2018年高考英語二輪復(fù)習(xí) 高考題型組合練:15 Word版含解析_第1頁
2018年高考英語二輪復(fù)習(xí) 高考題型組合練:15 Word版含解析_第2頁
2018年高考英語二輪復(fù)習(xí) 高考題型組合練:15 Word版含解析_第3頁
2018年高考英語二輪復(fù)習(xí) 高考題型組合練:15 Word版含解析_第4頁
2018年高考英語二輪復(fù)習(xí) 高考題型組合練:15 Word版含解析_第5頁
已閱讀5頁,還剩7頁未讀, 繼續(xù)免費閱讀

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進(jìn)行舉報或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡介

1、高考題型組合練15完形填空閱讀理解短文改錯.完形填空閱讀下面短文,從短文后各題所給的A、B、C和D四個選項中,選出可以填入空白處的最佳選項。(2017潮州高三第二次模擬)(導(dǎo)學(xué)號 58210056)The cultures of the East and the West really distinguish from each other a lot.This is because the culture systems are two separate systems_1_The origin of the eastern cultures is mainly from two count

2、ries:China and India.Both of the two cultures are gestated(孕育) by_2_In China,the mother river is the Yellow River_3_the Indian one is the Hindu River.These two cultures were_4_for several thousand years and formed their own styles.Then in the Tang Dynasty of China,the Chinese culture_5_went overseas

3、 to Japan,_6_into the Japanese society and_7_the Japanese culture nowadays.Though a bit different from the Chinese one,it_8_to the same system.When the two mother rivers gave birth to the eastern culture,another famous culture was_9_on the Mesopotamian Plain(美索不達(dá)米亞平原)the Mesopotamian Civilization.Th

4、is civilization later on developed into the cultures of Ancient Greece and Ancient Rome.And these two are well-known as the_10_of the European culture._11_the Chinese culture,the European one also_12_waters.When the colonists of England_13_in America,their culture went with them over the Atlantic Oc

5、ean.So the American culture doesnt_14_from the European one a lot.At the same time,the_15_of the language systems adds to the cultural differences.In the East,most languages belong to the pictographic (象形文字的) language while the Western languages are_16_based on the Latin system,for example,the one I

6、m using to write this paper.Other factors like human race difference_17_as well.However,_18_the far distance and the steep areas between the East and West,the two cultures seldom_19_until recent centuries._20_,they grew up totally in their own ways with almost no-interference(干擾) from the other.【語篇解

7、讀】本文是一篇說明文。文章主要介紹東西方文化的起源、發(fā)展和它們之間的差異性。1A.in allBabove allCin no case Don the whole解析:考查短語。A.in all“總共”;B.above all“最重要的是”;C.in no case“絕不”;D.on the whole“整體上”。句意:這是因為文化系統(tǒng)整體上是兩個分離的系統(tǒng)。故選D。答案:D2A.rivers BlakesCmountains Dplains解析:考查名詞。A.rivers“河流”;B.lakes“湖”;C.mountains“山”;D.plains“平原”。根據(jù)常識可知,中國文明和印度文明

8、是由河流孕育的。故選A。答案:A3A.or BforCwhile Dwhen解析:考查連詞。句意:在中國,母親河是黃河,而在印度則是印度河。這里表示對比。故選C。答案:C4A.improved BdevelopedCcreated Dprotected解析:考查動詞。A.improved“提高”;B.developed“發(fā)展”;C.creater“創(chuàng)造”;D.protected“保護”。句意:這兩個文化已經(jīng)發(fā)展了幾千年了。故選B。答案:B5A.gradually BnaturallyCsuddenly Dquietly解析:考查副詞。A.gradually“逐漸地”;B.naturally“自

9、然地”;C.suddenly“突然”;D.quietly“安靜的”。句意:在唐朝中國的文化慢慢地到了海外的日本。故選A。答案:A6A.changed BmixedCdecided Dforced解析:考查動詞。A.changed“改變”; Bmixed“混合”;C.decided“決定”; Dforced“迫使”。句意:和日本的社會相融合,形成現(xiàn)在的日本文化。故選B。答案:B7A.expanded BinterruptedCshaped Dinfluenced解析:考查動詞。A.expanded“擴展”;B.interrupted“打破”;C.shaped“組成,形成”;D.influence

