版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進行舉報或認領(lǐng)
文檔簡介
1、2019 譯林牛津版高考英語一輪優(yōu)練題:模塊1U1 及答案一、閱讀理解。You use her as a shoulder to cry on. She texts you back with casual jokes. But she, Xiaoice, isonly a virtual chatbot (虛擬聊天機器人) .Xiaoice, Microsoft s latest artificial intelligence robot, was briefly released in 2a0n1d9,returned toWeChat in 2019, where she became
2、a big hit. Millions of young Chinese now exchange messageswith her daily, The New York Times reported. On WeChat, Xiaoice is an official account. Afterfollowing it, users can start text-based conversations with Xiaoice. Her incredible learning ability was why people loved to talk with Xiaoice, Liu J
3、inchang, aresearcher at High-tech Research and Development Center under the Ministry of Science andTechnology, told China Daily. Apart from her ability to identify photos and send emojis (表情符號)in conversations, Xiaoice gains 45 percent of her knowledge from interacting with users, ChinaDaily reporte
4、d.Chatbot programs first appeared in the mid-1960s in the US. Driven by top tech companies, theyare becoming smarter and more common. For instance, IBM s latest artificial intelligence programserved as an academic consultant at Australia s Deakin University, answering students quabout course schedul
5、es and financial aid. Apple s Siri andhAamveazboenen use d sasAvleoxicaeassistants who can read news, play music and even make jokes for their users.These programs are expected to move beyond smartphones, into televisions, cars and living rooms,The New York Times pointed out. However, it may take de
6、cades before scientists develop a Samantha , the advanced chatbot seen in the fiction film Her. In the film, Samantha has a romanticrelationship with her user played by US actor Joaquin Phoenix. Many viewers were enthusiasticabout this fantasy of virtual soul mates.1 .What does the underlined part i
7、n Paragraph 2 mean?A. She became a best seller.B. She became very powerful.C. She became a money maker.D. She became very popular.2 .Which of the following can Xiaoice do?A. Do housework.B. Spread messages.C. Identify various photos.D. Read news to its users.3 .Which company s chatbot program can ac
8、t as an academic consultant?A. Microsoft.B. IBM.C. Apple.D. Amazon.4 .What can be learned from the last paragraph?A. Chatbots will be applied to cars soon.B. Chatbots mainly run on smartphones now.C. Samantha is played by a US actor in the film.D. The film Her doesn t interest many audience.【文章大意】 本
9、文講述的是人工智能程序的發(fā)展情況。 列舉了微信上的聊天程序大受歡迎,IBM 的人工智能程序能成為顧問,但是目前這種程序主要應(yīng)用在智能手機上,人們期待它將來可以在手機以外的地方使用。1.D 【解析】推理判斷題。根據(jù)she became a big hit. Millions of young Chinese now exchangemessages with her daily 可知,她在微信上大受歡迎,很多中國人都喜歡與她聊天,故選 D 。3.B 【解析】細節(jié)理解題。根據(jù)第四段中IBM s latest artificial intelligence program served as ana
