人教版(新教材)高中英語選修4Unit1 Science Fiction課時作業(yè)5:Reading and Thinking_第1頁
人教版(新教材)高中英語選修4Unit1 Science Fiction課時作業(yè)5:Reading and Thinking_第2頁
人教版(新教材)高中英語選修4Unit1 Science Fiction課時作業(yè)5:Reading and Thinking_第3頁
人教版(新教材)高中英語選修4Unit1 Science Fiction課時作業(yè)5:Reading and Thinking_第4頁
免費預(yù)覽已結(jié)束,剩余1頁可下載查看

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進行舉報或認領(lǐng)

文檔簡介

1、Reading and ThinkingI.單詞拼寫Vinge is exploring his fancy ideas in science f.The old system was fairly complicated w the new system is relativelysimple.As a reward, the clerk was given a promotion and an increase in s.Her ideas once seemed reasonable, but now they turned out to be a.We felt we might fi

2、nish third. Any better would be a b.We do this because we believe in the (尊嚴)and value of every person.Please inform me in advance if you have to cancel our (約定).It was clear that all the evidence we collected proved him to be (有罪的).Building up confidence is the first step on the (階梯)of success.The

3、company, consisting of three factories, (宣告)bankruptcy yesterday because of the financial crisis.單句填空As we know, Francis Bacon was more a great writer an outstanding scientist.As far as I can see, it is challenging for all the figures (update).What we should do is work integrity and put our best eff

4、ort into every job.The cat, (suspend) from the ceiling,nearly scared him to death when he opened the door.He is strongly against the proposal to experiment animals.We allow these resources(leave) around because weve been ignorant of their value.The government (dismiss) criticisms that the countrys h

5、ealth policy is a mess.The two(saleswoman) were busily trying to keep up with the demand of customers.Faced with the present crisis, it is ridiculous (imagine) that the recovery would be quick and easy.He (appoint) as captain of the English team.m.短語填空more like; or rather; test out; turn around; wit

6、h wonderHe came home very late last night,very early this morning.He heard a strange voice but when he , he saw nobody.His work is to new designs of cars before they are put on the market.The children stared at the pictures as they had never seen a more interesting one.Aristotle appears from the beg

7、inning to look what we would think of as a political scientist.IV.句型訓(xùn)練Food affects how we feel .食物比我們想象的更能影響我們的感覺。When 1 opened the door, .(完全倒裝) 當我翻開門,孩子們都沖了出來。feel more than honoured . 被選為代表之一我感到頗為榮幸。, a lot of tourists visit it every year.盡管那個森林公園很遠,每年還是有很多游客去游玩。The professor suggested that the s

8、tudents this method to improve their studies.這位教授建議學(xué)生們好好利用這個方法來提高他們的成績。V.閱讀理解Americans are afraid that robots are going to take our jobs. Tireless, immune to disease, robots can build cars, make coffee and even write short, humorous newspaper columns faster and more efficiently than humans.Robots do

9、 not need health insurance or pensions(退休金),and they do not need to take sick days, much less vacations. They do not waste time at meetings and do not need to know office politics. They dont do PowerPoint. This being the case, it is reasonable to believe that robots will soon take the place of human

10、s in most fields.But all of these thoughts may not be true. If artificial intelligence achieves its full potential, machines could easily become as smart as humans, maybe smarter. They will certainly become smarter than a lot of human beings.So one day the robots will realize that work is not a happ

11、y thing. So before long they will start behaving exactly like humans. They will play computer games for hours when they should be working hard. They will secretly watch new movies just like humans.True, employers will never need to be afraid of the robots strikes(罷工)or slowdowns, because robots will

12、 never ask for more money. And they dont need to earn some money to raise their family. But precisely恰?。゜ecause robots will not be afraid of losing their jobs, they will not work hard. Employers will finally have no choice but to call back the humans. Humans will always be willing to do some work in

13、 order to make money. Robots wontI think that robots will only be on the job about six months before they start to become even less productive than the humans they were designed to replace. Thus mankind need not be afraid of robots.()1. Why will robots secretly watch new movies one day?They dont thi

14、nk work is a pleasure.They have finished their jobs.They are unable to stand the heavy work.They are designed not to work for a long time.()2. What can we learn from Paragraph 5?Robots will go on strike one day.Robots will ask for a higher pay rise.Employers will decide on humans as their workforce.

