下載本文檔
版權說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權,請進行舉報或認領
文檔簡介
1、精品文檔10歡迎下載 。An old manlived in a nice house with a large garden. He took care of his 1 all the time, watering and fertilizing them.Oneday a young manwent by the 2 . Helooked at the beautiful flowers, imagining how happy he could be 3 he lived in such a beautiful place. Then, suddenlyhe found the old
2、 gardener was 4 . He was very surprised about thisand asked,“You can t see these flowers. 5 are you busy taking care of them every day?The old man smiled and said, “ I can tell you four 6 . First, I was a gardenerwhen I was young, and I really like this job. Second, 7 I cant see theseflowers, I can
3、touch them. 8 , I can smell the sweetness of them. As to the last one, thats 9 .”“ Me? But you don t know me, ” said the young man.“ Yeah, it s 10 that I dont know you. But I know that flowers are angels that everybody 11 . We enjoy the happiness these flowers have brought us.”The blind man s work o
4、pened our eyes, and 12 our hearts, which also made his life 13 . It was just like Beethoven, who became deaf in his later life andwrote many great musical works. Beethoven himself couldnt 14 his wonderful music, but his music has 15 millions of people to face their difficultiesbravely. Isnt it one k
5、ind of happiness?1. A. flowers B. trees C. vegetables D. grass2. A. balcony B. kitchen C. garden D. study3. A. after B. asC. before D. if4. A. blind B. famousC. smart D. friendly5. A. What B. Who C. Why D. Which6. A. storiesB. reasonsC. excusesD. conclusions7. A. althoughB. sinceC. becauseD. unless8
6、. A. First B. SecondC. Third D. Fourth9. A. me B. you C. my mother D. my son10. A. true B. hard C. cool D. fair11. A. greets B. doubts C. meets D. knows12. A. broke B. hurt C. pleased D. treated13. A. emptier14. A. write15. A. changed 參考答案與解析:B. busier C. luckierB. hear C. play D. believeB. affected
7、 C. discovered1.A 。由第2 空后面的the beautiful flowersD. happierD. encouraged可以推出該空應填flowers2 .C。本文以老人花園里的野花為題材,因此該空應填garden。3 .D。該空表示“如果”,因此應填if。4 .A。由下文 You can' t see these flowers.可以推出該空表示"瞎的”,因此應填 blind 。5 .C。由You can' t see these flowers.可以推出該空表示"為什么”,因此應填 Why6.B。下文介紹老人每天照料花的原因,因此該
8、空應填reasons。7 .A。該空表示“盡管”,因此應直although引導讓步狀語從句。8 .C。由上文的First, Second可以推出該空表示第三",因此應填 Third。9.B。由下文Me何以推出該空應填 you。10 .A。由語境邏輯可知,老人不認識年輕人是一個事實,因此該空應填 true。11 .D 。花是天使是人人都知道的事實,因此該空應填knows。12 .C。老人精心護理花的工作開闊了我們的眼界,愉悅了我們的心。13 .D。老人的工作也使自己的生活更愉快。14.B。由第13空后面的deaf可以推出該空表示“聽”,因此應填hear。15.D。但是他的音樂已經(jīng)鼓勵了
9、數(shù)百萬人勇敢地面對困難。點評: 本文是一篇情感性記敘文,作者借助一個盲人精心護理花朵原因的敘述,揭示出殘疾人通過自己的努力既可以讓自己享受到工作的樂趣,又可以給周圍的人帶來快樂。文章第1空的flowers、第4空的blind、第7空的although、第9空的you、第12空的pleased、第 13 空的 happier 、 第 14空的 hear、 第 15 空的 encouraged 均是直接體現(xiàn)主題的答案,可見讀懂情感性記敘文,弄清其教育意義對推斷文章未知信息很有好處。搶劫者 ) manyAgatha Christic would never forget the night when
10、 she met a robber (years ago.That evening, she went to a birthday party which morning. Agatha walked in the 2 street 3 a tall man with a sharp knife in his1 until two o alone. Suddenly from the right hand ran out at her.lady, ” the man said in a low voice.I dont think you wish to5 here! clock in the
11、 back of a dark Good 4 ,” “Whatdo you want? ” “Your earrings. Take them off!Agatha suddenly had a 6 idea.She tried to cover hernecklacewith the collar( 衣領 ) of her overcoat while she used 7 hand and then quickly 8 them on the ground.to takeoff bothof her earringst like“ Take them and let me go, ” sh
