下載本文檔
版權(quán)說(shuō)明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請(qǐng)進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)
文檔簡(jiǎn)介
1、重慶市 2019 高考英語(yǔ)閱讀理解選編( 33)(附解析) 2019 高考訓(xùn)練(由 2019 湖北卷 D 改編)You ve flown halfway around the world;you ve sniffed out this place that nobodyin Falongland or Thailand seems to have ever heard of; so what on earth is there to do here? Youconsider this question as you sink into an old wooden beach chair tha
2、t holds you above the sand.It was a long journey from Bangkok to Huaplee. By the time you found the bus station and got yourselfsorted out, it took almost as long as the flight from Falongland.Huaplee is located justsouth of Hua Hin, about two hundred kilometres from Bangkok,down the west side of th
3、e Gulf of Thailand. Not many tourists find this place, and the ones that do wonderif finding it has been their purpose all along.Theresan apparent laziness that surrounds you here. Itswhat this place offers, and itsfree of charge.The small waves that tap the shoreline seem to slow everything down. Y
4、ou settle into your beach chair inpreparation for a long rest. You sit there and watch the sea.Itsearly afternoon, so the cook comes out and asks whatyoudlike to eat thisevening. Before long hesrushed off to the market to buy the ingredients for whatever it was that youorderedevery meal fresh and to
5、 order. No menu here.There is no poolside noise here but just that wonderfully warm, clear blue sea.Theresno street noise. The only sounds are the murmurs of nature.For now you just count your blessings (福祉 ), listing them in the sand with your toe( 腳趾 ). You donthave to worry about being late for w
6、ork. Youdonthave to doanything.The beach to your right stretches off to the horizon ( 地平線 ), slowly narrowing to nothingness only tore-emerge again on your left, now steadily widening until it covers the chair beneath you. Sand to your leftand sand to your right; itsunbroken, endless. No start, no e
7、nd, just sand, sun, and peace. Step off it, andyou re-enter the world of traffic, stress, work, and hurry.Normally youre the type who cantsit still for more than ten minutes, but youre on Huaplee Lazy Beachnow and, in the right frame of mind, it stretches all the way around the world.“Howcould it ta
8、ke me so long to findit? ” you wonder.1. When the author first went to Huaplee Beach, _.C. he became sensitive to smellD. he had difficulty in finding it2. What is special about the food service at Huaplee Beach?A. No menu. B. Free food. C. Self service. D. Quick delivery.3. In theauthorsopinion, a
9、tourist can enjoy Huaplee Beach most when he _.A. he found it unworthwhileB. he failed to sort himself outA. sits in a beach chairB. forgets his daily routineC. plans a detailed scheduleD. draws pictures in the sand4. What does the author imply by his question at the end of the passage?A. He shouldn
10、thave counted his blessings.B. He should have understood the wonder of nature.C. He shouldnthave spent so much time on the trip.D. He should have come to the place earlier. 文章大意:本文敘述了泰國(guó)美麗的海濱度假勝地 Huaplee ,作者描述了這里美麗的景色,可口 的飯菜以及緩慢的生活節(jié)奏。目的在于吸引更多的人來(lái)到這里。1.D 。 推理題。 根據(jù)文章 2,3段 It was a long journey from Bang
11、kok to Huaplee. By the time you found the bus station and got yourselfsorted out, it took almost as long as the flight from Falongland. 和 Not manytourists find this place, and theones that do wonder if finding it has been their purpose all along. 可知從曼谷去那里要花很長(zhǎng)的時(shí)間, 而 且很受有游客能夠找到這個(gè)地方。作者第一次去也花了很長(zhǎng)的時(shí)間。故D 準(zhǔn)
12、確。2. A 。 細(xì)節(jié)題。 根據(jù)文章第五段 Itsearly afternoon, so the cook comes out and asks what youdlike to eatthis evening. Before longhesrushed off to the market tobuy the ingredients for whatever it was that you ordered every meal fresh and toorder. No menu here. 可知在這里吃飯,是沒(méi)有菜單的。都是量身定做的,故A 準(zhǔn)確。3. B 。 推理題。 根據(jù)文章倒數(shù)第二段