15、Employers will completely rely on humans for work in the future.()3. What is the best title for the text?Different ideas about man and robotsFuture development of robotsWill robots finally take the place of humans?Will robots end up working efficiently?VI.語法填空閱讀下面短文,在空白處填入1個適當?shù)膯卧~或括號內(nèi)單詞的正確形式。Schools

16、in the UK are trying the use of classroom robots“ in order to ease the growing teacher 1. (short). So far, two primary schools in Plymouth have introduced the robots, 2. an alternative to teaching assistants.Britains lack of teaching staff 3. (become) worse over the last ten years and shows no sign

17、of improving. Graduates are not 4. (will) to enter the primary education and many current teachers are abandoning the profession for careers in other fields. 5. (face) with this concerning problem, some schools believe that robots might soon be able to improve the situation.Tests have shown that tea

18、chers can train the robots within just three hours by showing a range of classroom techniques, 6. are then copied by the robots and used in a real classroom setting with real students doing tasks. In one example, the robot teacher 7. (successful) guided the students through challenging tasks, 8. (gi

19、ve) them praise and encouragement when necessary.The project has been met with 9. (mix) reactions from teachers. Some are concerned that the robots are here to replace their jobs, 10. others optimistically consider the machines as a way to reduce their heavy workloads.KK答案H K解析弱I . 1. fiction 2. whe

20、reas/while 3. salary 4. absurd 5, bonus 6. dignity 7. appointment 8. guilty 9. ladder 10. declared1. than 2. to be updated 3. with 4. suspended 5. with/on 6. to be left 7. has dismissed 8. saleswomen 9. to imagine 10. was appointed1. or rather 2. turned around 3. test out 4. with wonder 5. more like

21、1. more than we think 2. out rushed all the children 3. to be selected as one of the representatives 4. While/Although/Though the forest park is far away 5. (should) make good use ofV.K文章大意U本文是一篇議論文。在工作中機器人越來越多地取代了人類,那么我們 需要擔憂機器人會完全取代人類嗎?本篇文章以幽默的語氣討論了這一問題。K答案H AK解 析U 細節(jié)理解題。根據(jù)第四段 “So one day the robo

22、ts will realize that work is not a happy thing. ”可知,當機器人感覺到工作沒有樂趣的時候,或許它們會打游戲或偷偷看電影,A 選項“They don t think work is a pleasure.(它們認為工作沒有樂趣)”符合題意。應(yīng)選A。K答案I CK 解 析 U 推理判斷題。根據(jù)第五段 u Employers will finally have no choice but to call back the humans. Humans will always be willing to do some work in order to

23、make money. “ 可知,雇 主最終還得讓人類重返工作崗位,因為為了掙錢,人類始終還是樂意去工作的。應(yīng)選CoK答案I CK解 析U主旨大意題。通讀全文可知本文首先講到了在工作中機器人越來越多地取代 了人類這一現(xiàn)象,這引發(fā)人們思考是否機器人會完全取代人類,然后作者以幽默的語氣討論了 這一問題。C選項u Will robots finally take the place of humans?(機器人終將會取代人類嗎?)” 切題。應(yīng)選C。VI. K文章大意本文是一篇說明文,簡述了英國的學(xué)校正在嘗試使用“教室機器人”, 以緩解日益嚴重的教師短缺問題,本文還論述了該措施引發(fā)的一系列討論和社會問

24、題。L K答案 U shortageK解 析X考查詞形轉(zhuǎn)換。句意:英國的學(xué)校正在嘗試使用“教室機器人”,以緩解日益嚴 重的教師短缺問題。此處作動詞ease的賓語,應(yīng)用名詞形式。故填shortage。K答案U asK解 析1考查介詞。句意:到目前為止,普利茅斯的兩所小學(xué)已經(jīng)引進了機器人作為助教 的替代者。此處as作介詞,意為“充當,作為。故填as。K答 案U has become/has been becomingK解 析I考查動詞的時態(tài)。句意:在過去的十年里,英國教師隊伍的缺乏變得更為嚴重, 沒有任何改善的跡象。這是一個從過去到現(xiàn)在的過程,強調(diào)對現(xiàn)在的影響,應(yīng)用現(xiàn)在完成時。 也可以認為是一種從過去到現(xiàn)在再到未來的過

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準確性、安全性和完整性, 同時也不承擔用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

最新文檔

評論

0/150

提交評論