版權說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內容提供方,若內容存在侵權,請進行舉報或認領
文檔簡介
1、PAGE 12 -Unit 2 Healthy Lifestyle課時素養(yǎng)檢測 七Unit 2Period 3. 閱讀理解Do you know that junk food isnt healthy? Of course you do! Do you eat it anyway? Of course you do! But a new study shows teaching adolescents about the ways food companies fool them into thinking junk food is cool can encourage kids to fig
2、ht backby eating healthier. The pull of junk food can be super-strong. Its designed to be tasty, which makes eating well one of the great health challenges of our time. Everyone from doctors to the government has been trying to handle it. Yet we keep eating junk food. Professor Christopher Bryan say
3、s, “Food companies want you to want junk food. ” They spend millions of dollars coming up with new ways to promote junk food consumption. They hire scientists to make new junk food almost irresistible. They might do this, for example, by adding more sugar. Rats fed junk food for six weeks will even
4、walk across a floor that gives them electric shocks just to get more of such food. Food ads often make unhealthy junk food seem healthy by featuring professional athletes, fit-looking pop stars and smiling, active teens. “We thought when the students learned this, it would matter to them, ”Bryan say
5、s. He worked with 8th graders at a Texas school. Half of them got a lesson Bryan created. It focused on the ways junk food is advertised, or marketed. A second group received lessons that focused on health. These lessons informed students junk food is bad, and that foods like apples or carrots are a
6、 better choice. The students learned a bad diet can lead to major weight gain, and that being overweight puts people at risk for serious diseases. They also learned how eating well now can keep you healthy when youre older. After the lessons, the kids in both groups were asked how they felt about ju
7、nk food. Most didnt have positive feelings about these unhealthy foods. 【語篇概述】本文為說明文。一項研究表明, 讓青少年了解食品公司垃圾食品的推銷方式比單純地告訴他們垃圾食品的危害更能幫助他們吃得更健康。1. Why does the author mention the questions in Paragraph 1? A. To express his doubts about junk food. B. To promote the idea of healthy eating. C. To describe t
8、he situation of junk food. D. To introduce the topic for discussion. 【解析】選D。推理判斷題。本文為飲食健康類話題的說明文, 介紹一項研究發(fā)現(xiàn): 讓青少年了解食品公司的垃圾食品的推銷方式比單純告訴他們垃圾食品的危害更能幫助他們吃得健康, 文章第一段中提及的兩個問題Do you know that junk food isnt healthy? Do you eat it anyway? 其目的是為引出文章要討論的話題作鋪墊。故選D項。2. What remains a great health challenge to do
9、ctors? A. Making people do more exercise. B. Making people eat healthily. C. Making people lose weight. D. Making people prefer junk food. 【解析】選B。細節(jié)理解題。由第二段中Its designed to be tasty, which makes eating well one of the great health challenges of our time. Everyone from doctors to the government has b
10、een trying to handle it. 可知, 對醫(yī)生而言, 讓人們吃得健康依然是一個巨大的健康挑戰(zhàn)。故選B項。3. What message does Paragraph 3 mainly try to convey? A. What makes junk food almost impossible to resist. B. What influences junk food can have on consumers. C. How food companies try to get people to reach for junk food. D. Why food com
11、panies promote the consumption of junk food. 【解析】選C。推理判斷題。They spend millions of dollars coming up with new ways to promote junk food consumption. They hire scientists to make new junk food almost irresistible. They might do this, for example, by adding more sugar. 由此可以推斷, 作者在本段主要是告訴讀者食品公司是如何想方設法讓人們
12、去吃垃圾食品的。故選C項。4. Which of the following words can best describe Bryans lessons? A. Shocking. B. Popular. C. EffectiveD. Abstract. 【解析】選C。推理判斷題。由文章最后一段可知, 課程結束后, 當這些孩子被問及他們對垃圾食品的看法時, 大多數(shù)人對這些不健康的食品都不持積極的看法。由此推斷, Bryan的課是有效果且非常好的。故選C項。. 閱讀填句根據(jù)短文內容, 從短文后的選項中選出能填入空白處的最佳選項, 選項中有兩項為多余選項。Habits Of Highly Suc
