版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進行舉報或認領(lǐng)
文檔簡介
1、住在富人區(qū)的她2022年考研考博-考博英語-華東師范大學(xué)考試名師押題精選卷I(帶答案詳解)(圖片可根據(jù)實際調(diào)整大?。╊}型12345總分得分一.綜合題(共50題)1.單選題Parents used to have a()against rock and roll in the early 1980s.問題1選項A.predictionB.prejudiceC.preferenceD.prominence【答案】B【解析】詞義辨折題。prediction預(yù)言;prejudice偏見;preference偏愛;prominence顯著,突出。句意:在20世紀80年代初,父母們就對搖滾樂有偏見。選項B
2、符合句意。2.單選題The Anti-Japanese War()in 1937.問題1選項A.was happenedB.broke outC.was brokenD.was broken out【答案】B【解析】語法題。break out和happen均屬于不及物動詞,沒有被動形式。所以只有選項B正確。3.單選題The new radio direction-finding device could()a transmission with a remarkable speed.問題1選項A.carry offB.bend toC.shrug offD.latch onto【答案】A【解析
3、】詞組辨祈題。carry off攜帶,成功地處理;bend to屈從于;shrug off擺脫,不屑理睬;latch onto鎖上。句意:這種新的無線電測向裝置能以驚人的速度進行傳輸。選項A符合句意。4.單選題This young man,()with a craving for materialistic gratification, cares about nothing but money.問題1選項A.obsessedB.negotiatedC.compromisedD.provided【答案】A【解析】動詞辨析題。obsessed with沉迷于;negotiated with與協(xié)商
4、;compromised with向 (某人)妥協(xié);provided with給提供。句意:這個年輕人貪圖物質(zhì)上的滿足,只關(guān)心錢。選項A符合句意。5.單選題Historically, humans get serious about avoiding disasters only after one has just struck them.(1)that logic, 2006 should have been a breakthrough year for rational behavior. With the memory of 9/11 still(2)in their minds.
5、American watched hurricane Katrina, the most expensive disaster in U.S. history, on(3)worse by our willful blindness to risk as much as(5)to work together before everything goes to hell.Granted, some amount of delusion is probably part of the(6)condition. In A. D. 63, Pompeii was seriously damaged b
6、y an earthquake, and the locals immediately went to work(7),in the same snot until they were buried altogether by a volcano eruption 16 years later. But a(8)of the past year in disaster history suggests that modern Americans are particularly bad at(9)themselves from guaranteed threats. We know more
7、than we(10)did about the dangers we face. But it turns(11)that in times of crisis, our greatest enemy isthe storm, the quake or the(13)itself. More often, it is ourselves.So what has happened in the year that(14)the disaster on the Gulf Coast? In New Orleans, the Army Corps of Engineers has worked d
8、ay and night to rebuild the flood walls. They have got the walls to(15)they were before Katrina, more or less. Thats not(16),we can now say with confidence. But it may be all(17)can be expected from one year of hustle.Meanwhile, New Orleans officials have crafted a plan to use buses and trains to(18
