大學(xué)英語(yǔ)B統(tǒng)考仿真模擬題六_第1頁(yè)
大學(xué)英語(yǔ)B統(tǒng)考仿真模擬題六_第2頁(yè)
大學(xué)英語(yǔ)B統(tǒng)考仿真模擬題六_第3頁(yè)
大學(xué)英語(yǔ)B統(tǒng)考仿真模擬題六_第4頁(yè)
大學(xué)英語(yǔ)B統(tǒng)考仿真模擬題六_第5頁(yè)
已閱讀5頁(yè),還剩2頁(yè)未讀, 繼續(xù)免費(fèi)閱讀

下載本文檔

版權(quán)說(shuō)明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請(qǐng)進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡(jiǎn)介

1、大學(xué)英語(yǔ)B仿真模擬題六第一部分:交際用語(yǔ)(共5小題,每小題3分,滿分15分)此部分共有5個(gè)未完成的對(duì)話,針對(duì)每個(gè)對(duì)話中未完成的部分有4個(gè)選項(xiàng),請(qǐng)從A, B, C, D四個(gè)選項(xiàng)中選出正確選項(xiàng)。1. Id like to take a weeks holiday. _, were too busy.A. Dont worry B. Dont mention itC. Forget itD. Pardon me2. How often do you eat out ? Well, _, but usually once a week.A. have no idea B. it depend

2、sC. as usualD. generally speaking3. Could you do me a favour and take these books to my office? Yes, _A. for pleasure.B. I could.C. my pleasure.D. with pleasure.4. Lets go to a movie after work, OK? _ A. Not at all.B. Why not?C. Never mind.D. What of it?5. Oh, dear! Ive just broken a window. _. It c

3、ant be helped.A. Never mindB. All rightC. Thats fineD. Not at all第二部分:閱讀理解(共10小題,每小題3分,滿分30分)此部分共有2篇短文,在第一篇短文后有5個(gè)正誤判斷題,從每題后的兩個(gè)選項(xiàng)中選出正確答案;在第二篇短文后有5個(gè)問(wèn)題。請(qǐng)從每個(gè)問(wèn)題后的A, B, C, D四個(gè)選項(xiàng)中選出正確選項(xiàng)。 Passage 1“Dreams may be more important than sleep. We all need to dream,” some scientists say.Dreams take up about one q

4、uarter of our sleeping time. People have several dreams each night. Dreams are like short films. They are usually in colour. Some dreams are like old films. They come to us over and over again. That may be because the dreamer is worrying about something. Dreaming may be a way of trying to find an an

5、swer.Some people get new ideas about their work from dreams. They may have been thinking about their work all day. These thoughts can carry over into dreams. Sometimes we wake up with a good feeling from a dream. But often we cant remember the dream. Dreams can disappear quickly from memory. Too muc

6、h dreaming can be harmful. The more we sleep, the longer we dream. The mind is hard at work when we dream. That is why we may have a long sleep and still wake up tired.6. It may be less important to sleep than to dream.A. T B. F7. Dreams and films are usually very long.A. T B. F8. Some people often

7、dream about their work because they may be thinking about their work all day.A. T B. F9. The main idea of the story is people like to sleep.A. T B. F10. Dreams are always good for our health.A. T B. FPassage 2Paper is one of the most important products ever invented by man. Wide spread use of writte

8、n language would not have been possible without some cheap and practical material to write on. The invention of paper meant that more people could be educated because more books could be printed and distributed. Together with the printing press, paper provided an extremely important way to communica

9、te knowledge. How much paper do you use every year? Probably you cannot answer that question quickly. In 1900 the worlds use of paper was about one kilogram for each person a year. Now some countries use as much as 50 kilograms of paper for each person a year. Countries like the United States, Engla

10、nd and Sweden use more paper than other countries. Paper, like many other things that we use today, was first made in China. In Egypt and the West, paper was not very commonly used before the year 1400. The Egyptians wrote on a kind of material made of a water plant. Europeans used parchment for man