10、cademic consultant 可知, IBM 的最新人工智能程序可以作為學(xué)術(shù)顧問,故選 B 。4.B 【解析】推理判斷題。根據(jù)最后一段中These programs are expected to move beyondsmartphones, into televisions, cars and living rooms, 可知,人們期待這些程序除了智能手機之外,也能應(yīng)用在電視、汽車、 起居室等地,所以目前是主要應(yīng)用在智能手機上,故選 B 。二、單項選擇I.The record about the massacre(大屠殺)is fairly clear and beyond dis
11、pute thoseactivities the Japanese soldiers wereinvolvedin.A. in memory ofCB. with assistance of C. with respect toD. in place of2.Tom is one of the top students in our school and the scores he's got in each exam are always far average.A. aboveB. belowC. onD. beneath【答案】 A【解析】根據(jù)“ Tom is one of th
12、e top students in our school( 湯姆是我們學(xué)校頂尖的學(xué)生之一)”可知, 湯姆在歷次考試中的得分應(yīng)該總是高于平均水平, 應(yīng)選擇 A。 above average高于平均水平; below average 低于平均水平。3.1 t is the assistant in charge the scientific research who informed us attendingthe academic activity.A. for, ofB. of , toC. with, forD. of, of【答案】 D【解析】 in charge of 掌管,負責(zé); in
13、form sb. of (doing)sth 告知/通知某人某件事。句意:是負責(zé)該項科學(xué)研究的助手通知我們這次學(xué)術(shù)活動的。4.1 f more than half of you going there on foot, you should present your plan to theteacher and have it by him.A. approve of, approvedB. approving, approve ofC. approve, approve ofD. approving, approve【答案】 A【解析】approve of doing sth.贊同做某事;h
14、ave sth. approved使某事得到批準(zhǔn)。句意:如果你們中有超過半數(shù)的人贊同步行到那兒去的話,那么你就應(yīng)該把你的計劃提交給老師有他來批準(zhǔn)。5.As one history, there is a realization that certain groups of people have led highlymobile lives, a keyfactor in describing TCKs.A. looks down onB. looks forward to C. looks up toD. looks back on【答案】 D【解析】 look down on 看不起; l
15、ook forward to 期待; look up to 尊敬; look back on 回顧。句意: 當(dāng)回顧歷史的時候, 人們意識到有一群人過著動蕩的生活。 動蕩的生活是描述第三文化兒童的一個重要的元素。6.1 t s unwise of you to consider his wild behavior as a kidually s game. It may graddevelop into a bad habit.A. no less thanB. less thanC. more thanD. no more than【答案】 D【解析】no less than不少于;less
16、than少于; more than多于;no more than只是,至多,只不過。句意:你把他粗野的行為只看成孩子的游戲是不明智的。這種行為可能逐漸演變成為一個壞習(xí)慣的。故選 D 。7.One s being plays an importatnrole in building up interpersonal relations, while somerudeness will surely leave a bad impression.A. respectedB. respectfulC. respectableD. respect【答案】 B8 .No one can deny the
17、 basic fact that it is impossible for workers to master thosehigh-technology skills easily.A. usualB. averageC. normalD. general【答案】 B【解析】average “普通的,一般的';強調(diào)一般水準(zhǔn)或普通水準(zhǔn)。句意:沒有人能否認這一基本事實:對于一般工人來講,輕松掌握這些技術(shù)是不可能的。9 .No one would easily be of the safety of the nuclear power after a reactor at theCherno
18、byl plant exploded in 1986.A. informedB. suspectedC. robbedD. convinced【答案】 D【解析】be informed of得知,知悉,接到的通知; be suspected of被懷疑患有,被懷疑(做);be robbed of被搶劫;be convinced of相信,確信。句意:在1986 年切爾諾貝利核電站一個反應(yīng)堆爆炸后,沒有人會輕易相信核電的安全性。故選 D 。10 .The world economy has improved since the end of last year , but major probl
19、ems andchallenges are not fully solved.A. somehowB. somewhatC. anyhowD. meanwhile【解析】 句意: 自去年年底世界經(jīng)濟有所改善, 但主要問題和挑戰(zhàn)還沒有完全解決。 somehow不知何故; somewhat 有點,稍微; anyhow 無論如何; meanwhile 與此同時。根據(jù)句意可知選 B 。11.1 want to give them a perfect report. After all, it is that I have visited this school andgiven a lecture t
