2023人教版新教材英語高考第一輪章節(jié)總復(fù)習(xí)-必修第二冊 UNIT 5 閱讀題組-練速度_第1頁
2023人教版新教材英語高考第一輪章節(jié)總復(fù)習(xí)-必修第二冊 UNIT 5 閱讀題組-練速度_第2頁
2023人教版新教材英語高考第一輪章節(jié)總復(fù)習(xí)-必修第二冊 UNIT 5 閱讀題組-練速度_第3頁
2023人教版新教材英語高考第一輪章節(jié)總復(fù)習(xí)-必修第二冊 UNIT 5 閱讀題組-練速度_第4頁
2023人教版新教材英語高考第一輪章節(jié)總復(fù)習(xí)-必修第二冊 UNIT 5 閱讀題組-練速度_第5頁
已閱讀5頁,還剩3頁未讀 繼續(xù)免費閱讀

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進(jìn)行舉報或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡介

1、2023人教版新教材英語高考第一輪章節(jié)總復(fù)習(xí)必修第二冊UNIT 5閱讀題組練速度(35 mins)I .閱讀AInnovative Designs for AccessibilityDeadline:2021-11-30Award:$7,500The Innovative Designs for Accessibility challenges university students across Canada to use their creativity to develop innovative,cost-effective and practical solutions to acce

2、ssibility barriers for people with disabilities.Clean Tech CompetitionDeadline:2021-ll-13Award:$28,000The Clean Tech Competition is a unique,worldwide research and design challenge for pre-college youth.The competition is designed to build a deeper understanding of STEM (science,technology,engineeri

3、ng,and math) related concepts,recognize outstanding talent,and prepare the next generation of globally competitive innovators.Agile Robotics CompetitionDeadline:2021-11-10Award:$ 17,500Agile Robotics Competition is a simulation-based(仿真)competition designed to promote agility(靈 活)in industrial robot

4、 systems by employing the latest advances in artificial intelligence and robot planning.The competition will be held virtually,so there is no need to travel to compete.The competition will use the Gazebo simulation tool.Wearable Robotics Innovation ChallengeDeadline:2021-11-24Award:$5,000The Wearabl

5、e Robotics Association is inviting entries that represent the most innovative new ideas in wearable robotic technology.The review committee will select as many as ten finalists.The one considered to be the most innovative will be announced at the conference and will receive $5,000 to accelerate the

6、new technology.Which competition favors competitors with a creative mind in helping the disabled?A.Wearable Robotics Innovation Challenge.B.Agile Robotics Competition.C.Clean Tech Competition.D.Innovative Designs for Accessibility.Which of the following is the aim of Clean Tech Competition?A.To impr

7、ove the research on STEM.B.To develop teenagersJ ability to innovate.C.To help students go to beloved universities.D.To encourage university students to be innovators.What can we know about Wearable Robotics Innovation Challenge? A.Competitors with creativity are more likely to win.B.The final 10 co

8、mpetitors can get awards.C.Only teenagers can take part in the competition. .Competitors can hand in their works in December.B“I absolutely knew that I could be a physician,says Patrice Harris.uBut never in my wildest dreams did I think I would be president of the American Medical Association(AMA).“

9、 Harris is the first African American woman ever to be elected president of the AMA.Harris grew up in a small town,and becoming a doctor felt like a dream for her.Even though I knew I wanted to be a physician,she said/I had no idea how to get there. Harris worked extremely hard to achieve her dream.