9、)the sick and the disabled. The city estimates that 15, 000 people will need a(19)out. However, state officials have not yet determined where these people will be taken. The(20)with neighboring communities are ongoing and difficult.問題1選項A.ToB.ByC.OnD.For問題2選項A.freshB.obviousC.apparentD.evident問題3選項A
10、.visualB.vividC.liveD.lively問題4選項A.littleB.lessC.moreD.much問題5選項A.reluctanceB.rejectionC.denialD.decline問題6選項A.naturalB.worldC.socialD.human問題7選項A.revisingB.refiningC.rebuildingD.retrieving問題8選項A.reviewB.reminderC.conceptD.prospect問題9選項A.preparingB.protestingC.protectingD.prevailing問題10選項A.neverB.ev
11、erC.thenD.before問題11選項A.upB.downC.overD.out問題12選項A.merelyB.rarelyC.incidentallyD.accidentally問題13選項A.surgeB.spurC.surfD.splash問題14選項A.ensuedB.tracedC.followedD.occurred問題15選項A.whichB.whereC.whatD.when問題16選項A.enoughB.certainC.conclusiveD.final問題17選項A.butB.asC.thatD.those問題18選項A.exileB.evacuateC.dismi
12、ssD.displace問題19選項A.rideB.trailC.pathD.track問題20選項A.conventionsB.notificationsC.communicationsD.negotiations【答案】第1題:B第2題:A第3題:C第4題:D第5題:A第6題:D第7題:C第8題:A第9題:C第10題:B第11題:D第12題:B第13題:A第14題:C第15題:C第16題:A第17題:C第18題:B第19題:A第20題:D【解析】(1)By that logic為常用搭配, 意為按照這個邏輯。(2)根據(jù)原文可知這里應(yīng)該是表示記憶猶新的意思, 只有選項A符合。(3)live除
13、了有生活的意思之外, 還有現(xiàn)場直播的意思, 符合原文文意。visual視覺的;vivid生動活潑的;lively活潑的。(4)worse為比較級, 前面修飾的副詞只能用原級, 不能再用比較級。首先排除選項B和C。根據(jù)原文, 這里指會讓事情變得更糟糕, much表示很, 非常, 所以選項D符合原文。(5)reluctance指不情愿;rejection指拒絕;denial否定;decline拒絕。根據(jù)句意:“因為人們都在裝傻, 事情變得更糟糕, 除非真的死到臨頭了, 否則人們都會盡最大可能不合作”。這里指不情愿合作。(6)結(jié)合文章內(nèi)容可知,本文涉及的主體是人,所以這里應(yīng)該指一些欺騙是人類的生存條
14、件的一部分。(7)revising 指修訂;refining 指提煉;rebuilding 重建;retrieving 指重新得到。地震之后需要重建, 選項C符合句意。(8)review指回顧;reminder指提醒,暗示;concept指概念,prospect指希望。根據(jù)原文, 這里指回顧過去一年災(zāi)難性的歷史。(9)protect sb. from sth為固定搭配, 指保護某人免受某事。prepare準備;protest抗議;prevail流行, 成功。(10)根據(jù)句意:我們比以前更了解我們面臨的危險。then、never不符合文意, 而before做副詞時一般放在句末或后面跟名詞。(11
15、)turn out that/ turn out to be sth.指結(jié)果是, 符合原文;turn up出現(xiàn);turn down拒絕;turn over反復(fù)考慮。(12)merely僅僅,只不過;rarely很少;incidentally和accidentally意思都是偶然地。根據(jù)原文“我們的敵人常常不是災(zāi)難, 而是自己”。選項B符合原文。(13)surge洶涌澎湃, 巨浪, 急速上升;spur刺激;穿刺;surf海浪;沖浪;splash濺。只有surge可與暴風(fēng)雨, 地震等并列為自然災(zāi)害。選項A正確。(14)根據(jù)原文:緊接著墨西哥灣岸區(qū)的災(zāi)禍之后, 又發(fā)生了什么? ensue指接著發(fā)生,
16、 是不及物動詞, 后面需要接from;occur發(fā)生;trace追蹤。選項C符合原文。(15)根據(jù)句意:他們把防洪墻重建成卡特里那颶風(fēng)之前那樣。What在這里引導(dǎo)名詞性從句做賓語“防洪墻”的補語。(16)根據(jù)原文, 但是這還不夠, 為習(xí)慣用法。(17)考查定語從句。all為先行詞, that為關(guān)系代詞指代all。(18)exile指流放;evacuate指撤離;dismiss指解散;displace指使.無家可歸。這里指“撤走那些傷殘人員”。選項B符合文意。(19)根據(jù)上文提到用火車, 大巴撤離災(zāi)民, 這里ride與bus和train對應(yīng), 表示“搭乘”的意思。(20)根據(jù)原文:與鄰近社區(qū)的協(xié)
