下載本文檔
版權(quán)說(shuō)明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請(qǐng)進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)
文檔簡(jiǎn)介
1、1.120XX年福建省龍巖市中考】 完形填空(共10小題;每小題1.5 分,滿分15分)閱讀下面短文,從短文后各題所給的三個(gè)選項(xiàng)(A、B和C)中, 選出可以填入空白處的最佳選項(xiàng)。What are the British like when they learn languages?【小題 1】is said that the British are the worst languagelearners in Europe 62 percent of them can?t speak 【小題 2】 other language except their own! 小題 338 percent o
2、f themspeak at least one foreign language, only18 percent speak two.Learning a foreign language is not 【小題 4】at school inBritain; children start studying a foreign language at 11 and many 【小題 5】 completely at 14. So why don?t young people【小題 6】 studying languages at school?The government is now look
3、ing at different ways to【小題 7】language learning. One idea is to start much 【小題 8】 and introduce foreign languages when kids are five. 小題 9idea isto give school children more choice they can choose to study their favorite language.It may be difficult to 【小題 10】 people?s attitud需度)to learning language
4、s but the government has decided to have a try!【小題 1】A. ThatB. ItC. This【小題 2 A. anyB. noC.some【小題3】A. AsWhile【小題 4 A. popular interesting【小題5】A. wake upgive up【小題 6 A. look forup【小題7】A. stop【小題 8 A. younger slower【小題9】A. OtherAnother【小題10】A. choosechange考點(diǎn):考查新聞報(bào)道類短文B. WhenB.goodB. turn upB. go onB.
5、 improveB.soonerB. OneB. takeC.C.C.C. setC. findC.C.C.2.12016北京】閱讀下面的短文,掌握其大意,然后從短文后各題所給的A、B、C、D四個(gè)選項(xiàng)中,選擇最佳選項(xiàng)Santa Can Come before ChristmasIt was last June. I entered a supermarket to pick some vegetables,when a young man asked me, “Canyou tell me where the 1counter (柜臺(tái))is?”“Well, the milk is in the
6、 lower right corner, I replied.Picking up my things, I finally came to the milk counter where I met the same man 2 almost 10 bottles of milk.Trolley*1I asked, “ Do you need a basket or a trolley”s Sure thank you.” he answered.I was 3 he was still picking more bottles and after a few minutes his trol
7、ley had 24 bottles of milk.I laughed and asked,“Why so many bottles? ”He smiled and said,“These are for my street dogs. Today, I want to be a Santa 4 them.I said, “Well, it?s to5 for you to be a Santa. It is still June andChristmas comes in December. ”He 6 at me and walked a few steps, as if he want
8、ed to say something but he left the counter without saying anything.7 , we met again at the bread counter.“So these bread and cakes are also for the street dogs, Mr. Santa.He smiled and said,“Yes, these are also for the dogs and I love to beMr. Santa in the month of June, Santa is a representation (
9、象征)of surprises and 8 . Santa comes in December as we 9 him around Christmas. But in real life there is a Santa in each one of us that shines through our personality at some point of time, no matter whichmonth it is. Maybe when you offered help to me by getting me a trolley,there was a 10 Santa in y
10、ou. When we offer food to a poor man or a(n) 11 to someone who is caught in the rain, we are being Santa there. So when you offer help to others or get help from others, just think that Santa has come all the way for you.”He left and I was happy that I had met him. It was right to understand that Sa
11、nta can come before Christmas. We just need to realize that he is around us by 12 happiness and unconditional love.【小題 1 A. vegetable fish【小題 2 A .putting bringing【小題3】A. sadsurprised【小題4 A. for【小題5】A. easyimportant【小題 6 A .pointed【小題7】A. LuckilyNaturally【小題8 A. loveB. milkB. choosingB. excitedB. on
12、B. earlyB. laughedB. SuddenlyB. successC. breadD.C. holding D.C. angryD.C. ofD. byC. helpful D.C. shouted D. turnedC. Hopefully D.C. friendship D.honor【小題9 A. callB. showC. expectD.invite【小題 10】A. lostB. frozen C. forgotten D.hidden【小題 11】A. cameraB. umbrellaC. appleD.box【小題 12】A. storingB. facingC.
