2022年考研考博-考博英語(yǔ)-陜西師范大學(xué)考試名師押題精選卷I(帶答案詳解)試卷號(hào)87_第1頁(yè)
2022年考研考博-考博英語(yǔ)-陜西師范大學(xué)考試名師押題精選卷I(帶答案詳解)試卷號(hào)87_第2頁(yè)
2022年考研考博-考博英語(yǔ)-陜西師范大學(xué)考試名師押題精選卷I(帶答案詳解)試卷號(hào)87_第3頁(yè)
2022年考研考博-考博英語(yǔ)-陜西師范大學(xué)考試名師押題精選卷I(帶答案詳解)試卷號(hào)87_第4頁(yè)
2022年考研考博-考博英語(yǔ)-陜西師范大學(xué)考試名師押題精選卷I(帶答案詳解)試卷號(hào)87_第5頁(yè)
已閱讀5頁(yè),還剩34頁(yè)未讀, 繼續(xù)免費(fèi)閱讀

下載本文檔

版權(quán)說(shuō)明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請(qǐng)進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡(jiǎn)介

1、住在富人區(qū)的她2022年考研考博-考博英語(yǔ)-陜西師范大學(xué)考試名師押題精選卷I(帶答案詳解)(圖片可根據(jù)實(shí)際調(diào)整大?。╊}型12345總分得分一.綜合題(共50題)1.翻譯題Translate the following into Chinese.1. The recent speculation includes the possibility that the first living cells might have arisen on Mars, seeding Earth via the many meteorites that are known to travel from Mars

2、 to our planet.2. Venice invites idleness and strolling. Its silence is restful and its sundials are inscribed with words: I count only the happy hours.3. Failure to greet a person you recognize or to answer a greeting given to you is an unkindness to the other person, and very bad manners.4. Everyt

3、hing can be taken from a man but one thingthe freedom to choose his attitude in any given set of circumstances. (Leonhard Frand).5. There is a growing trend of sending teenage students abroad to studythe number has been increasing dramatically. Their parents are fantasized by myths about education o

4、ffered in foreign countries. They are attracted by the educational exhibitions presented by foreign universities and colleges, which paint many rosy pictures and tell many glow tales prompting them into actions. However, sending young children to study abroad may not predict result in success. Many

5、young students lack adaptability and flexibility.【答案】1.最近的推測(cè)包括第一批具有生命的細(xì)胞可能出現(xiàn)在火星上,通過(guò)很多從火星飛到地球的隕石將上面的種子播種到地球上。2.威尼斯是人們休閑解悶、閑庭漫步的好去處,她從容寧?kù)o,閑適悠然,連城中的日冕上都刻著這樣的銘文:只記住快樂(lè)的時(shí)光。3.不向你認(rèn)識(shí)的人打招呼或不回應(yīng)別人的問(wèn)候是不友好,也是非常不禮貌的行為。4.任何東西都可以從一個(gè)人的身上拿走,但有一樣不行,那就是在任何特定的環(huán)境中選擇自己的生活態(tài)度的自由。(萊昂哈德弗蘭克)5.現(xiàn)在越來(lái)越流行送十幾歲的學(xué)生出國(guó)留學(xué),而且這個(gè)人數(shù)也在急劇增加。他們的

6、父母被外國(guó)提供的教育神話所迷惑。他們被外國(guó)大學(xué)和學(xué)院舉辦的教育展所吸引,這些展覽描繪了許多美好的畫(huà)面,講述了許多激勵(lì)他們采取行動(dòng)的光輝故事。然而,送孩子出國(guó)留學(xué)可能無(wú)法預(yù)測(cè)成功的結(jié)果。許多年輕學(xué)生缺乏適應(yīng)能力和靈活性。2.單選題Although, some students graduate from high school, they are virtually illiterate_writing a business letter.問(wèn)題1選項(xiàng)A.in the event ofB.in the light ofC.in case ofD.in terms of【答案】D【解析】短語(yǔ)搭配題。