17、商正在艱難地進行當(dāng)中。選項D符合原文。6.單選題Wealthy people sometimes feel a()to steal things they can easily afford to buy.問題1選項A.priorityB.compulsionC.privilegeD.repulsion【答案】B【解析】名詞辨析題。priority優(yōu)先;compulsion沖動;privilege特權(quán);repulsion排斥,厭惡。句意:富人有時會有一種沖動,想要偷一些他們很容易買得起的東西。選項B符合原文。7.單選題In the past, most foresters have been
18、men, but today, the number of women()this field is climbing.問題1選項A.engagingB.devotingC.registeringD.pursuing【答案】D【解析】動詞辨析題。enrolling登記,招收;dedicating獻身,致力,后面一般接介詞to; reclaiming開拓,開墾;pursuing從事,進行。句意:過去,大多數(shù)護林員都是男性,但今天,從事這一領(lǐng)域的女性人數(shù)正在攀升。選項D符合句意。8.單選題Mary()my letter; otherwise she would have replied befor
19、e now.問題1選項A.has receivedB.ought to have receivedC.couldnt have receivedD.should have received【答案】C【解析】辨析題。句意:Mary不可能收到了我的信,否則她早就回復(fù)我了。只有選項C符合句意。9.單選題To say that the child learns(1)imitation and that the way to teach is to set a good example oversimplifies. No child imitates every(2)he sees. Sometime
20、s, the example the parent wants him to(3)is ignored while he takes over contrary patterns from some other example. Therefore we must turn(4)Look at it from the childs point of view. Here he is in a new situation, lacking a(5)response. He is seeking a response which will gain certain(6).If he lacks a
21、 ready response for the situation, and cannot reason(7)what to do, he observes a(8)who seems able to get the right(9). The child looks for a/an(10)There is a second element at(11)in this situation. The child may be able to(12)his immediate goal only to(13)that his method brings criticism(14)people w
22、ho observe him. When shouting across the house achieves his immediate end of delivering a message, he is(15)emphatically that this action is unpleasant, that he should walk into the next room and say his say quietly. Thus,the desire to(16)any objective situation is overlaid(17)the desire to solve it
23、 properly. One of the early things the child learns is that he gets more affection and(18)some actions and criticize others. If one is to maintain the support of others and his own self-respect, he must(20)responses his social group approves.問題1選項A.throughB.fromC.byD.with問題2選項A.actionB.thingC.situat
24、ionD.adult問題3選項A.learnB.setC.imitateD.follow問題4選項A.fromB.toC.forD.into問題5選項A.readyB.immediateC.goodD.reasonable問題6選項A.endsB.purposeC.intentionD.goal問題7選項A.upB.forC.throughD.out問題8選項A.studentB.exampleC.modelD.child問題9選項A.effectB.rewardC.resultD.outcome問題10選項A.professionalB.authorityC.specialistD.teac
25、her問題11選項A.workingB.workC.the workD.his問題12選項A.attainB.findC.acquireD.grasp問題13選項A.tellB.getC.findD.realize問題14選項A.toB.intoC.fromD.out of問題15選項A.informedB.askedC.notifiedD.told問題16選項A.solveB.faceC.encounterD.avoid問題17選項A.byB.withC.inD.for問題18選項A.likeB.loveC.consentD.approval問題19選項A.grantB.appraiseC.
