2019版高考英語Unit6Design夯練含解析北師大版必修(共7頁)_第1頁
2019版高考英語Unit6Design夯練含解析北師大版必修(共7頁)_第2頁
2019版高考英語Unit6Design夯練含解析北師大版必修(共7頁)_第3頁
2019版高考英語Unit6Design夯練含解析北師大版必修(共7頁)_第4頁
2019版高考英語Unit6Design夯練含解析北師大版必修(共7頁)_第5頁
已閱讀5頁,還剩2頁未讀 繼續(xù)免費(fèi)閱讀

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡介

1、精選優(yōu)質(zhì)文檔-傾情為你奉上Unit 6 Design李仕才一、閱讀理解。The Amazon basin region is home to about 2.5 million insect species,tens of thousands of plants,and some 2 000 birds and mammals.To date,at least 40 000 plant species,3 000 fish,1 294 birds,427 mammals,428 amphibians,and 378 reptiles have been scientifically class

2、ified in the region.One in five of all the birds in the world live in the rainforests of the Amazon.The warm wet forests have been in existence for 55 million years,and thrived even during glacial periods,allowing for the evolution of an unbelievable diversity of species.Radiocarbon dating(放射性碳年代測定)

3、has revealed trees of 10 centimeter diameter to be more than 300 years old,and some trees over 1 000 years old,indicating that untouched forests can experience unbelievable longevity.The first human inhabitants are thought to have settled in the Amazon region about 11 200 years ago.European explorer

4、s arrived in the 16th century,bringing diseases which traveled faster than the explorers themselves,killing perhaps as many as 90% of the indigenous inhabitants(土著居民)By the late 17th century the Amazon basin was controlled by Portuguese and Spanish explorers.The Amazon rainforest has been described

5、as the lungs of our planet because of its important role in recycling carbon dioxide into oxygen.But due to deforestation(采伐森林),rainforests now cover less than 5% of the Earth's land surface,and experts believe that this is a big contributor to global climate change.Severe deforestation began in

6、 the 20th century,with 587 000 square kilometers lost up to the year 2000.Most deforested land is used for grassland to raise farm animals and agriculture.The addition of transport routes has led to increased settlement and deforestation,and at the present rate,scientists estimate that the Amazon ra

7、inforest will be reduced by 40% in two decades.1Why are the figures mentioned in Paragraph 1?ATo prove the forest untouched.BTo classify species scientifically.CTo show the diversity of species.DTo attract more attention to Amazon.2Why did most indigenous inhabitants in the Amazon region die?AEurope

8、an explorers brought diseases there.BPortuguese explorers treated them badly.CA lot of trees were cut down and burned.DThey got killed by Spanish explorers.3What can be inferred about the Amazon rainforest?AIt has the largest number of species.BIt covers over 5% of South America.CIt is becoming larg

9、er in area.DIt is being endangered now.4What may be included in the following paragraph?AExamples of destroying forests.BMeasures to protect rainforests.CNew settlements in Amazon.DWays to stop global warming.【解題導(dǎo)語】本文是一篇說明文,主要介紹了亞馬遜熱帶雨林正面臨消失的危險(xiǎn)。1C目的意圖題。通讀全文可知,第一段提到昆蟲、植物和動物等物種的數(shù)量,是為了表明亞馬遜熱帶雨林物種的多樣性。故

10、答案選C。2A細(xì)節(jié)理解題。European explorers arrived in the 16th century, bringing diseases which traveled faster than the explorers themselves,killing perhaps as many as 90% of the indigenous inhabitants(土著居民)(第三段第二句)譯文:十六世紀(jì),歐洲探險(xiǎn)家來到這里,帶來了疾病,這些疾病的傳播速度比探險(xiǎn)家前行的腳步還要快,大約使多達(dá)90%的土著居民死亡。根據(jù)關(guān)鍵句可知,歐洲探險(xiǎn)家把疾病帶到亞馬遜地區(qū),導(dǎo)致大多數(shù)土著居民

