2021-2022學(xué)年湖南省常德市漢壽縣第八中學(xué)高一英語上學(xué)期期末試卷含解析_第1頁
2021-2022學(xué)年湖南省常德市漢壽縣第八中學(xué)高一英語上學(xué)期期末試卷含解析_第2頁
2021-2022學(xué)年湖南省常德市漢壽縣第八中學(xué)高一英語上學(xué)期期末試卷含解析_第3頁
2021-2022學(xué)年湖南省常德市漢壽縣第八中學(xué)高一英語上學(xué)期期末試卷含解析_第4頁
2021-2022學(xué)年湖南省常德市漢壽縣第八中學(xué)高一英語上學(xué)期期末試卷含解析_第5頁
全文預(yù)覽已結(jié)束

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡介

1、2021-2022學(xué)年湖南省常德市漢壽縣第八中學(xué)高一英語上學(xué)期期末試卷含解析一、 選擇題1. More and more people were gathering there. He _ his way through the crowed and rushed into the burning house.A. armed B. shouldered C. handed D. headed參考答案:B2. I was given three books on cooking, the first _ I really enjoyed.A. of that B. of which C. th

2、at D. which參考答案:B略3. We all think that what the girl has done is _ . A. worth praise B. worthy to be praised C. worthwhile praise D. worthy praising參考答案:B4. These peasants prefer _ the vegetables at half price rather than _ them to go bad.A. to sell ;allowing B. selling ; allow C. selling ; allowing

3、 D. to sell ; allow參考答案:D5. Captain John Smith was among the first to settle in _ is called New England now. A. which B. what C. the place where D. where參考答案:B試題分析:考查代詞。此處what的意思是所的事物,指代地點(diǎn),句意: 史密斯上尉是第一批定居在現(xiàn)在被稱為新英格蘭的人之一。故選A單選題答題技巧之 題眼法“題眼”是指題干中的關(guān)鍵詞或關(guān)鍵符號,它具有提示信息的作用。一旦抓住了它,就能掌握選擇的依據(jù)。如時(shí)間、地點(diǎn)、關(guān)聯(lián)詞、轉(zhuǎn)折詞等。比如這

4、一題,句子中有New England這一表示地點(diǎn)的詞??疾榇~。此處what的意思是所的事物,指代地點(diǎn),句意: 史密斯上尉是第一批定居在現(xiàn)在被稱為新英格蘭的人之一。故選A6. There was _ of old people at the pop concert.Amany audience Ba few audienceCmuch audience Da large audience參考答案:D句意:流行音樂會(huì)上有大量老年聽眾。表示audience(觀眾)人數(shù)多或少時(shí),通常用large或small修飾,而不用many或few。7. I can never forget the days _

5、 we worked togetherand the days _ we spent happily together. A. for which; that B. which; when C. when; which D. on which; when 參考答案:C8. Stay awake! You should know that it _ to sleep in class.A. doesnt permit B. is not permitted C. will not be permitted D. was not permitted 參考答案:B9. Maria frowned.

6、“Its not important,” she said.“Well, of course Its important,” said Bruno irritably, _ she was just being deliberately difficult.A. even ifB. if onlyC. now thatD. as if參考答案:D【詳解】考查詞組辨析。句意:瑪麗亞皺起了眉頭說“這并不重要”。“這當(dāng)然很重要,”布魯諾不耐煩地說,好像她是故意刁難她似的。A. even if即使;B. if only但愿;C. now that既然;D. as if好像。根據(jù)句意所以選D。10. -

7、 I heard you bought a new flat, didnt you?- Yes.We can get a wonderful _ from our front room.A. sight B. scene C. scenery D. view參考答案:D11. We narrowly escaped _in the forest of South America 15 years ago.A. killing B. to be killed C. to have been killed D. being killed參考答案:D31. Its raining heavily,

8、if you go, wait until the rain stops. A. mustB. mayC. canD. need參考答案:A略13. _ in the earthquake _ taken to the hospitals in other cities.A. The injured; were B. The injured; was C. The injuries; were D. The injuries; was參考答案:A14. 語音:找出發(fā)音不同的選項(xiàng)1.month Aonto Bbecome Ccomb Dwrong2.wild Auniverse Bchildre

9、n Csatellite Dtechnical3.merry AMary Bmarry Cmany Dmain4.waste Awant Bwash Cwhat Dwake5.cattle Acandle Bcast Cgrasp Dchance參考答案:BCCDA15. Sorry,I am late.My watch is slow!Thats all right.But dont forget to your watch.A. put away B. put forwardC. put back D. put off參考答案:B16. Was it in the street _ the

