付費(fèi)下載
下載本文檔
版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)
文檔簡介
1、四川省宜賓市文縣第三中學(xué)2023年高二英語模擬試卷含解析一、 選擇題1. This is not my story, northe whole story. My story plays out differently.A. is thereB. there isC. is itD. it is參考答案:C2. Have you heard _ news? The price of _ petrol has gone up again.A. the; the B. /; the C. the; / D. /; /參考答案:C3. Rick _ the challenge and cycled
2、the 250-mile route alone. A. took in B. took off C. took down D. took up參考答案:D4. No one helped me. I did it all _ myself. A. for B. by C. from D. to參考答案:B5. It is usually warm in my hometown in March, but it _ be rather cold sometimes. A. must B. would C. should D. can 參考答案:D略6. He hasnt slept at al
3、l for three days. he is tired out.A. There is no pointB. There is no needC. It is no wonder D. It is no way參考答案:C句意:他三天都沒睡覺了,難怪他那么疲憊。It is no wonder(that)表示難怪,為固定句型且符合句意。7. Fred is second to none in English in our class, but believe it or not, he _ passed the last exam.A. ultimately B. successfully
4、C. permanently D. hardly參考答案:D8. _in his online games, I am afraid, may lead to his failure in this midterm exams.AAbsorbed BBeing absorbed CAbsorbing DTo absorb參考答案:B9. Why is the cake so expensive?Maybe you dont know a cake made of wheat costs less than _made of rice.A. one B. that C. the one D. a
5、nother參考答案:A10. She _ sleeping when her mother _ in. A. pretended to be; comesB. pretends being; comesC. pretended being; cameD. pretended to be ; came參考答案:D11. The book on health has _ on the children as _ as the old.Aa good effect; good Ba positive effect; wellCa good affect; well Daffect; well參考答
6、案:Bhave an effect on“對有影響”;as well as“和一樣”。句意:這本關(guān)于健康的書對兒童和老人都有積極的影響。12. Today we have chat rooms, text messaging, emailing but we seem _ the art of communicating face-to-face.A. losing B. to be losing C. to be lost D. having lost參考答案:B13. _ she stopped asking questions, I got up and went out of the
7、room. A. The instant B. For an instant C. On the instant D. In an instant參考答案:A14. He is expected to give us a _ description of the football game that was broadcast _ yesterday evening .A. live ; lively B. live ; live C. lively ; lively D. lively ; live參考答案:D15. -Have you heard the song Gangnam Styl
8、e?(江南style) -Yes, it _ crazy. A. sounds B. becomes C. looks參考答案:A16. Joan was badly injured in the accident yesterday and she was sent to hospital. Oh, really? I _. I _ visit her.A. didnt know; will go toB. dont know; could go toC. didnt know; am going toD. havent known; can go to參考答案:A【詳解】考查時(shí)態(tài)。句意:瓊
9、在昨天的事故中受了重傷,被送進(jìn)了醫(yī)院。 哦,真的嗎?我不知道。我要去看她。第一個(gè)人告訴了第二個(gè)人Joan受傷的消息。所以,第二個(gè)“不知道”,是在得知這個(gè)消息之前的情況,應(yīng)用一般過去時(shí)態(tài)?!叭ヌ酵鸍oan”是將來的事情,且是第二個(gè)人的臨時(shí)決定,此時(shí)應(yīng)用will do表示。be going to do往往表示“有計(jì)劃要做某事”。故選A。17. Beckham was _ by another teammate in the second half after a knee injury and their team narrowly won the game in the end. A. aban
10、doned B. contradicted C reflected D. substituted參考答案:D略18. Tom hurried to the lecture hall, only _ the presidents speech had been canceled. Ato tell Bto be told Ctelling Dbeing told參考答案:B19. What made you so_?Johns not listening to my advice.Aannoy Bannoying Cto annoy Dannoyed參考答案:D二、 書面表達(dá)20. 昨天我校邀請