10、She said/In life,none of us get through without any setback.What? s important is to learn from these challenges. Harris completed her undergraduate and graduate studies at West Virginia University.When Harris was in her third year of medical school,she decided to specialize in psychiatry(精 神病學(xué)),the

11、study and treatment of mental illnesses.Some of my patients had what I thought were very interesting disorders,v she said.And there was something new every day.”In 2007,Harris won the Psychiatrist of the Year Award and widely recognized as a top doctor.But it is not awards,she said,but rather treati

12、ng and caring for her patients that has motivated her throughout her career.That interaction with my patients is very fulfilling,because every opportunity that I have to help a patient in need is so meaningful,and it shows me why I originally wanted to go into the profession of medicine J Harris sai

13、d.As president,Harris hopes to make sure that people across the country have access to the resources they need to ensure good health and that everyone is on a path.She said/Everyone should have the same opportunities to live a healthy life.”.What can we learn about Patrice Harris from Paragraph 1? A

14、.She is talented as a physician.B.She is the first woman president of the AMA.C.She had never intended to be president of the AMA.D.She was ambitious and generous at a young age.What can Harris owe her success to? A.Family s support.B.Enough chances.C.Learning from setbacks.D.Hard work and precise p

15、lans.Which of the following best describes Harris as a psychiatrist?A.Worried.B.Devoted.C.Aggressive.D.Generous.What does the underlined word fulfilling” in Paragraph 3 probably mean?A.Powerful.B.Encouraging.C.Disappointing.D.Rewarding.CA 293-million-mile journey of the NASA Perseverance rover(探測器)t

16、o Mars ended successfully on February 18,2021,with a picture-perfect landing inside the Jezero Crater.The car-sized,six-wheeled rover,nicknamed Percy,is the US space agency s biggest and most advanced explorer to date.Its primary mission is to search for signs of ancient microbial(微生物的)life on Mars.

17、Landing on Mars is extremely tricky.The Red Planet s gravitational(弓I 力的)pull causes approaching spacecraft to go faster to high speeds,while its thin atmosphere-just 1 percent that of Earth s-does little to help slow it down as it approaches the surface.The scientists had to reduce Percy s 12,000 m

18、ph speed to a safe landing speed of less than five mph一in just six and a half minutes.The target entry angle also had to be a precise 12 degrees一any steeper,and the spacecraft would burn up;any flatter,and it would get lost in space.lt is no wonder that the final approach is often referred to as the

19、 “seven minutes of terror”.Upon attaining a manageable speed,尸briefly flew over the Martian surface to seek out the perfect landing spot.Its complex map-reading system rapidly scanned the area and matched it with maps in its database to find the best location.The NASA scientists will spend the next

20、two months testing Percy, s scientific instruments.Once ready,the rover will begin to carry out its mission.Perseverance is the smartest robot ever made,but confirming that microbial life once existed carries an unusually large burden of proof J said Lori Glaze,director of NASA s Planetary Science D

21、ivision/While we 11 learn a lot with the great instruments we have aboard the rover,it may very well require the far more well-equipped laboratories and delicate instruments back here on Earth to tell us whether our samples (樣本)carry evidence that Mars once harbored life.” 8.What is the extraordinar

22、y challenge for the rover to land on Mars?A.The speed reduction.B.The atmosphere analysis.C.The location search.D.The time management.9.What is Paragraph 3 mainly about? A.Ways to find the precise entry angle.B.Consequences of wrong entry degree. C.Factors to survive the seven minutes”. D.Reasons fo

23、r the necessity of speed reducing. lO.What does it refer to in Paragraph 4?A.The spot.B.The area.C.The system.D.The surface. What can be inferred from Lori Glaze? s words?A.Instruments aboard the rover are not quite reliable.Perseverance is able to collect enough evidence needed. C.Man still has a l

24、ong way to go to prove life was on Mars. D.Samples of Mars will be returned soon to our labs on the Earth.DAnyone who commutes(通勤)by car knows that traffic jams are an unavoidable part of life.But humans are not alone in facing potential jams.Ants also commute一between their nests and sources of food

25、.The survival of their colonies depends on doing this efficiently.When humans commute,there? s a point at which cars become dense (稠密的)enough to slow down the flow of traffic,causing a jam.Researchers wanted to know if ants on the move could also get stuck.So they regulated traffic density by constr

26、ucting bridges of various widths between a colony of Argentine ants and a source of food.Then they waited and watched,trying to find out at what point they were going to have a traffic jam.But it appeared that that never happened.They always managed to avoid a traffic jam.The flow of ants did increa

