下載本文檔
版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請(qǐng)進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)
文檔簡(jiǎn)介
1、寧夏回族自治區(qū)2010年初中畢業(yè)暨高中階段招生英 語 試 題二、單項(xiàng)填空(共 20小題,計(jì)分20分) 從A、B、C、 D四個(gè)選項(xiàng)中選出可以填入空白處的最佳選項(xiàng)。()21. -Help to some cakes, Jim.-Thank you.A. you B. your C. yourselfD. yourselves()22. -Must I do the work today?-No, you. You may do it tomorrow.A. can'tB. mustn'tC. shouldn'tD. needn't()23. -Can I help
2、you?-Well, I 'm afraid the box is heavy for you, but thank you allthe same.A. soB. muchC. veryD. too()24. She is very good at painting. She can paint her teacher.A. as better asB. as well as C. as good as D. so well as()25. -Would you like some coffee?-Yes, and please get me some milk. I prefer
3、coffee milk.A. with B. toC. ofD. on()26. -Have you read this book ?-Yes. I it two weeks ago .A. am reading B. have readC. will readD. read)27. When we came to the gate, he stopped me go in first.A. to letB. to tell C. to allowD. to ask)28. Bob is young,he knows a lot. A. because B. soC. butD. unless
4、)29. Mr. Li regards Ningxia as his second because he has been here forover twenty years.A. familyB. houseC. room D. home()30. It ' s difficult for me to decide whichone to choose, because of themare good.A. neitherB. bothC. eitherD. each()31. He is a very honest man. He never lies.A. saysB. spea
5、ksC. tellsD. talks()32. -Where's Li Hua?-Look! He tennis on the playground.A. plays B. played C. was playing D. is playing ()33. -Did you catch what the teacher said?-No. She spoke so fast I couldn 't hear her very clearly.A. which B. that C. whenD. since()34. I don ' t wantrtoad this bo
6、ok. There is in it.A. something interestingB. nothing interestingC. interesting somethingD. interesting nothing()35. It's very hot here. Why not your coat?A. have on B. take offC. put off D. put on()36. We' lgo for a picnic if it this weekend.A. will rain B. rains C. doesn ' t rain D. wo
7、n ' t rain ()37. Could you please tell me? I ' verlasfclress.A. where did Carol liveB. where does Carol liveC. where Carol livesD. where Carol lived()38. I can ' t forget the time the earthquake happenedYushu.A. when B. whichC. that D. where()39. -Mum, can I go to the zoo with Linda?-Whe
8、n your homework, you can.A. is finished B. was finished C. finishesD. finished()40. - Have you got some water to drink?-Here you are. There still some in the bottle.A. are B. hasC. isD. have三、完形填空(共 10小題,計(jì)分10分)閱讀下面短文,掌握其大意,然后從 41-50各題所給的A、B、C、D四個(gè)選項(xiàng) 中選出最佳選項(xiàng)。What's a typical (典型的)day like in Bueno
9、s Aires (布宜諾斯艾利斯) ? For Diego, who lives with his parents in a house in Buenos Aires, a school day starts 41.If his mother doesn 't wake him up at 6:00 a.m., his dog Luna will. Diego 42 himself quickly and takes Luna for a walk.Then it's time to get ready for school. Diego puts on his school
10、 clothes and eats a quick 43 . He slings (拋)his heavy schoolbag over his shoulder and gets onto the city bus for the 25 minutes ' 44 to school.Diego is in the seventh year of primary school. Classes start at 8:00 a.m. with math, followed45 history and music. At 1:00 p.m., Diego and his friends h
11、ave their lunch. After lunch, Diego heads to English class. This is one of his favorites, 46 the students practice English by writing e-mails to students in 47 countries.When the 48 class ends, Diego and his friends 49 the bus to a city park to play football. Then he 's back home to start on hom
12、ework. If he finishes in time, Diego will cook dinner. His parents come home from work at about 8:00 p.m., and 50 they sit down to dinner. After dinner, Diego does some reading or watches TVbefore getting ready for bed!()41. A. quicklyB. earlyB.dressedC. late D. slowly)42.A. dressC. dressingD.dresse
13、s()43.A.lunchB.breakfastC. supperD.dinner()44.A.walkB.wayC. rideD.road()45. A. atB. forC.byD.about()46.A. becauseB.ifC.sinceD.unless()47.A. otherB.othersC.anotherD.the others()48.A. firstB.secondC.thirdD.last()49.A. fetchB.carryC.takeD. bring()50. A. onlyB. justC.alsoD.then四、閱讀理解(共15小題,計(jì)分30分)閱讀卜列短文,
14、并做每篇后面的題。從各題所給的AB C、D四個(gè)選項(xiàng)中,選出能完成所給句子的最佳選項(xiàng)。AHenry works in a factory. He comes from a poor family and was in school for only four years. He has to do the hard work, but he is paid less. He likes to watch football matches very much and spends much time on them.One afternoon there was a big football ma
15、tch on the playground. He borrowed some money from his friend and hurried there. There were a lot of people there. And all the tickets were sold out. He was sorry for it. He saw a pole(桿子) outside theplayground and climbed it quickly. A policeman came and said,ay is dangeron it! Come down! "W W
16、ait a minute, please! ” Henry said and just at that moment the policeman heard cheers on the playground and asked in a hurry, “ Whichteam has kicked a goal (進(jìn) 球)?”"Ours!""Wonderful! You can stay there. But take care! ” Thespidlicemanhappily and left. When the match would be soon over,
17、 he came back again and asked,“Whohas won?" "Theirs3:2. " " Comedown, “ the policeman said angrily. "Sucha match is not worth watching!”Henry had to come down. But soon they heard cheers again. The policeman said in a hurry, “ Climb up quickly and see who has kicked a goal.”
