下載本文檔
版權(quán)說(shuō)明:本文檔由用戶(hù)提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請(qǐng)進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)
文檔簡(jiǎn)介
1、四年級(jí)人教新起點(diǎn)英語(yǔ)下冊(cè)閱讀理解專(zhuān)項(xiàng)輔導(dǎo)題班級(jí):_ 姓名:_1. 讀一讀,完成相應(yīng)的活動(dòng)。Mike, Yifan and Amy are at a restaurant. : Look! Here are today''s specials. What would you like? : I''d like some rice, soup and vegetables. : I''d like some rice and chicken. I need some vegetables, too. What about
2、 you, Mike? : I''d like me bread, fish and juice.(1)讀對(duì)話(huà),選出他們要吃的食物并打“”,算出各自的價(jià)錢(qián)。(2)Now you have 10 yuan. What would you like?I''d like some .2. 根據(jù)短文內(nèi)容,判斷正誤。Whose Dogs?Tom and his Mum walk in a street. They see a big dog and a small dog there.'Tom, do you
3、 know whose dogs they are?' his Mum asks.'Sorry, I don''t know.''The big dog is the small dog''s Mum.' says the mother.'Oh, I know. The small dog is the big dog''s son.' answers Tom.( )(1)Tom and his mother are going to the park.( )(2)They see two
4、dogs there.( )(3)The small dog is the big dog''s mother.( )(4)Mom knows whose dogs they are.( )(5)The big dog is the small dog''s father.3. 閱讀短文,判斷正(T)誤(F)。I lost my pencil box this morning. I put it in my desk. Its blue and black. The picture on it is a toy car. Its new. There
5、 is a red pen, two pencils, two rulers, three erasers and three candies in it. I like it very much. Can you help me find it?1My pencil box is blue and black. (_)2My pencil box is in my desk this morning. (_)3I have two pens in my pencil box. (_)4My pencil box is new. (_)5I put my
6、 pencil box in my schoolbag. (_)4. 閱讀短文,判斷正(T)誤(F)。This is my bedroom.My glasses are in the desk.The computer is on the desk.My schoolbag is near the computer. A picture is on the wall. My books are under the chair.1This is my living room.(_)2My glasses are on the desk. (_)3My schoolbag is
7、 near the computer. (_)4A picture is on the wall. (_)5My books are on the chair. (_)5. 讀一讀,判斷下面的句子與短文內(nèi)容是否相符,相符的劃“”,不相符的劃“×”。Hello! Im Ma Li. I have a big family. My grandpa is a maths teacher. My grandma is a Chinese teacher. But now theyre all retired(退休的). My father is a basket
8、ball player. Hes tall and strong. My mother is a nurse. Shes very friendly. Im a student. I have no jo B. I have a baby brother. Hes 3 years old. Hes very naughty(淘氣的).1My family has 6 people. (_)2My father is a maths teacher. (_)3My mother is very friendly. (_)4My baby brother is fou
9、r years old. (_)6. 閱讀短文。Hello! My name is Lucy. I''m nine years old. I can jump high. I can''t ride a bike. Lily is my good friend. She is eight years old. She can swim and run fast. But she can''t fly a kite. I love her very much.(1)Lili is _.A.9 B.8 C.7(2)Lucy can _.A.
10、jump high B.run fast C.jump far(3)Lili can _.A.run fast B.jump far C.jump high(4)Lucy can''t _.A.Jump high B.ride a bike C.swim(5)Lily can''t _.A.jump high B.ride a bike C.fly a kite7. 閱讀對(duì)話(huà),判斷下列句子正誤。Mark: Hi, Alice! Would you like to have a picnic?Alice: Sure. Are you free(空閑) on Mon
11、day?Mark: No, I''m busy. I go to the library on Monday. What about Tuesday?Alice: No. I play the piano on Tuesday. I''m free on Monday, Thursday and Friday.Mark: I''m free on Friday.Alice: OK! Let''s have a picnic on Friday.( )(1)Mark is free on Monday.( )(2)Mark goes
12、 to the library on Wednesday.( )(3)Alice plays the piano on Tuesday.( )(4)Alice is free on Thursday.( )(5)They will have a picnic on Saturday.8. 閱讀判斷。It''s sunny today. The sun is shining(照耀)in the sky and it''s very hot. Nancy goes to the train station(車(chē)站)to meet her mother at noon.