13、 spreadingD.increasing考點(diǎn):考查人生百味類短文3.12016宜賓】閱讀短文,從下列各題所給的A、B、C、D四個(gè)選項(xiàng)中選出一個(gè)最佳答案。Early last year, two young brothers in Jiangsu Province 1 badly burned while playing. The gamethey were playing was _2 they had watched in the cartoonPleasant Goat and the Big Big Wolf(喜 羊羊和灰太狼).The brothers were 3 two lit
14、tle goats while their friend was playing a bad wolf . Their friend tied them 4 a tree and set fire to the grass around them.The sad story is an example of how many children follow the violence (暴力)they see on television, especially cartoons. It is _5 that violent cartoons can make children more aggr
15、essive臬有攻擊性的). In a survey, researchers 6 the children after watching non-violent and violent cartoons. They found that the kids who watched violentcartoons fought with others and 7 class rules more often.Children under the age of seven are too 8 to understand that the violence on TV can bring 9 rea
16、l harm. It is parents? job 10 them understand it.1. A. areB. isC. wereD. was2. A. somethingB. anythingC. everythingD. nothing3. A. eatingB. buyingC. watchingD. playing4. A. withB. toC. inD. at5. A. reportB. reporterC. reportedD.reporting6. A. advisedB. askedC. calledD.compared7. A. brokeB. followedC
17、. obeyedD. made8. A. youngB. oldC. smallD. little9. A. himB. themC. weD. you10. A. helpB. to helpC. helpingD. helped考點(diǎn):新聞?lì)惗涛摹?.12016呼和浩特】BA young man went to visit a wise man living deep in the mountain for the wisdom of life.“ Excuse me! Could you please tell me wht the most 1 day in our lives is?
18、Is it the day when we were born or the day we 2 ? Is itthe day when we fall in love or the day we succeed? The young man asked.“ 3 . The most important day in our lives is today. The wise ireplied calmly.“Why? The young man felt more than 4 .Is it because thereis a moving event taking place today?”“
19、 No. Nothing has happened today. ”“Is it because of my visit?“ Everif nobody visited me today, today is 5 very important becausetoday is the only wealth we have. No matter how memorable yesterday is, it has gone by like a ship going down into the sea; no matter how bright tomorrow may be, it is yet
20、to come; but no matter how common today is, it is 6our control (控制).”The young man still wanted to ask something, while the wise man7 him and said, “When we are talking about the meaning of today, we have 8 a lot of it. ”The young man nodded and then went down the mountain.Actually, today is the onl
21、y 9 we have. So, what we should do now is to 10 yesterday and tomorrow and catch fast today!1. A. important B. necessary C. comfortable D.funny2. A. missB. dieC. growD. start3. A. NothingB. NoneC. No oneD.Neither4. A. awfulB. pleasedC. surprisedD. excited5. A. yetB. alreadyC. everD. still6. A. forB.
22、 underC. onD. with7. A. stoppedB. refusedC. encouragedD.ordered8. A. treasuredB.handedC. wastedD.avoided9. A. excuseB. wayC. chanceD. plan10. A. forgetB. rememberC. callD. treat考點(diǎn):考查人生百味類短文5.120XX年煙臺(tái)】完形填空(缺畫)Friends play an important role in our life. Most people hope that their friends will always
23、be there. They 1 friendship to last forever. 2, even the best friendship can end.As time goes by, many friendships end because of a(n) 3 in personality or way of life. The friendship slowly loses importance and finally 4 .Tommy wrote, “I didn?t even know theiendship was over until I caught myself th
24、inking of Alan as a former friend.”Peter explained. “We 5 seeing each other less and less. The friendship was just over.Sometimes friendships 6 suddenly from a disagreement or move to another place.Alice said, “The end of our friendship was a gradual thing. I moved from one side of the city to the o
25、ther. Since then we 7 made a phone call. We met less and less. At last our friendship ended.Jack said, When! moved to Seattle after college, our friendship died. Both of us were always 8 with new jobs, so we didn?t keep 9 touch with each other. Our friendship was so dead that I didn?t call him 10 I
26、went home. ”Yet the biggest problem to a friendship is change. Lillian Rubin in her book Just Friends say, “Generallyt? s 11 that friends will accept each other if they both remain what they were when they met, or change in similar directions. If they change or grow in different ways, the friendship
27、 most likely 12 lost. ”No matter why, when, or how friendships end, there is always 13 pain of loss. When nothing can be 14 to keep the friendship, it is important to forget the pain. Then move on 15 new friendships.May new friendships bring you pleasure and happiness!1. A. hopeB. expectC. decideD.
28、prefer2. A. UnfortunatelyD. SoB. LuckilyC. Then3. A. interestD. SuggestionB. experienceC. change4. A. forgetsD. improvesB. disappearsC. appears5. A. finishedD. startedB. practicedC. continued6. A. break downD. break inB. break awayC. break off7. A. oftenD. neverB. seldomC. always8. A. strugglingD. f
29、edB. satisfyingC. pleased9. A. atD. inB. byC. on10. A. even ifD. sinceB. whileC. before11. A. strangeD. impossibleB. trueC. false12. A. will beD. to beB. isC. will13. A. littleB. someC. anyC. carriedC. to buildD. no14. A. thoughtB. checkedD.done15. A. to ask forB. formingD. beginning選Co考點(diǎn):人生百味類短文。6.