27、se in the beginning as ants started to fill the bridge and then leveled off at high density.But it never slowed down or stopped,even when the bridge was nearly filled with ants.The researchers then took a closer look at how the behaviour of individual ants impacted traffic as a whole.And they found

28、that when ants sense overcrowding,they adjust their speeds and avoid entering high- density areas,which prevents jams.Their behaviour may be promoted by pheromones,chemicals that can tell other ants where a trail is.The ants also manage to avoid colliding(碰撞)with each other at high density,which cou

29、ld really slow them down.Can ants help us solve our own traffic problems?Not likely.That1 s because when it comes to getting from point A to point B as fast as possible,human drivers put their own goals first.Individual ants have to be more cooperative in order to feed the colony.But the research co

30、uld be useful in improving traffic flow for self-driving cars,which can be designed to be less like selfish humansand more like ants. What does the underlined wordthis in Paragraph 2 refer to?A.Surviving.B.Commuting.C.Finding food.D. Avoiding jams.How did the researchers control the traffic density

31、of the commuting ants?A.Through closer observation.B.By regulating their numbers.C.By finding out the dense points.D.By controlling the widths of their path.How can ants avoid traffic jams according to the research?A.They follow a special route.B.They make their flow steady at high density.C.They ne

32、ver stop or slow down on the way.D.They depend on their natural chemicals to make adjustment.Which of the following can be the best title for the text?A.Traffic JamsB.Survival of an Ant ColonyC.Unavoidable?Not for Ants!0.Differences Between Humans and Antsn.七選五In the workplace,one of the most import

33、ant skills to possess is good communication. 1 ;it means they are able to listen to others,as well as successfully convey their own ideas and opinions.While listening and speaking are important in effective communication,there are other skills that are vital to good communication in the workplace.2

34、.This means not only listening with your ears but also being able to comprehend what the person is saying.Giving co-workers your full attention when they are conveying an idea can go a long way in building relationships and furthering progress.Having empathy (同情)is very useful in communication. 3 .P

35、ut yourself in the other person s position instead of judging or criticizing based on your own beliefs.While this may be difficult for some,empathizing with others can be very helpful in keeping in tune with your own emotions and ideas.Encouraging others will heighten confidence and appreciation in

36、the workplace. 4 ,you help others feel they are wanted,welcomed and respected by co-workers.People are much more likely to spare no effort if they know they are valued.Body language can greatly impact how others treat you in the workplace.Being extroverted (夕卜向的) and friendly lets co-workers know yo

37、u are open to hearing their opinions about projects or new designs.5 .Be sure to maintain eye contact the majority of the time you are speaking with someone,anduse hand gestures to help you form clearer thoughts.Smiling offers encouragement and creates a noticeable difference in how you are treated.

38、People who smile more are seen as more approachable and trustworthy.While many of these good communication skills occur naturally in individuals,some may need to be learned and practiced in order to become second nature.A.While communication is importantB.By praising others and offering words of enc

39、ouragementC.Praising co-workers helps communication go smoothlyD.It involves seeing things from the points of view of othersE.People value co-workers who can communicate effectivelyF.Being able to listen to others is vital in the communication processG.Body language is a large part of being empathet

40、ic and encouraging必修第二冊UNIT 5閱讀題組練速度I .【語篇導(dǎo)讀】本文是一篇應(yīng)用文。文章介紹了四個競賽工程及其相關(guān)信息。.D 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù) Innovative Designs for Accessibility 局部中的“for people with disabilities”可知,該競賽旨在鼓勵利用創(chuàng)新思維幫助殘疾人。應(yīng)選D項。.B 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù) Clean Tech Competition 局部中的“The competition is designed to build a deeper understanding of STEM (science,t

41、echnology,engineering,and math) related concepts,recognize outstanding talent,and prepare the next generation of globally competitive innovators.“可知,培養(yǎng)下一代,即青少年的創(chuàng)新能力是Clean Tech Competition的目標(biāo)。 應(yīng)選B項。.A 推理判斷題。根據(jù) Wearable Robotics Innovation Challenge 局部“The one considered to be the most innovative will