20、o the students.A. my timeB. a first timeC. high timeD. the first time【答案】 D【解祈】It ' s + the (one序數(shù)S)+ time +to do sth.(或+that從句)表示某人第幾次做某事。句意:我要給他們作一個完美的報告。畢竟,這是我第一次來這個學(xué)校給學(xué)生作報告。1.1 It is not until we have developed the better qualities in ourselves we can expect to findthem in others.A. whenB. w
21、hereC. thatD. whether【答案】 CIt is/was+ 被強調(diào)部分(not until we have developed the betterqualities in ourselves)+that+ 句子其它成分。 句意: 直到我們自己養(yǎng)成了良好的素質(zhì),我們才可以期望在別人身上找到它們(良好的素質(zhì)) 。ve asttparcohjecdttionttohicareful13 . We shall take the condition youconsideration. Thanks a lot.A. whereB. whenC. whichD. what句意: “我們一
22、定會仔細考慮你附加在這個項目上的條件的。 ”“非常感謝。 ”此題考查定語從句,先行詞為 condition ,在從句中做attach 的賓語,故選 C 適合。14 .Generally speaking, such important strategies were applied in learning practice almostevery student could benefit from in life.A. whenB. thatC. asD. where【答案】 C【解析】 定語從句 “ almost every student could benefit from in li
23、fe 中 benefit from” 后面缺少賓語,且先行詞被such修飾,故需要使用as一詞來充當(dāng),故選 Co句意:通常地講,如此重要的策略運用于學(xué)習(xí)實踐中使得每一個學(xué)生都能從中受益。15.One writer in I have taken an interest since I took the American literature course isErnest Hemingway.A. whichB. thatC. whoD. whom【答案】D三、完形填空The day before Christmas I pulled into a store parking lot and
24、counted my money again. It wasn' t much. I 1 being poor, not having enough to 2 my little children a few simple toys. As I was 3 I noticed the Salvation Army (救世軍)bell ringer at the 4 . I felt bad again because I didn ' t feel I could anything to give him. I started walking towards the entra
25、nce 6 two cars entered empty parking spaces in front of me. The first was a 7 , new Cadillac which became the 8 of me the moment I saw it.9 HowIhtought,“would it be to have enough money to buy a car like that!10 Th evascannd car,ancient car shabbier than the one I was driving.A man got out of the Ca
26、dillac and hurried into the store 11 past the bell ringer without a second 12 . Out of the old car came a young mother with three little children following 13 behind her. Her clothes looked as 14 as her car, yet she stopped at the entrance and 15 a bill. In that second a(n) 16 touched me, my envy an
27、d dislike 17 me, and all the love and joy filled me. I fished a bill out of my own purse, 18 it in the Salvation Army kettle, and wished the 19 a " Merry Christmas! ”Now I felt I was a poor man but rich on the 20 . After finding a few things for my kids, I drove home with my heart singing.【文章大意
28、】本文是一篇記敘文,講述了作者在去商店購物的時候看到的一幕對作者震撼很大,這讓作者領(lǐng)悟到貧窮并不可怕,內(nèi)心富有才更重要。1. A. regrettedB. permittedC. escapedD. hated【解析】選Do我討厭貧窮。hate討厭,痛恨。2. A. makeB. buyC. awardD. lend【解析】選 B 。沒有足夠的錢給我的孩子們買一些簡單的玩具。 buy 買。3. A. pulling outB. settling inC. getting outD. cutting in【解析】選Co這里指的是我從商店停車場出來。 pull out拉出;settle in定居;
29、get out出來;cut in 插話 , 插入。4. A. parking spaceB. entranceC. parking lotD. counter口。B 。這里指的是從商店的停車場出來去往商店的入口。at the entrance 在入5. A. spareB. splitC. spendD. saveA 。我不能抽出任何東西給他。 spare 分讓。6. A. whenB. sinceC. thoughD. ifA 。我開始朝商店的入口走, 這時有兩輛車停在了我前面的空車位。這里表示同時發(fā)生。though盡管;since因為;when 就;if如果。故選 A。7. A. shar