26、rewardD.award問題20選項A.doB.takeC.adoptD.employ【答案】第1題:C第2題:A第3題:D第4題:B第5題:A第6題:A第7題:D第8題:C第9題:C第10題:B第11題:B第12題:A第13題:C第14題:C第15題:D第16題:A第17題:B第18題:D第19題:C第20題:C【解析】(1)by表示“通過”。句意:孩子通過模仿學(xué)習(xí), 符合句意。(2)根據(jù)原文推測, 孩子模仿的是動作,而不是人或某個東西, 所以選項A符合原文。(3)follow the example意為“模仿,效仿”。(4)turn to轉(zhuǎn)向, 求助于。這里表示的是我們必須求助于一個獨特
27、的理論。(5)根據(jù)下文中的a ready response,可知這里也應(yīng)填入ready。a ready response快速的反應(yīng)。因為孩子面對的是新的情形,所以他無法做出快速的反應(yīng)。(6)gain ones ends為固定搭配, 意為達到目的, 成功。這里指孩子會尋求做出某種反應(yīng)來實現(xiàn)某種目的。(7)這里表達的是孩子面對這種情形缺少做出反應(yīng)的能力,就不知道該怎么做。reason out“推理出,推斷出”,符合句意, 選項D符合句意。(8)根據(jù)原文:當(dāng)孩子不知道該怎么做時,他會找一個榜樣,觀察這個榜樣是怎么做的。選項C符合原文。(9)這里指的是孩子所找到的榜樣, 榜樣是能夠獲得好的結(jié)果的。re
28、sult泛指結(jié)果本身, outcome強調(diào)一件事情的結(jié)局, 所以選項C更符合原文。(10)根據(jù)原文:孩子們找尋權(quán)威或?qū)<襾砀嬖V他們該做什么。填空處的詞應(yīng)與expert意思相近, authority“權(quán)威”相對來說更符合原文。(11)at work為固定搭配,意為“起作用”。原文指“在這種情形下,還有第二種因素在起作用”。(12)attain ones goal為固定搭配,意為“達到目標”。這里強調(diào)的是目標的實現(xiàn), 所以選項A符合原文。(13)根據(jù)原文:孩子可能能夠?qū)崿F(xiàn)自己的目標,但是發(fā)現(xiàn)自己的方法會招來批評。選項C符合句意。(14)這里的批評來自于那些觀察他的人, 強調(diào)的是來源, 所以應(yīng)填入介
29、詞from。(15)句意:傳遞消息通過大聲喊叫, 別人就會告訴他這種行為是令人不愉快的。tell“告訴”,較口語化, 符合句意。inform和notify過于正式, ask與句意不符。(16)原文指的是處理面對的這種情形, 選項A正確。(17)be overlaid with為固定搭配, 意為“被掩蓋”。(18)句意:當(dāng)父母喜歡他的做事方法時,他就會獲得更多的愛和支持。love與affection同義, 故排除。(19)reward“回報”;award“授予,頒發(fā)”。原文指對孩子行為的認可和回報, 所以選項C正確。(20)句意:想要獲得別人的支持和自尊, 他就必須采用他的群體所支持的方法。選項
30、C符合句意。10.單選題Oh, what a nuisance! It()so easy for me to bring those photographs I wanted to show you, and I have left them on the table at home.問題1選項A.would have beenB.had beenC.would beD.was【答案】A【解析】考查虛擬語氣。句意:真討厭,我本來很容易就能把那些我想給你看的照片帯過來,我卻把它們落在家里的桌子上了。would have done為虛擬語氣,表示本應(yīng)該做的事但卻沒有做。11.單選題In ancie
31、nt Greece athletic festivals were very important and had strong religious associations. The Olympian athletic festival held every four years in honor of Zeus, king of the Olympian Gods, eventually lost its local character, became first a national event and then, after the rules against foreign compe
32、titors had been abolished, international. No one knows exactly how far back the Olympic Games go, but some official records date from 776 B.C.The games took place in August on the plain by Mount Olympus. Many thousands of spectators gathered from all part of Greece, but no married woman was admitted
33、 even as a spectator. Slaves, women and dishonored persons were not allowed to compete. The exact sequence of events is uncertain, but events included boys gymnastics, boxing, wrestling, horse racing and field events, though there were fewer sports involved than in the modern Olympic Games.On the la
34、st day of the Games, all the winners were honored by having a ring of holy olive leaves placed on their heads. So great was the honor that the winner of the foot race gave his name to the year of his victory. Although Olympic winners received no prize money, they were, in fact, richly rewarded by th