12、e said. The robber thought that the girl didn the earrings at all, only trying to 9 the necklace. It would cost 10 , so he said, “Give me your necklace. ”O(jiān)h, sir. It doesnt 11 much. Please let me wear it.I m not that 12 , Quick!With shaking 13 . Agatha took off her necklace. As soon as the robber le
13、ft,as she could to one of her friends.she picked up her earrings and ran as 14The earrings cost 480 six pounds.1. A. ended B. stayedpounds and thenecklace the robber had taken away cost 152. A. busy3. A. part4. A. morning5. A. dieB. quietB. blockC. stoppedC. noisyD. lastedD. wideC. building D. stree
14、tB. afternoonB. escapeC. fight6. A. funny B. safe C. brave7. A. other B. othersC. evening D. nightD. stayD. brightC. the otherD. another8. A. handed B. threw C. passed D. put9. A. own B. keep C. have D. protect10. A. cheap B. expensive C. more D. less11. A. weigh B. take C. spend D. cost12. A. afrai
15、d B. angry C. silly D. bad13. A. hands B. feet C. head D. body14. A. much B. earlyC. carefully D. fast15. A. really B. already C. only D. hardly參考答案與解析:1 .D。 until two o clock in the morning 暗示該空表示“持續(xù)”,因此應填lasted 。1.8。 由常識可知,凌晨兩點街上行人稀少,店鋪也未開門,非常安靜,因此該空應填quiet 。3 .C。突然從一幢黑房子的后面一個右手拿著一把鋒利刀子的高個子男子朝她沖了過
16、去。4 .A。由第1空后面的two o ' clock in the morning可以推出該空應填 morning。5 .A。由語境邏輯可知,搶劫犯手里拿著一把鋒利的刀子是想以被搶者不聽話就將其殺死為威脅進行搶劫,因此該空應填die 。6 .D。 由下文 Agatha 的機智行為可以推出她想出的是一個聰明的主意,因此該空應填bright 。7 .C。此處指兩只手中的另一只手,因此該空應填the other 。8 .B 。 quickly 與 on the ground 暗示該空表示“扔”,因此應填threw 。9 .B 。由第 6 空后面的tried to cover her nec
17、klace with the collar of her overcoat可以推出該空表示“保留”,因此應填keep 。10 .C。搶劫犯認為 Agatha想留下項鏈說明其值錢更多,因此該空應填more。11 .D。由It與much之間的邏輯關系可以推出該空表示“值”,因此應填cost。12 .C。我可沒那么傻。13 .A。 Agatha 假裝用顫抖的雙手摘下了項鏈。14 .D。搶劫犯一離開,她拾起耳環(huán),盡可能快地跑向一個朋友。15 .C。此處強調(diào)項鏈值錢少,因此應填 only。點評: 本文是一篇驚險的記敘文,介紹了一個勇敢聰明的女子智斗搶劫犯的故事,表明面對搶劫犯只要善于用腦是可以減少損失的
18、,第 6空的 bright 、 第 8空的 threw 、 第 13空的hands、第 14空的 fast 、第 15空的 only 充分表明了這一點。文章情節(jié)曲折,緊張驚險,第2 空的quiet 、第 5 空的 die 就充分體現(xiàn)了這一點。5:A Chinese student went to England to study by plane. His name was Sun. It is speltS-U-N just 1 the wordsun”, the sun in the sky, is spelt.England is a country with 2 weather. It
19、 is often cloudy and rainy, so thepeople there don student arrivedcheck the visa ( in the passport. t get 3 sunlight (at 5 Airport,a tall簽證 ). The policeman was 7陽光 ) in the year. When 4 Chinese English policeman opened his 6 to find the Chinese nameHe thought it was pronounced just 8 theSo he said
20、to the student, “ I see your name is Sun. You are The Chinese student felt 10 . So he asked the policeman,English word9 here.to“ sun”sun”Is there anythingmycountry? ” “What?” shoutedwrong with my passport of visa? Do I have to 11 to the policeman. “No, we ll never let you go away. ”The Chinese stude
21、nt was worried by now. He thought he was going to be arrested ( 捕 ). He was sure 12 he had been in trouble. 13 he wondered whether he had broken the British ( 英國的 ) law. So he asked the policeman again. “ What happened? What have I done? ”You dont know what youIt was then that the policeman began to
22、 14 . He said,have done, Mr Sun? You 15 sunlight to England! So we don t want you to go away. ” 1. A. whyB. how C. when2. A. badB. nice C. dry3. A. a lot B. many C. much4. A. an B. the C. a5. A. LondonB. ParisC. Tokyo6. A. book B. passport C. pocket7. A. scaredB. boredC. interested8. A. like B. by C
