江蘇開放大學(xué)綜合英語(進(jìn)階)形考作業(yè)二_第1頁
江蘇開放大學(xué)綜合英語(進(jìn)階)形考作業(yè)二_第2頁
江蘇開放大學(xué)綜合英語(進(jìn)階)形考作業(yè)二_第3頁
江蘇開放大學(xué)綜合英語(進(jìn)階)形考作業(yè)二_第4頁
江蘇開放大學(xué)綜合英語(進(jìn)階)形考作業(yè)二_第5頁
已閱讀5頁,還剩5頁未讀, 繼續(xù)免費(fèi)閱讀

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡介

1、我的課程綜合英語(進(jìn)階)階段性小結(jié)二形成性考核作業(yè)二(占總成績7. 5%)作業(yè)詳情0Fill in the blanks with the words or expressions given in a word bank below. Each choice in the bank is identified by a letter. Please mark the corresponding letter for each blank.A.perspectiveB. do their utmostC.Expelled from D.contradictE. take inF.immune

2、toG. go along withH.paradoxI.temptingJ.confessWhen the police caught up with him, Mr. Foster had to that he,d broken the speed limit.Whenever my boss makes a decision that I don,t agree with, I tell him what I really think, though itsto make him happy by telling him his ideas are always right.Thedis

3、ciplinemessage asks people to save, while theenjoy yourself message asks people to spend;therefore, they each other.It,s very important for students to understand and new information. Besides, they should examine and judge information carefully and then make the right decisions.It is a(n) that in so

4、me odd way world peace appears to depend on our spending millions of pounds on weapons that can kill us all.It is far more effective for parents to allow for the child,sand let him make his own choice rather than make a decision for him.There was an obvious indication that the police who have to enf

5、orce the new law were not the general discontent.public school for drinking and smoking and then failing in show business as a singer,she joined her fathers business 10 years ago.Both professional experts and school teachers say that children tend towhen they see their parents making similar efforts

6、.The parents were quite happy to our suggestions because it had taken their most important concerns into consideration.客觀題總分值:20分得分:20分第1空分值:2分第2空分值:2分第3空分值:2分第4空分值:2分第5空分值:2分第6空分值:2分第7空分值:2分第8空分值:2分Second,the younger generation better adapts to the changes of life. For exam pie,the Internet has cha

7、nged our world greatly. Younger generation find it easy to use and feel comfortable to apply it to their study and work. However, the old er generation find it hard to adapt to new technology and they have difficultie s booking tickets online, shopping online, ordering food via mobile apps and so o

8、n.Finally,the younger generation and the older generation differ in their hob bies and interests. Many young people like staying at home, playing computer game s. In contrast, the older people like going to cinemas and theatres.To conclude, young people and old people have different hobbies and youn

9、g pe ople are usually more active in their way of thinking, and can adapt to changes more easily than their parents,generation.學(xué)生答案:What is the difference between the older generation and the younger generation After 70, anyway, they live with special characteristics, especially the older generation

10、 before The difference lies in the amount of experience.The older generation is very comprehensive and can intuitively find the essence of the problem Because they are knowledgeable, understand other peoples thoughts, can guess other peoples real thoughts, and can consider other peoples interests in

11、 words and deeds, they feel exquisite and watertight Young people are more extreme, see more in front of them, and talk more about things.老師點(diǎn)評:第9空分值:2分第10空分值:2分正確答案:J; I; D; E; H; A; F; C; B; G 學(xué)生答案:J; I; D; E; II; A; F; C; B; G老師點(diǎn)評:答案解析:Read the passage and select one word for each blank.A.troubleB

12、. financialC.drivenD.InternetE. motivatingF. satisfactionG. emotionallyH.occasionI.accessibleJ. autonomousThe psychology of saving is a fascinating subject. Through understanding why you spend and why you save, your 1 distress becomes a lot easier to handle. That,s why r m really pleased to be able