7、A選項(xiàng)in the event of萬(wàn)一發(fā)生;B選項(xiàng)in the light of根據(jù),按照;C選項(xiàng)in case of 萬(wàn)一,如果發(fā)生,假設(shè);D選項(xiàng)in terms of關(guān)于,在方面,就而言。根據(jù)句意可知,盡管一些學(xué)生已經(jīng)高中畢業(yè),但他們?cè)谏虅?wù)信函的寫(xiě)作方面幾乎是一竅不通。因此,本題正確答案為D項(xiàng)。3.單選題Provided that my expense_,I will go with you for the investigation next week.問(wèn)題1選項(xiàng)A.are paid forB.will be paidC.can be paidD.be paid for【答案】C【解析

8、】考查一般現(xiàn)在時(shí)態(tài)。provided that表示“假如,設(shè)若”,在連接句子時(shí)相當(dāng)于if,由主句中的will可知從句為一般現(xiàn)在時(shí)(主將從現(xiàn))。expense表示“費(fèi)用(總稱)”時(shí)為不可數(shù)名詞,pay在此句中作及物動(dòng)詞,在主動(dòng)句中pay的賓語(yǔ)為my expense,此處表示被動(dòng),因此選C。句意:如果我的費(fèi)用可以被支付,我下周就和你一起去調(diào)查。4.單選題The director gave me his _that he would double my pay if I did my job well.問(wèn)題1選項(xiàng)A.warrantB.obligationC.assuranceD.certainty【

9、答案】C【解析】考查名詞辨析。A選項(xiàng)warrant“許可證,授權(quán)證”;B選項(xiàng)obligation“責(zé)任,義務(wù)”;C選項(xiàng)assurance“保證,擔(dān)?!保籇選項(xiàng)certainty“確實(shí)的事,必然的事”。句意:主任向我保證,如果我把工作做好,他會(huì)給我雙倍的工資。5.單選題John said that he didnt quite_and asked me to repeat what I had said.問(wèn)題1選項(xiàng)A.snatch upB.summon upC.catch onD.watch out【答案】C【解析】考查詞組辨析。A選項(xiàng)snatch up“奪取,猛然抓住”;B選項(xiàng)summon u

10、p“鼓起(勇氣),使出(力氣),喚起”;C選項(xiàng)catch on“理解,明白,變得流行”;D選項(xiàng)watch out“當(dāng)心,注意”。根據(jù)asked me to repeat what I had said可推測(cè)前面指他沒(méi)聽(tīng)明白我說(shuō)的話,因此選C。句意:John說(shuō)他沒(méi)有太明白,要我重復(fù)我下我所說(shuō)的話。6.單選題A newly developed robot that can show its emotions by smiling or frowning may one day help computer users talk as quickly and easily to machine_wit

11、h other people.問(wèn)題1選項(xiàng)A.such as they now talkB.like they now talkC.as much as they now doD.as they now do【答案】D【解析】考查比較級(jí)。在as.as.引導(dǎo)的同級(jí)比較中,第一個(gè)as為副詞,第二個(gè)as為連詞其基本結(jié)構(gòu)為:as+adj./adv.+as。根據(jù)quickly and easily可知選D。句意:一種新開(kāi)發(fā)的機(jī)器人可以通過(guò)微笑或皺眉頭來(lái)表達(dá)自己的情感,也許有一天它能幫助計(jì)算機(jī)用戶像現(xiàn)在一樣快速、方便地與機(jī)器交流。7.單選題Your analogy was not a good one be

12、cause the two situations are not similar.問(wèn)題1選項(xiàng)A.comparisonB.categorizationC.classificationD.cognition【答案】A【解析】考查名詞詞義辨析。A選項(xiàng)comparison n.比較,對(duì)照;B選項(xiàng)categorization n.分類,分門別類,編目方法;C選項(xiàng) classification n.等級(jí),類別;D選項(xiàng)cognition n.認(rèn)識(shí),辨識(shí),認(rèn)識(shí)能力。根據(jù)句意可知A項(xiàng)符合題意。句意:你的類比不是一個(gè)好例子,因?yàn)檫@兩種情況并不相同。8.單選題The_of the word is unknown,