23、. with9. A. trainedB. wantedC. refused10. A. surprisedB. satisfied C. pleased11. A. go overB. go onC. go back12. A. to B. that C. of13. A. But B. Till C. Or14. A. complain B. smileC. discuss15. A. brought B. would bring C. have brought 參考答案與解析:16. 。它的拼寫正如單詞“ sun” 一一天空中的太陽,拼寫方式一樣。2 .A。由下文often cloudy
24、 and rainy可以推出英國的氣候不好,因此該空應填bad。3 .C。該空表示“多”且修飾不可數(shù)名詞,因此應填much。4.B。此處指的中國學生是第二次出現(xiàn),表示特指,因此該空應填 the。5.A。由上文兩次出現(xiàn)的England可以推出該空應填 London。6.B。由常識可知,要檢查簽證必須打開護照,因此該空應填 passport。7 .C??吹揭粋€中國人跟天空中的太陽有一樣的名字,這個英國警察感到很有趣,因此該空 應填 interested 。8 .A。他以為這個中國學生名字的發(fā)音就象英語單詞“ sun”的發(fā)音,所以該空應填like 。9.B。我看見你的名字跟太陽一樣,所以我們要你留在
25、這兒。10 .A。聽到這個英國警察要他留在那兒,這個中國學生感到很驚訝。11 .C。由to my country 可以推出該空表示"回到”,因此應填go back。12 .B。 he had been in trouble 意義已經(jīng)完整,因此該空應填無義連詞that 。13.A。該空表示轉(zhuǎn)折性邏輯關系,因此應填But。14.B。由下文警察講話的愉快幽默口吻可以推出其講話時帶著微笑,因此該空應填smile 。15.C。該空表示“已經(jīng)把(陽光)帶來” ,因此應填have brought。點評:本文是一篇有趣的英文故事,介紹有一個叫Sun的中國學生到英國留學時,機場的警察發(fā)現(xiàn)他和太陽有一樣
26、的名字,于是叫他留在那兒。這個學生以為警察要逮捕他,便詢問原因。警察微笑著說英國缺少陽光,而他給英國帶來了陽光,所以得呆在那兒。文章驚險刺激但生動有趣。趣味故事往往有獨特的有趣之處,對這種特獨趣味之處的正確理解是解題關鍵。理解本文就必須懂得主人公叫Sun,與太陽同名。因為英國多雨,缺少陽光,因此當 Sun來到英國時一個警察開玩笑說要將他留下。四Chinese are very generous ( 慷慨的 ) when it comes to educating their children. Not caring about the 1 , parents often send their
27、children to the best schools or even abroad to England, the USA or Australia. The Chinese 2 that the more expensive the education is, the better it is. 3 parents will spend a lot ofmoney on their children s education. Even 4 parentswill buy a computer fortheir son or daughter. Though theyre not rich
28、, they would rather pay for theeducation.Parents can 5 that their children s skills are different, skilled (有技能的 ) in some areas while poor in others. But most 6 fail to realize that the children today need more self-confidence.The problem is that parents are only educating their children on how to
29、7 tests and how to study well, but they are not teaching them the most important skills that they need. And these skills are important to help them to be 8 , happy and clever.Parents can achieve this 9 teaching their children the skills like cooking or doing other housework.Teaching a child to cook
30、will 10 many of the skills that he will need laterin life. Cooking needs patience and time. It is an interesting but difficult experience. A good cook 11 tries to improve his cooking, so he will learn to work hard and gradually finish 12 job successfully. His result, a well-cooked dinner, will make
31、him 13 good and give him a lot of self-confidence.Someold machines, such as a broken radio or TV set that you give your child to play 14 , will make him interested and want to know more. He will spend hours studying them and trying to fix them. Your child might become an engineer when he 15 .These a
32、ctivities are teaching a child not only to study at school, but also to think, to use his mind. And that is more important.1. A. money B. educationC. children2. A. compare B. believe C. disagree3. A. OrB. So C. But4. A. oldB. rich C. poor5. A. seeB. hope C. allow6. A. sonsB. daughters C. parents7. A
33、. discuss B. pass C. give8. A. educational B. different C. confident9. A. before10. A. improve11. A. sometimesB. by C. ofB. choose C. missB. always C. never12. A. my B. his C. her13. A. sound B. look C. feel14. A. with B. for C. against15. A. wakes up B. grows up C. shows up參考答案與解析:1.A 。上文 generous