42、 be announced at the conference and will receive $5,000 to accelerate the new technology.”可知,Wearable Robotics Innovation Challenge 競 賽關(guān)注的是創(chuàng)新能力,由此推知,有創(chuàng)造力的參賽者更有可能獲勝。B、D兩項表述有 誤,C項在文中并未提及,應(yīng)選A項。【語篇導(dǎo)讀】本文是一篇記敘文。文章講述了美國醫(yī)學(xué)協(xié)會的主席Patrice Harris的相 關(guān)事跡。.C 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第一段中“But never in my wildest dreams did I think I

43、 would be president of the American Medical Association(AMA) .”可知,她做夢也沒想過會成為美國 醫(yī)學(xué)協(xié)會主席,由此可見,她以前從來沒打算過成為這個主席。應(yīng)選C項。.C 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第二段中Harris worked extremely hard to achieve her dream.She said, In life,none of us get through without any setback.What, s important is to learn from these challenges.可知,人的生活中都會

44、有挫折,最重要的是要從這些挑戰(zhàn)中 去學(xué)習(xí),而歷經(jīng)這些挫折加上勤奮才能成功。由此可知,她要把自己的成功歸功于從挫折 中學(xué)習(xí)。應(yīng)選C項。.B 推理判斷題。根據(jù)第三段中But it is not awards,she said,but rather treating and caring for her patients that has motivated her throughout her career.”和.fession of medicine”可知,作為一名醫(yī)生,是治療和照顧病人這件事成為她 職業(yè)生涯的動力,可知她對工作是全心全意的。應(yīng)選B項。.D 詞義猜想題。根據(jù)第三段中“.becau

45、se every opportunity that I have to help a patient in need is so meaningful,and it shows me why I originally wanted to go into the profession of medicine”可知,她認(rèn)為每次有機(jī)會幫助病人是很有意義的,由此可見,她認(rèn)為 和病人的互動是值得的,fulfilling與下文meaningful相呼應(yīng),應(yīng)選D項?!菊Z篇導(dǎo)讀】本文是一篇說明文。主要介紹了“毅力號”探測器的主要任務(wù),及其登陸火 星過程中的情況。.A 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第二段可知,火星引力會使得

46、接近火星的航天器更快速行進(jìn),并 且火星稀薄的大氣層對減緩航天器的速度幾乎沒有幫助,故減速是“毅力號”探測器登陸 火星的特別挑戰(zhàn)。應(yīng)選A項。.C 主旨大意題。通讀第三段內(nèi)容可知,該段尾句“It is no wonder that the final approach is often referred to as the seven minutes of terror.”為本段總結(jié)句,再結(jié)合該段 上文可知,該段主要介紹了“七分鐘內(nèi)生存下來的因素”:降低速度和精確的切入角度。故 選C項。.B詞義猜想題。分析第四段尾句的句子結(jié)構(gòu)可知,it的指代對象為map-readingsystem或the are

47、ao再結(jié)合句意”其復(fù)雜的地圖讀取系統(tǒng)快速掃描該地區(qū),并將其與數(shù)據(jù) 庫中的地圖進(jìn)行匹配,以找到最正確位置”可知,it指代該句中的“the area”。應(yīng)選B項。11.C 推理判斷題。根據(jù)尾段可知,確認(rèn)火星曾經(jīng)存在過微生物需要大量的證據(jù),而攜 帶這些證據(jù)的樣本又需要裝備齊全的實驗室以及將精密儀器送回地球才能進(jìn)行分析。 據(jù)此可推知,人類要證明火星上曾有生命還有很長的路要走,故C項正確。破解長難句】While we 11 learn a lot with the great instruments we have aboard the rover,it may very well require the far more well-equipped laboratories and delicate instruments back here on Earth to tell us whether our samples carry evidence that Mars once harbored life.【分析】該句為主從復(fù)合句。句中while引導(dǎo)讓步狀語從句,其中we have aboard the rover為省略了關(guān)系詞的定語從句,

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

最新文檔

評論

0/150

提交評論