10、d“影響”。句意:形成了日本的文化。故選C。答案:C8A.comes BbelongsCamounts Dadds解析:考查動詞詞組。句意:日本文化與中國文化屬于相同的體系。belong to“屬于”,故選B。答案:B9A.carried out Bgiven outCbrought up Dpicked up解析:考查動詞詞組。A.carried out“實施”;B.given out“分發(fā)”;C.brought up“孕育,養(yǎng)育”;D.picked up“撿起”。句意:另一個著名的文化正在美索不達(dá)米亞平原孕育。故選C。答案:C10A.base BsignCresult Dcontent解析

11、:考查名詞。A.base“基礎(chǔ)”;B.sign“符號”; Cresult“結(jié)果”; Dcontent“內(nèi)容”。句意:這兩個以歐洲文化的基礎(chǔ)而聞名。故選A。答案:AKS5UKS5U.KS5U11A.With BLikeCVia DExcept解析:考查介詞。句意:像中國文化一樣,歐洲文化也是穿過河流的。like“像一樣”,故選B。答案:B12A.crossed BformedKS5UKS5UCaffected Dspread解析:考查動詞。A.crossed“穿過”;B.formed“形成”;C.affected“影響”;D.spread“傳播”。根據(jù)上題句意可知選A。答案:A13A.went

12、up Bjoined upCsettled down Dbroke down解析:考查動詞詞組。A.went up“向上走”;B.joined up“加入”;C.settled down“定居”;D. broke down“打破”。句意:當(dāng)英格蘭的殖民者定居在美國的時候。故選C。答案:C14A.differ BsufferCresult Dcome解析:考查動詞詞組。A.differ“使不同”;B.suffer“遭遇”;C.result“導(dǎo)致”;D.come“來”。differ from“與不同”為固定詞組。故選A。答案:A15A.feature BdevelopmentCappearance

13、 Ddistinction解析:考查名詞。A.feature“特征”;B.development“發(fā)展”;C.appearance“出現(xiàn),外貌”;D.distinction“區(qū)別”。句意:語言的差異增加了文化體制的不同。故選D。答案:D16A.simply BmostlyCproperly Dpartly解析:考查副詞。A.simply“只是”;B.mostly“主要地”;C.properly“合適地”;D.partly“部分”。句意:在東方大多數(shù)語言屬于象形文字,而在西方文字主要是以拉丁體系為基礎(chǔ)。故選B。答案:B17A.count BreduceClast Dchange解析:考查動詞。A

14、.count“計算”;B.reduce“減少”; Clast“持續(xù)”;D.change“改變”。句意:其他的因素像是人類種族的不同也算得上。故選A。答案:A18A.in terms of Bin case ofCdue to Das to解析:考查短語。A.in terms of“根據(jù)”;B.in case of“在情況下”;C.due to“由于”;D.as to“至于”。句意:由于東西方距離遙遠(yuǎn)和陡峭的地形,兩種文化直到最近幾世紀(jì)才開始交流。故選C。答案:C19A.communicate BdistinguishCtransform Ddisplay解析:考查動詞。A.communicat

15、e“交流”;B.distinguish“辨別”;C.transform“轉(zhuǎn)變”;D.display“顯示”。根據(jù)上題句意選A。答案:A20A.However BFurthermoreCMeanwhile DTherefore解析:考查連詞。A.However“然而”;B.Furthermore“而且”;C.Meanwhile“同時”;D.Therefore“所以”。句意:他們在沒有其他人的干擾下完全按他們的方式發(fā)展。這里前后是因果關(guān)系,故選D。答案:D.閱讀理解閱讀下面短文,從每題所給的A、B、C和D四個選項中,選出最佳選項。(2017淄博一模)(導(dǎo)學(xué)號 58210057)Deliberate

16、ly making a road icy sounds like a method for disaster,but in 16th-century China it helped things run smoothly.Repairs to the Forbidden City in Beijing in 1557 called for huge stones from a quarry(采石場) more than 70 km away.The biggest was the 300-ton“Large Stone Carving.”Such stones were too heavy f

17、or any cart,and too fragile for rollers.The builders adopted a wise alternative approach to carry the heavy stone.They dug a series of wells,spaced a few hundred metres apart,along the route to the quarry.Then,in the depth of winter,when temperatures reached around -4 ,buckets of water were poured o

