高中英語黃金閱讀理解試題(高二版)_第1頁
高中英語黃金閱讀理解試題(高二版)_第2頁
高中英語黃金閱讀理解試題(高二版)_第3頁
高中英語黃金閱讀理解試題(高二版)_第4頁
高中英語黃金閱讀理解試題(高二版)_第5頁
已閱讀5頁,還剩78頁未讀, 繼續(xù)免費閱讀

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進行舉報或認領(lǐng)

文檔簡介

1、高中英語黃金閱讀(高二版)golden reading for senior middle school students一、人物類 (1) computer programmer david jones earned 35, 000 a year designing new computer games, yet he cannot find a bank prepared to let him have a check card. instead, he has been told to wait another two years until he is 18. he works for

2、 a small firm in liverpool, where most young people of his age are finding jobs. davids biggest headache is what to do with his money. though he has high payment, he cannot drive a car, or get credit cards(信用卡). david got his job four months ago, a year after leaving school with six o-levels(普通成績) a

3、nd working for a time in a computer shop. “i got the job because the people who run the firm knew i had already written some programs, ” he said. “i suppose 35, 000 sounds a lot but i hope it will come to more than that this year.” he spends some of his money on records and clothes, and gives his mo

4、ther 20 a week as he lives with his parents. but most of his spare time is spent working. “unfortunately, computing was not part of our studies at school, ” he said. “but i had been studying it in books and magazines for four years in my spare time. i knew what i wanted to do and never considered st

5、aying on at school. most people in this business are fairly young, anyway. i would like to earn a million and i suppose early retirement(退休) is a possibility. you never know when the market might disappear.” 1. why is david so different from other young people of his age? a. he earns an extremely hi

6、gh paymentb. he has got a jobc. he lives at home with his parentsd. he does not go out much2. davids greatest problem is that _. a. he cant be treated as an adult by the bank b. he doesnt make as many games as he wishesc. he doesnt know what to buy with the money d. he is too young to drive a car3.

7、he was employed by the company because _. a. he had worked in a computer shop b. he had written some computer programsc. he is clever and works hard at his lessons d. he had learnt to use computers at school4. he left school after taking six o-levels because _. a. he was afraid of getting too old to

8、 start computing b. he did not enjoy schoolc. he wanted to work with computers d. he wanted to earn a lot of money5. why does david think he might retire early? a. he thinks computer games might not always sell so well b. he wants to stop working when he is a millionairec. one has to be young to wri

9、te computer programs d. he thinks his firm might close down(2) if catlin was the painter of the american indians and bierstadt the painter of the rocky mountains, the artist of the western cowboys and settlers was remington. born in new york, the son of a wealthy publisher, remington was a boxer and

10、 a football player at yale university the last man would expect to become the artist of the old west. but as a boy he loved horses and fed on the journals of some famous writers. at the age of nineteen, he left college to look for adventures. he traveled from montana to texas as a prospector(勘探者). r

11、emington had always been interested in journalism. now he began to write about and to paint and draw what he saw. the subject of the “winning of the west” attracted the east. magazines and newspapers were filled with account of prospectors adventures, and of battles with cattle thieves and other out

12、laws all the tales that were then news and have become legends since. there were also stories by many other writers. often these were presented by drawings and paintings from remingtons hand, but it was as a successful journalist that remington was a great artist. 1. in his pictures, remington often

13、 painted _. a. the prospectors stories b. mountains and rivers c. horse races d. american indians2. from the text, we can learn that remington based his art on the _. a. stories he had read in the newspaper b. things he had seen and experienced c. ideas he had learned at yale university d. paintings

14、 he had copied from early settlers3. during his youth, remington _.a. showed his gift as an artistb. was influenced by his father c. enjoyed sports and readingd. learned journalism at yale university4. the paragraphs before this passage most probably discussed _.a. cowboys in american art history b.