13、cessful StudentsNever Over-StudyWhen you spend too much time studying, you will quickly lose focus and the time spent in studying will become “junk time”. You think youre studying, but youre just sitting there re-reading the same sentence about 100 times and youre not getting anywhere. Instead, take
14、 regular breaks. 1 Besides, it will give your mind some time to take in what you have been doing. 2Top students dont just randomly sit down and complete work. They actually plan what they are going to do. They actually plan the time they will study and they set goals for what will be achieved. If yo
15、u want to be successful, do as successful people do. Set a plan and, set a goal and stick to it, which will create a routine and a routine is the first step towards developing a habit. 3Front Up To The Toughest Work FirstMany of us like to do the easy things first to build our confidence. Thats fair
16、 enough. The only challenge with this approach is that you use up your primary energy at the start of any study period and so if you are dealing with the easy parts with your primary energy, your batteries will be low when it comes the time to deal with the hard parts. So what happens then? 4We all
17、do it. We really shouldnt, though. So develop the habit of giving your primary energy to the hard tasks and completing the easy stuff last. 5Do we really have to explain this? Just turn them off for an hour, we promise the world will still be there when you log back in! Dont text your friends, dont
18、chat while doing memory activities, dont make phone calls, just focus on what youre doing. Even if you focus on work for 15 minutes followed by 5 minutes of chatting, its better than 30 minutes of work while also chatting! You get that right? A. Plan Your StudyB. Achieve Your GoalC. Positive habits
19、decide future success. D. Taking breaks can make you get everywhere. E. You get tired and impatient and just give up. F. Get Off Social Networking Sites And Turn Off The PhoneG. Taking breaks will make you energetic again and refresh your mind. 【語篇概述】本文是一篇說明文, 介紹特別成功的學生應具有的一些習慣。1. 【解析】選G。由本段主題句Never
20、 Over-Study及題空前的Instead, take regular breaks. 可知, 成功的學生從不過度學習, 相反, 適當休息一下可讓你精力充沛, 思維清楚。故選G。2. 【解析】選A。本題考查段落主題句。由下文的Top students dont just randomly sit down and complete work. They actually plan what they are going to do. They actually plan the time they will study and they set goals for what will be
21、 achieved. 可推斷出, 本段在介紹優(yōu)秀學生的成功之處在于他們懂得如何計劃他們的學習。故選A。3. 【解析】選C。由題空所在段落的主題句及題空前的Set a plan and, set a goal and stick to it, which will create a routine and a routine is the first step towards developing a habit. 可知, 本題空所在句子應該是一個總結性句子, 談學習習慣的重要性, Positive habits decide future success符合語境, 故選C。4. 【解析】選E。
22、從上文的Many of us like to do the easy things first to build our confidence. 及your batteries will be low when it comes the time to deal with the hard parts. So what happens then? 與題空后的We all do it. We really shouldnt, though. 可知, E項的You get tired and impatient and just give up與上下文語境相符, 故選E。5. 【解析】選F??疾槎?/p>
23、落主題句。由本段中的Just turn them off for an hour, we promise the world will still be there when you log back in. Dont text your friends, dont chat while doing memory activities, dont make phone calls, just focus on what youre doing. 可推斷, 作者建議是Get Off Social Networking Sites And Turn Off The Phone, 故選F。. 完形填
24、空There I stood with tears in my eyes. I looked at a face which was so1that I might mistake it for my own. I stared2 her in disbelief. It felt like a dream. I hugged her, she was real. Adopted at a very young age, I3surrounded by people I loved as family. 4, the faces werent like mine. They were peop
25、le that loved me. As I got older, the curiosity to learn more about myself took hold and didnt5. Who was I? Where did I come from? At the age of 21, I was given the chance to6it out thanks to my adoptive parents 7. They accompanied me to the adoption agency. Then the staff8the process of finding my