11、y hundreds of years. Parchment was very strong; it was made from the skin of certain young animals. We have learnt of the most important facts of European history from records that were kept on parchment.11. Whats the meaning for the word “parchment”? A. The skin of young animals. B. A kind of paper

12、 made from the skin of certain young animals. C. The paper used by European countries. D. The paper of Egypt.12. Which of the following is not mentioned about the invention of paper? A. More jobs could be provided than before. B. More people could be educated than before. C. More books could be prin

13、ted and distributed. D. More ways could be used to exchange knowledge.13. When did the Egyptians begin to use paper widely? A. Around 1400. B. Around 1900. C. Around 400. D. Around 900.14. Which of the following countries uses more paper for each person a year? A. China. B. Sweden. C. Egypt. D. Japa

14、n.15. What is the main idea of this short talk? A. More and more paper is being consumed nowadays. B. Paper enables people to receive education more easily. C. The invention of paper is of great significance to man.D. Paper contributes a lot to the keeping of historical records.第三部分:詞匯與結(jié)構(gòu)(共5小題,每小題2分

15、,滿分10分)此部分共有5個(gè)未完成的句子,針對(duì)每個(gè)句子中未完成的部分有4個(gè)選項(xiàng),請(qǐng)從A, B, C, D四個(gè)選項(xiàng)中選出正確選項(xiàng)。16. I wont be free _ I finish this work. A. after B. until C. but D. when17. When I got home, my little brother was _. A. slept B. sleep C. asleep D. to sleep18. Ill give you a ring if Mike _ tomorrow. A. comes B. will come C. came D. i

16、s coming19. In the fifties last century, many new cities _ in the desert. A. bring up B. make up C. grew up D. build up20. If you want to visit someone in England, youd better make arrangement _. A. in time B. in turn C. in advance D. in detail第四部分:完型填空(共5小題,每小題2分,滿分10分)以下短文中共包括5個(gè)未完成的句子,針對(duì)每個(gè)對(duì)話中空缺部分,

17、請(qǐng)從A, B, C, D, E五個(gè)選項(xiàng)中選出正確選項(xiàng)。You may think there is only sand in the desert of the world, but it is not true. In the desert, as we know, there is a little rain and it is not 21 for most plants. Still we can see some plants live in the desert.There is water in some places in the deserts. We call these

18、places oases (綠洲). In the oases, there are villages and towns. People grow all kinds of vegetables and rice in the fields there. People also live outside the oases. They have camels, sheep and other animals. These animals live 22 the desert plants for their food and do not need any water. The animal

19、s are useful to the desert people in many ways. They eat the meat and drink the milk of the animals. They 23 the camels for carrying water, food and something else.The people of the desert have to keep 24 from place to place. They must always look for grass or desert plants for their animals. When t

20、here is no more food for their animals, they move to another place. The desert people are 25 . Every one in the desert likes to help the people in trouble and give them food and water. 21. A. on B. use C. enough D. friendly E. moving22. A. on B. use C. enough D. friendly E. moving23. A. on B. use C.

21、 enough D. friendly E. moving24. A. on B. use C. enough D. friendly E. moving25. A. on B. use C. enough D. friendly E. moving第五部分:英譯漢(共4小題,每小題5分,滿分20分)請(qǐng)把下列4句英文翻譯成中文。26. The shop is open till ten at night every day.27. Stay here before I get back.28. Think it over before you speak.29. We must take so

22、me measures to control the pollution.第六部分:作文(滿分15分)30. 請(qǐng)以My Study Plan(我的學(xué)習(xí)計(jì)劃)為題寫(xiě)一篇不少于80詞的作文。大學(xué)英語(yǔ)B仿真模擬題六參考答案:第一部分:交際用語(yǔ)1. C 2. B 3. D 4. B 5. A第二部分:閱讀理解6. A 7. B 8. A 9. B 10. B 11. B 12. A 13. A 14. B 15. C 第三部分:詞匯與結(jié)構(gòu)16. B 17. C 18. A 19. C 20. C第四部分:完型填空21.C 22. A 23. B 24. E 25. D 第五部分:英譯漢26. 商店每天

