【2019最新】精選高考英語(yǔ)二輪備考專項(xiàng)狂練專練一模塊1Unit1Friendship含解析_第1頁(yè)
【2019最新】精選高考英語(yǔ)二輪備考專項(xiàng)狂練專練一模塊1Unit1Friendship含解析_第2頁(yè)
【2019最新】精選高考英語(yǔ)二輪備考專項(xiàng)狂練專練一模塊1Unit1Friendship含解析_第3頁(yè)
【2019最新】精選高考英語(yǔ)二輪備考專項(xiàng)狂練專練一模塊1Unit1Friendship含解析_第4頁(yè)
免費(fèi)預(yù)覽已結(jié)束,剩余13頁(yè)可下載查看

下載本文檔

版權(quán)說(shuō)明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請(qǐng)進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡(jiǎn)介

1、【 2019 最新】精選高考英語(yǔ)二輪備考專項(xiàng)狂練專練一模塊1Unit1Friendship 含解析A.shouldleaveB.musthaveleftC.mightleaveD.could have left2. 【耀華中學(xué) 2018 屆高三上學(xué)期第一次月考】 Pollution has reached high level in some urban areas, which is quite worrying.A.disturbinglyB.slightlyC.exactlyD. flexibly3. 【耀華中學(xué)2018 屆高三年級(jí)暑假驗(yàn)收考試英語(yǔ)】George _too far. Hi

2、scoffee is still warm.A. must have goneB. might have goneC. can t have goneD.neednthave gone4. 【 2018 屆高三3 月統(tǒng)一測(cè)試(一模)】The accidenthave been歡迎下載。caused by a dog running across the road, but we don A. might B. should C. will mustt know for sure.D.5. 【河 2018 stayed awake屆高三第一次模擬】 It was warm and nice th

3、at evening. I until eleven in order to have a good look at themoon by myself.A.on averageB.on purposeC.on businessD. on time6. 【2018年十二重點(diǎn)中學(xué)高三畢業(yè)班聯(lián)考】I m not sure of the reason forthe dogs illness, but it _ by eating too much.A. may have been causedB.needhavebeencausedC. should have been causedD.mustha

4、vebeencaused7. 【 2018年十二重點(diǎn)中學(xué)高三畢業(yè)班聯(lián)考(一)】My mother _ angrywith me, but I couldnt shut my mouth before I shouted at her!A. wasn tB.wouldntbeC.wouldnthave beenD. hadnt beenA. in response toB. in addition toC. in terms ofD. in preference to9. 【徐州一中 2018-2019 學(xué)年第一學(xué)期高三年級(jí)階段性檢測(cè)(一)】_ thedifferencebetweenthetw

5、ofindingsisoneoftheworstmistakesyouve made.【2019最新】精選高考英語(yǔ)二輪備考專項(xiàng)狂練專練一模塊1Unit1Friends hip含解析A. IgnoredB. IgnoringC. To ignoreD.Having ignored10. 【徐州一中2018-2019 學(xué)年第一學(xué)期高三年級(jí)階段性檢測(cè)(一)】_ hewas 12, Einstein had learned advanced mathematics by himself.A. The first timeB. At the timeC. By the timeD. During the

6、 timeAIt found many youngsters(少年 ) now measure their status by how muchpublicapprovaltheygetonline,oftenthrough“l(fā)ikes ”.Some changetheir behaviour in real life to improve their image on the web.The reportintoyoungstersaged from8 to12 was carriedoutbyChildren s Commissioner (專員 ) Anne Longfield. She

7、 said social mediafirmswereexposingchildrentomajoremotionalrisks,withsomeyoungstersstartingsecondaryschoolill-equippedtocopewiththetremendous pressure they faced online.Some social apps were popular among the children even though they supposedly require users to be at least 13. The youngsters admitt

8、ed planning trips around potential photo-opportunities and then messagingfriendsand friendsoffriendstodemand “l(fā)ikes ”fortheironlineposts.3/173/17The report found that youngsters felt their friendships could be at risk if they did not respond to social media posts quickly, and around the clock.Miss L