13、Normally you re the type who cantsit still for more than ten minutes,butyou re on Huaplee Lazy Beach now and, in the right frameof mind, it stretches all the way around the world.可知如果你正常是一個(gè)很難停下來(lái)很忙碌的人,那么來(lái)到這里,你就應(yīng)該忘記一切,享受大自然的美麗。故 B 準(zhǔn)確。4.D。推理題。根據(jù)文章最后一段之前的描述可知這里的風(fēng)景迷人,飯菜可口,生活愜意。作 者后悔很晚才發(fā)現(xiàn)有這樣的地方。故D 準(zhǔn)確。閱讀理解
14、。閱讀下列短文,從給的四個(gè)選項(xiàng)(A、B、C 和 D)中,選出最佳選項(xiàng)?!?019 贛州市高三年級(jí)適合性考試】Moving to a new neighborhood , town , state , or even country can be a pretty scaryexperience.All you know is that things will be different and chances are youwontknow the kids at your new school.The experiences that go with moving make many kids
15、 feel nervous and worried.This is perfectly normalbutdontlet these emotions overrun your thoughts!You willsoon get used to your surroundings and find new friends at your new school.Leaving old friends and familiar places behind can be difficult.However,as youbegin the moving process,keep in mind tha
16、t saying goodbye to your old house,school,and friends doesnot mean that you have to forget them or that your farewell is permanent!If youre moving to a new state oreven a different country andwontsee your friends for a long nme,dontdespair.Make sure to ask everyone for theiraddress so you can write
17、them letters.Also,thanks to the Internet,it is very easy to stay in touch throughemail or instant messaging technologies.With your parentspermission,you can even create a blog or webpage to chronicle all of your new experiences.Include your thoughts,tales of your newadventures,even pictures ofnew fr
18、iends,your new house,and new town.Your old friends will love seeing what you are busy with.Many schools have an orientation program where a student already established at the school shows anew student around for their first week.This can help you to find your way around the school and to make newfri
19、ends faster.While moving is tough on kids of any age,high school counselor Karen Turner says moves can beparticularly difficult for teens.“Ithink moving during adolescents is an extremely stressful experience,especially if you are into your junior high or senior year.Students tend to have establishe
20、d a very strong peernetwork during that period in their lives.Often this has more influence on them even than their families insome cases,and when they are torn from thattheresoften resentment( 怨氣 )”However,Turner adds that while moving isnteasy,there are things that your parents andthe school can d
21、o to help you cope with the change.1Who are the intended readers of the passage?AEducation experts.BSchool teachers.CParents.DStudents.2Which of the following is mainly suggested in Paragraph 3?AStaying in contact with old friends.BExpressing yourself when it is possible.CForming good habits at scho
22、ol.D Keeping positive about your new school.3According to the passage, an orientation program_ .A helps local students in many waysB is organized by new studentsC offers help to new studentsD focuses on all the students at school4According to the passage, Karen Turner may agree that_.A many parents
23、seem to care little about their childrenB teens can easily be attached to their friendsC parents should communicate with the school teachersD teens tend to behave rudely in a new school5If this passage continues, what would the author further discuss?A What a new school is like.B why parents move wi
24、th their children.C How parents and the school can help the children.D How children can express their anxiety.語(yǔ)篇解讀 本文是一篇說(shuō)明文。對(duì)青少年來(lái)說(shuō),搬家會(huì)令他們感到緊張和憂慮,因?yàn)檫@意 味著要離開(kāi)熟悉的環(huán)境、特別是熟悉的朋友們。對(duì)此,本文給出了一些建議來(lái)協(xié)助青少年盡 快適合新的環(huán)境。1解析: 推理判斷題。根據(jù)第二段最后一句“ You will soon get used to your surroundings and findnew friends at your newscho
