英語(新高考)2022屆高考檢驗卷(一)師版_第1頁
英語(新高考)2022屆高考檢驗卷(一)師版_第2頁
英語(新高考)2022屆高考檢驗卷(一)師版_第3頁
英語(新高考)2022屆高考檢驗卷(一)師版_第4頁
免費預(yù)覽已結(jié)束,剩余5頁可下載查看

付費下載

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進行舉報或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡介

1、此卷只裝訂不密封班級 姓名 準(zhǔn)考證號 考場號 座位號 絕密 啟用前(新高考)2022屆好高考檢驗卷英語(一)注意事項:1答題前,先將自己的姓名、準(zhǔn)考證號填寫在試題卷和答題卡上,并將準(zhǔn)考證號條形碼粘貼在答題卡上的指定位置。2選擇題的作答:每小題選出答案后,用2B鉛筆把答題卡上對應(yīng)題目的答案標(biāo)號涂黑,寫在試題卷、草稿紙和答題卡上的非答題區(qū)域均無效。3非選擇題的作答:用簽字筆直接答在答題卡上對應(yīng)的答題區(qū)域內(nèi)。寫在試題卷、草稿紙和答題卡上的非答題區(qū)域均無效。4考試結(jié)束后,請將本試題卷和答題卡一并上交。第卷(選擇題)第一部分 聽力(共兩節(jié),滿分30分)做題時,先將答案標(biāo)在試卷上。錄音內(nèi)容結(jié)束后,你將有兩

2、分鐘的時間將試卷上的答案轉(zhuǎn)涂到答題卡上。第一節(jié)(共5小題;每小題1.5分,滿分7.5分)聽下面5段對話。每段對話后有一個小題,從題中所給的A、B、C三個選項中選出最佳選項。聽完每段對話后,你都有10秒鐘的時間來回答有關(guān)小題和閱讀下一小題。每段對話僅讀一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15.B. 9.18.C. 9.15.答案是C。How does the woman go to Shanghai?A.By air.B. By high-speed rail.C. By train.2. Where did the woman get the coat?A. Sh

3、op.B. Birthday party.C. Online.3. How does the woman go to company? A. By bus.B. The man sends her.C. By taxi.4. How does Mary feel to see Tony here?A.Surprised.B.Excited.C. Amused.5. What does the man think of the content?A. Wonderful.B. Interesting.C. Difficult.第二節(jié)(共15小題;每小題1.5分,滿分22.5分)聽下面5段對話或獨白

4、。每段對話或獨白后有幾個小題,從題中所給的A、B、C三個選項中選出最佳選項,并標(biāo)在試卷的相應(yīng)位置。聽每段對話或獨白前,你將有時間閱讀各個小題,每小題5秒鐘;聽完后,各小題將給出5秒鐘的作答時間。每段對話或獨白讀兩遍。聽第6段材料,回答第6、7題6. What will the womans brother do tonight?A. Come to dinner.B. Pick up an old friend.C. Go to the airport.7. Who will have dinner together?A. The woman and Jenney. B. The man an

5、d Jenney. C. The man and the woman.聽第7段材料,回答第8、9、10題。8. Where is the boy going after class?A. A shop.B. A hospital.C. A restaurant.9. Why does the boy go to the hospital?A. To see a doctor.B. To look after his mother.C. To look after his father.10. What did the professor say to let him go?A. Write n

6、otes.B. Pass the exam.C. Listen the lecture.聽第8段材料,回答第11至13題。11. What do students have to do to register ESL class? A. Make an appointment.B. Take a test.C. Write the name.12. When will the woman take the test? A. Now.B. 3 p.m. today.C. 3 p.m. tomorrow.13. Why is the woman writing her name?A. Fill t

7、he form.B. Have a test.C. Leave the message.聽第9段材料,回答第14至16題。14. Why does the man take pictures?A. He is a photographer.B. He is writing a book.C. The girl is beautiful.15. What kind of book it is?A. A book of story.B. A book of pictures.C. A book of comedy.16. Where are they?A. New York.B. Chicago.