30、12016鄂州】閱讀下面短文,從 A、B、C、D四個(gè)選項(xiàng)中選出最 佳選項(xiàng),使短文完整、通順。Yesterday my son and I went to the grocery store. In front of us 1 was a little girl with her mother. The little girl was asking her mother for a box of Smarties. The polite way she was asking 2 broke the mother?s heart. I?m sorry, honey, but we have no
31、money to buy it.My son was watching that dialogue. By the way, he had been raking leaves in our garden to 3 himself some money to buy a bike. As he watched the mother and daughter leave the 4 , he ran to the candy counter and bought a box of Smarties with his money. Then he ran out after the little
32、girl and her mother, and gave them the 5 . He came back and told me what h e told them, “ Every kid should have a pack of Smarties because they can make you 6 . ”I was so excited 7 I bought a pack of Smarties for my son. Itold him that I was proud of him, and that was for his act of generositybecaus
33、e he gave his own Smarties to others. Quickly, he 8 ,“ But youdo nice things for people and you never get anything for it. I exp“Wheryou do something nice for someone, you shouldn?t 9 getanything, but when you do get something you should be very 10 . ”1. A. in orderB. in lineC. in placeD.incontrol2.
34、 A. almostB. hardlyC. seldomD.never3. A. buyB. payC. provideD. raise4. A. storeB. houseC. mallD. centre5. A. moneyB. boxC. leavesD. bike6. A. happyB. smartC. sweetD. lovely7. A. andB. asC. thatD. but8. A. repliedB. toldC. liedD. talked9. A. answer toB. apply toC. expect toD. turn to10. A. hopefulB.
35、wonderfulC. thankfulD. helpful7.120164達(dá)州】AThe Malaysian government announced that Malaysian flightMH370 lost the contact with the Air Traffic Control 1 the morning of March 8th. The flight 2 at 00:41 a.m. that morning and planned to arrive in Beijing at 6:30 a.m. It carried 239 passengers,3 154 Chin
36、ese. The passengerscome from 14 countries and areas.Nobody knows what happened to the plane. Over twenty countries took part in 4 it. On March 24, Prime Minister of Malaysia said that MH370 crashed in southern Indian Ocean and none of the passengersplane wreckage 位機(jī)殘?。﹕urvived. When we heard the bad
37、 news, we were very sad. So far the5 yet. We hope they will find it soon.1. A. inD. for2. A. takes offD. took off3. A. includinginclusion4. A. searching outD. looking outB. atC. onB. landedB. exceptB. searchingC. was taken offC. besidesDfor C. looking for5. A. hasn?t been foundedB. wasn?t foundC. ha
38、sn?tbeen foundD. has been found考點(diǎn):新聞?lì)愰喿x。8.12016廣西玉林】(二完形填空(每小題1分,共10分閱讀下面短文,掌握其大意,從各小題所給的A、B、C、D四個(gè)選項(xiàng)中選出最佳選項(xiàng)Mr. Smith is a successful man. He is very rich. He lives in a bigcity now. Last month he came back to his hometown. 41 people knew him, because be left there when he was a child. And when be st
39、opped near a 42 house, he saw an old woman sitting in the sun enjoying herself. Her 43 were closed and she didnt notice there was a man looking at her carefully.Aunt, Mr Smith called out,“ Aunt! ”The old woman didnt believe her nephew ( 侄子) had come to see her. She was very glad and excited. Tears (
40、淚水 ) 44 her face. Thirty years! It was for thirty years that she hadnt seen him. As a 45 boy in the small village, he was always hungry and had little food to eat. So he went to city to find a 46 . He didnt come back after that. So he couldn?t see his parents and his aunt 47 .Mr Smith had only a hol
41、iday. He asked some neighbors to repair his Mints small old home. He never forgot his teacher, Mt Green, who often helped him 49 be got into trouble. So he went to the school.“ 50 I see Mr. Green, sir? ” he asked an old man at the school gate(門 口).“ Oh, sorry, you can?t. ” answered the man.“ But why