35、eir state authorities. How their results compared with modern standards, we unfortunately have no means of telling.After an uninterrupted history of almost 1,200 yeas, the Games were suspended by the Romans in 394 A.D. They continued for such a long time because people believed in the philosophy beh
36、ind the Olympics: the idea that a healthy body produced a healthy mind, and that the spirit of competition in sports and games was preferable to the competition that caused wars. It was over 1,500 years before another such international athletic gathering took place in Athens in 1896.Nowadays, the G
37、ames are held in different countries in turn. The host country provides vast facilities, including a stadium, swimming pools and living accommodation, but competing countries pay their own athletes expenses.The Olympics start with the arrival in the stadium of a torch lighted on Mount Olympus by the
38、 suns rays. It is carried by a succession of runners to the stadium. The torch symbolized the continuation of the ancient Greek athletic ideals, and it burns throughout the Games until the closing ceremony. The well-known Olympic flag, however, is a modern conception: the five interlocking rings sym
39、bolize the uniting of all five continents participating in the Games.1.Nowadays, the athletes expenses are paid for()2.Modern athletes results cannot be compared with those of ancient runners because ()3.The order of athletic events at the ancient Olympics ()4.In the early days of ancient Olympic Ga
40、mes()5.In ancient Greece, the Olympic Games ()問題1選項A.out of the prize money of the winnersB.out of the funds raised by the competing nationsC.by the athletes themselvesD.by contributions問題2選項A.the Greeks had no mean s of recording the resultsB.they are much betterC.details such as the time were not
41、recorded in the pastD.they are much worse問題3選項A.has not definitely been establishedB.varied according to the number of foreign competitorsC.was decided by Zeus, in whose honor the Games were heldD.was considered unimportant問題4選項A.only male Greek athletes were allowed to participate in the GamesB.all
42、 Greeks, irrespective of sex, religious or social status, were allowed to take partC.all Greeks, with the exception of women, were allowed to compete in GamesD.all male Greeks were qualified to compete in the Games問題5選項A.were merely national athletic festivalsB.were in the nature of a national event
43、 with a strong religious colorC.had rules which put foreign participants in a disadvantageous positionD.were primarily national events with few foreign participants【答案】第1題:B第2題:C第3題:A第4題:A第5題:C【解析】1.細節(jié)事實題。根據(jù)關(guān)鍵詞定位到第五段的最后一句“competing countries pay their own athletes expenses.”參賽國家自己支付自己國家運動員的經(jīng)費。選項B符合句
44、意。2.細節(jié)事實題。根據(jù)第三段的最后一句“How their results compared with modern standards, we unfortunately have no means of telling.”遺憾的是, 至于他們的比賽成績與現(xiàn)代相比究竟如何我們沒有根據(jù)做出判斷。選項C符合原文。3.細節(jié)事實題。根據(jù)第二段的最后一句“The exact sequence of events is uncertain,.”運動項目的具體順序是不確定的, .。所以選項A符合原文。4.細節(jié)事實題。根據(jù)原文第二段的內(nèi)容可知, 奴隸、女性及不忠實的人不允許參加比賽。所以選項B、C、D均錯
