這么多力氣,很餓,他覺得很生氣,很失望。wish“祝愿”;belief“信仰,信念”;effort“力氣;努力”;goal“目標”。由句意可知C項正確。51A他越這樣想,就越不高興。由前文的thinking可知此處填thought。52B但是我們故事中的這個孩子是個非常聰明的

49、家伙,雖然他不能總得到他想要的東西。由語境可知,前后表轉折關系,用however,意為“然而,但是”。therefore“因此”;moreover“況且”;otherwise“否則,要不然”。53D我沒有得到蘋果,我也感到痛苦,但這沒有幫助。skilful“技術熟練的,有技巧的”;cheerful“興高采烈的”;harmful“有害的”;helpful“有幫助的”。由句意可知D項正確。54D我不能做別的事情來得到這個蘋果這是不可改變的,但是我們應該改變我們的感覺。55A根據上題解析,我們可以改變我們的感覺。change“改變”;express“表達”;forget“忘記”;describe“描

50、述”。由句意可知A項正確。第三部分:閱讀理解(共兩節(jié),滿分40分)第一節(jié):(共15小題,每小題2分,滿分30分)閱讀下列短文,從每題所給的四個選項(A、B、C和D)中,選出最佳選項。AWhen I came to Cincinnati as an au pair (家庭打工留學生), a lot of things there were different from what I knew. My host family lived in a huge house I could only describe as a “castle”. In Germany I had lived in a

51、small apartment together with my mum. Soon I found out that the“castle” was actually rather small in our neighbourhood.Everybody there was very friendly and polite. They greeted you when they were walking by at least 3 feet away from you.They must not have seen a German au pair before, for most peop

52、le I met asked me all kinds of questions about Germany. I enjoyed answering their various strange questions. I made a lot of friends and I started to hang out with them.Of course, there were a number of new things, and it took me the whole year to find them all out. I never got homesick.Perhaps it w

53、as because I did not have too many negative (負面的) experiences and felt loved and welcomed there.However,I had undergone some painful experience back in Germany.I was frustrated by the way people would run me over and not even say“Sorry.”Taking up my studies at the TU­Dresden I felt lonely.Every

54、body here seemed to be withdrawn(離群的)and I missed everything I had in Cincinnati.Germany was so“cold”I found it so much harder to make new friends.After six months I got roommates and only two good friends.I also flew back to Cincinnati several times for long periods.I felt that without those visits

55、 I was not able to make it.Now I am over this German culture shock.It almost took me an entire year.I am still going back and forward between Dresden and Cincinnati four times a year.56When the author lived in Cincinnati,_.Ashe lived in a real castleBsome people were not very kind to herCmany people

56、 were curious about her motherlandDshe lived in the biggest house in the neighbourhood57In the opinion of the author,life in Cincinnati was_.Awonderful BhardCpainful Dstrange58Which of the following statements is TRUE about the author?AShe lived with her mother in a big house in Germany.BShe never went back to Cinci

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網頁內容里面會有圖紙預覽,若沒有圖紙預覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經權益所有人同意不得將文件中的內容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內容的表現(xiàn)方式做保護處理,對用戶上傳分享的文檔內容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內容負責。
  • 6. 下載文件中如有侵權或不適當內容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準確性、安全性和完整性, 同時也不承擔用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評論

0/150

提交評論