11、知名校友李先生為高三學(xué)生作報(bào)告,請你根據(jù)以下要點(diǎn)為我校英文期刊Shoots寫一篇100字左右的報(bào)道:1. 校友回憶在我校學(xué)習(xí)的經(jīng)歷;2. 校友的成功及對母校的感激;3. 自己聽報(bào)告后的感想。注意:1. 詞數(shù)100左右;可以適當(dāng)增加情節(jié),以使行文連貫;3. 開頭語已為你寫好。Yesterday we invited Mr. Li, a famous scholar and schoolmate of our school, to give a speech to us Senior 3 students. _參考答案:Yesterday we invited Mr. Li, a famous s
12、cholar and schoolmate of our school to give a speech to us Senior 3 students. All of us felt deeply touched by his lecture and proud of our distinguished schoolmate.Mr. Li once studied in this same school many years ago and later he went to a famous university in the North. After graduation, he devo
13、ted his life to teaching in the rural areas of our country for more than 30 years. His devotion and selflessness are highly thought of by all his students as well as by the society. Meanwhile, he donated many books to our school and showed deep affection to his former teachers and his high school.As
14、 a senior high school student, Im determined to learn from Mr. Li and become a worthwhile schoolmate of our school.試題分析:本文是一篇一篇回憶的報(bào)道文章。文章主要講述了我回憶母校的經(jīng)歷并且表達(dá)了我對母校的敬意的文章。全文章節(jié)明顯,結(jié)構(gòu)緊湊。首段點(diǎn)名這篇文章的主要內(nèi)容,講明為什么要寫這篇文章的原因。第二段是對母校生活的回憶。第三段是表達(dá)自己對母校的敬意。環(huán)環(huán)相扣,并且緊緊抓住題目所給的要點(diǎn),避免了偏題,用詞較為新穎,用了大量的從句和連詞將文章緊湊的連接起來,值得給以好評。21. 假
15、如你是校報(bào)負(fù)責(zé)人,急需在學(xué)校內(nèi)聘一位同學(xué)任英文版的編輯。請你用英文以“An English Editor Wanted”為題目寫一則招聘啟事。內(nèi)容要點(diǎn)如下:1. 該工作主要包括兩部分:一是從英文報(bào)刊雜志及互聯(lián)網(wǎng)上選擇適合學(xué)生的文章;二是選擇與編輯同學(xué)們的來稿。2. 希望該同學(xué)滿足下列要求:a. 樂意奉獻(xiàn)出一些業(yè)余時(shí)間為同學(xué)們服務(wù);b. 英文與美術(shù)皆好;能熟練使用電腦;c. 感興趣的同學(xué)請?jiān)诒局軆?nèi)與學(xué)生會(Students Union)聯(lián)系。注意:1. 詞數(shù)100左右;2. 不要逐字翻譯, 要組成一篇通順連貫的短文。ks5uAn English Editor WantedOur school n
16、ewspaper is looking for an editor for its English edition. Students Union參考答案:An English Editor WantedOur school newspaper is looking for an editor for its English edition.The job mainly includes two parts: One is to choose proper English articles from other newspapers, magazines or the Internet for
17、 us students.The other is to pick out articles from students in our school and edit them for use.We hope that he/she could meet the following requirements. First, he/she is willing to devote some of the spare time to serving the others. Second, its necessary for him/her to be good at both English an
18、d fine art. Needless to say that the ability to use the computer is important as well.Those who are interested in the job, please get in touch with the Students Union this week. Students Union三、 閱讀理解22. The earthquake affected the students of the destroyed areas in many ways: losing parents, being s
19、cared(害怕) and feeling lonely. How can we help them? Teens reporter talked with Lin Dan. the program director of the Sunshine in Your Heart Project at the Red Cross Society of China.How will the earthquake affect the teenagers mentally?Theyll have feelings of fear, anger and feel they are not safe. T