18、() 51. From the passage we know that.C. he had no time to buy a ticket)53. The policeman asked Henry toA. it was dangerousC. their team kicked a goal) 54. From the third paragraph (段落)A. Henry doesn' tlhikseworkB.Henry comes fromarich familyC. Henry doesn ' tlike the policemanD. Henry is pai
19、d less)52. Henry failedto get a ticket for the match that day because.A. he had no money to buy a ticketB. he didn ' t want to buyaticketD. all the tickets were sold out come down the pole at first becauseB. Henry had no ticketD. the other team kicked a goal,we can guess that.A. the policeman wa
20、nted to teach Henry a lesson download (下載) their textbooks. Making notes and marking important parts of a lesson can be done just as lots of students have done on their textbooks before.At present, the plan is being tested out in a university. Richard Katzman, the owner of the company is having his
21、creation tested at Chicago's DePaul University, where he studied. Does that mean it is goodbye to the new paper, and the smell of the black ink?()56. What does the underlined word bulky" in the first line mean?A. lightB. small C. big and heavy D. old() 57. What would Indians do to solve (解決
22、)the problem?A. They would reduce the textbooks. B. They would tell the parents to help students.C. They would tell the teachers to help students. D. They would take students to schoolD. that can hurt studentstextbooks that a student may need, says a report in 'The Asian Age' newspaper.The c
23、ompany plans to work closely with the publishers (出版商) of textbooks soMost people want to be happy, but few know how to find happiness. Money andthat these books can be supplied on the Internet. All the students will have to do is tosuccess alone do not bring lasting happiness. Aristotle, a Greek th
24、inker, said, “Happinessiepends upon ourselves. 肝 other words, we make our own happiness.B. the policeman tried to please HenryC. the policeman didn ' t like HenryD. the policeman was also a football fan() 55. The policeman asked Henry to climb up the pole.A. to cheer for their teamB. to see the
25、result of the matchC. to cheer for the other teamD. to say goodbye to their teamBWho wants to carry a bulky bag to school? No children. Nobody wants one shoulder to be lower than the other, and paining (疼痛)too. In India, most of us would look at the reduction (減少)of textbooks as a way out. But in a
26、country like America, there are always more choices. A company called go Reader has created a "school bag" which is the size of a laptop computer (筆 t己本電月百),weighing about 2.5 kg. The go Reader has a color screen and can "hold" all theby bus.) 58. The writer may think that Americ
27、ans have a way to solve theproblem.A. more stupid B. worse C. better D. quicker() 59. The go Reader may be a machine.A. that can work as a teacherB. that can be used as textbooksC. that can cheat students) 60. When the new machine is used, it is possible thatA. students might study harderB. students
28、 might study at homeC. students might not need teachersD. students might study without paper textbooks Here are a few suggestions to help you be happier.The first secret of happiness is to enjoy the simple things in life. Too often, we spend so much time thinking about the futurefor example, getting
29、 into college orgetting a good job that we fail to enjoy the present. You should enjoy life pleasures, such as reading a good book, listening to your favorite music, or spending time with close friends. People who have several close friends often live happier and healthier lives.Another secret to li
30、ving a happy life is to be active, and have hobbies where you forget your problems and time. Many people experience this dancing, or playing a sport, such as swimming. You can forget about your problems, and only think about the activity. Finally, many people find happiness in helping others. Studie
31、s show that people feel good when they spend their time helping others. If you want to feel happier, do good things for someone. You can help a friend with his or her studies, go shopping to buy food for an elderly person, or simply help out around the house by washing the dishes.()61. The best titl
