2022年6月大學(xué)英語四級考試模擬真題及答案解析共三套_第1頁
2022年6月大學(xué)英語四級考試模擬真題及答案解析共三套_第2頁
2022年6月大學(xué)英語四級考試模擬真題及答案解析共三套_第3頁
2022年6月大學(xué)英語四級考試模擬真題及答案解析共三套_第4頁
2022年6月大學(xué)英語四級考試模擬真題及答案解析共三套_第5頁
已閱讀5頁,還剩100頁未讀, 繼續(xù)免費(fèi)閱讀

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進(jìn)行舉報或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡介

1、6月大學(xué)英語四級考試真題及答案解析(第一套完整版)Part I WritingDirections: For this part, you are allowed 30 minutes to write an advertisement on your campus website to sell some of the course books you used at college. Your advertisement may include a brief description of their content, their condition and price, and your

2、 contact information. You should write at least 120 words but no more than 180 words.【參照范文】My Books, Your Helper!Are you still worrying about your English learning? Still in want of good learning materials? Nows your chance!This is a set of superb course books for English learners, gently used, the

3、contents of which cover English listening, speaking, reading, writing and translation. These books will equip you with necessary knowledge for CET-4, CET-6, IELTS, TOFEL and so on. Besides, I sell the books here only at half price, which means you can save a great amount of money and use the savings

4、 on other important items. Last but not the least, there are many useful notes at the back of these books for your reference, which will allow you to yield twice the result with half the effort.So what are you waiting for? Move on! Please contact me at or by 12345678 if you are interested.【解析】“half

5、price”意思為“半價”;“yield twice the result with half the effort”意思為“事半功倍”。Part Listening ComprehensionSection ADirections: In this section, you will hear three news reports. At the end of each news report, you will hear two or three questions. Both the news report and the questions will be spoken only on

6、ce. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D). Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 1 with a single line through the centre.Questions 1 and 2 are based on the news report you have just heard.1. A) The man in the car was ab

7、sent-minded.B) The test driver made a wrong judgement.C) The self-driving system was faulty.D) The car was moving at a fast speed.【答案】B【解析】由“our test driver believed the bus was going to slow or stop to allow us to merge into the traffic, and that there would be sufficient space to do that.”可知,答案為B。

8、2. A) They have done better than conventional cars.B) They have caused several severe crashes.C) They have posed a threat to other drivers.D) They have generally done quite well.【答案】D【解析】由“The companys self-driving cars have done well over a million miles across various states in the US, and until n

9、ow have only reported minor accidents.”可知,答案為D。聽力原文:One of Googles self-driving cars crashed into a bus in California last month. There were no injuries. It is not the first time one of Googles famed self-driving cars has been involved in a crash, but it may be the first time it has caused one. On F

10、ebruary 14th the self-driving car, travelling at 2mph (3km/h), pulled out in front of a public bus going 15mph (24km/h). The man in the Google vehicle reported that he assumed the bus would slow down to let the car out, and so he did not switch to the manual mode.In a statement, Google said: We clea

11、rly bear some responsibility, because if our car hadnt moved, there wouldnt have been a crash.“ That said, our test driver believed the bus was going to slow or stop to allow us to merge into the traffic, and that there would be sufficient space to do that. “The companys self-driving cars have done

12、well over a million miles across various states in the US, and until now have only reported minor accidents.Questions 3 and 4 are based on the news report you have just heard.3. A) He works at a national park.B) He is a queen been specialist.C) He removed the Beyond from the boot.D) He drove the bee

13、s away from his car.【答案】A【解析】由“Tom Moses who works at a nearby national park”可知,答案為A。4. A) They were looking after the queen.B) They were making a lot of noise.C) They were looking for a new box to live in.D) They were dancing in a unique way.【答案】B【解析】由“They were very close together and there was a

14、lot of noise and movements”可知,答案為B。聽力原文:Thousands of bees left a town after landing on the back of a car when their queen got stuck in its boot. Tom Moses who works at a nearby national park, noticed a “brown patch” on the back of the car after the owner parked it to do some shopping. When he looked