26、birth mother. But the process was9and I didnt expect there would be many complex procedures. And the agency also had caution to move the procedures to ensure both parties privacy especially10my birth mother didnt choose to meet me. Months later the agency told me that my birth mother was found and t
27、hat she11to meet me. We were excited. My parents said my birth mother made great sacrifice as she gave me away, 12allowed them to support the family. Otherwise, it wouldnt have been possible on their own. I was 13what my birth mother might be doing and what she might look like. I created a(n) 14iAft
28、er a long process, the moment finally camewe reunited. She said she had made a(n)15decision, when watching me leave with only the hope that another family could provide what she couldnt. She said she hesitated for long but knew she was right. I knew she loved me very much. 【語篇概述】本篇為記敘文, 作者從小就被一個家庭收養(yǎng)
29、, 但他一直想要找到自己的親生父母。經過努力他最終找到了自己的親生母親并見了面。1. A. familiarB. uglyC. oldD. unclear【解析】選A??疾樾稳菰~辨析。familiar熟悉的; ugly丑陋的; old年老的; unclear不清晰的。由上文的 There I stood with tears in my eyes及下文可知, 這個人是作者的親生母親。故這是一張熟悉的臉龐。故選A。2. A. intoB. toC. atD. on【解析】選C??疾榻樵~辨析。into在里; to對著, 朝向; at 在附近; on在上。作者不敢相信地盯著她, stare at意為
30、“盯著”, 故選C。3. A. stood upB. came upC. warmed upD. grew up【解析】選D??疾閯釉~短語辨析。stood up站起來; came up出現(xiàn); warmed up熱身; grew up成長。根據(jù)surrounded by people I loved as family可知, 作者在成長的過程中, 作者身邊都是作者深愛的家人。故選D。4. A. HoweverB. MeanwhileC. ThereforeD. Instead【解析】選A。考查副詞辨析。However然而; Meanwhile同時; Therefore因此; Instead相反。
31、由上文可知, 作者很小就被人收養(yǎng), 身邊都是自己深愛的家人, 然而, 他們的面貌并不像我。前后句意為轉折關系。故選A。5. A. helpB. stopC. increaseD. arrive【解析】選B??疾閯釉~辨析。help幫助; stop停止; increase增加; arrive到達。由下文Who was I? Where did I come from? 可知, 隨著作者年齡的增長, 要更多了解自己的好奇心占據(jù)了他的內心, 而且沒有停止過。故選B。6. A. figureB. pickC. turnD. sort【解析】選A。考查動詞短語辨析。figure out弄清楚, 判斷出;
32、pick out 挑選出, 辨別出; turn out結果是, 證明是; sort out 挑選出, 分類。由上下文語境可知, 作者在養(yǎng)父母的支持下, 他終于弄清了答案, 故選A。7. A. requestB. appreciationC. supportD. forgiveness【解析】選C。考查名詞辨析。request要求; appreciation欣賞; support支持; forgiveness原諒。由下文They accompanied me to the adoption agency. 可知, 養(yǎng)父母他們陪作者去了收養(yǎng)機構。因此, 養(yǎng)父母對作者的想法表示支持。故選C。8. A
33、. delayedB. updatedC. refusedD. explained【解析】選D??疾閯釉~辨析。delayed推遲; updated升級; refused拒絕; explained解釋。由下文的I didnt expect there would be many complex procedures可知, 工作人員向作者解釋了尋找生母的過程, 作者沒有想到會有很多復雜的程序。故選D。9. A. importantB. discouragingC. differentD. abstract【解析】選B??疾樾稳菰~辨析。important重要的; discouraging令人沮喪的;
34、 different不同的; abstract抽象的。由轉折連詞But可知, 前后句是轉折關系, 與前文作者尋找生母高興的心情形成對比。句意: 但這一過程是令人沮喪的, 我沒有預料到會有很多復雜的程序。故選B。10. A. now thatB. in caseC. even thoughD. only if【解析】選B。考查連詞詞義辨析。now that由于, 因為; in case萬一; even though即使, 盡管; only if只要, 只有。為了保護雙方的隱私, 特別是以防在作者的生母不愿與作者見面的情況下, 該機構在實施程序時也很謹慎。由此可知, 選用in case 引導狀語從
35、句。故選B。11. A. continuedB. managedC. agreedD. happened【解析】選C??疾閯釉~辨析。continued繼續(xù); managed管理; agreed同意; happened發(fā)生。幾個月后, 收養(yǎng)機構告訴作者他們找到了作者的生母, 她也同意見作者。故選C。12. A. whatB. thatC. whoD. which【解析】選D。定語從句關系詞考查。在My parents said my birth mother made great sacrifice as she gave me away, _allowed them to support th
36、e family. 先行詞是空前面整句話, 屬于非限制性定語從句, 從句中缺少主語, 用which, 故選D。13. A. wonderingB. consultingC. guaranteeingD. anticipating【解析】選A??疾閯釉~辨析。wondering想知道; consulting咨詢; guaranteeing保證; anticipating期望, 預期。根據(jù)句意可知, 作者想知道生母是做什么的, 她長什么樣。故選A。14. A. scheduleB. pictureC. dreamD. error【解析】選B??疾槊~辨析。schedule計劃; picture圖畫;
37、 dream夢; error錯誤。作者在沒見到生母之前一直在想象生母的樣子, 腦海中會出現(xiàn)她的畫面。故選B。15. A. necessaryB. quickC. impossibleD. difficult【解析】選D。考查形容詞辨析。necessary必要的; quick迅速的; impossible不可能的; difficult困難的。根據(jù)She said she hesitated for long but knew she was right. 可知, 生母猶豫了很長一段時間, 也很愛作者, 所以這是一個艱難的決定, 故選D。. 語法填空閱讀下面短文, 在空白處填入1個適當?shù)膯卧~或括號