13、 She walks in the street. There are no trees and she''s fat. So she feels very hot. But she doesn''t find (發(fā)現(xiàn))a boy walking behind her. And she meets a friend and says 'Hello' to him. 'Who''s the boy behind you?' asks(問(wèn)) the man. Now she sees the boy. She is a
14、ngry and asks, 'Why(為什么) do you walk behind me, boy?' there''s no shade(陰涼處) in the street, you know' answers the boy. 'It''s cool behind you, I think(想).'( )(1)It''s sunny and hot today.( )(2)Nancy goes to meet her mother at the bus station at noon.( )(3)
15、There are no trees in the street, so there''s no shade in the street.( )(4)There is an old man walking behind Nancy.9. 閱讀短文,判斷正誤。Yao Ming plays basketball very well. He eats the right kind of food, so he can be healthy and strong. Healthy food, good habits, and exercise are important(重要的) fo
16、r you. Eat lots of healthy food, but don''t eat too much. Go to bed early, and don''t watch too much TV. When you exercise, you should be careful. Don''t hurt your legs or arms.( )(1)Yao Ming eats too much food, so he can be healthy and strong.( )(2)Eat plenty of healthy food
17、, but don''t eat too much.( )(3)Don''t hurt your legs or arms, when you exercise.( )(4)We can watch too much TV.( )(5)Exercise are important(重要的) for us.10. 讀短文,判斷對(duì)錯(cuò)。Hi! My name''s Sarah. Look at my family photo. This is my father. He''s a teacher. He''s tall.
18、 He likes sports. This is my mother. She''s a teacher, too. She likes reading. This is my brother. He''s a basketball player. He''s strong. I love my family.( )(1)Sarah''s father is a doctor.( )(2)Sarah''s mother is a teacher.( )(3)Sarah''s father does
19、n''t like sports.( )(4)Sarah''s brother is thin.( )(5)There are five people in Sarah''s family.11. 閱讀對(duì)話(huà),判斷下列句子是否與短文內(nèi)容相符,相符的用“T”表示,不相符的用“F”。Nancy: Hi, Helen. Its time for the party.Helen: Yes, Im coming.Nancy: Wow. Your trousers are so nice.Helen: Thank you.Nancy: Are they new
20、?Helen: Yes. Your coat is nice, too.Nancy: Thank you. Tomorrow is Saturday. What do you usually do on Saturdays?Helen: I usually do my homework and watch TV.Nancy: What a pity! Its spring now. Its warm.Helen: You are right. We can go and fly kites.Nancy: Yea. Lets go to the park and fly kites tomorr
21、ow.Helen: Great!1Its spring now. (_)2Nancys coat and trousers are new and nice. (_)3Its Friday today. (_)4Helen usually does her homework on Sundays. (_)5They want to fly kites tomorrow. (_)12. 閱讀短文,判斷句子正誤。正確的打“”,錯(cuò)誤的打“×”。Hello, Im Jack. On Sunday morning, my father goes
22、 to the library to read some books. My mother goes to the clothes shop to buy clothes. My sister Mary goes to the park. She likes to fly kites. I go to the cinema to see a film with my friends. We have a happy day.1My father wants to buy clothes in a clothes shop. (_)2My mother goes to the libr
23、ary to read books. (_)3Mary likes to fly kites. (_)4I go to see a film in the cinema. (_)5We have a happy Saturday. (_)13. 閱讀短文,判斷對(duì)錯(cuò)。My name is Helen. I have a big family. My dad and mum are teachers. My dad is a maths teacher. His name is Jack. He is tall and strong. He has blac
24、k glasses. My mum is a Chinese teacher. Her name is Alice. She is tall and thin. She has long brown hair. My sister,Linda is a student. She has big blue eyes. She is very friendly. She can help her friends and me l love them very much.( )(1)Helen has a big family.( )(2)Jack has blue glasses.( )(3)Al
25、ice is all English teacher.( )(4)Alice has long brown hair.( )(5)Linda is very friendly.14. 閱讀短文,判斷正誤。There are no classrooms in Animal School, but there is a forest and a river. The forest is not small. It''s big and green. The river is small, but it''s long. Look, there are some an
26、imals there. Listen, what are they talking?Mr Cow: Welcome to Animal School What''s the matter?Little Duck: I''m sad. I can''t run, and I can''t jump. I''m a bad duck.Mr Cow: I don''t think so. Please don''t be sad.Animals: Come on, everyone! L
27、et''s swim together!Mr Cow: Have a try, Little Duck! You can swim very well.Animals: Wow! Look at the Little Duck! He is so fast!Little Duck: I''m the first! I''m so happy!1We can see some classrooms. (_)2The forest is big. (_)3The duck can run and jump. (_)4Th
28、e duck can swim very fast. (_)15. 閱讀理解。Hello! My name is Lulu. I''m a girl. My father is a doctor. My mother is a teacher. I ''m a pupil. I have a dog. Its (它的) name is Sam.It''s black and white. It''s a lovely(可愛(ài)的) dog.根據(jù)短文內(nèi)容判斷正誤。( )(1)The girl''s name i
29、s Lulu.( )(2)Lulu is a pupil.( )(3)Lulu''s mother is a doctor.( )(4)Sam is a lovely dog.( )(5)There are ( 有 ) four people (人) in Lulu''s family.16. 閱讀短文,判斷下列句子的對(duì)錯(cuò)。I live in ShenzhenShenzhen is my hometown(家鄉(xiāng))In spring,it''s warm and wetIt always rainsBut I don''t like
30、 the rainI can''t go out to playThe summer in Shenzhen is very longIt is very hot and sunnyI can go to the beachI can swim and play volleyball with my friendsThe autumn in Shenzhen is very shortIt''s cool and windyI can fly a kite on Lotus Hill(蓮花山)Winter comes fast after the autumnB
31、ut it is not very coldIt never(從不)snows in ShenzhenI love the snowI want to play with snow( )(1)My hometown is Shenzhen( )(2)I like the rain( )(3)It is very hot and sunny in summer in Shenzhen( )(4)The autumn in Shenzhen is very short( )(5)In Shenzhen,it''s snowy in winter17. 短文閱讀。Hello! My
32、name is Amy. I am eleven years old. I like yellow. That''s my favourite colour. I like to draw pictures, and that''s my favourite school work. My favourite food is hamburgers. I like hamburgers for lunch. I like my Chinese teacher, so my favourite subject is Chinese. I like my yellow
33、 dress very much.(1)Amy is _ years old.A.eleven B.seven C.twelve(2)Amy''s favourite colour is _.A.red B.blue C.yellow(3)Her favourite food is _.A.hot dogs B.hamburgers C.donuts(4)_ is her favourite subject.A.Music B.English C.Chinese(5)She likes her _ very much.A.dress B.skirt C.shirt18. 閱讀短
34、文,選擇正確答案。Uncle John has a farm. Its nice and big. There are many animals on the farm. There are nineteen hens, twenty ducks, six horses and seven cows. There is some green grass and many trees, too.(1) Uncle Johns farm is _. A. small B. small and nice
35、160; C. nice and big(2) There are _ ducks. A. two B. twenty C. ten(3) There are _ hens. A. nine B. thirteen C. nineteen(4) There are _ cows. A. seven B.