30、pB. dullC. pureD. shiny【解析】 選 D 。 由后文的凱迪拉克可知 , 這里應(yīng)該是耀眼的。 sharp 尖銳的 ; dull 遲鈍的 ; pure純潔的 ; shiny 閃亮的。8. A. targetB. itemC. envyD. bargain選 C 。 根據(jù)上下文, 我第一眼看到很是羨慕。 target 目標(biāo) ; item 物品 , 東西 ; envy 羨慕 , 忌妒 ; bargain 討價還價。9. A. niceB. preciousC. rareD. expensive【解析】選A。如果有錢買一輛這樣的車該多好(nice)。nice好的;precious珍
31、貴的;rare稀有的 ; expensive 昂貴的。10. A. thereforeB. howeverC. anyhowD. besides【解析】選 B 。本句話跟上一句是轉(zhuǎn)折關(guān)系 , 然而 (however) 第二輛車比我開的還要破舊 , 古老。 therefore 因此 ; however 然而 ; anyhow 不管怎樣 ; besides 除此之外。11. A. merelyB. seldomC. hopefullyD. right【解析】 選 D。 一個從凱迪拉克出來的人正好匆忙地從敲鐘人身邊走過。 merely 僅僅 ; seldom很少 ; hopefully 希望地 ;
32、right 正好。12. A. smileB. nodC. glanceD. wave【解析】選 C 。這里指的是: 都沒有瞥一眼, 表示沒有看一下敲鐘人。13. A. firmlyB. closelyC. casuallyD. bravely【解析】 選 B。 從破舊的車上下來的年輕婦女帶著三個孩子, 三個孩子緊跟在她的后面。 firmly堅定地 ; closely 緊緊地 ; casually 偶然地 ; bravely 勇敢地。14. A. worn outB. cast downC. tired outD. broken down【解析】選A。她的衣服和她的車一樣破舊。wear out
33、穿破;cast down扔掉;tire out筋疲力盡 ; break down 拋錨 , 出故障。15. A. paidB. passedC. donatedD. rejected【解析】選C。她停在了入口,捐贈了(那個敲鐘人)一些錢。pay支付;pass傳遞;donate捐贈;reject 拒絕。16. A. equalityB. sympathyC. approvalD. warmth【解析】選D。這里的意思是:就在那一刻,我感覺到了溫暖。equality平等;sympathy同情;approval 支持;warmth 溫暖。17. A. leftB. visitedD. missed【
34、解析】選Ao我沒有了羨慕和討厭,意思是指羨慕和討厭離開了我。leave 離開;visit 參C. reached18. A. tookC. dropped開始。19. A. salesmanC. womanB. bell ringerD. man driver觀;reach至U達;miss 錯過。B. handedD. started【解析】選C。我從錢包里拿出了錢,投在他的盒子里。take拿;hand遞給;drop投,擲;start【解析】選Bo這里是指祝福敲鐘人圣誕快樂。20. A. wealthB. luckC. insideD. outside【解析】選Co我現(xiàn)在雖然感覺貧窮,但是內(nèi)心
35、(inside)富有。wealth財富;luck運氣;inside內(nèi)心;outside外面。四、七選五You're growing up.That means you're probably experiencing lots of changes , all at once.Your body is changing.It might even seem as if your entire self is changing.It can be confusing and even scary. 1 And it's good!Growing up means that
36、 you can do more , learn more, and start to make your mark on the world.In order for that to happen, your body produces chemicals called hormones that help both body and mind grow.Hormone levels change constantly , rising and falling. 2 But it's partly to blame for intense emotions , surprising
37、reactions , and mood swings.Because of the way your brain develops ,it is somewhat ruled by emotions now and throughyour teen years.As a result, growing up can seem like an emotional roller coaster !3 Take care of yourself.If you eat right , sleep enough, and get good exercise, your brain will be mu
38、ch more able to deal with the stress. 4 When you feel your moods swinging or you're upset , or confused, some quiet time will allow you to gather your thoughts and get calmer. Practice relaxing your body and deep breathing when you wake up and when you go to bed. _5 Plus, when stuff happens duri
