版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請(qǐng)進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)
文檔簡(jiǎn)介
1、人教新起點(diǎn)五年級(jí)下冊(cè)英語閱讀理解易錯(cuò)專項(xiàng)練習(xí)題班級(jí):_ 姓名:_1. 閱讀理解。David is a schoolboy. One day, he goes back home from school. He feels ill. He has a stomachache. He says to his Mum, “I have a stomachache.' His Mum brings him a cake and says, 'Eat it. You have a stomachache because it''s empty. You''
2、ll get well soon when you get something in it.' He eats the cake and he feels better.After a while, his dad comes back. He feels ill, too. He says, ''I have a headache.'' ''I know, Dad. That''s because it''s empty,' says the clever boy with a smile,
3、39;You''ll get well soon when you get something in it.”請(qǐng)根據(jù)短文內(nèi)容。從下面各題后所給的A, B, C三個(gè)選項(xiàng)中選出可以填入空白處的最佳答案。( )(1)David has a after school.A.fever B.headache C.stomachache( )(2)After eating , David feels better.A.a cake B.candy C.b
4、iscuits( )(3)David has a stomachache because ·A.he''s hungry B.he has a cold C.he has a fever( )(4)His dad has a .A.fever B.toothache C.headache( )(5)Can his dad get something in his head?A.No.he can''t. B.Yes
5、, he can. C.I don''t know.2. 讀一讀,仿照示范完成表格。Look at the picture. A rabbit is running. Two elephants are walking. What is the koala doing? It is swimming in the river. There is another koala in the tree. It is eating leaves. How cute! A mother kangaroo is jumping. The baby kangaroo is sleeping
6、in its mothers pouch. I love kangaroos! Oh! There are two tigers. The big tiger is biting the other one. Theyre fighting.AnimalsWhat is it doing?A rabbitrunningThe elephants1. _The koala2. _The koala in the tree3. _The mother kangaroo4. _The baby kangaroo5. _The tigers6.
7、0;_3. 閱讀理解:根據(jù)上下文意思選擇正確的答案。Hello. My name is Liu Mei. Im twelve years old. Im in Grade Five. Mr Gao is our new math teacher. Hes young andfunny. We like him.My favour
8、ite day is Friday. We have math, Chinese and P.E. class. We have beef, green beans and tomatoes for lunch. Tomatoes are my favourite food. Friday is a great
9、0;day!1Liu Mei is _ years old. () A. 12. B. 13.2Mr Gao is _and _. () A. tall and strong B. young and funny.3Liu Meis favourite day is _.
10、160; () A. Friday B. Sunday .4Liu Mei has Chinese ,math and _on Friday. () A. English B. P.E5Liu Mei likes _very much. () A. potatoes B. toma
11、toes.4. 根據(jù)短文內(nèi)容選擇合適的選項(xiàng)。A farmer is walking in the forest. He is very tired. So he has a nap under a tree. One of his shoes is beside him. A monkey is picking up his shoe and climbing up the tree. The farmer wakes up, he is shouting, 'Give it back to me'. The monkey is shouting, too. It is imi
12、tating (模仿)the farmer. The farmer thinks, and then he has an idea. He is taking off his another shoe and throwing it away. What''s the monkey doing? Yes! He is throwing the shoe, too. Now the farmer is picking up his two shoes quickly. He is laughing and singing, 'What a naughty monkey!
13、What a silly monkey! What a funny monkey!( )(1)The farmer is sleeping. One of his shoes is _.A. in his hand B. beside him( )(2)The farmer is sleeping. The monkey is _.A. taking away his shoe B. sleeping( )(3)The farmer is shouting. The monkey is _.A. drinking B. shouting( )(4)The farmer is throwing
14、away his shoe. The monkey is _.A.laughing B.throwing away the shoe( )(5)Is the monkey clever?A. No, it isn''t. B. Yes, it is5. 閱讀短文,回答問題。Hello , everyone ! My name is Jack . I''m twelve . I''m from Britain . I''m a new student in Class Three , Grade Four . Here
15、is a picture of my family . This is my father , He is tall and thin . He is a policeman . He often helps people in his work . This is my mother . She is a teacher . She teaches English . The girl is my sister . She has long yellow hair . She is pretty and clever . The boy is me . I have short yellow
16、 hair and big eyes . We love our father and mother , and they love us . We are a happy family(1)What does my mother do ?(2)Do I have small eyes?(3)Is my father a policeman?6. 閱讀對(duì)話,判斷正誤。Zip: What do you do on the weekend?Dog: I usually go hiking. Sometime I go shopping. But not this weekend.Zip: Why?