36、 six C. five(5) There are _ trees. A. many B. six C. seven19. 閱讀短文,判斷正誤。Lanlan has 50 yuan. She can buy a new bag now. This red bag is very nice. Wow, it is 180 yuan. It''s too expensive. This yellow bag is 20 yuan. It''s beautiful. And this blue bag is 30 yuan. She can bu
溫馨提示
- 1. 本站所有資源如無(wú)特殊說(shuō)明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
- 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶(hù)所有。
- 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁(yè)內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒(méi)有圖紙預(yù)覽就沒(méi)有圖紙。
- 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
- 5. 人人文庫(kù)網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶(hù)上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶(hù)上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
- 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
- 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶(hù)因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。
最新文檔
- 2025山西長(zhǎng)治市人民醫(yī)院招聘碩士以上專(zhuān)業(yè)技術(shù)工作人員50人模擬筆試試題及答案解析
- 2025江蘇紫金信通人才科技有限公司招聘7人備考筆試試題及答案解析
- 2025中國(guó)中信金融資產(chǎn)國(guó)際控股有限公司社會(huì)招聘參考筆試題庫(kù)附答案解析
- 深度解析(2026)《GBT 26088-2010造船 推進(jìn)用水冷四沖程柴油機(jī)》(2026年)深度解析
- 深度解析(2026)《GBT 25964-2010石油和液體石油產(chǎn)品 采用混合式油罐測(cè)量系統(tǒng)測(cè)量立式圓筒形油罐內(nèi)油品體積、密度和質(zhì)量的方法》
- 2025江西吉安市泰和縣新睿人力資源服務(wù)有限公司面向社會(huì)招聘項(xiàng)目制人員5人備考筆試題庫(kù)及答案解析
- 深度解析(2026)《GBT 25890.9-2010軌道交通 地面裝置 直流開(kāi)關(guān)設(shè)備 第7-3部分:直流牽引供電系統(tǒng)專(zhuān)用測(cè)量、控制和保護(hù)裝置 隔離電壓變送器和其他電壓測(cè)量設(shè)備》(2026年)深度解析
- 2025年大慶高新區(qū)公益性崗位招聘10人備考考試試題及答案解析
- 深度解析(2026)《GBT 25782-2010 1-萘酚》(2026年)深度解析
- 2026廣西桂林醫(yī)科大學(xué)人才招聘118人(第一批)考試備考題庫(kù)及答案解析
- 【2026屆】廣州市天河區(qū)普通高中畢業(yè)班綜合測(cè)試語(yǔ)文試題(一)(含答案)
- 《中級(jí)財(cái)務(wù)會(huì)計(jì)》課程重點(diǎn)難點(diǎn)講解(東北財(cái)經(jīng)大學(xué)版)-課件
- 氯氣的實(shí)驗(yàn)室制備AI賦能課件高一上學(xué)期化學(xué)人教版
- 2025年公安院校聯(lián)考《申論》真題含答案解析
- 2025年2026江蘇省考申論題及答案
- 礦井密閉工培訓(xùn)知識(shí)課件
- DB61-T 1362-2020 海綿城市低影響開(kāi)發(fā)雨水系統(tǒng)技術(shù)規(guī)范
- 2025年山東省臨沂市輔警考試題庫(kù)(附答案)
- 慢性腎病治療課件
- 2025年成都市錦江區(qū)教育局公辦學(xué)校員額教師招聘第六批考試參考試題及答案解析
- 國(guó)開(kāi)2025年人文英語(yǔ)4寫(xiě)作形考答案
評(píng)論
0/150
提交評(píng)論