版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進行舉報或認領(lǐng)
文檔簡介
1、 大學(xué)英語B仿真模擬題十七第一部分:交際用語(共5小題,每小題3分,滿分15分)此部分共有5個未完成的對話,針對每個對話中未完成的部分有4個選項,請從A, B, C, D四個選項中選出正確選項。1. Did you see the ad on the bulletin board? _A. No. Whats it about? B. Yes. Whats it about?C. Its still there. D. Thats a good idea.2. Would you mind changing seats with me? _ A. Yes, you can. B. Of cou
2、rse, I like to.C. No. I dont mind. D. Certainly, please do.3. Shall we sit up here on the grass or down there near the water? _ A. Id rather stay here if you dont mind. B. Sorry, I dont like neither. C. Certainly, why not? D. Yes, we like these two places.4. How was your trip to London, Jane? _ A. O
3、h, wonderful indeed. B. I went there alone. C. The guide showed me the way. D. By plane and by bus.5. David injured his leg when he was playing football yesterday. Really? _ A. Who did that? B. Whats wrong with him? C. How did that happen? D. Why was he so careless?第二部分:閱讀理解(共10小題,每小題3分,滿分30分)此部分共有2
4、篇短文,在第一篇短文后有5個正誤判斷題,從每題后的兩個選項中選出正確答案;在第二篇短文后有5個問題。請從每個問題后的A, B, C, D四個選項中選出正確選項。 Passage 1Now satellites are helping to forecast the weather. They are in space, and they can reach any part of the world. The satellites take pictures of the atmosphere, because this is where the weather forms. They sen
5、d these pictures to the weather stations. So meteorologists(氣象學(xué)家)can see the weather of any part of the world. From the pictures, the scientists can often say how the weather will change.Today, nearly five hundred weather stations in sixty countries receive satellite pictures. When they receive new
6、pictures, the meteorologists compare them with earlier ones. Perhaps they may find that the clouds have changed during the last few hours. This may mean that the weather on the ground may soon change, too. In their next weather forecast, the meteorologists can say this.So the weather satellites are
7、a great help to the meteorologists. Before satellites were invented, the scientists could forecast the weather for about 24 or 48 hours. Now they can make good forecasts for three or five days. Soon, perhaps, they may be able to forecast the weather for a week or more ahead.6. Satellites travel in s
8、pace.A. T B. F7. We use the weather satellites to take pictures of the atmosphere because the weather forms there.A. T B. F8. Meteorologists forecast the weather before they received satellite pictures.A. T B. F9. Maybe well soon be able to forecast the weather for seven days or even longer.A. T B.
9、F10. The main idea of this passage is that satellites are now used in receiving pictures of the atmosphere.A. T B. F Passage 2What makes a person a scientist? Does he have ways or tools of learning that are different from those of others? The answer is “no”. It is not the tools a scientist uses but
10、how he uses these tools that makes him a scientist. You will probably agree that knowing how to investigate, how to discover information, is important to everyone. The scientists, however, goes one step further, he must be sure that he has a reasonable answer to his questions and that his answer can
11、 be confirmed by other persons. He also works to fit the answers he gets to many questions into a large set of ideas about how the world works.The scientists knowledge must be exact. There is no room for half right. He must be as nearly right as the conditions permit. What works under one set of con
12、ditions at one time must work under the same conditions at other times. If the conditions are different, any changes the scientist observes in a demonstration must be explained by the changes in the conditions. This is one reason that investigations are important in science. Albert Einstein, who dev
13、eloped the theory of relativity, arrived at this theory through mathematics. The accuracy of his mathematics was later tested through investigations, Einsteins ideas were shown to be correct. A scientist uses many tools for measurements. Then the measurements are used to make mathematical calculatio
14、ns that may test his investigations.11. What makes a scientist according to the passage? A. The tools he uses. B. The way he uses his tools.C. His ways of learning. D. The various tools he uses.12. “The scientist, however, goes one step further .”. The author says this to show _. A. the importance o
15、f informationB. the importance of thinkingC. the difference between scientists and ordinary peopleD. the difference between carpenters and people with other jobs13. A sound scientific theory should be one that _.A. works not only under one set of conditions at one time, but also under the same condi
16、tions at other timesB. does not allow any changes even under different conditionsC. can be used for many purposesD. leave no room for improvement14. The author quotes the case of Albert Einstein to illustrate _. A. that measurements are keys to success in scienceB. that accuracy of mathematicsC. tha
17、t the investigations are important in scienceD. that the mathematical calculations may test his investigations15. What is the main idea of the passage? A. The theory of relativity.B. Exactness is the core of science.C. Scientists are different from ordinary people.D. Exactness and ways of using tool
18、s are the keys to the making of a scientist.第三部分:詞匯與結(jié)構(gòu)(共5小題,每小題2分,滿分10分)此部分共有5個未完成的句子,針對每個句子中未完成的部分有4個選項,請從A, B, C, D四個選項中選出正確選項。16. We all thought _ a pity that you were unable to attend our meeting.A. that B. which C. this D. it17. I had my meals _ when I was ill in bed with a bad cold.A. to bring
19、 B. bring C. brought D. bringing18. What a bad memory Ive got! I even forgot _ the book with me.A. took B. taking C. take D. taken19. The dean of the Philosophy Department requested that the visiting scholar _ a lecture on the philosopher Sartre. A. gave B. give C. would give D. had given20. After t
20、he Minister of Education had finished speaking at the press conference, he was made _ all sorts of awkward questions A. answer B. answering C. answered D. to answer第四部分:完型填空(共5小題,每小題2分,滿分10分)以下短文中共包括5個未完成的句子,針對每個對話中空缺部分,請從A, B, C, D, E五個選項中選出正確選項。Once upon a time a poor farmer taking a sack of wheat
21、 to the mill did not know 21 to do when it slipped from his horse and fell 22 the road. The sack was 23 heavy for him to carry, and his only hope was that presently someone would come riding by and lend a hand.It was not long 24 a rider appeared, but the farmers heart sank when he recognized him, fo
22、r it was the great who lived in a castle nearby. The farmer would have dared to ask 25 farmer for help, or any poor man who might have come along the road, but he could not beg a person of great a man.21. A. another B. what C. too D. onto E. before22. A. another B. what C. too D. onto E. before23. A
23、. another B. what C. too D. onto E. before24. A. another B. what C. too D. onto E. before25. A. another B. what C. too D. onto E. before第五部分:英譯漢(共4小題,每小題5分,滿分20分)請把下列4句英文翻譯成中文。26. I was having a nap when suddenly the telephone rang.27. All that glitters is not gold.28. He told me that he had lived i
24、n America for ten years before he came to China.29. Would you like some mineral water?第六部分:作文(滿分15分)30. 請以The One I Love Most(我最愛的人)為題寫一篇不少于80詞的作文。 大學(xué)英語B仿真模擬題十七參考答案:第一部分:交際用語1. A 2. C 3. A 4. A 5. C第二部分:閱讀理解6. A 7. A 8. B 9. A 10. B 11. B 12. C 13. A 14. C 15. D第三部分:詞匯與結(jié)構(gòu)16. D 17. C 18. B 19. B 20.