9、ongfield warned that a generation of children risked growingup“worriedabouttheirunrealisticlifestylesanxiousaboutswitchingappearancetheyfollowoffduetoandimageasonplatforms,theconstantaresultoftheandincreasinglydemands ofsocialmedia”.She said: “Children are using social media with family and friends

10、and to play games when they are in primary school. But what starts as fun usage of apps turns into tremendous pressure in real social mediainteraction atsecondary school.”“Forchildrenitisvery,verydifficulttocopewithemotionally.”The Childrens Commissioner for Englands studyLifeinLikesfoundthatchildre

11、nasyoungas8 wereusingsocialmediaplatforms largely for play.However, the researchinvolving eight groups of 32 children aged 8to12suggestedthatas theyheaded towardtheirteens,theybecameincreasingly anxious online.【2019最新】精選高考英語(yǔ)二輪備考專項(xiàng)狂練專練一模塊1Unit1Friends hip含解析By the time they started secondary school a

12、t age 11 children were already far more aware of their image online and felt under hugepressure to ensure their posts were popular, the report found.“It s also hugely important for parents to know which apps theirchildren are using.”11. Why did some secondary school students feel too much pressure?A

13、. They were not provided with adequate equipment.B. They were not well prepared for emotional risks.C. They were required to give quick responses.D. They were prevented from using mobile phones.A. they didnt adequately check their users, registrationB. they organized photo trips to attract more youn

14、gstersC. they encouraged youngsters to post more photosD. they didnt stop youngsters from staying up late5/175/17A. less friendliness to each other identity and confidenceC. an increase in online cheating desire to stay online14. According to Life in Likes, as childrenanxious to.A. circulate their p

15、osts quickly qualities of their postsC. use mobile phones for play approval15. What should parents do to solve the problem? A. Communicate more with secondary schools.C. Keep track of childrens use of social media.D. Forbid their children from visiting the web.16. What does the passage mainly talk a

16、bout?A. The influence of social media on children.B. The importance of social media to children.C. The problem in building a healthy relationship.D. The measure to reduce risks from social media.B.lowerself-D.astrongergrew,theybecame moreB. know theD. get more public【2019最新】精選高考英語(yǔ)二輪備考專項(xiàng)狂練專練一模塊1Unit1

17、Friends hip含解析B【2018 年普通高等學(xué)校招生全國(guó)統(tǒng)一考試仿真模擬(六)】My Best EnemyOnce again, I was in a new school. So was a girl in my class named Lisa. That was where the similarities ended.I was tall and she was small. My thick black hair had been recently cut short into an untidy style. Her natural blonde hair flowed t

18、o herwaistand lookedgreat.Iwas 12 and one oftheoldestintheclasswhile she was 11 and the youngest. I was awkward and shy. She wasnt.I couldn t stand her, considering her my enemy. But she liked me and wanted to make friends with me.One day, she invited me over and I said yes-I was too shocked to answ

19、er any other way. My family had moved six times in six years, and Ihad never managed to develop any friendships. But this girl who wore the latest fashions wanted me to go home with her after school.She lived in a fun part of town that had two pizza places, an all-nightbookstore,amovietheaterand a p

20、ark.As we walkedfromtheschoolbus stopthroughherneighborhood,triedtoguess whichhousemight be hers. Was it the white one with the perfect lawn or the three-storyhouse witha frontporch?Igotverysurprisedwhen she ledmeinto an old apartment building. She lived on the fourth floor in a two-7/177/17room pla

21、cewithhermother,herstepfather,hertwo brothersand hersister.When we got into the room she shared with her sister, she took out a big case of Barbies, which was my next surprise. I had never playedwith them. We sat on the floor, laughing as we made up crazy stories about the Barbies. We found out that