34、暗示該空表示“錢”,因此應填money。2.B。教育越昂貴效果越好是中國人的信念,因此該空應填 believe 。3.B??諜n前后為因果關系,因此該空表示“所以",應填So。4 .C。下文not rich暗示該空表示"貧窮的",因此應填poor。5 .A。 their children s skills are different, skilled in some areas while poor inothers. 是父母們看到的內(nèi)容,因此該空應填see。6 .C。本文描繪對象就是父母,因此該空應填 parents 。7.B。由常識可知,考試是供人通過的,因此該
35、空應填 pass。8.C。 and 具有對稱性,因此該空應填與happy, clever 相似的褒義詞,所以應填confident 。9.B。該空強調(diào)通過抽象手段且后接動名詞,因此應填by。10.A。由主語和賓語之間的邏輯關系可以推出該空表示“提高”,因此應填improve。11.B。該空強調(diào)頻率高,因此應填 always。12.B。句中his與he暗示該空應填 his。13 .C 。 and give him a lot of self-confidence 說明主人公感覺很好,因此該空應填feel 。14 .A。由語境邏輯可知,壞收音機或電視機是孩子用來玩的東西,因此該空應填with。15
36、 .B。 become an engineer 是小孩長大后做的事,因此該空應填grows up 。點評: 本文是一篇議論文,批評了中國有些父母舍得花錢讓孩子讀書卻不注意培養(yǎng)孩子自信、快樂和聰明的綜合素質(zhì),呼吁父母應該教孩子烹飪、修理等技巧,在培養(yǎng)孩子動手能力的同時培養(yǎng)孩子自信、快樂和聰明的綜合素質(zhì),這就是文章的論點。作者從內(nèi)心深處渴望中國實施素質(zhì)教育,代表了全國人民的心聲。議論文是完形填空比較難的體裁,解題的關鍵在于弄清論點,因為只有弄清論點才知道作者想贊揚什么,想批評什么,要求人們怎么辦。五HomeAlone It was Sunday afternoon. My brother and
37、I were alone at home. My parents went for a party and asked meto look after my brother. I was doing my homework while my younger brother was watching TV. Suddenly the doorbell rang. Ding-Dong! My brother thought that it was our parents, so he opened the 1 quickly.A tall man wearing a black raincoat
38、stood outside. He said that he came to sell books and asked politely 2 our parents were at home.Without thinking,my brother said, “No. ” Then the man asked if we would like to 3some story books. I refused him. WhenI wanted to close the door, he suddenly pushed the door very 4 and came into our house
39、. He took out a 5 and ordered me to tie up my brother s hands with a rope. I tied up his hands in a special way so my brother could untie 6 easily. The man thentied my hands up and locked7 of us in the kitchen.Soon, he went upstairs to 8 money. I taught my brother to untie the rope on his 9 . He the
40、n untied me. I rushed to the telephone to call the police, 10 the line was dead. The doors were all locked from the outside. It was lucky that the man 11 to lock the kitchen window. We got out of the house through the kitchen window and went to the 12 pay phone to call the police.Soon 13 came to our
41、 house and the man was caught. By that time, my parents had come home. We told them the whole story. My parents were 14 that we were not hurt. They told me that I should stop my brother from 15 the door to strangers. I learn a lesson on safety.1. A. window B. door C. book D. fridge2. A. if B. why C.
42、 when D. how3. A. lendB.borrowC. sell D. buy4. A. politelyB. slowlyC. hard D. quietly5. A. bookB.knifeC. gift D. pen6. A. himselfB. myselfC. herself D. themselves7. A. noneB.neitherC. both D. all8. A. look at B. look after C. look like D. look for9. A. feet B. hands C. neck D. legs10. A. and B. so C
43、. or D. but11. A. wanted B. remembered C. forgot D. tried12. A. farthest B. nearestC. largest D. smallestD. my parents13. A. my friends B. the police C. the neighbors14. A. glad B. angryC. sad D. sorry15. A. cleaning B. closingC. locking D. opening參考答案與解析:1.B 。由上文the doorbell rang 可以推出該空表示“門”,因此應填do
44、or 。2 .A。該空表示“是否”,因此應填if 。3 .D。第2空前面的sell books 暗示該空表示“買”,因此應填buy。4 .C。由上文 I wanted to close the door 與下文 came into our house可以推出搶劫犯在使勁推門,因此該空應填hard 。5 .B 。由下文ordered me to tie up my brother s hands with a rope 可以推出搶劫犯取出的是可以威脅別人的東西,因此該空應填knife 。6 .A。該空表示“他自己”,因此應填himself 。7 .C。該空表示“兩者都”,因此應填both。8 .