15、 closer he realized it was a huge group of bees. Moses said: “I have never seen that many bees in one spot. It was very unusual. They were very close together and there was a lot of noise and movements, it was interesting to seesuch a strange sight. But there were a lot of people around and I was a

16、bit worried about the bees and the people stopping to look. I thought that someone might do something stupid. Moses called two local bees specialists who helped removed the bees by attracting them into a box. Moses spent three hours looking after the bees and was stung five times, he said my stings

17、are a bit painful but I am pleased that all worked out and I could help, people need to realize that bees are valuable and they should be looked after.Questions 5 to 7 are based on the news report you have just heard.5. A) The discovery of a new species of snake.B) The second trip to a small remote

18、island.C) The finding of 2 new species of frog.D) The latest test on a rare animal species.【答案】A【解析】由“A new species of snake has been discovered on a remote island in the Bahamas”可知,答案為A。6. A) A poisonous snake attacked him on his field trip.B) He discovered a rare fog on a deserted island.C) A snak

19、e crawled onto his head in his sleep.D) He fell from a tall palm tree by accident.【答案】C【解析】由“One of the creatures made a dramatic appearance by moving on to the head of the team leader as he slept.”可知,答案為C。7. A) From its genes. B) From its length.C) From its origin. D) From its colour.【答案】D【解析】由“bec

20、ause it is metallic colored and the first specimen found was climbing a silver palm”可知,答案為D。聽力原文:A new species of snake has been discovered on a remote island in the Bahamas. Scientists identified 20 of the one meter-long snakes during two trips to the Caribbean islands. The second trip was made in

21、October last year. One of the creatures made a dramatic appearance by moving on to the head of the team leader as he slept. The snake has been named silver Boa because it is metallic colored and the first specimen found was climbing a silver palmtree. The team was led by Dr. Graham Reynolds, from Ha

22、rvard University, the scientist confirmed the snake was a previously unknown species after conducting a genetic analysis of tissue samples.Commenting on the find, snake expert Robert Henderson from the Museum of Natural History, said: “Worldwide new species of frogs are being discovered and describe

23、d quite regularly. New species of snakes, however, are much rarer.Section BDirections: In this section, you will hear two long conversations. At the end of each conversation, you will hear four questions. Both the conversation and the questions will be spoken only once. After you hear a question, yo

24、u must choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D). Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 1 with a single line through the centre.Questions 8 to 11 are based on the conversation you have just heard.8. A) The security check takes time.B) He has to check a lot of

25、 luggage.C) His flight is leaving in less than 2 hours.D) The airport is a long way from the hotel.【答案】C【解析】由“My flight leaves in less than 2 hours. So, could you tell me, whats the quickest way to get there”可知,答案為C。9. A) In cash.B) By credit card.C) With a travelers check.D) With his smart phone.【答

26、案】B【解析】由“Ill pay with my credit card”可知,答案為B。10. A) Give him a receipt.B) Confirm his flight.C) Look after his luggage.D) Find a porter for him.【答案】A【解析】由“But Ill need a receipt, so I can charge it to my company”可知,答案為A。11. A) Signing up for membership of S Hotel.B) Staying in the same hotel next ti

27、me he comes.C) Loading her luggage onto the airport shuttle.D) Posting a comment on the hotels webpage.【答案】D【解析】由“Would you like to leave a comment on our web page when you have time”可知,答案為D。聽力原文:W: Did you enjoy your stay with us, Mr. Brown?M: Yes, very much. I had a wonderful time here. Now Im goi

28、ng to the airport. My flight leaves in less than 2 hours. So, could you tell me, whats the quickest way to get there?W: Well, we can call a taxi for you. We also have a free airport shuttle service.M: That sounds great, but will the shuttle get me to the airport in time?W: Yes, it should. The next s

29、huttle leaves in 15 minutes.And it takes some 25 minutes to get to the airport.M: Fantastic! Ill just wait in the lobby. Will you please let me know when its leaving?W: Of course, sir.M: Now I would like to settle my mini-bar bill. How much is that?W: Lets see. It comes to $37.50. How would you like