15、 works of catlin and bierstadtc. the problem of “winning the west” d. magazines about the west(3)american magician david blaine left the glass box in which he had lived for 44 days without food on october 19. hundreds of people came to watch the end of his starvation experiment, which had become one

16、 of londons main tourist attractions.looking thinner and darker, 30 year-old blaine was taken out of his box over the river thames(泰晤士河) and immediately sent to hospital. he was then slowly reintroduced to food, a process(過程) doctors said could be life threatening. he had been drinking only water si

17、nce september 5.a native of brooklyn, new york, blaine first became known as a street magician in the early 1990s. he soon found himself doing magic tricks in bars for the likes of american actor leonardo dicaprio and his super model friends.over the last decade blaine has become famous with a combi

18、nation of breathtaking magic and clever tricks aimed at getting a lot of attention.in 1999, he was buried in a coffin (棺材) for one week and, in 2000, he spent 62 hours in a giant block of ice. last year he stood on the top of a 25-meter pillar(柱子) in the center of new york for 35 hours before jumpin

19、g into a pile of boxes.“i think a lot of people are unable to accept that theyre able to do what they can do,” he said. “they dont realize we can survive. the human being is an amazing creation.”but he seemed to have suffered from spending so long in the glass box. he said that at times he was unabl

20、e to see, had serious back pains and lost his sense of taste.1. it is _ for david blaine to eat food after such a long starvation.a. pleasantb. deliciousc. dangerousd. important2. having spent such a long time in the glass box, he suffered the following except that _.a. he had become blindb. he had

21、serious back painsc. he lost his sense of tasted. he was in weak health3. which of the following can best describe david blaine?a. brave.b. adventurous. c. mad.d. crazy. 4. which of the following is not true of david blaine? a. blaine was immediately sent to hospital after he was taken out of his bo

22、x because he was in dangerous condition.b. blaine was born and brought up in england.c. in blaines opinion, people can create a wonder.d. blaine didnt have any food for 44 days.(4)film stars may come and go, but paul newmans career(事業(yè)) is long-lasting. newman has worked in films for 40 years. his mo

23、st recent one opened in december. the film is called “nobodys fool”. newman plays a 60-year-old construction worker named sully. to some people, sully seems to be a loser. but he has a lot of charm(魅力). his life changes when his son comes to town. late in life, sully learns to grow up. “ive played a

24、 lot of characters and the character i play in nobodys fool is closer to me than any other role ive done,” says newman. newman turned 70 years old on january 26, 1998. “nobodys fool” is his 52nd film. he has won two oscars in his career. newman has found success in other aspects(方面) of life. he has

25、been married for 36 years. he took up car racing at the age of 47 and won prizes. twelve years ago, he started a food company called newmans own. he gives away all his money helping the poor. 1. the underlined sentence implies _. a. many film stars leave the screen after theyve become successfulb. i

26、t is not easy for a film star to lose his or her charmc. not all film stars can remain famous for a long timed. film stars are successful not only on the screen2. newman likes the character of sully because _. a. he finds a lot in the character that is new to him b. he likes playing an ordinary pers

27、onc. he has never played such a wonderful role d. he sees more of himself in sully3. newman was born in the _. a. 1920sb. 1930s c. 1940sd. 1950s4. the writer wrote this passage mainly to _. a. prove that a person can be successful in many ways b. show us a most recent film by paul newmanc. introduce

28、 a famous film star, paul newman d. tell us about sully, a movie character in a recent film (5)it was early morning. peter corbett helped mark wellman out of his wheelchair and onto the ground. they stood before el capitan, a huge mass of rock almost three-quarters of a mile high in californias beau

29、tiful yosemite valley. it had been marks dream to climb el capitan for as long as he could remember. but how could a person without the use of his legs hope to try to climb it?mark knew he couldnt finish the climb alone, but his friend peter, an expert rock climber, would be there to lend a helping

30、hand. he and mark thought that it would take seven days to reach the top.peter climbed about 100 feet up and hammered a piton(巖釘) into the rock. fastening one end of a 165-foot rope to the piton, he let one end of the rope fall down. mark caught the rope and fastened it to his belt with a special in

31、strument. this instrument would allow mark to move upward, but would prevent him from falling even as much as a single inch. he next reached above his head and fastened a t-shaped bar to the rope, using the same kind of instrument.mark took a deep breath, pushed the t-bar up almost as far as his arm

32、s could reach, and began the first of the 7, 000 pull-ups needed to reach the top. high above, peter let out a cheer. “youre on your way.” seven years before, at the age of twenty-one, mark had fallen while mountain climbing, injuring his backbone. the fall cost him the use of his legs, but he never

33、 lost his love of adventure or his joyful spirit.for the first four days the two men progressed steadily upward without incident. but on the fifth day an unbearably hot wind began to blow, and as time went by, it became stronger and stronger, causing mark to sway(搖擺) violently on his rope. but mark

34、kept on determinedly pushing up the t-bar and pulling himself up. in spite of that, he had to admit that he felt a lot better when the wind finally died down and his body touched solid rock again.it took them one day more than they had expected, but on july 26 at 1:45 in the afternoon, the crowd of