18、n to the dirt track,transforming it into an ice road.The stone blocks were pushed along the road on wooden sledges (雪橇)Modern engineers have calculated that it would take 1,500 workers to drag a sledge on the dirt road,but only 300 on ice.Ancient tests suggested the ice was made slippery with more w

19、ater; this reduced the friction further and just 50 men could pull a sledge.This technique only works when the temperature is also close to zero,otherwise the film of water freezes too quickly.The researchers at Princeton University estimated that the blocks could be moved at six metres a minute,and

20、 the journey could be completed in 28 days.This would be well before the spring when the ice would melt.It was once suggested that similar ice-sledges transported Stonehenge stones,but the ground that had a lot of holes and comparatively mild conditions probably rule this out.【語篇解讀】本文是一篇科教類閱讀,屬于說明文,

21、主要介紹了古代人如何利用結(jié)冰的路面運輸巨石到目的地的。1Why did people dig some wells along the road to the quarry?AThey wanted to build frozen roads.BThey wanted to break up large stones.CThey wanted to make the dirty track clean.DThey wanted to get a lot of holes on the road.解析:細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第二段最后一句“Then,in the depth of winter,whe

22、n temperatures reached around -4,buckets of water were poured on to the dirt track,transforming it into an ice road.”可知,人們在地上挖坑是為了在深冬季節(jié),倒進(jìn)水,讓水結(jié)冰,從而建立起一條結(jié)冰的道路。故選A。KS5UKS5UKS5U答案:A2What did people do to reduce the friction?AThey made stone blocks much smaller.BThey poured more water on the ice road.CT

23、hey waited until the temperature was very low.DThey asked more than 1,500 workers to clean the dirty road.解析:推理判斷題。根據(jù)第三段第三句“Ancient tests suggested the ice was made slippery with more water; this reduced the friction further and just 50 men could pull a sledge.”可知,用更多的水可以使冰更滑,這樣可以減少摩擦力,因此推斷人們在結(jié)冰的道路上

24、倒更多的水減少摩擦力。故選B。答案:B3How did the researchers at Princeton University think of Stonehenge stones?AThey were not likely to be carried on the icy road.BThey had a longer history than stones in Beijing.CThey were carried for over twenty-eight days.DThey were broken up in the depth of winter.解析:推理判斷題。根據(jù)最后

25、一段的內(nèi)容可知,人們認(rèn)為巨石陣也是用類似的冰橇運輸?shù)?,但是有許多坑的地面和相對溫和的天氣排除掉這樣的做法。因此推斷研究者認(rèn)為巨石陣不太可能是在結(jié)冰的道路上運輸過來的。故A選項正確。答案:A4What does the author intend to tell us in the text?AMaking a road slippery on purpose may be bad idea.BThe mild weather helped to carry Stonehenge stones.CStonehenge stones were too heavy to carry.DAncient

26、 Chinese transported huge stones wisely.解析:寫作目的題??v觀全文可知,第一段最后一句是文章的主題句,接下來的段落主要介紹古代人如何利用結(jié)冰的路面運輸巨石,因此寫作目的是告訴我們古代人如何聰明地利用結(jié)冰的路面運輸巨石到目的地。答案:D.短文改錯(2017惠州高三模擬)假定英語課上老師要求同桌之間交換修改作文,請你修改你同桌寫的以下作文,文中共有10處語言錯誤,每句中最多有兩處每處錯誤僅涉及一個單詞的增加、刪除或修改。增加:在缺詞處加一個漏字符號(),并在其下面寫出該加的詞。刪除:把多余的詞用斜線()畫掉。修改:在錯的詞下畫一橫線,并在該詞下面寫出修改后的

27、詞。注意:1.每處錯誤及其修改均僅限一詞;2只允許修改10處,多者(從第11處起)不計分。Our school lies on the foot of a mountain with a small river passes by in front.It used to look like a beautiful garden.In the garden there are ever-green trees and all kinds of flowers in the school yard all years round.But great changes have been taken

28、place after a chemical factory was built near our school a year ago.It produces various poisonous gases and pours a lot of waste water into a river.This has terrible polluted the surroundings of our school.I think that the local government must takes steps to protect our surroundings and prevent from being polluted.答案:Our school lies the foot of a mountain with a small river by in front.It used to look like a beautiful garden.In the garden there ever-green trees and all kinds of flowers in the school yard all round.But great changes have taken place a

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

最新文檔

評論

0/150

提交評論