10、 car accident happened last Sunday afternoon?A. that B. where C. when D. why 參考答案:A二、 完型填空17. A famous writer was in his study room. He picked up his pen and started writing:Last year, I had a surgery and my gall bladder (膽囊) was 41._. I had to stay in bed for a long time. At the same time, I was 60

11、 and had to 42._ my favorite job. The same year I 43._ the sorrow of the death of my father. And my son failed in his medical exam 44._ he had a car accident.In the end he wrote: Alas! It was so 45._ a year!When the writers wife entered the room, she found her husband looking sad, lost in 46._. Behi

12、nd his back, she read 47._ was written on the paper. She left the room 48._ and came back with another paper and 49._ it on the side of her husbands writing.When the writer saw the paper, he found this 50._ on it:Last year, I finally got rid of my 51._ because of pain. I 52._ 60 with health and got

13、retired from my job. Now I can make the most of my time to write something better with more 53._ and peace. The same year my father, at the age of 95, passed 54._ in peace. Meanwhile, my son gained 55._ with a new life. My car was destroyed but my son stayed alive without getting any 56._. In the en

14、d she wrote: This year was a huge year and it passed 57._!You see, the same incident has different viewpoints. In our daily lives we must 58._ that its not happiness that makes us 59._ but gratefulness that makes us happy. There is always, always, always 60._ to be thankful for!( ) 41. A. cured B. r

15、emoved C. movedD. broken( ) 42. A. give up B. give awayC. give outD. give in( ) 43. A. saw B. experiencedC. felt D. took( ) 44. A. when B. beforeC. although D. because( ) 45. A. hardly B. beautifulC. hardD. smooth( ) 46. A. thought B. tearsC. sorrowD. mind( ) 47. A. which B. what C. thatD. who( ) 48

16、. A. reluctantly B. sadlyC. silentlyD. anxiously( ) 49. A. dropped B. placedC. stuckD. fixed( ) 50. A. written B. printedC. expressedD. read( ) 51. A. disease B. cancer C. gall bladder D. sorrow( ) 52. A. turned B. becameC. grewD. stayed( ) 53. A. energy B. power C. spirit D. focus( ) 54. A. down B.

17、 off C. by D. away( ) 55. A. reunion B. rebirth C. reliefD. recovery( ) 56. A. disability B. painC. lossD. risk( ) 57. A. finally B. badlyC. wellD. happily( ) 58. A. guarantee B. confirmC. findD. see( ) 59. A. hopeful B. wonderfulC. gratefulD. merciful( ) 60. A. everything B. somethingC. nothingD. a

18、nything參考答案:4160 BABDC ABCBA CADDB AADCB三、 閱讀理解18. When I was only 3 years old, my mother taught me to memorize and recite poems. She was my first teacher of the arts, and my father was the first to appreciate my performance. Even at that young age, I had a simple understanding of how art and cultur

19、e affect us as human beings and how we can connect to each other through the arts, which shapes my life to this day.When I was growing up, my parents supported my interest in taking acting classes and doing community theater. Their faith in me and the professional(專業(yè)的)training I was getting from my

20、theater teachers gave me a sense of purpose and a sense of self-confidence. I learned what artistic achievement actually was and what hard work the business was. While many people see the rosy picture to our business, I was really learning what it would require for me to become a professional.I beca

21、me an actress, but arts education isnt just about preparing our young people for a job in the arts. I recently talked to some of the kids attending theater education. Some of them want to work in theater, and some dont. They are learning not only theater skills, but also about the world around them.

22、 They learn about discipline(紀(jì)律)and hard work and whats required and what they have to do to bring themselves to the work. They learn how they can be of service in the world through the arts. They learn how to work with a team. By studying the arts, these students are open to worlds and lives that t

23、hey might not have any other way of knowing about or any other way to connect with in their lives the way they are right now.These young people are our future. We are passing the torch to them. And I think thats one of the most important reasons why we need to foster(培養(yǎng))the arts.42. When the writer

24、was 3 years old, she _.A. learned many kinds of arts B. did well in communicationC. recited poems to her father D. had a deep understanding of arts43. What does the underlined word “rosy” in Paragraph 2 probably mean?A. Bright. B. Funny.C. Terrible. D. Hopeless.44. What can be inferred from the seco

25、nd paragraph?A. It was hard for the writer to start business.B. It is not easy for one to succeed in arts field.C. Parents faith is a must for one to be professional.D. The writers self-confidence led to her artistic achievement.45. According to Paragraph 3, which of the following statement is TRUE?