23、營(yíng)業(yè)到晚上十點(diǎn)。27. 在我回來(lái)之前別離開(kāi)。28. 先考慮一下再說(shuō)。29. 我們必須采取措施來(lái)控制污染。第六部分:參考范文 Usually, a good and practical plan can help us to achieve our goals step by step. Therefore, at the beginning of every term, I always make a plan for my study. First, I write down what subject I need to learn and which level I should get

24、at the end of the term. Second, I usually look for reference books that can help my study. Third, I make some details about what I should learn every week. The last and most important is that if I fail to do according to the plan, I make up for it next week. I know that plan is nothing if it isnt fo

25、llowed.題解與分析一、 交際用語(yǔ)1. 前者想休一周的假,后者回答說(shuō)算了吧,他們很忙。A項(xiàng)意為“不用擔(dān)憂”;B項(xiàng)意為“不客氣,沒(méi)關(guān)系”;D項(xiàng)意為“請(qǐng)?jiān)僬f(shuō)一遍”;C項(xiàng)是“算了吧”,所以選擇C。2. 前者問(wèn)多長(zhǎng)時(shí)間出去吃一次飯?后者說(shuō)看情況而定,但通常是一周一次。A項(xiàng)意為“不知道”;C項(xiàng)意為“像通常那樣”;D項(xiàng)意為“通常來(lái)講”,它不能與后面的but連用;B項(xiàng)是“看情況而定”,所以選擇B。3. 前者說(shuō)“你能幫忙把這些書(shū)拿到我辦公室嗎?”后者說(shuō)“是的,很樂(lè)意效勞?!盇 項(xiàng)意為“為了取樂(lè)”;B項(xiàng)意為“我能”,但B項(xiàng)不用來(lái)回答別人的請(qǐng)求;C項(xiàng)意為“別客氣”,用來(lái)回答別人的感謝;D項(xiàng)是“很樂(lè)意效勞”,所

26、以選擇D。4. 前者想去看電影,后者說(shuō)“為什么不呢?”,意思是同意去看。A項(xiàng)意為“一點(diǎn)也不”;C項(xiàng)意為“沒(méi)關(guān)系”;D項(xiàng)意為“這有什么關(guān)系呢?”;B項(xiàng)意為“為什么不呢?”表示同意的意思,所以選擇B。5. 前者打破了窗戶,后者說(shuō)沒(méi)關(guān)系。B項(xiàng)意為“好,行”;C項(xiàng)意為“挺好的”;D項(xiàng)意為“一點(diǎn)也不”;A項(xiàng)意為“沒(méi)關(guān)系”。根據(jù)題意選擇A。二、閱讀理解6. 根據(jù)文章的第一句話“Dreams may be more important than sleep .”可知該陳述判斷正確,所以選擇A。7. 根據(jù)文章第二段的第三句話 “Dreams are like short films.”可知該陳述判斷錯(cuò)誤,所以

27、選擇B。8. 本題要求對(duì)細(xì)節(jié)進(jìn)行判斷。由文章的第三段可知:一些人夢(mèng)見(jiàn)工作是因?yàn)樗麄冋於荚谙牍ぷ鞯氖?。該陳述判斷正確,所以選擇A。9. 本題考查通過(guò)閱讀全文確定文章標(biāo)題。本文講述了夢(mèng)是什么,該陳述判斷錯(cuò)誤,所以選擇B。10. 根據(jù)文章的最后一段第一句“Too much dreaming can be harmful.”可知該陳述判斷錯(cuò)誤,所以選擇B。11. 本題要求猜詞義。根據(jù)文章最后一段第四行“it was made from the skin of certain young animals”可知答案是B。12. 細(xì)節(jié)題。本題問(wèn)的是哪個(gè)選項(xiàng)沒(méi)有被提及。根據(jù)文章第一段內(nèi)容,B, C和D項(xiàng)都已被提及,只有A項(xiàng)未被提及,所以選擇A。13. 本題問(wèn)的是紙張何時(shí)在

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無(wú)特殊說(shuō)明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁(yè)內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒(méi)有圖紙預(yù)覽就沒(méi)有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫(kù)網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評(píng)論

0/150

提交評(píng)論