13、to share this lecture today to help you avoid being in financial 2!While there is nothing wrong with spending money, going overboard can quickly make you financially bankrupt. Here are three key 3 factors behind spending money.Most people are motivated by having fun,either alone or with others. With

14、 seemingly free products advertised on the 4or TV,they find its hard to suspend desires. Even though there are many ways to have fun for free, a lot of people still enjoy easily 5plastic freedom. They feel that the more they spend, the better time they will have.Sometimes, when people are 6crippled,

15、 there is also a good chance for them to spend money to feel better. While this may give them some artificial sense of 7, soon they will have buyers,regrets as they realize that spending money couldnt make them truly 8.And worse yet,they could end up with money worries.Other times, people are motiva

16、ted to spending their limited finances because they are completely charmed by a gift for a special 9 such as their girlfriends birthday, it can be very easy for them to buy staggeringly expensive gifts to spoil the recipient in situations like this. Anyway, your buying decisions are lOby these three

17、 factors, which significantly affect your financial stability.客觀題總分值:20分得分:20分第1空分值:2分第2空分值:2分第3空分值:2分第4空分值:2分第5空分值:2分第6空分值:2分第7空分值:2分第8空分值:2分第9空分值:2分第10空分值:2分正確答案:B; A; E; D; I; G; F; J; H; C 學(xué)生答案:B; A; E; D; I; G; F; J; H; C老師點(diǎn)評:Reading comprehension. Questions 1 to 5 are based on the following pa

18、ssage.As a society we might want to rethink the time and money spent on education, so that these resources can benefit a greater percentage of the population. Ideally,both high schools and colleges can prepare individuals for the ever-changing roles that are likely to be expected of them.High school

19、 degrees offer far less in the way of preparation for work than they might, or than many other nations currently offer, creating a growing skills gap in our economy. We encourage students to go on college whether they are prepared or not, or have a clear sense of purpose or interest, and now have th

20、e highest college dropout rate in the world.We might look to other countries for models of how high schools can offer better training, as well as the development of a work ethic (勤奮工作的美德)and the intellectual skills needed for continued learning and development. I recommend Harvards 201/Pathways to P

21、rosper it yz,report for more attention to thez,forgotten half/z (those who do not go on to college) and ideas about how to address this issue.Simultaneously, the liberal arts become more important than ever. In a knowledge economy where professional roles change rapidly and many college students are

22、 preparing for positions that may not even exist yet,the skill set needed is one that prepares them for change and continued learning.Learning to express ideas well in both writing and speech, knowing how to find information, and knowing how to do research are all solid background skills for a wide

23、variety of roles, and such training is more important than any particular major in a liberal arts college. We need to continue to value broad preparation in thinking skills that will serve for a lifetime.Students also need to learn to work independently and to make responsible decisions.The lengthen

24、ing path to adulthood appears exacerbated(惡化)by parental involvement in the college years. Given the rising investment in college education, parental concern is not surprising,but learning where and when to intervene(干涉)will help students take more ownership of the outcomes of these increasingly cos

25、tly educations.What kind of education does the author think is ideal?A)It benefits the great majority of the general population.B)It prepares students to meet the future needs of society.C)It encourages students to learn throughout their lives.D)It ensures that students,expectations are successfully

26、 fulfilled.What does the author say is the problem with present high school education?A)Ignoring the needs of those who don,t go to college.B)Teaching skills to be used right after graduation only.C)Giving little attention to those having difficulty learning.D)Creating the highest dropout rate in th

27、e developed world.What characterizes a knowledge economy according to the passage?A)People have to receive higher education to qualify for a professional position.B)Students majoring in liberal arts usually have difficulty securing a job.C)New positions are constantly created that require people to

28、keep learning.D)Colleges find it hard to teach students how to cope with the changing economy.What does the author think a liberal arts college should focus on?A)Solid background knowledge in a particular field.B)Practical skills urgently needed in current society.C)Basic skills needed for change an