26、A. Attending theatre education does the kids much good.B. Students studying the arts should travel around the worldC. Discipline and hard work are not included in arts education.D. Arts education can only prepare the youth for jobs in the arts.46. What is the text mainly about?A. Where to get arts e

27、ducation. B. When kids should learn arts.C. How to improve arts education. D. Why arts education counts.參考答案:42. C 43. A 44. B 45. A 46. D作者以小時(shí)候?qū)W習(xí)藝術(shù)的經(jīng)歷為例,說明了藝術(shù)教育對自己產(chǎn)生的深遠(yuǎn)影響,從而建議人們應(yīng)從小就重視藝術(shù)教育。42. 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第一段中的When I was only 3 years old, my mother taught me to memorize and recite poems. She was my firs

28、t teacher of the arts, and my father was the first to appreciate my performance.可知三歲時(shí),母親教導(dǎo)作者背誦詩,父親欣賞作者的表演。所以推測出作者背誦詩歌給她的父親聽。故選C.43. 詞義猜測題。分析語境While many people see the rosy picture to our business, I was really learning what it would require for me to become a professional可知,大多數(shù)人看到作者不凡的藝術(shù)成就時(shí),作者自己感受到

29、的卻是那些成就在要求作者成為一個(gè)專業(yè)人士。說明作者從成就里看到的是對自己更高的要求,而大多數(shù)人只看到那些成就表面的輝煌。故選A.44. 推理判斷題。根據(jù)第二段中的I learned what artistic achievement actually was and what hard work the business was可知作者逐漸意識(shí)到藝術(shù)成就是什么,那些成就其實(shí)是努力的奮斗。說明作者認(rèn)為在藝術(shù)界獲得成就是不容易的。故選B.45. 推理判斷題。根據(jù)第三段中的By studying the arts, these students are open to worlds and live

30、s that they might not have any other way of knowing about or any other way to connect with in their lives the way they are right now.可知作者認(rèn)為學(xué)習(xí)藝術(shù),學(xué)生們能夠了解世界,體會(huì)到之前感受不到的生活。由此說明作者認(rèn)為學(xué)習(xí)藝術(shù)對孩子們有好處,故選A.46. 主旨大意題。瀏覽全文可知,本文中作者以小時(shí)候?qū)W習(xí)藝術(shù)的經(jīng)歷為例,說明了藝術(shù)教育對自己產(chǎn)生的深遠(yuǎn)影響,從而建議人們應(yīng)從小就重視藝術(shù)教育。D選項(xiàng) Why arts education counts表示“藝術(shù)教育為什

31、么重要”,符合全文大意,故選D.19. 閱讀理解 閱讀下列短文,從每題所給的A、B、C和D項(xiàng)中,選出最佳選項(xiàng),并在答題卡上將該項(xiàng)涂黑。 A year ago August, Dave Fuss lost his job driving a truck for a small company in west Michigan. His wife, Gerrie, was still working in the local school cafeteria, but work for Dave was scarce, and the price of everything was rising.

32、 The Fusses were at risk of joining the millions of Americans who have lost their homes in recent years. Then Dave and Gerrie received a timely gift7,000,a legacy from their neighbors Ish and Arlene Hatch, who died in an accident . “It really made a difference when we were going under financially.”

33、says Dave. But the Fusses werent the only folks in Alto and the neighboring town of Lowell to receive unexpected legacy from the Hatches. Dozens of other families were touched by the Hatches generosity. In some cases, it was a few thousand dollars ; in others, it was more than 100,000. It surprised

34、nearly everyone that the Hatches had so much money, more than 3 millionthey were am elderly couple who lived in an old house on what was left of the family farm . Children of the Great Depression, Ish and Arlene were known for their habit of saving, They thrived own comparison shopping and would rou

35、tinely go from store to store, checking prices before making a new purchase . Through the years, the Hatches paid for local children to attend summer camp when their parents couldnt afford it. “Ish and Arlene never asked you needed anything,” says their friend Sand Van Weelden, “They could see things they could do go make you happier, and they would do them. Even more extraordinary was that the Hatches had their farmland distributed. It was the Hatches wish

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評論

0/150

提交評論