39、ng the day , you'll be able to calm yourself quickly with a deep breath or two before you react.Your body is changing.A. Take a timeout.B. But the truth is , it happens to every teen.C. Work out regularly to keep physically fit.D. This changing is needed for your body's development.E. It wil
40、l help you fall asleep and start the morning right.F. Here are a few things you can do to make the ride smoother.G. Usually , these feelings settle down when you realize what is going on.【語篇解讀】本文是一篇說明文。主要介紹了青少年如何應(yīng)對成長過程中的一些變化。1. B 由空前的a confusing and even scary/口空后的“gooM知,空處在這里起承上啟下的作用,所以選B項。2. D 由空前
41、一句可知,荷爾蒙的水平一直在不斷地改變,忽高忽低;D項中的“This changing與空前的"changed對應(yīng),所以選 D項。3. F 空前的 "an emotional roller coaster與 F 項中的 "make the ride smoother相對應(yīng); 且由下文列舉的幾個要點可知,F(xiàn)項符合文意。4. A 由本段中的 些安靜的時間將使你集中精神,安靜下來”可知,A項正確。5. E 空前的 "Practice relaxing your body and deep breathing與 E 項中的 "ItM應(yīng),空前的 &quo
42、t;when you wake up 與 E 項的 "start the morning right對應(yīng); 空前的 "when you go to bed 此 項的“fall asleep對應(yīng)。”所以選 E項。(2019南昌市十校第二次模擬)Want to live in a perfectly clean environment and make it shine brightly ?1 Then you will notneed to purchase expensive cleaning products.Clean the toilet with Coke.It
43、39;s amazing how powerful Coke might be as a toilet cleaner. 2 You'll save your health by not consuming chemicals that Coke contains and save money by not purchasing professional cleaners.Pour some cola over the stains and leave it all for a few hours.Then let water wash the toilet!Remove water
44、stains with orange peels.You've just eaten an orange. 3 Do not throw away those orange peels. You can use the skins to clean stainless steel.Your appliances will shine again after you rub(擦)them with the skins.The peels can easily make those stubborn stains disappear in a second.Use banana peels to polish leather furniture.Experts claim that banana peels are great for polishing leather sofas and armchairs.Banana skins are rich in oils and have the right texture to do the task. 4 Afterwards , remove th
溫馨提示
- 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
- 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
- 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
- 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
- 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負責(zé)。
- 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
- 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。
最新文檔
- 海藻膠提取工安全綜合強化考核試卷含答案
- 會議接待服務(wù)師安全培訓(xùn)競賽考核試卷含答案
- 白酒貯酒工操作技能能力考核試卷含答案
- 玻璃制品裝飾工崗前工作技能考核試卷含答案
- 2024年湖南吉利汽車職業(yè)技術(shù)學(xué)院馬克思主義基本原理概論期末考試題附答案
- 2025年事業(yè)單位招聘考試《《行測》》真題庫1套
- 2024年溫州市工人業(yè)余大學(xué)輔導(dǎo)員考試筆試真題匯編附答案
- 2024年紹興理工學(xué)院輔導(dǎo)員招聘備考題庫附答案
- 2024年燕京理工學(xué)院輔導(dǎo)員招聘考試真題匯編附答案
- 2024年運城市遴選公務(wù)員考試真題匯編附答案
- 老人臨終前的正確護理
- 防性侵家長會課件教學(xué)
- AI在知識問答中的應(yīng)用
- 智慧檢驗與大數(shù)據(jù)分析知到課后答案智慧樹章節(jié)測試答案2025年春溫州醫(yī)科大學(xué)
- 課題二教書育人課件
- 高貝利特低熱硅酸鹽水泥熟料煅燒及技術(shù)探討
- GB/T 44312-2024巡檢機器人集中監(jiān)控系統(tǒng)技術(shù)要求
- 美術(shù)教師季度考核總結(jié)
- GB/T 4074.2-2024繞組線試驗方法第2部分:尺寸測量
- 液氨儲罐區(qū)安全評價
- 生物必修一-高中生物課件
評論
0/150
提交評論