17、Dog: It''s going to rain this Saturday.Zoom: Really? I often play football. But I can''t play this weekend.Monkey: I usually watch TV and play the piano on the weekend. But my TV doesn''t work. And my piano teacher is ill.Dog: Why don''t we read some books together(一起
18、) ?My mum bought(買) some new books for me.Zoom: Great!( )(1)Dog usually goes shopping on the weekend.( )(2)Zoom often play football on the weekend.( )(3)Monkey usually watches TV and plays sports on the weekend.( )(4)They will have a party this Saturday.( )(5)Zip sometimes goes shopping.7. 閱讀短文,判斷正(
19、T), 誤(F)。Look! This is a photo of Johns family. The man is Johns father. He is 35 years old. He is a worker. The woman is Johns mother. She is 33 years old. She is a teacher. The girl is Johns sister, Amy. She is 11 years old. Shes a pupil in Yuying School. Whos the boy? Its John, of course. He
20、s 7 years old. He doesnt go to school now. He is too young. Look, how happy they are !() 1. Johns father is a teacher.() 2. Johns mother is younger than(超過,比) his father.() 3. John is older than(超過,比) Amy.() 4. Amy is a pupil. John is a pupil, too.() 5. There are four people in Johns family8. 閱讀短文,選
21、擇最佳答案。Toby is an eleven-year-old boy. He likes playing computer games. He doesn''t like to do his homework. He goes to bed very late every evening. He can''t get up early in the morning. He doesn''t brush his teeth or wash his face. He doesn''t have breakfast, either.
22、On the way to school, he is always in a hurry. He rides his bicycle quickly. He doesn''t look at the traffic light. The policeman says, 'Look out, boy. It''s dangerous.' Sometimes he''s late for school.He is always asleep when he has a lesson. He doesn''t list
23、en to the teacher carefully. His voice isn''t loud when he reads the book. He always makes a lot of mistakes in his exercise book. His teacher, Miss Wang is very angry with him.(1)Toby can''t get up early because he _.A.goes to bed earlyB.does his homework lateC.goes to bed late(2)To
24、by goes to school _.A.on footB.by bikeC.by car(3)Toby _ early every day.A.goes to schoolB.gets upC.doesn''t go to bed(4)Toby is _ when he crosses the road.A.carefulB.quietlyC.in a hurry(5)'Look out.' means _.A.Look at the policeman.B.Be careful.C.Be brave.9. 根據(jù)對(duì)話內(nèi)容,判斷下列句子正誤。A: Zhang
25、Li, what did you do last Sunday?B: I visited Li Ying''s grandparents.A: Where do they live?B: They live in a small town near Beijing. They have a really nice house. I went there with Lucy, Gao Shan, Bob and Li Ying. Her grandparents were glad to see us. Her grandma cooked nice lunch for us.A
26、: What did you do there?B: In the morning, we cleaned the house. In the afternoon, we worked in their garden. Lucy watered the trees and flowers. Cao Shan and Bob planted some trees. Li Ying and I picked apples.A: Were you tired''?B: No! I like working. We had a really good time.() (1)Zhang
27、Li visited Li Ying''s grandparents last Sunday.() (2)On the farm, Bob and Cao Shan planted trees.() (3)Li Ying''s grandma cooked nice lunch.() (4)Lucy and Li Ying watered the flowers.() (5)They had a good time.10. 根據(jù)短文內(nèi)容判斷正(T)誤(F)I have a good friend.She is a girl.Her name is Betty.S
28、he is tall and beautiful(漂亮的).She has two big eyes and a small mouth.She looks like a lovely doll.She is eleven.I am eleven.too.We are in the same class.She likes singing and dancing.We often study and play games together(一起)。We are good friends forever.(永遠(yuǎn))1Betty is my good friend.(_)2Betty is twel