11、死亡。故答案選A。3D推理判斷題。The addition of transport routes has led to increased settlement and deforestation,and at the present rate,scientists estimate that the Amazon rain forest will be reduced by 40% in two decades.(最后一段最后一句)譯文:運(yùn)輸路線的增加導(dǎo)致了定居點(diǎn)和濫伐森林的增加,根據(jù)目前的速度,科學(xué)家估計(jì)亞馬遜熱帶雨林在二十年內(nèi)將減少40%。根據(jù)關(guān)鍵句可推知,亞馬遜熱帶雨林正面臨消失的危

12、險(xiǎn)。故答案選D。4B推理判斷題。最后一段主要介紹了由于濫伐森林,亞馬遜熱帶雨林覆蓋率在下降,正面臨消失的危險(xiǎn);由此可推知,文章接下來應(yīng)是針對這種情況介紹如何保護(hù)亞馬遜熱帶雨林。故答案選B。亮點(diǎn)句積累:The addition of transport routes has led to increased settlement and deforestation,and at the present rate,scientists estimate that the Amazon rain forest will be reduced by 40% in two decades.(最后一段最后

13、一句)譯文:運(yùn)輸路線的增加導(dǎo)致了定居點(diǎn)和濫伐森林的增加,根據(jù)目前的速度,科學(xué)家估計(jì)亞馬遜熱帶雨林在二十年內(nèi)將減少40%。二、閱讀下面材料,在空白處填入適當(dāng)?shù)膬?nèi)容(1個(gè)單詞)或括號內(nèi)單詞的正確形式。(2017·南昌二模)I want to talk about Miss Smith, a history teacher I had at secondary school 61._ I was about 15.Most of the teachers I had were OK, 62._ they gave the feeling that it was just a job.It

14、seemed that Miss Smith really 63._ (love) both history and teaching it.One of the 64._ (good) things about her lessons was that we didnt always have to study in an ordinary way.For example, rather than write an article for homework, usually we were allowed 65._ (work) with a friend to write an imagi

15、nary dialogue between two historical 66._ (figure)Then we could perform it for the class.I think Miss Smith influenced me in two important ways.Firstly, she made me 67._ (interest) in history.Now I still read books on history and watch TV programs about it when I get the chance.68._ (second), she sh

16、owed me how a teacher can use the students own creativity to help them learn.Instead 69._ just being a kind of audience for lessons, we were involved in 70._ (decide) what happened in the lessons.【解題導(dǎo)語】本文是一篇記敘文,主要介紹了作者的初中歷史老師。該老師與眾不同,總是讓課堂充滿樂趣,并布置學(xué)生喜歡的作業(yè),從而贏得了學(xué)生的愛戴。61when解析:考查連詞。根據(jù)語境可知,Smith老師是作者15歲

17、上中學(xué)時(shí)的一個(gè)歷史老師;分析句子結(jié)構(gòu)可知,空格處在句中引導(dǎo)時(shí)間狀語從句。故填when。62but解析:考查連詞。根據(jù)空格前的“were OK”及下文中的“it was just a job”可知,作者的大部分老師都很好,但是他們給人的感覺是教書只是一份工作,空格前后表示轉(zhuǎn)折。故填but。63loved解析:考查動詞的時(shí)態(tài)。文章總體時(shí)態(tài)為一般過去時(shí)。故填loved。64best解析:考查形容詞的最高級。“One ofthe形容詞最高級名詞復(fù)數(shù)”意為“中最的一個(gè)”。根據(jù)語境可知,此處指她上課最大的一個(gè)優(yōu)點(diǎn)是不總是用常規(guī)的方式教學(xué)。故填best。65to work解析:考查非謂語動詞。allow s

18、b.to do sth.意為“允許某人做某事”,為固定搭配。故填to work.66figures解析:考查名詞復(fù)數(shù)。根據(jù)空格前的“two”可知,此處應(yīng)用可數(shù)名詞figure的復(fù)數(shù)形式。故填figures。67interested解析:考查詞性轉(zhuǎn)換?!癿ake sb.形容詞”意為“使某人”,此處指使作者對歷史感興趣。故填interested。68Secondly解析:考查詞性轉(zhuǎn)換。根據(jù)上文中的“Firstly”可知,此處應(yīng)填Secondly。注意首字母大寫。69of解析:考查介詞。instead of意為“代替,而不是”。故填of。70deciding解析:考查非謂語動詞。介詞in后接動名詞形