13、but it is certainly not from Greek.問(wèn)題1選項(xiàng)A.originB.generationC.decentD.cause【答案】A【解析】考查名詞。A選項(xiàng)origin“起源,來(lái)源”,指事物開(kāi)始出現(xiàn)的始點(diǎn)或其來(lái)源與出處;B選項(xiàng)generation“一代,產(chǎn)生”;C選項(xiàng)decent“正派的,得體的”,為形容詞;D選項(xiàng)cause“原因,起因”,指某事件、后果等的起因。句意:這個(gè)詞的起源是未知的,但肯定不是來(lái)自希臘語(yǔ)。9.單選題Please check the copy_the original before handing in.問(wèn)題1選項(xiàng)A.withB.against

14、C.overD.A and B【答案】D【解析】考查固定搭配。check sth. against/with sth.表示“對(duì)照某物核對(duì)某物”,為固定搭配。根據(jù)the copy與the original可知此處表示“對(duì)照原件核對(duì)該復(fù)印件”,因此選D。句意:交上來(lái)之前請(qǐng)把復(fù)印件和原件核對(duì)一下。10.單選題To develop light industry in a big way()to improving the peoples livelihood.問(wèn)題1選項(xiàng)A.owesB.attributesC.distributesD.contributes【答案】D【解析】考查短語(yǔ)搭配。A選項(xiàng)owes

15、 to.歸功于,因?yàn)锽選項(xiàng)attributes to把歸功于;C選項(xiàng) distributes to分銷,分發(fā)給;D選項(xiàng)contributes to對(duì)有貢獻(xiàn),有好處。根據(jù)句意可知,大力發(fā)展輕工業(yè)有利于提高人民生活水平,因此D項(xiàng)正確。11.單選題One of the attractive features of the training was the way the practical work had been_ into the learning process.問(wèn)題1選項(xiàng)A.adjustedB.alternatedC.incorporatedD.combined【答案】C【解析】考查動(dòng)詞辨

16、析。A選項(xiàng)adjust“適應(yīng),調(diào)整”;B選項(xiàng)alternate“交替,輪流”;C選項(xiàng)incorporate“將包括在內(nèi),包含,吸收”;D選項(xiàng)combine“使結(jié)合”。根據(jù)practical work與into the learning process可知C選項(xiàng)符合邏輯搭配。句意:該培訓(xùn)吸引人的一個(gè)特點(diǎn)是將實(shí)踐工作納入到學(xué)習(xí)過(guò)程的方式。12.單選題()regular training in nursing, she could hardly cope with the work at first.問(wèn)題1選項(xiàng)A.Not receivedB.Since receivingC.Having recei

17、vedD.Not having received【答案】A【解析】考查非謂語(yǔ)動(dòng)詞。題干中hardly常與否定搭配表示肯定,而且非謂語(yǔ)部分邏輯主語(yǔ)與句子主語(yǔ)一致。因此,根據(jù)句意和搭配可知,本題A項(xiàng)正確。句意:由于沒(méi)有經(jīng)過(guò)專門的護(hù)理培訓(xùn),她起初很難適應(yīng)工作。13.單選題If you()care to see the pictures, Ill bring them round some evening.問(wèn)題1選項(xiàng)A.shouldB.wouldC.willD.can【答案】B【解析】考查if引導(dǎo)的真實(shí)條件句,主句應(yīng)該用現(xiàn)在時(shí)。情態(tài)動(dòng)詞結(jié)構(gòu)“would you care to.”表示“(禮貌問(wèn)語(yǔ))您喜