29、d lifelong learning.D)Useful thinking skills for advanced academic research.What suggestion does the author offer to parents?A)Rethinking the value of higher education.B)Investing wisely in their childrens education.C)Helping their children to bring their talent into full play.D)Avoiding too much in

30、tervention in their children,s education.客觀題總分值:10分得分:6分第1空分值:2分第2空分值:2分第3空分值:2分第4空分值:2分第5空分值:2分正確答案:B; A; C; C; D學(xué)生答案:B; A; C; C; D老師點(diǎn)評:答案解析:Passage Two. Questions 1 to 5 are based on the following passage.A new study shows a large gender gap on economic policy among the nation,s professional econo

31、mists, a divide similar to the gender divide found in the general public.As a group, we are pro-market, z,says Ann Mari May, co-author of the study and a University of Nebraska economist.,zBut women are more likely to accept government regulation and involvement in economic activity than our male co

32、lleagues. “Its very puzzling,,zsays free market economist Veronique de Rugy of the Mercatus Center at George Mason University. /zNot a day goes by that 1 don,t ask myself why there are so few women economists on the free market side.A native of France, de Rugy supported government intervention(T) ea

33、rly in her life but changed her mind after studying economics.,zWe want many of the same things as liberals一less poverty, more health care一but have radically different ideas on how to achieve it.Liberal economist Dean Baker, co-founder of the Center for Economic Policy and Research, says male econom

34、ists have been on the inside of the profession, confirming each other,s anti-regulation views. Women, as outsiders,,zare more likely to think independently or at least see people outside of the economics profession as forming their peer group, z,he says.The gender balance in economics is changing. O

35、ne-third of economics doctorates (博士學(xué)位)now go to women. More diversity is needed at the table when public policy is discussed,,zMay says.Economists do agree on some things. Female economists agree with men that Europe has too much regulation and that Wal-mart is good for society. Male economists agr

36、ee with their female colleagues that military spending is too high.The genders are most divorced from each other on the question of equality for women. Male economists overwhelmingly think the wage gap between men and women is largely the result of individuals5 skills, experience and voluntary choic

37、es. Female economists overwhelmingly disagree by a margin of 4-toT.The biggest disagreement:76%of women say faculty opportunities in economics favor men. Male economists point the opposite way:80%say women are favored or the process is neutral.What is the finding of the new study?A)The gender divide

38、 is a big concern of the general public.B)Men and women understand economics quite differently.C)The gap between male and female economists needs to be closed.D)Male and female economists disagree widely on economic policy.What does Ann Mari May say about female economists?A)They are strongly agains

39、t male domination in the economics profession.B)They tend to support government intervention in economic activity.C)They usually play an active role in public policy-making.D)They are mostly strong advocates of free market economy.What do we learn about economist Veronique de Rugy?A)She represents m

40、ost female economists,standpoint.B)She devotes herself to eliminating women,s poverty.C)Her study of economics changed her view on government,s role in economic activities.D)Her academic background helped her get into the inner circle of the economics profession.What does Ann Mari May imply about pu

41、blic policy-making?A)More female economists should get involved.B)It should do justice to female economists,studies.C)More attention should be paid to women,s rights.D)It should aim at sustainable development.5.On what issue do male and female economists differ most?A)Government regulation.B)Job cre

42、ation.C)Military spending.D)Gender equality.客觀題總分值:10分得分:10分第1空分值:2分第2空分值:2分第3空分值:2分第4空分值:2分第5空分值:2分正確答案:D; B; C; A; D學(xué)生答案:D; B; C; A; D老師點(diǎn)評:答案解析:Passage Three. Questions 1 to 5 are based on the following passage.The number of postgraduate students travelling from non-EU countries to study at UK uni

43、versities has fallen for the first time in 16 years, fuelling fears that the governments immigration crackdown is discouraging thousands of the brightest students from continuing their studies in Britain.Jo Beall, British Council director of education and society, said the fall would cause alarm amo