8、C. Mexico.聽第10段材料,回答第17至20題。17. What is the man talking about?A. Introducing the different activities.B. Booking the gym of a hotel.C. Having a lecture.18. How long does the art class last?A. Two hours.B. Three hours.C. Four hours.19. When is there a cooking class?A. 10 a.m.B. 3 p.m.C. 5 p.m.20. In

9、the evening, what kind of entertainment are there?A. Shows.B. Lectures.C. Gym.【答案】1-5 ABCAC 6-10 BCBBB 11-15 BCAAB 16-20 AAABA第二部分 閱讀(共兩節(jié),滿分50分)第一節(jié)(共15小題;每小題2.5分,滿分37.5分)閱讀下列短文,從每題所給的四個選項(A、B、C和D)中,選出最佳選項。AGet up and move - even small doses of physical activity, such as brisk walking, may substantia

10、lly lower the risk of depression, according to a new data analysis. “Most benefits are realized when moving from no activity to at least some,” the study authors wrote.Recommended levels of exercise in the United States, according to the US Centers for Disease Control and Prevention, include aerobic

11、(有氧的) activity at moderate levels (such as a brisk walk) for 2.5 hours a week, along with a workout of all major muscle groups twice a week.Alternatively, a person can choose a vigorous aerobic exercise, such as running, for 1.25 hours each week, along with the same amount of strength training.Moder

12、ate to vigorous exercise is good for us, according to the CDC. It improves sleep; lowers blood pressure; protects against heart disease, diabetes and cancer; reduces stress; boosts mood; and fights anxiety and depression.Every little bit helpsThe meta-analysis, published Wednesday in the journal JAM

13、A Psychiatry, looked at 15 studies involving over 190,000 people to determine how much exercise was needed to reduce depression. Moving up to an “activity volume equivalent to 2.5 hours of brisk walking per week was associated with 25% lower risk of depression,” the study authors said.The benefits w

14、ere strongest when a person transitioned from being a couch potato to adding movement to the day, the study said. However, exercising over the recommended levels did not provide any additional benefits.“Our findings therefore have important new implications for health practitioners making lifestyle

15、recommendations, especially to inactive individuals who may perceive the current recommended target (of exercise) as unrealistic,” the authors wrote.Prior researchA study published in 2018 found similar results: People who exercised had about 43% fewer days of poor mental health.“Even just walking j

16、ust three times a week seems to give people better mental health than not exercising at all,” study authorAdam Chekroud, an assistant adjunct professor of psychiatry at Yale University, told CNN at the time. Exercising in 45-minute sessions three to five times a week was the most beneficial for impr

17、oving mental health, the 2018 study found. However, even doing household chores reduced poor mental health days by about 10%, the study said.Astudy published in 2020 found that even light exercise helped protect children against developing depression. The 2020 study revealed that 60 minutes of simpl

18、e movement each day at age 12 was linked to an average 10% reduction in depression at age 18.21. Where do we learn that moderate to vigorous exercise is good for us?A. BBC.B. CDC.C. JAMA Psychiatry.D. CNN.22. What are the results of prior research?A. People who did sports had about 43% fewer days of

19、 poor mental health.B. Light exercise helped protect children against developing depression.C. Most benefits are realized when moving from no activity to at least some.D. Exercising over the recommended levels did not provide any additional benefits.23. What is the theme of the passage?A. Sports can

20、 lower the risk of depression.B. How to do sports.C. Exercise is good for us.D. Exercising in 45-minute was the most beneficial for us.【答案】21-23 BAA【解析】21. 細節(jié)理解題,第四段第一句話“Moderate to vigorous exercise is good for us,according to the CDC”,意思是“根據(jù)疾病預(yù)防控制中心的說法,中度到劇烈的運動對我們有益?!惫蔬xB。22. 細節(jié)理解題,題目問題“在先前的研究中得到了什