18、歡,您愿意”,是一種委婉征求意見(jiàn)的方式。因此,排除其他選項(xiàng),本題正確答案為B項(xiàng)。14.單選題The two most important _in making a cake are flour and sugar.問(wèn)題1選項(xiàng)A.elementsB.componentsC.ingredientsD.constituents【答案】C【解析】考查名詞辨析。A選項(xiàng)element“元素,基礎(chǔ)”,指一個(gè)整體中最基本、不可缺少的或固有的成分;B選項(xiàng)component“組成部分,成分”,指一個(gè)整體的組成部分;C選項(xiàng)ingredient“成分,(尤指烹飪) 原料”;D選項(xiàng)constituent“選民,成分,構(gòu)

19、成要素”指某一整體不可少的部分或成分。根據(jù)flour and sugar可知選C。句意:做蛋糕最重要的兩種原料是面粉和糖。15.單選題But for his help, I().問(wèn)題1選項(xiàng)A.did not succeedB.had not succeededC.should not have succeededD.have not succeeded【答案】C【解析】考查虛擬語(yǔ)氣。But for表示“要不是”,引導(dǎo)含蓄虛擬語(yǔ)氣。A選項(xiàng)did not succeed過(guò)去時(shí);B選項(xiàng)had not succeeded過(guò)去完成時(shí);C選項(xiàng) should not have succeeded表示“原本不

20、應(yīng)該成功的,但卻成功了”,表示虛擬語(yǔ)氣;D選項(xiàng)have not succeeded現(xiàn)在完成時(shí),因此C項(xiàng)為正確選項(xiàng)。16.單選題Society was fascinated by science and things scientific in the nineteenth century. Great breakthroughs in engineering, the use of steam power, and electricity were there for all to see, enjoy, and suffer. Science was fashionable and it i

21、s not surprising that, during this great period of industrial development, scientific methods should be applied to the activities of man, particularly to those involved in the processes of production. Towards the end of the nineteenth century international competition began to make itself felt. The

22、three industrial giants of the day, Germany, America, and Great Britain, began to find that there was a limit to the purchasing power of the previously apparently inexhaustible markets. Science and competition therefore provided the means and the need to improve industrial efficiency.Frederick Winsl

23、ow Taylor is generally acknowledged as being the father of the scientific management approach, as a result of the publication of his book. The Principles of Scientific Management, published in 1911. However, numerous other academics and practitioners had been actively applying such approaches since

24、the beginning of the century. Charles Babbage, an English academic, well-known for his invention of the mechanical computer (with the aid of a government grant as long as 1820), applied himself to the costing of processes, using scientific methods, and indeed might well be recognized as one of the f

25、athers of cost accounting.Taylor was of well-to-do background and received an excellent education but, partly owing to troubles with his eyesight, decided to become an engineering apprentice. He spent some twenty-five years in the tough, sometimes brutal, environment of the US steel industry and car

26、efully studied methods of work when he eventually attained supervisory status. He made various significant innovations in the area of steel processing, but his claim to fame is through his application of methods of science to methods of work, and his personal efforts that proved they could succeed i

27、n a hostile environment.In 1901, Taylor left the steel industry and spent the rest of his life trying to promote the principles of managing scientifically and emphasizing the human aspects of the method, over the slave driving methods common in his day. He died in 1915, leaving a huge school of foll

28、owers to promote his approach worldwide.1. According to the passage, what was badly needed to improve industrial efficiency?2. Taylor is most famous for().3. Charles Babbage, an English academic().4. Taylors scientific management method was described as().5. When he died in 1915, Taylor().問(wèn)題1選項(xiàng)A.Gre

29、at breakthroughsB.Unlimited purchasing powerC.Science and competition.D.International competition.問(wèn)題2選項(xiàng)A.his application of scientific methods to workB.his book “The Principles of Scientific Management”C.his various innovations in steel processingD.The spreading of his scientific management method問(wèn)題

30、3選項(xiàng)A.tried to use computers in production processesB.first used computers in the area of cost accountingC.was the father of modem computersD.tried a scientific management approach問(wèn)題4選項(xiàng)A.scientific and humanB.efficient but slave-drivingC.academic but practicableD.brutal but highly successful問(wèn)題5選項(xiàng)A.pu