42、? What happened to him? ”“ He died two years ago! ”Mr. Smith felt very sad when he heard the news. What a pity! He could never say thanks to Mr. Green.41. 【小題 1 】 A. ManyB. Lots ofC. A fewD. Few42. 【小題2 】 A. smallD. beautiful43. 【小題3 】 A. eyeD. mouths44. 【小題 4】 A. run downD. ran away45. 【小題5】 A. twe
43、lve-year-oldold D. twelve year old46. 【小題 6 】 A. workD. works47. 【小題 7】 A. any longerD. no more48. 【小題 8】 A. weekD. weeks?49. 【小題9】 A. whereD. while50. 【小題10】 A. CanB.B.B. ranbigmouthdownC. niceC. eyesC. run awayB. twelve-years-old C. twelve yearsB. jobsC. jobB. no longerC. not moreB. weeksC. weeksB
44、. howB. ShallC. whenC. WillD. Must考點(diǎn):人生百味類短文。9【. 2016山東泰安】A teenage boy couldn?t stand his parents? family rules,so he left home.He wanted to be 36, but he had poor education and several yearslater, he had to ask for food on the street for a living. Now his mother has died. His father is an old man,
45、 but he is still looking 37 his son. He has been to every corner of the city. Everywhere he goes, he 38a big photo of himself on the wall. At the lower part of the photo he writes, “I still love you39 back home! ”O(jiān)ne day, the son saw one of the photos. The face was familiar. my father? ” He moved cl
46、oser and read th40 ,“I still love youHe cried. When he got home, it was early morning. He 41 at the door. The door opened itself. He rushed to his father?s 42. Hisfather was sleeping. He woke his father up. It?me! Your 43isback home!” The father and the son held each other, full of 44 tears. The son asked, “ Why is the door unlocked? A thief could get in. The father answered 45, “Thedoo
溫馨提示
- 1. 本站所有資源如無(wú)特殊說(shuō)明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
- 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
- 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁(yè)內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒(méi)有圖紙預(yù)覽就沒(méi)有圖紙。
- 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
- 5. 人人文庫(kù)網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
- 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
- 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。
最新文檔
- 2026中國(guó)建筑一局(集團(tuán))有限公司華中分局投資專員招聘1人考試參考試題及答案解析
- 2026 廣東胥江文旅控股有限公司及下屬企業(yè)(佛山胥江投資管理有限公司和佛山胥江煙花有限公司)招聘7人考試備考題庫(kù)及答案解析
- 2026江西吉安市吉水縣旅游開(kāi)發(fā)投資有限公司招聘場(chǎng)館營(yíng)業(yè)員2人考試備考試題及答案解析
- 2026衢州江山市文旅投資集團(tuán)有限公司招聘勞務(wù)派遣人員3人考試參考題庫(kù)及答案解析
- 2026江蘇連云港市東海縣衛(wèi)生健康委員會(huì)所屬事業(yè)單位赴高校招聘編制內(nèi)高層次衛(wèi)生專業(yè)技術(shù)人員29人考試參考題庫(kù)及答案解析
- 2026廣西北海市老干部活動(dòng)中心(北海市老年大學(xué))招錄公益性崗位人員4人考試備考試題及答案解析
- 2026江蘇常州經(jīng)濟(jì)開(kāi)發(fā)區(qū)招聘協(xié)管員、司法輔警7人考試備考試題及答案解析
- 2026國(guó)家國(guó)防科技工業(yè)局所屬事業(yè)單位第一批招聘62人考試參考試題及答案解析
- 2026年1月廣東廣州市天河區(qū)四季幼兒園招聘編外教職工3人考試備考試題及答案解析
- 2026年保山市圖書館城鎮(zhèn)公益性崗位招聘(8人)考試參考試題及答案解析
- 2023-2024學(xué)年北京市海淀區(qū)清華附中八年級(jí)(上)期末數(shù)學(xué)試卷(含解析)
- 臨終決策中的醫(yī)患共同決策模式
- 2025年貴州省輔警考試真題附答案解析
- 2026年包頭輕工職業(yè)技術(shù)學(xué)院高職單招職業(yè)適應(yīng)性測(cè)試備考題庫(kù)及答案詳解
- 草原補(bǔ)償協(xié)議書
- 防護(hù)網(wǎng)施工專項(xiàng)方案
- 九年級(jí)物理 2025-2026學(xué)年九年級(jí)上學(xué)期期末物理試題及答案 2025-2026學(xué)年度上學(xué)期期末教學(xué)質(zhì)量測(cè)查九年級(jí)物理試卷
- 2026年及未來(lái)5年市場(chǎng)數(shù)據(jù)中國(guó)聚甲醛市場(chǎng)運(yùn)行態(tài)勢(shì)及行業(yè)發(fā)展前景預(yù)測(cè)報(bào)告
- 北京市西城區(qū)2024-2025學(xué)年七年級(jí)上學(xué)期期末語(yǔ)文試題及答案
- 江蘇省2025年普通高中學(xué)業(yè)水平合格性考試試卷英語(yǔ)試卷(含答案詳解)
- TCFLP0030-2021國(guó)有企業(yè)網(wǎng)上商城采購(gòu)交易操作規(guī)范
評(píng)論
0/150
提交評(píng)論