35、people waiting on the top went wild with joy as the two heads appeared. mark wellman had shown that if you set your heart and mind on a goal, no wall is too high, no dream impossible.1. what had mark wellman long desired to do?a. to finish one of the most difficult rock climbs in the world. b. to be

36、 the first to climb el capitan.c. to climb the highest mountain in california. d. to help his friend peter climb el capitan.2. how did mark climb the mountain?a. he fastened the rope to his wheelchair. b. he hammered in pitons so that he had something to hold on to.c. he held on to the t-bar and pet

37、er pulled him up. d. he pulled himself up using a t-bar and special equipment.3. how did mark lose the use of his legs?a. he lost his footing and fell from the side of a mountain. b. he fell during his first attempt on el capitan.c. his legs were broken by falling rocks. d. while working out in the

38、gym, he injured his backbone.4. what was the worst problem mark had during the climb?a. he struck against the rock and hurt his arms. b. a strong wind blew him away from the rock.c. he kept falling several inches. d. while swaying in space, he became terrified.4. how did mark react to difficulties d

39、uring the climb?a. he admitted that he was frightened. b. he often worried about his friends condition.c. he was able to remain clam and determined. d. he was joking to cheer himself up.(6)it doesnt matter when or how much a person sleeps, but everyone needs some rest to stay alive. thats what all d

40、octors thought, until they heard about al herpin. al herpin, it was said, never slept. could this be true ? the doctors decided to see this strange man themselves.al herpin was 90 years old when the doctors came to his home in new jersey. they thought for sure that he got some sleep of some kind. so

41、 they stayed with him and watched every movement he made. but they were surprised. though they watched him hour after hour and day after day. they never saw herpin sleeping. in fact, he did not even own a bed. he never needed one.the only rest that herpin sometimes got was sitting in a comfortable c

42、hair and reading newspapers. the doctors were puzzled by this strange continuous sleeplessness. they found only one answer that might explain his condition. herpin remembered some talk about his mother having been injured several days before he was born. but that was all. was this the real reason ?

43、no one could be sure. herpin died at the age of 94.1. the main idea of this passage is that _. a. large numbers of people do not need sleep b. a person was found who actually didnt need any sleepc. everyone needs some sleep to stay alive d. people can live longer by trying not to sleep2. the doctors

44、 came to visit herpin, expecting to _.a. cure him of his sleeplessness b. find that his sleeplessness was not really truec. find a way to free people from the need of sleeping d. find out why some old people didnt need any asleep3. after watching him closely, the doctors came to believe that al herp

45、in _.a. was too old to need any sleepb. often slept in a chairc. needed no sleep at alld. needed some kind of sleep4. one reason that might explain herpins sleeplessness was _.a. that he hadnt got a bed b. that he had gradually got tired of the sleeping habitc. his mothers injury before he was bornd

46、. his magnificent physical conditionkey1【答案解析】本文講述了少年電腦程序員 david 的苦惱和愿望。1. a。細節(jié)題。根據(jù) computer programmer david jones earned 35, 000 a year 可推知此題答案為a。2. a。推斷題。根據(jù)davids biggest headache is what to do with his money. though he has high payment, he cannot drive a car, or get credit cards(信用卡) 可知,他最大的苦惱是他

47、沒有被當(dāng)成大人看待。3. b。細節(jié)題。根據(jù) i had already written some programs 可得出此答案。4. c。細節(jié)題。根據(jù)i knew what i wanted to do and never considered staying on at school 可推出此答案。5. a。細節(jié)題。根據(jù)you never know when the market might disappear 可得出答案。key2【答案與解析】remington 不僅是一位成功的新聞記者,他還是一位偉大的畫家。在他的畫中體現(xiàn)的是他親身經(jīng)歷的和親眼看到的一切。1. a。語義理解題。從第2段

48、最后一句話often these were presented by drawings and paintings from remingtons hand可以看出remington 所畫的內(nèi)容是什么。2. b。判斷題。根據(jù)第2段第4句話now he began to write about and to paint and draw what he saw. 可以推知。3. c。語義理解題。根據(jù)as a boy he loved horses and fed on the journals of some famous writers 可知答案為c。(其中的feed on 意為“從得到供養(yǎng)”