25、ol. ”可知,其中的You 實(shí)際上指的就是學(xué)生,即本文的目標(biāo)讀者。答案: D2解析: 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第三段內(nèi)容可知,該段主要是講述如果你搬到一個(gè)新地方, 很長(zhǎng)時(shí)間看不到朋友,不要絕望,能夠通過(guò)信件、網(wǎng)絡(luò)等方式與老朋友保持聯(lián)系。答案: A3解析: 細(xì)節(jié)理解題。 根據(jù)第四段最后一句“ This can help you to find your way around the schooland to make new friendsfaster. ”可知,“導(dǎo)向計(jì)劃”是給新學(xué)生提供協(xié)助。答案: C4解析: 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)最后一段 Karen Tuner 所說(shuō)的話可知,搬家對(duì)青少年來(lái)說(shuō) 尤其困
26、難,因?yàn)榇藭r(shí)他們?cè)谏钪幸呀?jīng)建立了深厚的友誼,所以不愿離開(kāi)朋友,也就是說(shuō), 青少年更容易依戀他們的朋友。答案: B5解析: 推理判斷題。根據(jù)文章最后一段最后一句提到“ there are things that your parents and theschool can do to help you cope with thechange. ”可推測(cè)出,如果短文繼續(xù)寫下去,作者討論的應(yīng)該是父母和學(xué)校怎樣來(lái)協(xié)助孩子們。答案: C。( 2019 高考訓(xùn)練)閱讀下列材料,從每題所給的選項(xiàng)中選出最佳選項(xiàng)。Bobby Moresco grew up in New Yorks Hells Kitchen
27、 ,a tough working class neighborhood onManhattans West Side.But Hells Kitchen lies right next door to Broadway, and thebright lights attracted Bobby from the time he was a teen.Being stage stuck was hardly what a street kidcould admit to his partners.Fearing their ridicule, he told no one ,not even
28、his girlfriend, when he started taking acting lessons at age 17.If you werea kid from the neighborhood, you became a cop ,construction worker , longshoreman orcriminal.Not an actor.Moresco struggled to make that long walk a few blocks east.He studied acting, turnedout for all the cattle calls( 試戲通知
29、)and during the decade of the 1970s made a total of 2 000.“Iwasnta good actor,but I had a driving need to do something differentwith my life ,” he says.He moved to Hollywood ,where he drove a cab and worked as a bartender(酒吧侍者 ) Hisfather said ,“ Stop this craziness and get a job; you have a wife an
30、ddaughter. ” ButMoresco kept working at his chosen craft.Then in 1983 his young brother Thomas was murdered in a mob linked killing.Morescomoved back to his old neighborhood and started writing as a way to explore the pain and the patrimony ofHells Kitchen.Half Deserted Streets , based on his brothe
31、rskilling , opened at a small Off Broadway theatre in 1988.A Hollywood producer saw itand asked him to work on a screenplay.His reputation grew , and he got enough assignment to move back to Hollywood.By 2003,he was again out of work and out of cash when he got a call from Paul Haggis ,a director wh
32、o had befriendedhim , Haggis wanted help writing a film about the country afterSeptember 11.The two worked on the writing , but every studio in town turned it down.They, however , thought no one wanted to see a severehonest vision of race and fear and lives in collision in modern America.Moresco bel
33、ieved so strongly in the script that he borrowed money, sold his house.Heand Haggis kept pushing.At last the writers found an independent film producer who would take a chance ,but the upfront money was too little, Moresco delayed his salary.Crash slipped into the theatres in May 2005, and quietly b
34、ecame both a hit and a critical success.It wasnominated for six Academy Awards and won three Best Picture ,Best FilmEditing and Best Writing (Original Screenplay) by Paul Haggis and the kid from HellsKitchen.to get it done.堅(jiān)持不懈,最終走向成功。1 Rearrange the following statements in terms of time order:a His
35、 work Half-Deserted Streets drew attention as it opened at a small Off Broadway theatre.b Unexpectedly Crash became both a hit and a huge success.c He moved to Hollywood to be a taxi driver and a waiter.d He started to learn acting in spite of hardness with the belief of doing something different.e
36、His younger brother Thomas was killed in conflict among bullies. Ad, c,e,a,bBd,e,c,b,aCc, d,e,a,bDc,e,d,b,a答案 A 2 Why didnt Bobby Moresco tell anyone that he started taking lessons at age 17?A He wanted to give his girlfriend a surprise.B His girlfriend did not allow him to do this.C He was afraid o