22、 we both wanted to be writers whenwe were older and both had wild imaginations. We had a great time that afternoon.Lisa was loved by the whole neighborhood. The bookstore owner lent her fashion magazines; the movie theater gave her free tickets. SoonI was included in her magic world. We slept over a

23、t each other s houses and spent every free moment together.Lisa, my first real friend since childhood, helped me get throughthe rough years of early adolescence ( thing about making friends: your best friend.青春期 ) and taught me an amazing worst enemy can turn out to be your17. In the passage the wri

24、ter described Lisa as a gir1 who was.A. awkward and shyB. noisy and proudC.quietandlonelyD. fashionable and friendly18. What did the writer learn from Lisa?A. How to turn to her neighborhood.B.Howtodress and look fashionable.【2019最新】精選高考英語(yǔ)二輪備考專項(xiàng)狂練專練一模塊1Unit1Friends hip含解析19. From the passage, we can

25、 see that through her friendship with Lisa,the writer.B. was able to fit in at her new school with Lisas helpC. was not so awkward or shy as beforeD. learned more about fashion herself【眉山一中辦學(xué)共同體 2019 屆高三 10 月考】“ No man is an island ” is a well- known line from John Donne s Devotions upon Emergent Oc

26、casions, written more than three hundred years ago. Even now people still agree with him._20_ So we allneed tohave friends.Forsome ofus,thoughmaking friends is not difficult, we may not want to make the first move.It is also difficult at times to keep the friends we already have.There are many books

27、 about friendship, but Dale Carnegies How toWin Friends and Influence People, written in 1936, is the most famous._21_ It was later put into 28 languages.Here is the list of advice from his book: Be friendly and polite.Always greet with a smile. Begin with“excuse me” or“would youplease ”, when you w

28、ant to ask somebody. _22_ Go out of your way to be nice.9/179/17_23_ Making some soup for a sick neighbor may seem like a little thing to you, but it will make your neighbor feel a lot better. Remember names.They say that the sweetest music to a personears is the sound ofhis or her own name._24_Tryt

29、ounderstandotherpeople swaysandideasandlearnsomething from them.A. Be open-minded.B. Try to help your friends get out of trouble.C. Without other people, life became empty and sad.D. Find some time to do some things for other people.E. Its also important to keep close friends in our daily life.F.Rem

30、ember tosay “thankyou”and trytobe as helpfulas youcan.G. This “How to ” book about getting along with other people became a best seller.1. 【答案】 D【解析】考查情態(tài)動(dòng)詞表推測(cè)和虛擬語(yǔ)氣,以及could have done的應(yīng)用。句意:我找不到我的錢(qián)包了,昨天我有可能把它落到超市了,但我不確定。根據(jù)句中時(shí)間狀語(yǔ)yesterday可知,是對(duì)過(guò)去事情的推測(cè),故用情態(tài)動(dòng)詞+ havedone,再根據(jù)后句but I'm not sure.可知,為不能肯定的

31、推測(cè),故用情態(tài)動(dòng)詞could,表示“可能”。故選D。【2019最新】精選高考英語(yǔ)二輪備考專項(xiàng)狂練專練一模塊1Unit1Friends hip含解析2. 【答案】 A【解析】考查副詞。句意:在一些城市,污染已經(jīng)到了令人不安的程度,這是相當(dāng)令人擔(dān)憂的。根據(jù)后邊which is quite worrying這是相當(dāng)令人擔(dān)憂的,可知前邊污染已經(jīng)達(dá)到了令人不安的程度。disturbingly令人不安地; slightly輕微地; exactly恰好地; flexibly靈活地。故選 A。3. 【答案】 C【解析】考查情態(tài)動(dòng)詞表推測(cè)的用法。句意:?jiǎn)讨尾豢赡茏叩锰h(yuǎn)。他的咖啡仍然是溫的。 cant have