49、)4. b。判斷題。文章第1句話if catlin was the painter of the american indians and bierstadt the portrayer(painter) of the rocky mountains, the artist of the western cowboys and settlers was remington 是過渡句,由此可以推知,前面文章很可能是討論 works of catlin and bierstadt。key3【答案與解析】本文主要講述美國魔術(shù)師david blaine多次挑戰(zhàn)人體極限,這次又進行了44天的饑餓實驗。1

50、. c。推測題。根據(jù)he was then slowly reintroduced to food, a process doctors said could be life threatening可知,進食對他來說是個威脅生命的過程。2. a。細節(jié)題。文中說at times he was unable to see,是說他有時看不見東西,但并不等于說他的眼睛瞎了。故 a 的說法不符合事實。3. b。推斷題。根據(jù) buried in a coffin for one weekspent 62 hours in a giant block of ice stood the on top of a

51、 25-meter pillar in the center of new york for 35 hours before jumping into a pile of boxes等細節(jié)描寫,我們可以得出這個結(jié)論:david blaine 喜歡冒險,當(dāng)然這里面有“勇敢”的成分,但兩者比較一下,可知adventurous更佳。故選 b。4. b。細節(jié)題。根據(jù) a native of brooklyn, new york 我們可以知道 blaine 是地地道道的美國人。key4【答案解析】本文介紹了著名影星newman 傳奇的一生。1. c。推斷題。根據(jù)film stars may come a

52、nd go 可以推斷出一般電影明星的藝術(shù)青春不會太長久,故選 c。2. d。理解題。根據(jù) the character i play in nobodys fool is closer to me than any other role ive done 可推知此題答案為 d。3. a。細節(jié)題。根據(jù) newman turned 70 years old on january 26, 1998 可以推算出他出生在上個世紀 20 年代。4. c。主旨題。從全文可以看出來這是一篇名人介紹。key5【答案與解釋】馬克在一次登山運動中不幸摔傷了脊椎骨,成了一名靠輪椅生活的殘疾人。但作為一名樂觀的、極富冒險

53、精神的登山愛好者,沒有放棄“攀爬”加利福尼亞州的近3/4英里高的el capitan的夢想。在他的朋友(一位登山運動健將)彼特的協(xié)助下,馬克憑著頑強的毅力和特殊裝備終于征服了el capitan,實現(xiàn)了多年的夙愿。1. a。主旨題。從第 1 段可知 mark 是一名殘疾人,對他來說要登上 el capitan 的頂峰是件十分困難的事。2. d。細節(jié)題。從第 3 段中可找到正確答案。3. a。細節(jié)題。從第 5 段中可找到答案。4. b。語義理解題。根據(jù)第 6 段第2句可知答案為b。5. c。語義理解題。從第 6 段第3句可以做出正確理解。key6【答案與解析】本文記述了一個名叫al herpin

54、 的怪人,他不需要睡眠,但是沒有確定他為什么可以不休息。1. b。主旨題。閱讀全文可知a項與原文意思相反;d項在文中沒有被提到;c項是醫(yī)生們以前的看法,但后來發(fā)現(xiàn)并不是所有人都需要睡眠,因此選b。2. b。細節(jié)題。根據(jù)文章第1段最后兩句:這有可能是真的嗎?于是醫(yī)生們親自去看,由此可推知此題答案為b。3. c。細節(jié)題。根據(jù)文章第2段最后三句:他們天天觀察,發(fā)現(xiàn)他沒有睡過,甚至連床也沒有??赏浦祟}答案為c。4. c。細節(jié)題。根據(jù)最后一段最后三句:al herpin記得有人說他母親在生他前受過傷,可推知此題答案為c。 二、故事類(1)in the last fifty years, a lot o

55、f people have left europe and gone to live in australia. one of them was a hungarian man. he lived in australia for a long time, and he had a lot of good friends there. he always said to them, “australia is beautiful, but hungary is beautiful, too.” then one year he said to his friends, “im going to

56、 go back to hungary to visit my home town.” all his friends said to him, “we want to go with you, because you often say hungary is a beautiful country, and we want to visit it.” the hungarian australian took his friends from sydney to rome in a big plane, and then they went from rome to budapest in

57、a train as they wanted to see the mountains, and the villages and the towns.they stayed in budapest nearly a week, and they liked it very much. one day they went to the zoo in budapest and saw two kangaroos there.these australians were very happy because kangaroos were from their home town. they said to them, “come here, old friends! come and see your australian brothers!”

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準確性、安全性和完整性, 同時也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評論

0/150

提交評論