19、式。故填deciding。三、短文改錯(cuò)。假定英語課上老師要求同桌之間交換修改作文,請你修改你同桌寫的以下作文。文中共有10處語言錯(cuò)誤,每句中最多有兩處。每處錯(cuò)誤僅涉及一個(gè)單詞的增加、刪除或修改。增加:在缺詞處加一個(gè)漏字符號(),并在其下面寫出該加的詞。刪除:把多余的詞用斜線()劃掉。修改:在錯(cuò)的詞下畫一橫線,并在該詞下面寫出修改后的詞。注意:1.每處錯(cuò)誤及其修改均僅限一詞; 2.只允許修改10處,多者(從第11處起)不計(jì)分。(2017·河北衡水高三期末)As a senior three student, it wont take long after I graduate.Now,

20、 I have much to share with my fellow student.Firstly, Id like to show my appreciation to those stood by me all the way, teachers, parents and friends included.With their help and advice, my life would be different.Secondly, its high time for I to say sorry to the classmates whom I hurt or misunderst

21、ood.I firm believe that communication and smiles act bridges to friendship.Thirdly, Ive made up my mind to make every effort to study, so hard work is the key to a success.Finally I want to express my hope which all the young fellows can make full use of time, because time and tide wait for no man.答

22、案: As a senior three student, it wont take long I graduate.Now, I have much to share with my fellow .Firstly, Id like to show my appreciation to those by me all the way, teachers, parents and friends included. their help and advice, my life would be different.Secondly, its high time for to say sorry

23、 to the classmates whom I hurt or misunderstood.I believe that communication and smiles act bridges to friendship.Thirdly, Ive made up my mind to make every effort to study, hard work is the key to success.Finally I want to express my hope all the young fellows can make full use of time, because tim

24、e and tide wait for no man.四、七選五。As you know, it is a quite different experience being around positive people versus negative ones.If you are determined to be more positive yourself,here are some ways you can do:·Failure is part of learning. 1._. They understand that failure is an event,and doe

25、snt define who they are. Negative people are emotionally disabled by failure because they allow it to define who they are. 2._. ·3._. Because they are team players,positive people will get behind and support ideas that are not theirseven if they might disagree with them.Negative people have a h

26、ard time fully supporting ideas that they feel wont be successful.When an idea that wasnt theirs doesnt succeed, they are sure to give their teammates the“I­told­you­so”expression.·Youre so good! 4._ . They pay close attention to others when others do well,and they are quick to t

27、ell them. Negative people say,“Why would I praise people for things they are supposed to do?” Most importantly,its not about the praise. 5._ . The simple praise can strengthen relationships and motivate the person to do even better.Positive people dont underestimate(低估) the power of encouraging word

28、s.APositive people are all talkativeBTeamwork makes the dream workCPositive people like to spread positivityDNegative people know about failure very muchEIts about showing the other people that you notice themFPositive people view failure as an opportunity to learn and get betterGThey fail to unders

29、tand that its part of the learning and growing process【解題導(dǎo)語】本文主要介紹了成為一個(gè)積極樂觀的人的方法。1F解析:根據(jù)上文中的“Failure is part of learning”可推知,積極樂觀的人能夠從失敗中學(xué)習(xí),從而成長,所以選F項(xiàng)。2G解析:空處與上文中的“They understand that failure is an event, and doesnt define who they are.”形成對比,由此可推知,消極的人不能真正理解失敗的含義,從而不能從中得到學(xué)習(xí),有所進(jìn)步,所以選G項(xiàng)。3B解析:根據(jù)下文中的“Because . with them.”可推知,團(tuán)隊(duì)協(xié)作很重要,積極的人會互相支持以實(shí)現(xiàn)夢想,所以選B項(xiàng)。4C解析:根據(jù)空前一句“Youre so good!”可推知,積極樂觀的人說積極的話語,傳遞正能量,所以選C項(xiàng)。5E解析:根據(jù)上文的“Most importantly,its not about the praise.”及下文的“The simple praise can strengthen relationships and motivate the perso

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

最新文檔

評論

0/150

提交評論