21、么結(jié)論”,則定位到“prior research”那段,隨后第一句話寫到“A study published in 2018 found similar results: People who exercised had about 43% fewer days of poor mental health.”,意思是“2018年發(fā)表的一項研究發(fā)現(xiàn)了類似的結(jié)果:鍛煉的人心理健康狀況不佳的天數(shù)減少了約43%”,故選A。23. 細節(jié)理解題,文章第一段寫到“l(fā)ower the risk of depression”,第五段“exercise was needed to reduce depressio

22、n”,“l(fā)ower risk of depression”,第八段“People who exercised had about 43% fewer days of poor mental health.”等都表明了主題“運動能降低抑郁癥的風(fēng)險”,故選A。BUnknown to many Americans perhaps, the Japanese are huge fans of racing. They crowd racetracks throughout the country, especially near major cities like Tokyo. The country

23、 has some of the finest breeding (培育) farms and racehorses in the world.Japanese racehorse and Japanese racing success has increased dramatically. While Japan is enjoying its new success in racing, it was not always or need not always be that way. The idea that effort is greater than outcome extends

24、 to horseracing. There is no finer example of this than the near-legendary story of Haru Urara, a horse whose name means “Glorious Spring”, but whose racing career was anything but glorious.Haru Urara was born in 1996. Her father was NippoTeio, a highly successful racehorse whose wins included Tokyo

25、s famous horseracing competition of Yasuda Kinen, and whose mother was named Heroine. Her great-great-great grandfather was Canadas famed Northern Dancer, considered the foundational sire(種馬) of North American Thoroughbred(純種的) racehorses.Her owner NobutoBokulo tried to sell her when she was young a

26、nd was surprisingly unsuccessful. So, with seemingly wonderful racing bloodlines(血統(tǒng)), he trained her to race.She started her racing career with a fifth - and last - place finish on Nov. 17, 1998 at Kochi Racetrack on the Japanese island of Shikoku. Of course, it is not unusual for a new racehorse to

27、 finish poorly in a first outing. What followed, however, was definitely unusual.An iron horse, Haru Urara raced as often as twice a month over the next four and a half years- and never won a single race. By 2003, her losing record totaled 80 and that is when her story was picked up by media in Japa

28、n and eventually around the world. People respected the fact that, while she never won, she ran with all her heart. The “Harm Urara Boom” as it came to be known touched even the most unrelated areas of Japanese life.24. Why did the owner of Haru Urara decide to train her to race?A. Because Haru Urar

29、a showed a talent for racing.B. Because NobutoBokulo failed to sell her at a reasonable price.C. Because Haru Urara possessed outstanding racing bloodlines.D. Because NobutoBokulo thought a racehorse could earn him a lot of money.25. Which of the following can best describe Haru Urara?A. Independent

30、 and glorious.B. Determined and inspirational.C. Powerful and lucky.D. Responsible and lovely.26. What message does the story of Haru Urara convey?A. Winning isnt everything; its the only thing.B. Dont depend on your family; depend on yourself.C. Those who try hard and then lose still deserve our re

31、spect.D. Failure is the mother of success as long as you stick to your dream.27. Which of the following is the best title for the passage?A. Haru Urara: a Shame of the FamilyB. Haru Urara: a Rising StarC. Haru Urara: Japans Lovable LoserD. Haru Urara: an Absolute Loser【答案】24-27 CBCB【解析】24. 細節(jié)理解題。根據(jù)第

32、四段“So, with seemingly wonderful racing bloodlines(血統(tǒng)), he trained her to race.”可知,與選項C相符。故選C。25. 推理判斷題。最后一段中“while she never won, she ran with all her heart.”,與選項B Determined and inspirational堅定且鼓舞人心相符。26. 推斷判斷題。根據(jù)全文內(nèi)容,C項“那些努力卻失敗的人,仍然值得我們尊重。”最符合題意。27. 主旨大意題。根據(jù)最后一段內(nèi)容可知,這個故事是有深意的,帶給我們是積極的影響,B項符合題意。CTw