30、 to pay for it?M: Ill pay with my credit card. Thanks. But Ill need a receipt, so I can charge it to my company.W: Absolutely! Here you are, sir. If you like, I can leave your bags with the porter. And he can load them onto the shuttle for you when it arrives.M: That would be great. Thank you.W: Wou

31、ld you like to leave a comment on our web page when you have time?M: Sure. I had a really good stay here, and Id like to recommend your hotel to my friends and colleagues.W: Thats very kind of you. Thank you again for staying at Sheraton Hotel.Questions 12 to 15 are based on the conversation you hav

32、e just heard.12.A) He is the only boy in his family.B) He becomes tearful in wind.C) He has stopped making terrible faces.D) He is his teachers favorite student.【答案】C【解析】由“You know, Bens given up making those terrible faces he used to make.”可知,答案為C。13. A) Tell him to play in her backyard.B) Do somet

33、hing funny to amuse him.C) Give him some cherry stones to play with.D) Warn him of danger by making up a story.【答案】D【解析】由“I remember my aunt Mary used to say if you swallow a cherrystone, a tree would grow out of your mouth. And Im still terrified today, sort of subconsciously.”可知,答案為D。14. A) They c

34、ould break pps legs.B) They could sometimes terrify adults.C) They could fly against a strong wind.D) They could knock pp unconscious.【答案】A【解析】由“The one that used to get me was that swans could break your leg when they blow of the wing. ”可知,答案為A。15. A) One would get a spot on their tongues if they t

35、old a lie deliberately.B) One would have to shave their head to remove a bat in their hair.C) One would go to prison if they put a stamp on upside down.D) One would have curly hair if they ate too much stale bread.【答案】B【解析】由“She said her grandmother reckoned you had to shave your head to get it out.

36、 My wife was really terrified.”可知,答案為B。聽力原文:M: You know, Bens given up making those terrible faces he used to make. The other day, he came home from school almost in tears. His teacher said if he went on like that, his face would get stuck when the winds changed.W: And he believed her?M: Yeah, hes o

37、nly a little boy. Dont you remember all those things we used to believe when we were little? I remember my aunt Mary used to say if you swallow a cherrystone, a tree would grow out of your mouth. And Im still terrified today, sort of subconsciously. You know,if I swallow one by mistakeW: Yeah, I sup

38、pose youre right. The one that used to get me was that swans could break your leg when they blow of the wing.M: They can, cant they? I always thought they could.W: No, they are not that strong. But theres another one even more terrifying. That is, if you put a post stamp on upside down, you will go

39、to prison.M: No, never heard of that. But my grandmother was a terror for that kind of thing. For example, she would say,you will get a spot on your tongue if you tell a lie. If you eat stale bread, your hair will curl. And heres one more. We went on a campaign trip once in Italy, and my wife spent

40、the whole time worrying about bats getting into her hair. She said her grandmother reckoned you had to shave your head to get it out. My wife was really terrified.W: Silly, isnt it? But thats how some parents try to keep their kids from doing the wrong thing or getting into trouble.Section CDirectio

41、ns: In this section, you will hear three passages. At the end of each passage, you will hear three or four questions. Both the passage and the questions will be spoken only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D). Then mark the

42、corresponding letter on Answer Sheet 1 with a single line through the centre.Questions 16 to 18 are based on the passage you have just heard.16. A) Everything seemed to be changing.B) Meeting people.C) People were excited to go traveling overseas.D) Trying new foods.【答案】A【解析】由“I was in my twenties,

43、and everything was being renewed”可知,答案為A。17. A) Watching TV at home.B) He was able to make a lot of money.C) Drinking coffee.D) He was a man full of imagination.【答案】B【解析】由“Meeting people was the thing”可知。答案為B。18. A) He was interested in stylish dresses.C) He was a young student in the 1960s.B) Peopl

44、e were formal and disciplined.D) Things from the Victorian era came back alive.【答案】C【解析】由“of course, I was a student or sitting around at home very much”可知,答案為C。聽力原文:If I could go back in history and live when I liked, I wouldnt go back very far. In fact, Id like to relive a period Ive already lived

45、 the 1960s.I was in my twenties, and everything was being renewed. l and almost Victorian attitude, and you really felt anything was possible. Meeting people was the thing, and you went to coffee bars where you met friends and spent the evening. The cinema, the theater, all that was every exciting w