29、ve years old. (_)3Betty likes singing and dancing. (_)4Betty is short and beautiful. (_)5We often study and play games together. (_)11. 閱讀下列一段短文,判斷對(duì)錯(cuò)。My name is Linda. My birthday is in winter. Winter is my favorite season. Christmas is in December. I can get many presents. It
30、9;'s very cold in January and February, but I can play in the snow, and I can go skating.( )(1)Linda''s birthday is in December.( )(2)Linda can get many presents in December.( )(3)It''s very cold in December.( )(4)Linda likes to play with snow.( )(5)Linda can go skating in winter
31、.12. 閱讀短文,判斷下列句子與短文內(nèi)容是否相符。Hainan is my hometownIt''s very beautifulThe buildings are tall,The trees are tall,tooSummer is the favourite season for meIt''s hot and sunnyThe boys and girls can wear beautiful T-shirtsThey can swim in the seaMy favourite drink in Hainan is coconut(椰子)jui
32、ceIt''s very deliciousSpring is very warm in HainanAutumn is coolIn winterIt''s warm and cool( )(1)Autumn is my favourite season( )(2)It''s hot and sunny in summer( )(3)My favourite drink in Hainan is coconut juice( )(4)Spring is very cool in Hainan( )(5)It''s warm an
33、d cool in winter in Hainan13. 閱讀短文,判斷正誤。The air is everywhere around us. Air has no colour. We can''t see it. When it moves, we can feel the air. Air is very important to our lives. People and plants can''t live without it. If there was no air, there would be no life.Aeroplanes can
34、39;'t fly without air. The air holds up the planes. We can''t make fire (生火) without air. If you cover (蓋住) a burning (燃燒的) candle with a glass. It will quickly go out (熄滅).Sound spread (傳播) through the air. Without air, we can''t hear.( )(1)There is no air around us.(
35、)(2)We can''t see or feel the air.( )(3)All the living things need air to live.( )(4)We can''t make fire with air.( )(5)We can''t hear the sound through air.14. 讀短文,判斷下列句子是否正確。Hello, I''m Mike. I''m eleven years old. I''m a clever boy. I''m tal
36、l and strong. I like reading storybooks. I am a helpful boy, too. I help my parents at home and I help my teachers and classmates at school. They all like me very much. I like yellow best. Look! My cap is yellow. My jacket is yellow. My shoes are yellow, too.( )(1)Mike is twelve years old.( )(2)Mike
37、 is thin and tall.( )(3)Mike is very helpful.( )(4)Mike''s teachers like him.( )(5)Mike likes yellow very much.15. 閱讀短文,判斷正誤,用 T 或 F 表示。There is a supermarket near my home. Its big and clean. My mother is an assistant. He sells clothes. There are many nice T-shirts, dress
38、es, trousers and so on. My name is Eddie. Im a pupil of Park School. I go to the supermarket on foot on Saturday. My pencils are short. I want to buy some. There are many pencils in it. Some are green and some are red. I like green ones. And my father goes there and buys food after work.1Eddies moth
39、er is a shop assistant. (_)2Eddies home is far away from the supermarket. (_)3Eddie wants to buy some red pencils. (_)4Eddie mother goes to the supermarket on Saturday. (_)16. 根據(jù)短文內(nèi)容判斷正誤。There are many jobs we can do. Cindy and I want to help people find the right size clothes. W
40、e can be shop assistant. Ivan and Chris want to look after sick people .They can be doctors or nurse. Gary and Emma want to work on stge. They can be actors or singers. My father is a policeman. He catches thieves. He is very strong. My mother is a boss. She has a big company .She is always very bus
41、y.() (1)Cindy wants to be a doctor or a nurse.() (2)Chris wants to be a shop assistant.() (3)Gary wants to work on a farm.() (4)Emma wants to work on stage.() (5)My father is a policeman.() (6)My father is very weak.() (7)My mother is very free.17. 閱讀理解。Hello! I''m the reporter, MrGreenI'