33、o days after eight esports(電子競技) games were officially announced to be included in the 19th Asian Games, China s Edward Gaming (EDG) team earned its first League of Legends World Championship little with a 3-2 win over South Korea in a tough battle on November 7th, immediately drawing cheers from pe

34、ople around the country. The topic “EDG wins” had been viewed more than 2. 63 billion times as of press on Sina Weibo, ranking the top trending topic for a long time.With the popularity of digital technology, new forms of cultural exchanges have been appearing, of which e-sports are the most popular

35、. Unlike texts and videos, e-sports go beyond the barriers of language and are understandable around the world. E-sports mostly appeal to those in their early 20s, as shown by the carnival of college students. That in turn makes them a good bridge of communication between young Chinese people and th

36、eir competitors around the world.More importantly, the e-sports industry is sustainable in spreading Chinese culture, as the large audiences mean huge commercial potential. In 2020 alone, the sales income of the domestic e-sports industry reached 278.69 billion yuan, and involved 280,000 enterprises

37、, which in turn created over 10 million jobs. According to a media report, nearly 95 percent of graduates from e-sports majors at the Communication University of China in Nanjing, succeeded in finding a job after graduation this year, with 62 percent of them devoted to the e-sports industry, includi

38、ng video game clubs, game design companies and game competition operation companies.The inclusion of e-sports in major sporting events has been a much-discussed topic in recent years. With more Chinese gaming clubs and teams appearing, the industry is expected to further prosper(繁榮)and continue spre

39、ading Chinese culture to the world.28. What did people on Chinese social media cheer for?A. Eight e-sports would be included in Asian Games.B. EDG won the League of Legends World Championship.C. Chinas e-sports industry was recognized by the worldD. The 19th Asian Games were announced to be held in

40、China.29. Why are e-sports so popular?A. E-sports games help people of all ages to communicate better.B. E-sports games lead to the popularity of digital technology.C. E-sports industry gives young people better jobs.D. E-sports industry plays an important role in spreading cultures.30. What is Para

41、graph 3 mainly about?A. The great contributions of e-sports industry.B. The importance of digital technology.C. The difficulties of developing e-sports.D. The huge commercial potential of e-sports players.31. What is the purpose of the text?A. It shows the strength of our countrys e-sports industry.

42、B. It illustrates the popularity of the e-sports industry.C. It reveals the sustainability of the e-sports industry.D. It demonstrates employment viability in the e-sports industry【答案】28-31 BADC【解析】28. 細節(jié)理解題。文章第一段提到“(EDG) team earned its first League of Legends World Championship”隨后就有了“immediately d

43、rawing cheers from people around the country.”,故選B。29. 細節(jié)理解題。文章第二段提到“e-sports go beyond the barriers of language and are understandable around the world.”,故選A。30. 細節(jié)理解題。文章第三段提到“More importantly, the e-sports industry is sustainable in spreading Chinese culture, as the large audiences mean huge comme

44、rcial potential”。故選D。31. 推理判斷題。文章提到EDG奪冠,從而引出了電競行業(yè)的可持續(xù)發(fā)展性,故選C。DEveryone, please think of your biggest personal goal. For real - you can take a second. Youve got to feel this to learn it. Take a few seconds and think of your personal biggest goal, okay? Imagine deciding right now that youre going to

45、do it. Imagine telling someone that you meet today what youre going to do. Imagine their congratulations, and their high image of you. Doesnt it feel good to say it out loud? Dont you feel one step closer already, like its already becoming part of your identity? Well, you should have kept your mouth

46、 shut, because that good feeling now will make you less likely to do it.The repeated psychology tests have proven that telling someone your goal makes it less likely to happen. Ideally you would not be satisfied until youd actually done the work. But when you tell someone your goal and they acknowle

47、dge it, psychologists have found that its called a “social reality”. The mind is kind of tricked into feeling that its already done. And then because youve felt that satisfaction, youre less motivated to do the actual hard work necessary. So this goes against conventional wisdom that we should tell