32、 done一定不可能做了某事;must have done過(guò)去一定做了某事; might have done過(guò)去可能做了某事; neednt have done過(guò)去本不必做某事。故選C。4. 【答案】 A【解析】考查情態(tài)動(dòng)詞表推測(cè)的用法。句意:事故可能是由一條橫穿馬路的狗引起的,但我們不確定。分析句子可知,本句是對(duì)過(guò)去動(dòng)作的推測(cè),而且是不太確定的推測(cè)。表對(duì)過(guò)去的推測(cè)有must( 可能性大,“一定” ) , might/may( 可能性小,意為“可能,也許”) ,這兩詞用于肯定句。對(duì)過(guò)去動(dòng)作的推測(cè)要用情態(tài)動(dòng)詞+have done ,故選 A。5. 【答案】 B【解析】考查介詞短語(yǔ)。on aver

33、age平均; on purpose故意地; on business出差; on time按時(shí),準(zhǔn)時(shí)。句意:那天晚上天氣又暖和又好。我故意堅(jiān)持到十一點(diǎn)不睡覺(jué)就是為了好好地看月亮。表示目的,故選B。11/1711/176. 【答案】 A【解析】考查情態(tài)動(dòng)詞表推測(cè)的用法。根據(jù)前句 I m not sure of the reason for the dog s illness, 我不能肯定狗生病的原因,可知這里為不肯定的推測(cè), but 表轉(zhuǎn)折,暗示后文推測(cè)狗生病可能的原因,故用may have done 過(guò)去可能做某事。句意:我不能肯定狗生病的原因,但它也許吃得太多了。故選A。7. 【答案】 C【解

34、析】考查情態(tài)動(dòng)詞表推測(cè)的用法。句中wouldnt have done本來(lái)不會(huì)做某事。句意:我母親本來(lái)不會(huì)對(duì)我生氣的,但在我對(duì)她大叫之前,我不能閉上嘴!故選 C。8. 【答案】 B【解析】考查短語(yǔ)辨析。句意:位于不列顛哥倫比亞省的溫哥華市除了靠近一些非常受歡迎的滑雪區(qū)之外,還擁有極好的風(fēng)景、美麗的海港,以及各種舒適的現(xiàn)代生活和國(guó)際美食。in response to對(duì) 做出反應(yīng);in addition to除 之外; in terms of根據(jù) ,就 而言,以 為單位;in preference to優(yōu)先于。分析句子可知,本句中是指“除了靠近一些非常受歡迎的滑雪區(qū)之外 ” , 故選 B 項(xiàng)。9.

35、【答案】 B【解析】考查非謂語(yǔ)動(dòng)詞作主語(yǔ)。設(shè)空處缺句子主語(yǔ), 且 you 和 ignore之間表主動(dòng)關(guān)系 ,故用動(dòng)名詞主動(dòng)形式做主語(yǔ), 故答案為 B。10. 【答案】 C【解析】考查連詞。 The first time第一次的時(shí)候, At the time在那個(gè)時(shí)候,【2019最新】精選高考英語(yǔ)二輪備考專項(xiàng)狂練專練一模塊1Unit1Friends hip含解析By the time 到 時(shí)候?yàn)橹梗?During the time在那期間,四個(gè)選項(xiàng)BD 不能做連詞, A 的意思不對(duì)。句意:到他12 歲為止,愛(ài)因斯坦已經(jīng)自學(xué)了高等數(shù)學(xué)。選C。11. 【答案】 B【解析】細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第三段最后一

36、句話可知,因?yàn)樯暇W(wǎng)學(xué)生有了心理壓力,并且對(duì)于 secondary school學(xué)生尚不具備完善地解決網(wǎng)絡(luò)上抗壓的能力,故選 B。12. 【答案】 A【解析】推理判斷題。根據(jù)第四段的第一句話,這些app本應(yīng)該給13 歲以上的用戶使用,卻在 8-12 的學(xué)生中廣為流行??梢酝评沓鲞@些app做錯(cuò)的地方是沒(méi)有充分審核用戶的信息。又根據(jù)倒數(shù)第三段中也提到了app 公司應(yīng)該承擔(dān)更多責(zé)任并且更好監(jiān)控用戶的年齡情況,故選A 。13. 【答案】 B【解析】推理判斷題。根據(jù)文章第 9 段,“damagingin terms of theirself- identity, in terms of their con