31、rchased a steel millB.sold a steel millC.started to protect environmentD.left a huge school of followers.【答案】第1題:C第2題:A第3題:D第4題:A第5題:D【解析】1.細(xì)節(jié)事實(shí)題。由文章第一段最后一句“Science and competition therefore provided the means and the need to improve industrial efficiency.可知,科學(xué)和競(jìng)爭(zhēng)為工業(yè)效率的提高提供了方法和必要性?!?而文章第一段主要講的是科學(xué)給工業(yè)

32、帶來(lái)的突破以及競(jìng)爭(zhēng)的必要性。綜合考慮以上內(nèi)容,要提高生產(chǎn)效率,那么科學(xué)和競(jìng)爭(zhēng)是必需的。因此C項(xiàng)符合題意。2.細(xì)節(jié)事實(shí)題。通過(guò)文章第三段中“.but his claim to fame is through his application of methods of science to methods of work(但使他出名的卻是他將科學(xué)方法應(yīng)用到工作之中)”可知,泰勒是以在工作中應(yīng)用科學(xué)的管理方法而聞名于世。因此,正確答案是A項(xiàng)。3.細(xì)節(jié)事實(shí)題。根據(jù)文章第二段Charles Babbage.applied himself to the costing of processes, usin

33、g scientific methods, and indeed might well be recognized as one of the fathers of cost accounting.可知,英國(guó)科學(xué)家Charles Babbage在程序成本核算中,成功運(yùn)用了科學(xué)的管理方法,被認(rèn)為是成本核算之父。因此,正確答案是D項(xiàng)。4.推理判斷題。由文章第四段第一句“Taylor.emphasizing the human aspects of the method, over the slave - driving methods common in his day”可知,泰勒強(qiáng)調(diào)的是人性化的

34、方法,而非當(dāng)時(shí)常見(jiàn)的奴隸式的方法。動(dòng)詞短語(yǔ)emphasize A over B 表示“與B相比更強(qiáng)調(diào)A”。因此,泰勒強(qiáng)調(diào)管理方法的科學(xué)性和人性化。本題正確答案為A項(xiàng)。5.細(xì)節(jié)事實(shí)題。根據(jù)原文最后一句He died in 1915, leaving a huge school of followers to promote his approach worldwide.可知,泰勒于1975 年去世,而他的大批追隨者則繼續(xù)在世界各地推廣他的方法。因此,D項(xiàng)是正確答案。17.單選題The city tried to stop crime by hiring more police, but that

35、()did not work.問(wèn)題1選項(xiàng)A.approachB.applicationC.managementD.version【答案】A【解析】考查名詞辨析。根據(jù)句子前后邏輯關(guān)系可知,空格處是指前文提及的“雇傭更多警察”一事。A選項(xiàng)為“方法;接近”;B選項(xiàng)為“運(yùn)用;申請(qǐng)”;C選項(xiàng)為“管理”;D選項(xiàng)為“版本;譯文”。根據(jù)句意可知,這座城市想通過(guò)雇傭更多警察以停止犯罪,但是這方法并不管用。因此,正確答案為A項(xiàng)。18.單選題To be successful, a business traveler must be able to maintain contact with the office n

36、o matter what the time or place. Negotiations often involve decisions based on the latest figures. New telecommunications products and services now on the market make staying in to touch earlier than ever before.The most widespread device is the cellular phone the price of which has dropped from sev

37、eral thousand dollars to a few hundred, including installation. There are over 2 million mobile cellular phones in use today, including both car phones and cordless transportable units. Car phones have proven indispensable for road emergencies as well as routine business transactions. Phone service

38、is also available on airlines and on the rails.Recently introduced pocked-size organizers help business travelers with heavy schedules keep track of clients. These are tiny computers that can store all kinds of information. They can serve as phone and address directories, calendars, electronic memo