46、ith new things coming out. In fact, we seemed to be out, allthe time! I dont really remember working of course, I was a student or sitting around at home very much. That just wasnt where the scene was, even eating! It was the first time, ordinary people started going out to eat. We were beginning to

47、 be adventurous about food, but we were more interested in meeting people than in eating or drinking. And dress, yes, that was the revolution. I mean, girls went around in really short skirts, and wore flowers in their hair. And men were in jeans, and could wear their hair long too. It was a wonderf

48、ulperiod. It was like living in an age you could never have imagined, and that never has come back. We didnt have much money, but it didnt matter. And there was plenty of opportunity to do whatever you felt like doing.Questions 19 to 21 are based on the passage you have just heard.19. A) They avoid

49、looking at them.B) It turns away to avoid conflict.C) They show anger on their faces.D) It focuses its eyes on their mouths.【答案】A【解析】由“they look away. New research shows that dogs limit their eye contact with angry humans. 可知,答案為A。20. A) It turns to its owner for help.B) They run away immediately.C)

50、 It looks away and gets angry too.D) They make threatening sounds.【答案】D【解析】由“When dogs looked at expressions of angry dogs, their eyes rested more on the mouth, perhaps to interpret the threatening expressions.”可知,答案為D。21. A) By observing their facial features carefully.B) By focusing on a particula

51、r body movement.C) By taking in their facial expressions as a whole.D) By interpreting different emotions in different ways.【答案】C【解析】由“The researchers also note that dogs scan faces as a whole to sense how people are feeling, instead of focusing on a given feature. They suggest this indicates that d

52、ogs arent sensing emotions from a single feature, but piecing together information from all facial features just as humans do. 可知,答案為C。聽力原文:Dogs, mans best friends, have a clear strategy for dealing with angry ownersthey look away.New research shows that dogs limit their eye contact with angry human

53、s. The scientists suggest this may be an attempt to calm humans down. This behavior may have evolved as dogs gradually learned they could benefit from avoiding conflicts with humans.To conduct the tests, the University of Helsinki researchers trained 31 dogs to rest in front of a video screen. Facia

54、l photos of dogs and humans weredisplayed on the screen for 1.5 seconds. They showed threatening, pleasant and neutral expressions. Nearby cameras tracked the dogs eye movements.Dogs in the study looked most at the eyes of humans and other dogs to sense their emotions. When dogs looked at expression

55、s of angry dogs, their eyes rested more on the mouth, perhaps to interpret the threatening expressions. And when looking at angry humans, they tended to turn away their gaze.Dogs may have learned to detect threat signs fromhumans and respond by trying to make peace, according to researcher Sanni Som

56、ppi. Avoiding conflicts may have helped dogs develop better bonds with humans.The researchers also note that dogs scan faces as a whole to sense how people are feeling, instead of focusing on a given feature. They suggest this indicates that dogs arent sensing emotions from a single feature, but pie

57、cing together information from all facial features just as humans do.Questions 22 to 25 are based on the passage you have just heard.22. A) They have to look for food and shelter underground.B) They take little notice of the changes in temperature.C) They resort to different means to survive the bit

58、ter cold.D) They have difficulty adapting to the changed environment.【答案】C【解析】由“There are three main ways that animals survive the cold in winter: sleep, adapt or migrate. 可知,答案為C。23. A) They have their weight reduced to the minimum.B) They consume energy stored before the long sleep.C) They can mai

59、ntain their heart beat at the normal rate.D) They can keep their body temperature warm and stable.【答案】B【解析】由“To prepare for this before winter, these animals eat extra food to become fat, which gives them the energy they need while they sleep”可知,答案為B。24. A) By staying in hiding places and eating ver

60、y little.B) By seeking food and shelter in peoples houses.C) By growing thicker hair to stay warm.D) By storing enough food beforehand.【答案】D【解析】由“So some animals, such as mice, collect extra food before winter, and hide it.”可知,答案為D。25. A) To stay safe. B) To save energy.C) To keep company. D) To pro

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評論

0/150

提交評論