42、;'m interviewing some students at Rainbow Primary SchoolMrGreen:Hello,little girlCan you tell me your name?Amy:I''m AmyMrGreen:How do you do?Amy:How do you do?MrGreen:What do you usually do after school?Amy:From Monday to Thursday,I play table tennis with my friend,Jill,she is good at it
43、MrGreen:How about Friday?Amy:On Friday afternoon,I go to my grandparents'' homeMrGreen:What do you usually do with them?Amy:I usually play chess with my grandpaI take a walk with my grandmaMrGreen:Do you go shopping with them?Amy:Yes,sometimes we go shopping at the weekendMrGreen:What do you
44、 want to be when you grow up?Amy:I want to be a pilotI like flying high in the skyMrGreen:OKThank you very muchAmy:You''re welcome!請(qǐng)根據(jù)短文內(nèi)容。從下面各題后所給的A,B,C三個(gè)選項(xiàng)中選出可以填入空白處的最佳答案。( )(1)MrGreen is a A.teacher B.reporter C.doctor( )(2)Amy goes to her grandpar
45、ents'' home on A.Friday B.Thursday C.Saturday( )(3)Amy often plays with Jill after schoolA.football B.badminton C.table tennis( )(4)Amy usually with her grandmaA.goes shopping B.tak
46、es a walk C.waters the plants( )(5)Amy wants to be a when she grows upA.teacher B.nurse C.pilot18. 短文閱讀。Hello. I am John. Today is Monday. I have three teachers. They are Mr. Carter, Miss Green and Mrs. Black. Mr. Carter is a new teacher, he comes from the U.K and
47、he teaches us math. His class is so funny that we all like him very much. Miss Green is our art teacher, she is strict but she''s very kind. Mrs. Black is so smart. They are all nice that we all like them.(1)I have _ new teacher.A.three B.two C.a (2)Mr. Carter is a _ teacher.A.Eng
48、lish B.math C.Chinese(3)Tomorrow is_.A.Monday B.Tuesday C.Wednesday(4)_ is an art teacher.A.Mr. Carter B.Mrs. Black C.Miss Green(5)_ is smart.A.Mr. Carter B.Mrs. Black C.Miss Green19. 閱讀短文,判斷句子正誤。Hello! I''m Lucy. I''m from America. But I live in China. I have many friends in China, too. Today is China''s National Day. And it is my birthday too. I ge
溫馨提示
- 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
- 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
- 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
- 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
- 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
- 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
- 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。
最新文檔
- 2025年西藏革吉縣財(cái)政局招聘財(cái)會(huì)監(jiān)督人員的備考題庫及答案詳解一套
- 2025年中國社會(huì)科學(xué)院公開招聘第一批專業(yè)技術(shù)人員169人備考題庫及參考答案詳解1套
- 2025年福清市人民法院關(guān)于公開招聘勞務(wù)派遣人員的備考題庫及答案詳解一套
- 2025年北京協(xié)和醫(yī)院變態(tài)(過敏)反應(yīng)科合同制科研助理招聘?jìng)淇碱}庫有答案詳解
- 2024年河南安陽公安機(jī)關(guān)留置看護(hù)輔警招聘考試真題
- 鞍山臺(tái)安縣新公益性崗位招聘考試真題2024
- 2025河北秦皇島市社會(huì)保險(xiǎn)事業(yè)服務(wù)中心選調(diào)6人備考核心題庫及答案解析
- 2025年12月杭州市公安局濱江區(qū)分局招聘警務(wù)輔助人員20人筆試重點(diǎn)題庫及答案解析
- 2025年山西省腦癱康復(fù)醫(yī)院公開招聘編制外合同制工作人員備考題庫及參考答案詳解1套
- 2025中國有色金屬工業(yè)昆明勘察設(shè)計(jì)研究院有限公司面向社會(huì)招聘5人考試重點(diǎn)試題及答案解析
- T/CGAS 024-2023城鎮(zhèn)燃?xì)庥铆h(huán)壓式不銹鋼管道工程技術(shù)規(guī)程
- 房建工程總承包EPC項(xiàng)目技術(shù)標(biāo)(投標(biāo)方案)(技術(shù)標(biāo))
- 生活自理能力幼兒園培訓(xùn)
- 麥當(dāng)勞管理手冊(cè)
- 【MOOC】線性代數(shù)典型習(xí)題講解-北京化工大學(xué) 中國大學(xué)慕課MOOC答案
- 華中農(nóng)業(yè)大學(xué)《數(shù)學(xué)分析》2021-2022學(xué)年第一學(xué)期期末試卷
- 大學(xué)體育-瑜伽學(xué)習(xí)通超星期末考試答案章節(jié)答案2024年
- 廈門大學(xué)介紹
- 0-6歲兒童健康管理規(guī)范課件
- 分享五年級(jí)語文英才教程電子版
- 超星爾雅學(xué)習(xí)通《文獻(xiàn)信息檢索與利用(成都航空職業(yè)技術(shù)學(xué)院)》2024章節(jié)測(cè)試答案
評(píng)論
0/150
提交評(píng)論