48、our friends our goals, right?Lets look at the proof. 1926: Kurt Lewin, founder of social psychology, called this “substitution.” 1933: Wera Mahler found when it was acknowledged by others, it felt real in the mind. 1982, Peter Gollwitzer wrote a whole book about this, and in 2009, he did some new te

49、sts that were published.It goes like this: 163 people across four separate tests. Everyone wrote down their personal goal. Then half of them announced their commitment to this goal to the room, and half didnt. Then everyone was given 45 minutes of work that would directly lead them towards their goa

50、l, but they were told that they could stop at any time. Now, those who kept their mouths shut worked the entire 45 minutes on average, and when asked afterward, said that they felt that they had a long way to go still to achieve their goal. But those who had announced it quit after only 33 minutes,

51、on average, and when asked afterward, said that they felt much closer to achieving their goal.So, if this is true, what can we do? Well, you could resist the temptation to announce your goal, because the brain sees what is said as being done. But if you do need to talk about something, you can state

52、 it in a way that gives you no satisfaction, such as, “I really want to run this marathon, so I need to train five times a week and kick my ass if I dont, okay?”Therefore, next time youre tempted to tell someone your goal, what will you say? Keep silent about your goals, keep your mouth shut, and ke

53、ep it a secret.32.Why are there so many questions in the first paragraph?A. To attract readers.B. To ask questions.C. There is no better way to express it.D. Questions are more emotional.33. What is called a “social reality”?A. The mind is kind of tricked into feeling that its already done.B. Ideall

54、y you would not be satisfied until youd actually done the work.C. The repeated psychology tests have proven that telling someone your goal makes it less likely to happen.D. You dont feel satisfied when youve done your work yourself, but only when others admit it.34. How many examples are given about

55、 the evidence in the article?A. One.B. Two.C. Three.D. Four.35. What can we get from this text?A. After setting a goal, dont fantasize or make it publicB. After setting a goal, dont fantasize or make it public. Only by taking solid actions can you achieve the goal.C. Telling others about your goals

56、is not beneficial to the achievement of your goals.D. Telling others about your goals is good for the achievement of your goals.【答案】32-35 ADCB【解析】32. 推理判斷題?!坝靡蓡柧錁?gòu)成懸念,使讀者帶著問題往下探究。其優(yōu)點在于:引起讀者注意,引出話題,故選A。33. 細節(jié)理解題。文章第二段中“But when you tell someone your goal and they acknowledge it, psychologists have fou

57、nd that its called a “social reality”.”故選D。34. 細節(jié)推斷題。文章第三段提到了1926,1933和1982年的例子。故選C。35. 推理判斷題。文章第二段:“The mind is kind of tricked into feeling that its already done. And then because youve felt that satisfaction, youre less motivated to do the actual hard work necessary.”結(jié)合最后一段提到的“Keep silent about y

58、our goals, keep your mouth shut, and keep it a secret.”,設(shè)定目標(biāo)后,除開不用告訴他人外,還要不斷努力,故選B。第二節(jié)(共5小題;每小題2.5分,滿分12.5分)根據(jù)短文內(nèi)容,從短文后的選項中選出能填入空白處的最佳選項。選項中有兩項為多余選項?!癋ather of hybrid rice” Yuan Longping passed away at 13: 07 pm in Changsha of Hunan province, _36_. _37_. The globally renown agronomist(農(nóng)學(xué)家) known for

59、 developing the first hybrid rice strains, was born on the ninth day of the seventh month in 1930, according to the lunar calendar._38_-feeding nearly one-fifth of the worlds population with less than 9 percent of the worlds total land. In 1949, Yuan applied for Southwest Agricultural College and be

60、gan his special connection with rice-a staple food of the Chinese people that would become the focus of his lifelong research career.A discovery of a peculiar wild rice species by Yuan in the southern island of Hainan in 1970 became the prelude(序曲) of Chinas decades of hybrid rice research. Three ye

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

最新文檔

評論

0/150

提交評論