39、pads, and calculators, among other users.Another invaluable telecommunications tool is smaller, lighter fax machines that plug into any standard electrical outlet and phone line. The devices allow machine. It is expected that faxing will soon become be primary means of sending and receiving short do

40、cuments requiring prompt attention.1. According to the passage, why do business travelers need to keep in touch with the office?2. According to the passage, mobile phone service().3. In line 11, the italicized word “these” refers to().4. It can be inferred from the passage that fax machines probably

41、().5. What does the paragraph following the passage most probably discuss?問(wèn)題1選項(xiàng)A.They may not know where they areB.Company guidelines require frequent contactC.They must have the latest information for negotiationsD.So many new products and services are on the market問(wèn)題2選項(xiàng)A.is very useful in the case

42、 of road accidentsB.still costs several thousands of dollarsC.is not yet available on trains and airplanesD.does not come in transportable form問(wèn)題3選項(xiàng)A.clientsB.schedulesC.organizersD.travelers問(wèn)題4選項(xiàng)A.are still far from becoming a standard business toolB.will eventually replace mail delivery of short d

43、ocumentsC.cannot be used in conjunction with phone serviceD.are now as small and light as they can ever be問(wèn)題5選項(xiàng)A.Types of hard copyB.Compatibility among fax machinesC.Handling documents in a timely fashionD.Another practical telecommunications device【答案】第1題:C第2題:A第3題:C第4題:D第5題:D【解析】1.細(xì)節(jié)事實(shí)題。根據(jù)原文第一段“T

44、o be successful, a business traveler must be able tomaintain contact with the office no matter what the time or place. Negotiationsoften involve decisions based on the latest figures. ”可知,為了成功,出差人員必須隨時(shí)隨地與公司保持聯(lián)系。談判決定通常要基于最新數(shù)據(jù)。因此,出差人員與辦公室聯(lián)系的原因是他們必須掌握最新的數(shù)據(jù)用于談判。本題正確答案為C項(xiàng)。2.細(xì)節(jié)事實(shí)題。通過(guò)“Car phones haveproven

45、 indispensable for road emergencies as well as routine businesstransactions.”可知,汽車電話已被證明在道路緊急情況和日常商業(yè)交易中不可或缺。故A項(xiàng)正確。由原文第二段 “The most widespread device is the cellularphone the price of which has dropped from several thousand dollars to a fewhundred可知,移動(dòng)電話已經(jīng)大幅降價(jià),B 項(xiàng)錯(cuò)誤。由“Phone service is also available

46、on airlines andon the rails.” 可知C項(xiàng)錯(cuò)誤。通過(guò)“cordlesstransportable units無(wú)線便攜式裝置”可知D項(xiàng)錯(cuò)誤。因此,本題正確答案為A。3.詞匯題。由文章第三段“Recentlyintroduced pocked-size organizers help business travelers with heavy scheduleskeep track of clients. These are tiny computers that can store all kinds ofinformation.”可知,大意是:最新的口袋備忘錄幫助行程

47、繁重的商旅人士與客戶保持聯(lián)系。這種微型電腦也可以存儲(chǔ)各種信息。因此,根據(jù)上下文分析可知these指的是 “pocked-size organizers,因此正確答案為C項(xiàng)。4.推理判斷題。由“It is expected thatfaxing will soon become be primary means of sending and receiving shortdocuments requiring prompt attention.” 可知A項(xiàng)錯(cuò)誤,B項(xiàng)內(nèi)容在文章并未說(shuō)明。而由原文第四段“Another invaluable telecommunications tool is sm

48、aller,lighter fax machines that plug into any standard electrical outlet and phoneline. ”可知,另一種寶貴的通訊工具是更小巧輕便的傳真機(jī),可以插入任何標(biāo)準(zhǔn)電源插座和電話線的,C項(xiàng)排除,而且其中的“smaller and lighter”體現(xiàn)比較結(jié)構(gòu),因此,D項(xiàng)正確。 Normal 0 7.8 磅 0 2 false false false EN-US ZH-CN X-NONE 5.推理判斷題。分析文章框架可知:第一段引出新通訊工具的話題,第二段介紹手機(jī),第三段介紹口袋備忘錄,第四段介紹傳真機(jī)。因此,接下來(lái)很