37、fidence”可以看出這種攀比是以孩子的 self-identity和 confidence 為代價(jià)的,故選 B 。14. 【答案】 D【解析】細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)文本11-14 段的內(nèi)容, 12-13 段主要描述了焦慮隨著年齡增長(zhǎng)的具體遞進(jìn),并在13段最后一句提到了felt under huge pressureto ensure their posts were popular得出變得更焦慮的原因有一個(gè)是想確定13/1713/17自己是否在網(wǎng)上受歡迎,故選D。15. 【答案】 C【解析】細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)文章最后一句話,家長(zhǎng)要知道自己孩子用的是什么社交 app ,對(duì)應(yīng)選項(xiàng)就是應(yīng)該跟蹤把控孩子對(duì)

38、社交網(wǎng)絡(luò)的使用,做到心中有數(shù),故選 C。16. 【答案】 A【解析】主旨大意題,文章的中心論點(diǎn)是“孩子”和“社交網(wǎng)絡(luò)”可以直接選出 A 。17. 【答案】 D【解析】歸納題。根據(jù)第六段Lisa was loved by the whole neighborhood可知惹人喜愛(ài)。故選D。18. 【答案】 D【解析】主旨題。根據(jù)對(duì)原文大意的捕捉可知:作者始終圍繞自己和Lisa之間的友誼發(fā)展過(guò)程為主題敘述,也就是如何結(jié)交朋友的全過(guò)程。故D正確。19. 【答案】 A【解析】推理判斷題。根據(jù)倒數(shù)第三段中We found out that we both wantedtobe writerswhen we

39、 were olderand bothhad wildimaginations.Wehad a great time that afternoon.可知,從文章中我們可以看出,通過(guò)她與Lisa 的友誼,作者發(fā)現(xiàn)她和Lisa 有很多共同之處。故選A。【答案】【2019最新】精選高考英語(yǔ)二輪備考專項(xiàng)狂練專練一模塊1Unit1Friends hip含解析20. C21. G22. F23. D24. A【解析】20. 橫線句后一句“ So we all need to have friends.”告訴我們?nèi)匀欢夹枰笥?,沒(méi)有了朋友我們的生活就會(huì)變得空虛悲傷。強(qiáng)調(diào)了朋友對(duì)我們的重要性。C項(xiàng)“ With

40、out other people, life became empty and sad.”符合上下文語(yǔ)境,故 C項(xiàng)正確。21. 橫 線 前 一 句 “Therearemany booksaboutfriendship,butDaleCarnegie s How to Win Friends and Influence People, written in 1936,is the most famous. ”告訴我們有很多關(guān)于友誼的書(shū),但卡耐基的How to WinFriends and Influence People 是 最 出 名 的 。 G 項(xiàng) 中 “This“How to ”book

41、”與該本書(shū)名一致,是承接前句,繼續(xù)介紹這本書(shū)的相關(guān)信息。故G 項(xiàng)符合上下文語(yǔ)境。22. 本段標(biāo)題為“ Be friendly and polite”要求我們對(duì)朋友禮貌且友好。前面所列 舉 事 例 “Always greet with asmile. Beginwith “excuse me” or“would you please ”都是與朋友相處時(shí)的禮貌用語(yǔ),F(xiàn) 項(xiàng)“ Remember to say“thank you ” and try to be as helpful as you can.”也是禮貌用語(yǔ)。 F 項(xiàng)符合語(yǔ)境,所以選 F 項(xiàng)。23. 橫 線 后 句 “Making some soup fora sickneighbormay seem likealittle thing to you”所列舉事例告訴

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無(wú)特殊說(shuō)明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁(yè)內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒(méi)有圖紙預(yù)覽就沒(méi)有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫(kù)網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

最新文檔

評(píng)論

0/150

提交評(píng)論