45、誤, 只有選項A正確。5.細節(jié)事實題, 根據(jù)第一段的內(nèi)容可知, 在古希臘, 體育節(jié)日非常重要, 同時它帶有強烈的宗教色彩。最終, 奧林匹克運動會褪去了當(dāng)?shù)氐奶厣? 在廢除了禁止外國人參賽的規(guī)定后, 成為了國際性的運動會。所以選項A, B, D均表述錯誤, 選項C符合原文。12.單選題Very few experts have()with complete new answers to the worlds economic problems.問題1選項A.come toB.come aroundC.come upD.come on【答案】C【解析】詞組辨析題。come to達到;come ar
46、ound恢復(fù);come up with提出;come on快點。句意:很少有專家能對世界經(jīng)濟問題提出全新的答案。選項C符合句意。13.翻譯題在任何社會里教育總是反映這個社會的一面鏡子。通過這面鏡子我們可以看 到我們的實力, 我們的弱點, 我們的希望, 我們的偏見, 以及我們這個國家的主 要價值觀念。過去四十年來人們對教育的重視說明了人們都強烈地感到不管每個 人的個人情況如何, 都應(yīng)當(dāng)給與充分發(fā)展他能力的機會。【答案】In any social community, education is always a mirror as the reflection of the society. Th
47、rough this, we can have a sight of our strength, weakness, hope, prejudice and the major value of our country. Having passed through forty years, peoples great importance on education proves that people should provide the opportunities to develop their abilities but regardless of their personal situ
48、ation.14.單選題The people were annoyed by the()supply of electricity and water in summer.問題1選項A.insufficientB.integralC.inferiorD.indispensable【答案】A【解析】詞義辨析題。insufficient不足的;integral完整的;inferior等級低的;indispensable不重要的。句意:人們對夏天水電供應(yīng)不足感到煩惱。選項A符合句意。15.單選題It is generally believed that true friendship is like
49、 health,()is seldom known till it is lost.問題1選項A.the value of whichB.its valueC.the value of itD.its value【答案】A【解析】考查定語從句。the value of which在句中充當(dāng)主語,選項A正確。其他選項都有自己的主語,但缺少連詞,所以不選。16.單選題This is an exciting area of study, and one()which new applications are being discovered almost daily.問題1選項A.fromB.byC
50、.inD.through【答案】C【解析】考査定語從句。in which表示“在某個領(lǐng)域被發(fā)現(xiàn)”。句意:這是一個令人興奮的研究領(lǐng)域,一個幾乎每天都有新的應(yīng)用程序被發(fā)現(xiàn)的領(lǐng)域。17.單選題Love and friendship have much(1). If two persons are to be(2), they must find contentment in each others(3), suffer pain in each others failure, and(4)pleasure in each others success. Each must find(5)the mo
51、od and temperament of the other something(6)and congenial. But any deep and permanent friendshipa larger common area than romantic love. Notoriously, the prince may fall in love with the chorus girl when the two have almost(8)in common. But friendships are based(9), on common interests in a project,
52、 an art, or a cause; one thinks of Marks and Engels, Cobden and Bright, Gilbert and Sullivan, the Mayo brothers, Weber and Fields.Still, common interests by themselves will not(10)friendship and many co-workers have been(11)and enemies.(12)about values, about things, admired and liked and(14). It is
53、 not(15)if, whenever we grow enthusiastic about dancing or music or flying or science, our companion can only say, “Sorry, but I(16)all that detestable.”(17)of the blessings of friendship is that it supplies a sounding-board which,(18)our own delights, makes them greater. And by a happy correlative
54、law, sorrows when shared grow less. Friends(19)each other like the sides of an arch; they gain(20), security, reassurance in failure, added happiness in success, and a large increment of courage merely from facing things side by side.問題1選項A.in commonB.differencesC.differentiationsD.to learn問題2選項A.pr