44、ng UK vice-chancellors (大學(xué)彳亍政主管).The sector was expecting a decline in growth, but the actual reduction in postgraduate numbers is of real concern as international students make up the majority of numbers in many postgraduate courses and research students teams in science, technology, engineering an

45、d mathematics. Attracting the brightest and most ambitious postgraduate and research students is critical if the UK is to maintain its quality reputation for research, “Beall said.Universities get a third of their tuition(學(xué)費(fèi))fee revenue from non-EU students.There is growing fear among vice-chancello

46、rs that this revenue一as well as the cultural, academic and economic benefit international students bring一is being put at risk.Tim West lake, director for the student experience at Manchester University, said students whose families relied on them working in the UK after their studies to gain experie

47、nce and repay the fees were starting to look elsewhere.Last month the home secretary,Theresa May, announced that embassy staff would interview more than 100, 000 applicants in an attempt to prevent bogus (假冒的)ones entering the country. She also said immigrants were responsible for pushing up UK hous

48、e prices. The comments followed the introduction of new limitations on students right to work during and after their studies.Beall said:Government statistics for the first time provide real evidence that the changes to (JK visa regulations may have discouraged many students from applying to the UK,

49、and in particular postgraduate students who are so important to the UK,s research output. The UK enjoys an excellent reputation around the world for the high quality of our education system, so the government needs to ensure that institutionshave all the support they need to attract international st

50、udents who make a tremendous academic, cultural and eco-nomic contribution to the UK. What has caused the decline of the number of non-EU postgraduates in the UK?A)The increase in tuition and fees.B)The ever-rising living expenses.C)Changed immigration policies.D)Universities tightened budgets.What

51、is UK vice-chancellors,biggest concern?A)How to obtain financial support from the government.B)How to keep the academic reputation of their institutions.C)How to prevent bogus applicants entering their universities.D)How to stimulate the creativity of their research teams.Why do UK universities try

52、to attract postgraduate students from outside the EU?A)A substantial part of their revenue comes from non-EU students,tuition and fees.B)Non-EU postgraduate students are usually highly motivated.C)The number of UK postgraduate students has fallen sharply.D)Some of the postgraduate programs are speci

53、ally designed for non-EU students.A)TheirB)TheirC)TheirD)TheirchildrenchildrenchildrenchildrenWhat were the expectations of some non-EU students,families?could enjoy the UKs cultural benefits.could find well-paying jobs upon their return.could become established academically.could work in the UK aft

54、er graduation.What does Beall suggest the UK government should do?A)Allow promising international students to work in research teams.B)Revise UK visa regulations to accommodate non-EU students.C)Give universities adequate support to attract non-EU students.客觀題總分值: 第1空分值: 第2空分值: 第3空分值: 第4空分值: 第5空分值:D

55、)Try to address the needs of international students in the UK.10分得分:10分2分2分2分2分2分正確答案:C; B; A; D; C 學(xué)生答案:C; B; A; D; C老師點(diǎn)評:答案解析:.【定位】根據(jù)題干中的decline of the number of non-EU postgraduate將此題出 處定位于第1段?!窘馕觥緾)。該段提到,從非歐盟國家來英國高校就讀的研究生數(shù)量16年以來首次出 現(xiàn)了下降。句中修飾 fears 的同位語從句 that the governments immigration crackdow

56、n is discouraging thousands of the brightest students from continuing their studies in Britain間接指出了導(dǎo)致這一現(xiàn)象的原因,即the governments immigration crackdown(政府打擊移民的政策)。選項(xiàng) C)Changed immigration policies 對應(yīng) the government,s immigration crackdown,故為答案。文中并沒有提到學(xué)費(fèi)上漲的內(nèi)容,故排 除A)。文中唯一一處提到rising是在第6段,該段提到了移民推高了英國的房價(jià),但這