38、內單詞的正確形式。Should naps(小睡) actually 1. _ (take) during the day? Well, we certainly know from 2. _ (evident) in the sleep center and many other scientists that naps can give you benefits for both your brain 3. _ your body. But naps can actually be 4. _ double-edged sword. Because while were awake durin
39、g the day, were building up sleepiness or sleep pressure. So when you try to fall asleep at night, youll fall asleep quickly and then youll stay asleep. And when we sleep, we actually release that sleepiness so that we wake up the next morning feeling 5. _ (refresh). So if you take a nap during the
40、day, especially if you take it too late in the afternoon, you will actually release some of that sleepiness and it will make it much 6. _ (hard) to fall asleep and stay asleep soundly throughout the night. So the advice would be if you dont struggle with your sleep and you can nap 7. _ (regular), th
41、en naps are just fine. But if you do find it difficult 8. _ (fall) asleep or stay asleep at night, then you should avoid naps and try to build up that healthy sleepiness in the evening. The ideal nap depends on 9. _ you want from that nap. Different stages of sleep actually give you different types
42、of brain and body 10. _ (benefit). 【語篇概述】本文為說明文。我們從睡眠中心和其他許多科學家的證據(jù)中得知午睡對你的大腦和身體都有好處。午睡既有其好處也有其不足, 人們應該根據(jù)自己的情況選擇是否午睡, 不同的睡眠階段實際上給了你不同類型的大腦和身體的好處。1. 【解析】be taken??疾橹^語動詞的被動語態(tài)形式。根據(jù)句意“白天真的應該午睡嗎? ”可知, 本句的主語是naps , 與take之間為被動關系, 故填be taken。2. 【解析】 evidence??疾樾稳菰~與名詞轉換。介詞from后邊跟名詞作賓語, evident的名詞形式為evidence。故
43、填evidence。3. 【解析】and??疾楣潭ㄓ梅?。句意: 小睡既能給你的大腦帶來好處, 也會給你的身體帶來好處。both. . . and是固定結構, 意為“兩者都”。故填and。4. 【解析】a??疾楣谠~。句意: 午睡實際上是一把雙刃劍。由此可知這里要用不定冠詞a, 表示泛指。故填a。5. 【解析】refreshed??疾樾稳菰~。feel為系動詞, 后接形容詞作表語, 表示人的情緒狀態(tài), 用過去分詞轉化成的refreshed的形容詞作表語, 意為“精神煥發(fā)”。故填refreshed。6. 【解析】harder??疾樾稳菰~比較級用法。此處為形容詞作賓語補足語, much修飾比較級, 故填
44、harder。7. 【解析】regularly。考查副詞。本題空要用副詞修飾動詞, 故要將形容詞regular轉化成副詞regularly“有規(guī)則地”。故填regularly。8. 【解析】to fall。考查不定式作賓語。分析句子可知it是形式賓語, 動詞不定式是真正的賓語。故填to fall。9. 【解析】what??疾橘e語從句的引導詞。在賓語從句中缺少want的賓語, 所以用what引導。故填what。10. 【解析】benefits??疾槊~的單復數(shù)變化。由句意“不同階段的睡眠會給你的大腦和身體不同類型的好處”可知, 此處要用benefit的復數(shù)形式。故填benefits。完形填空I
45、work as a waiter at a hotel. Last night, an elderly white, seemingly 1 couple entered the restaurant. My co-worker greeted and seated them in a friendly way. We usually take charge of our own 2, but when we are busy, we help each other out. I was3 the customers at another table when the elderly husb
46、and 4 to me that they were ready to order. I usually find it 5 when people go out of their way to make their order, especially when we are super busy. But once I took the couples 6 I understood why. The husband began ordering, stuttering (結巴) to a degree Id never heard before. It was very clear that
47、 he had a 7 disorder. I could tell the wife had told her husband very extensively what she wanted, as a(n) 8 for him to practice ordering. It took him quite a while to order. Meanwhile, she was just sitting there, looking proud and 9 despite her husbands endless stuttering. Honestly, the whole thing
48、 just did something to me. It was beautiful and made me realize that a huge part of love is 10, patience and support. She could have made the order and made things a lot easier for her husband and avoided the 11 from other tables, but she didnt. However, she supported him and was proud to see him 12
49、 the order. The whole thing also reminds me that life isnt always 13 for everyone. These rich people seemed to have everything, but they also have 14 they have to face daily. But Ive learnt that life isnt about waiting for the storm to 15, its about learning to dance in the rain. 【語篇概述】本文為一篇夾敘夾議文。作者
50、描述了這樣一個故事: 一對看起來十分闊綽的年長夫妻來到了酒店餐廳??吹交加姓Z言障礙的丈夫結結巴巴地下完單, 妻子非常自豪。這對夫妻間的真愛使作者明白了一個道理: 愛的大部分是接受、耐心和支持。生活并不總是一帆風順, 與其等待暴風雨過去, 不如學會在雨中跳舞。1. A. blindB. wealthyC. courageousD. nervous【解析】選B??疾樾稳菰~辨析。blind盲目的, 瞎的; wealthy闊綽的, 富有的; courageous勇敢的, 有膽量的; nervous緊張的。根據(jù)下文中These rich people seemed to have everything.