37、f being laughed at.D He had no talent for acting.kept pitching it.Studio executivesAt age 54 , Bobby Moresco became an overnightsuccess. “ If you have something you wantto do in life, dont think about the problemshe says ,“ think about other ways語(yǔ)篇解讀】 本文是一篇人物傳記。文章講述了Bobby Moresco 的職業(yè)生涯,他克服各種困難,答案 CW
38、hich of the following sentences is NOT true?His father did not support his work as a bartender.D Moresco grew up in NewYorks Hells Kitchen which is a few blocks east of Broadway.答案 D4 The Studio executives turned the script Crash down because _A they thought the script would not be popularB the scri
39、pt was not well writtenC they had no money to make the film based on the scriptD they thought Moresco was not famous答案 A5 The passage implies that Bobby Moresco _A gave up the job of being a construction workerB had a dream different from most people in the neighborhoodC started writing when he move
40、d to HollywoodD became famous thanks to his fathers encouragement答案 B 6 Which of the following can best describe Bobby Moresco?A Caring and brave.B Shy but hardworking.C Creative and persistent.D Aggressive and modest.答案 C閱讀下列短文,從給的四個(gè)選項(xiàng)(A、B C 和 D)中,選出最佳選項(xiàng)。(2019 ??谑姓{(diào)研,D)Any diet on which you eat fewe
41、r calories than you need to get through the day,3ABBefore he became an overnight success, his life experienced ups and downs.CHis brothers death inspired his writing HalfDesertlike an 800calorieperday diet, can be dan gerous. Diets that dont allow anyfat alsocan be bad for you. Every one n eeds a ce
42、rta in amount of fat in their diet, up to 30% of total calories, so noone should eat a completely fatfree diet.Dont have diets that restrictcertainfood groups, either. A diet that requiresyou to say no to bread or pasta or allows you to eat only fruit is un healthy. You wont get the vitamins andmine
43、rals you need. And although you may lose weight, youll probably gain it back as soon as you start eating no rmally aga in.Somepeople start dieti ng because they think all theproblems in their lives arebecause of weight. Others have an area of their lives that they cant control, like an alcoholicpare
44、 nt, sothey focus on somethi ng they can con trol, their exercise andfood in take ( 攝入).People who diet may get lots of praise from friends and family when they start losing poun ds, whichmakes them feel good. But even tually a pers on reaches a weight level and does nt lose as much weight asbefore because the body is trying to keep a healthy weight, so they arent any happier.Some people may find it hard to control their eating, so they stick withan_extreme_diet for a little while, but then eat tons of food. Feeling
溫馨提示
- 1. 本站所有資源如無(wú)特殊說(shuō)明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
- 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
- 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁(yè)內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒(méi)有圖紙預(yù)覽就沒(méi)有圖紙。
- 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
- 5. 人人文庫(kù)網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
- 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
- 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。
最新文檔
- 企業(yè)簽名協(xié)議書
- 仔豬購(gòu)買協(xié)議書
- 彩鋼回收合同范本
- 影視專業(yè)合同范本
- 電車買賣合同范本
- 2025 九年級(jí)數(shù)學(xué)上冊(cè)旋轉(zhuǎn)與全等三角形關(guān)系課件
- 2025 九年級(jí)數(shù)學(xué)上冊(cè)投影與視圖三維建模思維課件
- 企業(yè)質(zhì)量協(xié)議書
- 電器返點(diǎn)合同范本
- 2025年禽類飼料銷售合同范本
- 2026河南鋼鐵集團(tuán)招聘面試題及答案
- 機(jī)電產(chǎn)品三維設(shè)計(jì) 課件 項(xiàng)目4.14.2.1~3扭尾機(jī)械手
- 德語(yǔ)自學(xué)課件
- 2025考評(píng)員培訓(xùn)考試題(含答案)
- 醫(yī)院黨建與醫(yī)療質(zhì)量提升的融合策略
- 2025年聊城交運(yùn)集團(tuán)汽車站招聘工作人員(3人)參考筆試試題及答案解析
- 2025西部機(jī)場(chǎng)集團(tuán)航空物流有限公司招聘參考考點(diǎn)題庫(kù)及答案解析
- 2025海南三亞市直屬學(xué)校赴高校面向2026年應(yīng)屆畢業(yè)生招聘教師111人(第5號(hào))考試筆試參考題庫(kù)附答案解析
- 2025中央廣播電視總臺(tái)招聘144人(公共基礎(chǔ)知識(shí))綜合能力測(cè)試題附答案解析
- 嚴(yán)格執(zhí)行管理制度(3篇)
- 支氣管哮喘常見(jiàn)癥狀及護(hù)理技術(shù)培訓(xùn)
評(píng)論
0/150
提交評(píng)論