55、ofessorsB.friendsC.studentsD.competitors問題3選項A.attitudeB.personalityC.companyD.emergency問題4選項A.makeB.rakeC.fakeD.take問題5選項A.forB.inC.atD.on問題6選項A.strangeB.exclusiveC.destructiveD.attractive問題7選項A.calls forB.calls onC.calls offD.calls down問題8選項A.nothingB.somethingC.anythingD.everything問題9選項A.as a rul
56、eB.by ruleC.to a ruleD.with a rule問題10選項A.guardB.guaranteeC.growD.grease問題11選項A.rivalsB.collaboratorsC.dedicatorsD.keepers問題12選項A.AB.NoC.FullD.Few問題13選項A.face to faceB.from mouth to mouthC.eye to eyeD.nose to nose問題14選項A.dislikingB.dislikedC.to dislikeD.dislike問題15選項A.featuredB.featheredC.furtheredD
57、.fettered問題16選項A.locateB.provideC.findD.sustain問題17選項A.AnyB.SomeC.NoneD.One問題18選項A.in echoingB.in writingC.in drawingD.in making問題19選項A.produceB.fortifyC.yieldD.abuse問題20選項A.irritationB.silenceC.suspicionD.contentment【答案】第1題:A第2題:B第3題:B第4題:D第5題:B第6題:D第7題:A第8題:A第9題:A第10題:B第11題:A第12題:C第13題:C第14題:B第15題
58、:C第16題:C第17題:D第18題:A第19題:B第20題:D【解析】(1)固定搭配。have sth. in common在.有共同點。故選擇A。(2)邏輯銜接。根據(jù)上文提到的friendship可以推出填空處應(yīng)該為friends, 所以選項B正確。(3)語義銜接、邏輯銜接。成為朋友的兩個人, 要對彼此的個性感到滿意。(4)take pleasure為固定搭配, 指獲得快樂。(5)語義銜接、邏輯銜接。將句子調(diào)整一下順序便能理解了, 句意為:在彼此的性格中去尋找共同點, 選項B正確。(6)語義銜接、邏輯銜接。根據(jù)原文可知, 填空處填入的詞應(yīng)與congenial(意氣相投)意思相近, 所以選項
59、D符合原文。(7)邏輯銜接、詞義辨析。call for需求, 需要;call on拜訪, 請求;call off取消;call down招致, 責(zé)罵。根據(jù)原文, 任何深厚且永恒的友誼都需要比浪漫愛情有更多的相同之處。選項A符合原文。(8)語義銜接、邏輯銜接。根據(jù)原文, 王子和合唱隊的女孩幾乎沒有沒有共同點。(9)邏輯銜接、詞義辨析。as a rule通常, 一般說來;by rule墨守成規(guī)地, 按照規(guī)則地;選項C、D沒有這種用法;填空處為插入語, 所以選項A更符合原文。(10)語義銜接、詞義辨析。guard保衛(wèi), 監(jiān)視;guarantee保證, 確保;grow生長;grease賄賂。根據(jù)原文:
60、然而, 他們之間共同的興趣也不能保證友誼長存。選項B符合原文。(11)語義銜接、詞義辨析。根據(jù)原文可知, 填空處應(yīng)填入與enemies意思相近的詞。rivals競爭對手;collaborators合作者;dedicators奉獻者, 獻身者;keepers看護人。選項A正確。(12)邏輯銜接。根據(jù)原文可推斷, 這里應(yīng)該指完全意義上的友誼。(13)語義銜接。See eye to eye為固定搭配, 意為看法一致, 意見相同 。(14)語義銜接。and連接的兩個詞, 形式需保持一致。根據(jù)前面的“l(fā)iked”,可知后面應(yīng)該為“disliked”,選項B正確。(15)語義銜接, 詞義辨析。根據(jù)下文的內(nèi)
溫馨提示
- 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
- 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
- 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
- 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
- 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負責(zé)。
- 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
- 7. 本站不保證下載資源的準確性、安全性和完整性, 同時也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。
最新文檔
- 2026年高考語文復(fù)習(xí):圖文型默寫 專項練習(xí)題(含答案)
- 鋼結(jié)構(gòu)幕墻抗震設(shè)防等級方案
- 水暖工考試題及答案
- 2026年面試題及答案中航器材國際業(yè)務(wù)部經(jīng)理崗位考試題庫
- 醫(yī)療廢物處理設(shè)施運行與監(jiān)管指南
- 電信客服操作規(guī)范手冊(標準版)
- 2025年能源計量管理手冊
- 2025年醫(yī)療機構(gòu)運營管理與績效評估手冊
- 零售業(yè)商品陳列與促銷操作指南
- 小學(xué)班主任培訓(xùn)工作制度
- 2025年九年級上學(xué)期期末英語試卷及答案(共三套)
- 三峽集團2025招聘筆試真題及答案解析
- 尾礦綜合利用技術(shù)在生態(tài)環(huán)境保護中的應(yīng)用與經(jīng)濟效益分析報告
- 施工現(xiàn)場火災(zāi)事故預(yù)防及應(yīng)急措施
- 污水處理站施工安全管理方案
- 2025年蘇州市事業(yè)單位招聘考試教師招聘體育學(xué)科專業(yè)知識試卷
- 加油站投訴處理培訓(xùn)課件
- 學(xué)堂在線 雨課堂 學(xué)堂云 唐宋詞鑒賞 期末考試答案
- 2025至2030中國輻射監(jiān)測儀表市場投資效益與企業(yè)經(jīng)營發(fā)展分析報告
- 工程力學(xué)(本)2024國開機考答案
- 產(chǎn)品認證標志管理制度
評論
0/150
提交評論