51、 可知, 這對老夫婦看起來比較富有。故選B。2. A. dishes B. meals C. bookings D. tables【解析】選D??疾槊~詞義辨析。 dishes餐具, 菜肴; meals膳食; bookings預訂; tables桌子。根據(jù)下文I was_the customers at another table可知此處要用table表示餐桌。句意: 通常我們只為自己負責的桌子提供服務, 但有忙時, 我們互相幫忙。故選D。3. A. reacting toB. cheering upC. waiting onD. looking after【解析】選C??疾閯釉~短語辨析。re
52、acting to對作出反應; cheering up使高興, 使振作; waiting on招待, 服侍; looking after照顧。由下面的at another table可知, 當我在另一張桌子上招待顧客時, 那位年長的丈夫向我示意他們可以點菜了。故選C。4. A. signaledB. shoutedC. explainedD. said【解析】選A??疾閯釉~辨析。signaled表示; shouted呼喊; explained解釋; said說話。由下文的that they were ready to order可知, 此處表示丈夫向我示意能點菜了。故選A。5. A. naturalB. impoliteC. heartbreakingD. impressive【解析】選B??疾樾稳菰~辨析。natural自然的; impolite不禮貌的; heartbreak
溫馨提示
- 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
- 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權益歸上傳用戶所有。
- 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網頁內容里面會有圖紙預覽,若沒有圖紙預覽就沒有圖紙。
- 4. 未經權益所有人同意不得將文件中的內容挪作商業(yè)或盈利用途。
- 5. 人人文庫網僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內容的表現(xiàn)方式做保護處理,對用戶上傳分享的文檔內容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內容負責。
- 6. 下載文件中如有侵權或不適當內容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
- 7. 本站不保證下載資源的準確性、安全性和完整性, 同時也不承擔用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。
最新文檔
- 2025湖南省演出公司公開招聘2人備考考試試題及答案解析
- 2025年甘肅省甘南州碌曲縣選調工作人員和項目人員26人擇優(yōu)入編考試備考筆試試題及答案解析
- 深度解析(2026)《GBT 26007-2017彈性元件和接插件用銅合金帶箔材》
- 深度解析(2026)《GBT 25947-2010鋁土礦 散裝料水分含量的測定》(2026年)深度解析
- 2025特能集團審計中心工作人員招聘模擬筆試試題及答案解析
- 深度解析(2026)《GBT 25818-2010酸性艷藍P-RL(C.I.酸性藍350)》
- 深度解析(2026)《GBT 25662-2010數(shù)控弧齒錐齒輪銑齒機 精度檢驗》(2026年)深度解析
- 2025下半年廣東肇慶市懷集縣事業(yè)單位招聘14人考試備考題庫及答案解析
- 2025廣西百色市西林縣消防救援大隊政府專職消防員招聘15人備考考試試題及答案解析
- 2025吉林白城市鎮(zhèn)賚縣事業(yè)單位招聘(含專項招聘高校畢業(yè)生)及基層治理專干47人備考考試題庫及答案解析
- 《儲能技術》課件-2.4 抽水蓄能電站發(fā)電電動機
- 2025年國企央企筆試題庫大集合附答案
- 民法典人格權講座課件
- 2025年事業(yè)單位工勤人員高級工圖書倉儲員考試試題附答案
- 冬季電纜敷設施工專項方案
- 車床大修合同(標準版)
- 藥劑學第十二章固體制劑第版教案
- 《工程倫理》課件大綱
- 紅色展覽館介紹
- 《習作:有你真好》課件
- GB/T 46237-2025信息技術數(shù)字孿生能力成熟度模型
評論
0/150
提交評論