57、與 選項(xiàng)B)中所提到的生活費(fèi)的增加并無直接關(guān)系,故排除B)。文章只是在第4段中提到了留 學(xué)生數(shù)量的減少可能導(dǎo)致英國大學(xué)的收入減少的內(nèi)容,但這與縮緊財(cái)政預(yù)算的話題并不相 關(guān),故排除I)。.【定位】根據(jù)題干中的UK vice-chancellors將此題出處定位于第2、3段?!窘馕觥緽)。這兩段引用英國教育和社會委員會主任喬比爾的話指出,非歐盟國家留 學(xué)生數(shù)量的減少應(yīng)該引起英國的大學(xué)行政主管們的重視。第3段直接闡述了這些大學(xué)行政主 管需要注意的方面:如果英國想要保持它在科研方面的聲望的話,至關(guān)重要的一點(diǎn)就是要吸 引最優(yōu)秀和最有志向的研究生來留學(xué)。選項(xiàng)B)是對該段內(nèi)容的同義轉(zhuǎn)述,故為答案,題干 中的

58、biggest concern對應(yīng)原文中的real concern。文中共有兩處涉及英國的大學(xué)行政主 管們要擔(dān)憂的問題。第一處是第2、3段通過英國教育和社會委員會主任喬比爾之口指出了 英國大學(xué)行政主管們要擔(dān)憂的問題,即:留學(xué)生數(shù)量的大幅減少可能會影響英國在科研方面 的聲望。第4段直接指出了英國的大學(xué)行政主管們要擔(dān)憂的另一個(gè)問題,即:留學(xué)生數(shù)量的 大幅減少還會影響學(xué)校的收入。這兩處均沒有涉及怎樣獲得政府財(cái)政支持(選項(xiàng)A)、怎樣 阻止假冒的申請者進(jìn)入他們的學(xué)校(選項(xiàng)C)、怎樣激發(fā)他們的研究團(tuán)隊(duì)的創(chuàng)造力(選項(xiàng)D) 的內(nèi)容,故排除這三項(xiàng)。.【定位】根據(jù)題干中的 UK universities 和 po

59、stgraduate students from outside the EU將此題出處定位于第4段。【解析】A)。該段指出,非歐盟國家的學(xué)生所交的學(xué)費(fèi)占英國大學(xué)學(xué)費(fèi)收入的1/3。因 此,大學(xué)的行政主管們擔(dān)憂隨著這些留學(xué)生人數(shù)的減少,這些大學(xué)的收入也會相應(yīng)地減少。 這也可以理解為,英國大學(xué)的財(cái)政收入在很大程度上依賴于非歐盟國家的留學(xué)生所支付的學(xué) 費(fèi),這也是他們吸引非歐盟國家學(xué)生的原因,故答案為A)。A)是對本段第1句的同義轉(zhuǎn)述, 其中a substantial part對應(yīng)原文中的a thirdo文章第4段明確指出,留學(xué)生數(shù)量的減 少對英國大學(xué)造成了文化、學(xué)術(shù)和經(jīng)濟(jì)等多方面的不良影響。也正是基

60、于這些因素,英國的 大學(xué)才需要想盡方法來吸引歐盟之外的留學(xué)生。B)(非歐盟國家的研究生往往非常積極)、 C)(英國研究生的數(shù)量急劇下降)和D)(一些研究生工程是專門為非歐盟國家的學(xué)生設(shè)計(jì) 的),這三項(xiàng)均與上述因素不符,故排除。.【定位】根據(jù)題干中的expectations和non-EU students,families將此題出處定位 于第5段?!窘馕觥緿)。本段引用曼徹斯特大學(xué)的蒂姆韋斯特菜克的話指出,那些背負(fù)了家人們 對他們畢業(yè)后留在英國工作并使所付的學(xué)費(fèi)有所回報(bào)的期望的非歐盟國家的留學(xué)生現(xiàn)在開 始考慮其他出路了。句中修飾students的定語從句局部whose families reli

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評論

0/150

提交評論