49、可能會(huì)介紹另一種實(shí)用的通訊工具,即D項(xiàng)是正確答案。19.單選題A budget of five dollars a day is totally_for a trip round Europe.問(wèn)題1選項(xiàng)A.inadequateB.incapableC.incompatibleD.invalid【答案】A【解析】考查形容詞辨析。A選項(xiàng)inadequate“不足夠的,不充分的”;B選項(xiàng)incapable“無(wú)能力的,不能的”;C選項(xiàng)incompatible“不相容的”;D選項(xiàng)invalid“無(wú)效的”。根據(jù)四個(gè)選項(xiàng)及題干的意思可知A選項(xiàng)符合語(yǔ)義。句意:一天五美元的預(yù)算完全不足以作一次歐洲之旅。20.

50、單選題Information is the primary commodity in more and more industries today.By 2005, 83% of American management personnel will be knowledge workers. Europe and Japan are not far behind.By 2005, half of all knowledge workers (22% of the labor force) will choose “flextime, flexplace” arrangements, which

51、 allow them to work home, communicating with the office via computer networks.In the United States, the so-called “digital divide seems to be disappearing. In early 2000, a poll found, that, where half of white households owned computers, so did fully 43% of African-American households, and their nu

52、mbers were growing rapidly. Hispanic households continued to dag behind, but their rate of computer ownership was expanding as well.Company-owned and industry-wide television networks are bringing programming to thousands of locations. Business TV is becoming big business.Computer competence will ap

53、proach 100% in US urban areas by the year 2005, with Europe and Japan not far behind.80% of US homes will have computers in 2005, compared with roughly 50% now. In the United States, 5 of the 10 fastest-growing careers between now and 2005 will be computer related. Demand for programmers and systems

54、 analysts will grow by 70%. The same trend is accelerating in Europe, Japan, and India.By 2005, nearly all college texts and many high school and junior high books will be tied to Internet sites that provide source material, study exercises, and relevant news articles to aid in learning. Others will

55、 come with CD-ROMs that offer similar resources.Internet links will provide access to the card catalogues of all the major libraries in the world by 2005. It will be possible to call up on a PC screen millions of volumes from distant libraries. Websites enhance books by providing pictures, sound, fi

56、lm clips, and flexible indexing and search utilities.Implications: Anyone with access to the Internet will be able to achieve the education needed to build a productive life in an increasingly high-tech world. Computer learning may even reduce the growing American prison population.Knowledge workers

57、 are generally better paid than less-skilled workers. Their wealth is raising overall prosperity.Even entry-level workers and those in formerly unskilled positions require a growing level of education. For a good career in almost any field, computer competence is a must. This is one major trend rais

58、ing the level of education required for a productive role in todays work force. For many workers, the opportunity for training is becoming one of the most desirable benefits any job can offer.1. Information technology is expected to have impact on all the following EXCEPT_.2. “digital divide” in the

59、 4th paragraph refers to_.3. Which of the following statements is INCORRECT according to the passage?4. Which of the following areas is NOT discussed in the passage?5. At the end of the passage, the author seems to emphasize _in an increasingly high-tech world.問(wèn)題1選項(xiàng)A.American management personnelB.E

60、uropean management personnelC.American peoples choice of careerD.traditional practice at work問(wèn)題2選項(xiàng)A.the gap in terms of computer ownershipB.the tendency of computer ownershipC.the dividing line based on digitsD.the ethnic distinction among American households問(wèn)題3選項(xiàng)A.By 2005 all college and school stu

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無(wú)特殊說(shuō)明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁(yè)內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒(méi)有圖紙預(yù)覽就沒(méi)有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫(kù)網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評(píng)論

0/150

提交評(píng)論