32、e (標(biāo)題)of the passage is.A. Money Makes You HappyB. The Secrets of HappinessC. Ideas for Helping Other People to Be Happy D. Good Friends Make You Happy ()62. The second paragraph tells us that.A. the more friends you have, the happier you will beB. we shouldn ' t think about our futureC. happine
33、ss is to enjoy the simple things in life.D. some people fail to live a happy life ()63. The passage gives us pieces of advice on happiness.A. one B. twoC. threeD. four()64. The writer thinks that.A. everyone knows how to live a happier lifeB. it ' s wrong to spend time on workC. hobbies take up
34、too much timeD. doing good things for someone can make you happier()65. Which of the following is not mentioned in the passage?'s siAipReeading a good book.B. Traveling to a foreign country.C. Playing a sport.D. Spending time with close friends.非選擇題(共40分)六、單詞拼寫(共 5小題,計(jì)分5分)根據(jù)下列句子及所給漢語注釋,在句子空缺處寫出各
35、單詞的正確形式(每空只寫一詞)。71. There are about two (百)students playing on the playground.72. The mother is(自豪的)of her son, because he is very successful in his work.73. There are many kinds of English (字典)in this bookstore. Youcan choose the one you like.74. Look at the photo (仔名田地),and you will find our teach
36、er.75. Would you mind (打開)the window? We need some fresh air.七、綜合填空(共 55分)從下面方框中選擇適當(dāng)?shù)脑~填入短文中,使短文通順正確(注意有些詞要用適當(dāng)?shù)男问剑?。方框中有兩個(gè)多余的詞。walk they take make light candle badOur environment is getting (76)than before. Now more and more people realize that we should do something to help the Earth. Here are the th
37、ings we can do to help the Earth: We can recycle glass, metal and paper. We shouldn't throw(77) in the garbage can (垃圾箱)! We can (78) instead of driving cars! We should try to (79) short showers and turn off all the (80)and the TV when we leave the room. All of these things will help the Earth.八
38、、任務(wù)型閱讀(共5小題,計(jì)分10分)閱讀下面發(fā)表在博客中的短文,根據(jù)短文內(nèi)容,在短文后 上填入恰當(dāng)?shù)脑~語。每空詞數(shù)不限。81-85小題給出的橫線should look like young people.first few days are usually the hardest.Good luck!with each other. Everything will be fine.ProblemsABCMy problem is my parents. They never stop going on about how I should keep my room tidy, keep my
39、hair tidy and wear smart clothes. They even make me do the washing-up after dinner every night! None of my friends have got such terrible parents. What should I do?HelenMy best friend has suddenly turned her back on me and I don' t know why! Last week we phoned each other every day and e-mailed too, and over the weekend we went shopping together and she was fine. But at school on Monday morning she didn look at me or speak to me. I don ' t know what I ' ve d( She now spends all her t
溫馨提示
- 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
- 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
- 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
- 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
- 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
- 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
- 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。
最新文檔
- 2026廣西來賓市忻城縣大塘鎮(zhèn)人民政府編外聘用人員招聘1人考試備考試題及答案解析
- 2026青海省交通運(yùn)輸綜合行政執(zhí)法海北高速支隊(duì)招聘后勤崗1人考試參考題庫及答案解析
- 2026年北海職業(yè)學(xué)院高職單招職業(yè)適應(yīng)性測(cè)試備考試題有答案解析
- 2026湖南常德市西洞庭管理區(qū)人力資源和社會(huì)保障局公益性崗位考試參考題庫及答案解析
- 2026吉林白山市靖宇縣招聘城市社區(qū)工作者專職崗位人員筆試備考題庫及答案解析
- 2026年1月重慶市萬州區(qū)黃柏鄉(xiāng)人民政府公益性崗位招聘1人筆試備考試題及答案解析
- 2026年湖南省農(nóng)林工業(yè)勘察設(shè)計(jì)研究院有限公司招聘?jìng)淇碱}庫及答案詳解參考
- 2026年某區(qū)某國企勞務(wù)派遣崗公開招聘10人備考題庫附答案詳解
- 2026年?duì)I口市鲅魚圈區(qū)海星社區(qū)衛(wèi)生服務(wù)中心招聘部分專業(yè)技術(shù)人員的備考題庫及1套完整答案詳解
- 2026年鎮(zhèn)安縣云蓋寺鎮(zhèn)專職消防員招聘5人備考題庫及答案詳解一套
- 形神拳動(dòng)作名稱與圖解
- 博士生入學(xué)復(fù)試面試報(bào)告?zhèn)€人簡(jiǎn)歷介紹含內(nèi)容模板兩篇
- 食品工廠設(shè)計(jì) 課件 第二章 廠址選擇
- 2023年生產(chǎn)車間各類文件匯總
- WORD版A4橫版密封條打印模板(可編輯)
- 2013標(biāo)致508使用說明書
- 中考滿分(合集15篇)
- 《大數(shù)據(jù)營銷》-課程教學(xué)大綱
- GB/T 32065.2-2015海洋儀器環(huán)境試驗(yàn)方法第2部分:低溫試驗(yàn)
- GB/T 18993.1-2020冷熱水用氯化聚氯乙烯(PVC-C)管道系統(tǒng)第1部分:總則
- GA/T 798-2008排油煙氣防火止回閥
評(píng)論
0/150
提交評(píng)論