45、D。由語境邏輯可知,搶劫犯上樓的目的是為了找錢,因此該空應填look for 。9 .B 。由第 5 空后面的tie up my brother s hands with a rope 可以推出該空應填hands。10 .D。該空表示轉(zhuǎn)折性邏輯關系,因此應填but。11 .C 。由 lucky 的語境邏輯可以推出該空表示“忘了”,因此應填forgot 。1.8 B。因為急需將搶劫犯抓住,因此作者應去最近的公用電話亭給警察打電話。1.9 B 。由上文call the police 可以推出該空應填the police 。14 .A。看見子女在與搶劫犯斗爭的過程中沒有受傷父母當然很高興,因此該空應
46、填glad。15 .D。父母告訴我我應該阻止兄弟給陌生人開門。點評: 本文是一篇驚險的記敘文,介紹作者兄弟二人在給搶劫犯開門遭綁后機智脫身,并及時報警將搶劫犯擒獲的故事。文章情節(jié)曲折,氣氛緊張,結局美滿,有很高的欣賞度。更為重要的是,作者在文章末尾巧妙引出青少年們應該從故事中汲取的教訓不要給陌生人開門。 原來這就是作者的寫作意圖。這種先講故事后提供教訓的記敘文在中考英語完形填空題中時有出現(xiàn),了解其敘述特點,對于提高解題正確率很有好處。六Susan had long blonde hair and big blue eyes. So did most of the other 1 in her
47、school class, which troubled her a lot. “I look like everyone else! I mnot special! I m boring! ” Susan 2 to her mother.She decided to try to make herself look 3 . She painted big pink spots on her neck and when she didn t get attention, she stuck a long plastic nose on top of her real nose. Nobody
48、noticed that, 4 . She took ink (墨水 ) and poured it allover her 5 . She wore clown (小丑 ) clothes to school and stuck leaves in herears. 6 no matter what she did, she still didn t get any 7 and nobody thought she was special.One morning her 8 went to wake her up and told her to get ready for school.Sh
49、e made Susan 9 the ink out of her hair and clean her neck. “ I m not going to school 10 ! I m boring! ” She buried ( 埋藏 ) her head 11 the quiltand cried.“ Susan, ” her mother said, “ you are different. You are unique (獨一無二) and special.12 in the world looks just like you. Some people have blonde hair like you andsome have blue eyes like you, but none of them has your smile or the twinkle in your eyes or your pink face. Nobody laughs like you, either. Now 13 and get ready for school. ”Susan went to
溫馨提示
- 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
- 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權益歸上傳用戶所有。
- 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預覽,若沒有圖紙預覽就沒有圖紙。
- 4. 未經(jīng)權益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
- 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負責。
- 6. 下載文件中如有侵權或不適當內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
- 7. 本站不保證下載資源的準確性、安全性和完整性, 同時也不承擔用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。
最新文檔
- 海藻膠提取工安全綜合強化考核試卷含答案
- 會議接待服務師安全培訓競賽考核試卷含答案
- 白酒貯酒工操作技能能力考核試卷含答案
- 玻璃制品裝飾工崗前工作技能考核試卷含答案
- 2024年湖南吉利汽車職業(yè)技術學院馬克思主義基本原理概論期末考試題附答案
- 2025年事業(yè)單位招聘考試《《行測》》真題庫1套
- 2024年溫州市工人業(yè)余大學輔導員考試筆試真題匯編附答案
- 2024年紹興理工學院輔導員招聘備考題庫附答案
- 2024年燕京理工學院輔導員招聘考試真題匯編附答案
- 2024年運城市遴選公務員考試真題匯編附答案
- 服裝企業(yè)庫存優(yōu)化管理方案
- 低壓作業(yè)實操科目三安全隱患圖片題庫
- DB1331-T 114-2025 雄安新區(qū)近零碳變電站技術標準
- 面部血管解剖講解
- c1學法減分考試題庫及答案
- 恩施排污管理辦法
- 柔性引才協(xié)議書
- 廠區(qū)雜草施工方案(3篇)
- 幫困基金管理辦法職代會
- 行吊安全操作規(guī)程及注意事項
- 艾歐史密斯熱水器CEWH-50P5說明書
評論
0/150
提交評論