20、hey will find it hard to focus. They will tend to cry and shout and tremble. And they might be afraid to be alone.What will happen if they are not helped? The teenagers will find it hard to live in a balanced way. If things get worse they might not be able to focus on their studies. They might give
21、up on life.How can we help them overcome these problems?The first thing is to build up trust with them. Show your sympathy and sadness, and be their friend. Then you have to give them a sense of safety. Tell them that theres a solution to every problem. Thirdly, try to satisfy their psychological ne
22、eds. Be a good listener if he or she needs to talk.Some of us were not directly affected by the quake but have seen images on TV and feel scared. What should we do? Talk with an adult and/or share your feelings with someone who might feel similar. If this doesnt help then you should see a doctor for
23、 professional help.1. Whats the best title of the passage?A. The scare caused by the earthquakeB. Dealing with the pain left behind after the earthquakeC. How to get a sense of safetyD. The psychological needs2. The earthquake will affect the teenagers mentally. Which of the following statements is
24、not included?A. Theyll tend to cry and shout and tremble.B. They may be afraid to be alone.C. Theyll feel unsafe.D. Theyll feel sympathetic.3. The underlined word “psychological” in Paragraph 7 is closest in meaning to _.A. mentalB. physicalC. materialD. professional4. To help them overcome the problems, we should not_.A. build up trust with themB. give them a sense of safetyC. solve every problem they haveD. be a good listener if they need to talk參考答案:1. B 2. D 3. A 4. C地震會在多個(gè)方面影響受災(zāi)區(qū)域的學(xué)生們,地震在精神方面是如何影響青少年的,我們該如何幫助他們度過難關(guān)。1. B主旨大意題。
溫馨提示
- 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
- 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
- 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
- 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
- 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
- 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
- 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。
最新文檔
- 2025山西長治市人民醫(yī)院招聘碩士以上專業(yè)技術(shù)工作人員50人考試核心題庫及答案解析
- 2026年塔城職業(yè)技術(shù)學(xué)院單招職業(yè)技能考試題庫帶答案詳解
- 2026年廣東碧桂園職業(yè)學(xué)院單招職業(yè)適應(yīng)性考試題庫及參考答案詳解一套
- 2025四川內(nèi)江市隆昌市石碾鎮(zhèn)中心學(xué)校招聘2人考試核心題庫及答案解析
- 2026年廣西國際壯醫(yī)醫(yī)院(第二批)人才招聘4人考試核心試題及答案解析
- 2026年昭通衛(wèi)生職業(yè)學(xué)院單招職業(yè)適應(yīng)性測試題庫及答案詳解1套
- 2025福建廈門市集美區(qū)寧寶幼兒園非在編廚房人員招聘1人考試核心題庫及答案解析
- 2025浙江永康市中醫(yī)院兒童康復(fù)治療師招聘1人備考核心題庫及答案解析
- 2026年重慶市資陽地區(qū)單招職業(yè)適應(yīng)性考試題庫及完整答案詳解1套
- 2026年阿拉善職業(yè)技術(shù)學(xué)院單招職業(yè)技能測試題庫參考答案詳解
- 九下勞動教育教案
- 智能裝備制造業(yè)售后服務(wù)體系建設(shè)
- 饅頭營銷方案
- 會議服務(wù)培訓(xùn)課件
- 學(xué)前教育研究方法-學(xué)前教育研究設(shè)計(jì)課件
- 中國馬克思主義與當(dāng)代課后習(xí)題答案
- 專題10 小說閱讀(考點(diǎn)精講)-【中職專用】中職高考語文一輪復(fù)習(xí)講練測(四川適用)
- Python數(shù)據(jù)分析與應(yīng)用-從數(shù)據(jù)獲取到可視化(第2版)習(xí)題及答案
- 埃斯特維華義制藥有限公司年產(chǎn)35噸4800、25噸4790高級中間體技改項(xiàng)目環(huán)境影響報(bào)告書
- 前列腺癌診治新進(jìn)展課件
- 魔力寶貝寵物卡片武器物品編碼
評論
0/150
提交評論