25、D第四部分:完型填空21. B 22. D 23. C 24. E 25. A第五部分:英譯漢26. 我在睡覺時,電話鈴?fù)蝗豁懥恕?7. 閃光的未必都是金子。28. 他告訴我在來中國前他在美國已生活十年了。29. 你想要礦泉水嗎?第六部分:參考范文 I love my parents. They gave me life and they bring me up. In all these years, they have taught me a lot. They cheer me up when I was in low mood and let me see the sunlight a
26、gain. They gave me warm hug and encouragement when I was sad and lost hope. They often offer me good advice as to where I should go, what I should do and how I can make it. My success today should be greatly attributed to their effort. Theyve done so much for me without asking for any reward from me
27、. 題解與分析一、交際用語1. 前者詢問“你看沒看公告欄上的廣告?” A項意為“沒有。關(guān)于什么的?” 可以用來回答前者,其它選項不符合題意,所以選擇A。2. 本題考查對請求的回答。如果介意,可以說Yes, I do./ Im sorry. Youd better not. 如果不介意,可以說No, I dont mind./ Of course not./ Not at all. 所以選擇C。3. 此句表示征求對方意見。譯文:“我們坐在這邊草地上呢還是坐在那邊的小河附近?”“我想在這兒,如果你不介意的話?!?所以選擇A。4. 前者詢問對方去倫敦旅行的感受,B、C、D項均表示旅行的方式,與情景不
28、符,所以選擇A。5. 前者告訴對方David昨天踢球時受了傷,對方問“是真的嗎?”根據(jù)句意可排除A, B和D項。C項意為“怎么受的傷?”符合句意,所以選擇C。二、閱讀理解 6. 根據(jù)文章第一段的第二句話 “They are in space, and they can reach any part of the world.” 可知該陳述判斷正確,所以選擇A。7. 根據(jù)文章第一段的第三句話 “The satellites take pictures of the atmosphere, because this is where the weather forms.” 可知該陳述判斷正確,所以
29、選擇A。8. 通過分析本文的第二段可知:氣象學(xué)家通過對比衛(wèi)星拍攝的新舊照片可以預(yù)測地面天氣的變化。該陳述判斷錯誤,所以選擇B。9. 根據(jù)文章的倒數(shù)第一句 “Soon, perhaps, they may be able to forecast the weather for a week or more ahead.” 可知該陳述判斷正確,所以選擇A。10. 根據(jù)文章第一句 “Now satellites are helping to forecast the weather.” 可知衛(wèi)星現(xiàn)在被用來預(yù)測天氣。該陳述判斷錯誤,所以選擇B。11. 主旨題。根據(jù)第一段第四句的強調(diào)句 “It is n
30、ot the tools a scientist uses but how he uses these tools that makes him a scientist.” 可知答案是B。12. 推斷題。根據(jù)第一段最后兩句 “he must be sure that he has a reasonable answer to his questions . how the world works.” 可以看出這是科學(xué)家和普通人的區(qū)別。所以選擇C。13. 細節(jié)題。根據(jù)第二段第四句 “What works under one set of conditions at one time must work under the same conditions at other times.” 可知答案是A。14. 細節(jié)題。根據(jù)第二段,作者舉愛因斯坦的例子是對上句論點 “This is one re
溫馨提示
- 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
- 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
- 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
- 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
- 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負責。
- 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
- 7. 本站不保證下載資源的準確性、安全性和完整性, 同時也不承擔用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。
最新文檔
- 防水施工人員培訓(xùn)方案
- 安全生產(chǎn)責任體系方案
- 橋梁施工后期質(zhì)量評估方案
- 燃氣熱水器安裝標準指南
- 市政交通信號優(yōu)化方案
- 2025ASRA循證指南:接受抗栓或溶栓治療患者的局部麻醉(第5版)解讀課件
- 水庫水溫分層監(jiān)測技術(shù)
- 2025肝門部膽管癌診療湖南專家共識課件
- 道路施工材料質(zhì)量檢測方案
- Unit6Myclothesmystyle(Pronunciation)課件譯林版英語七年級上冊
- 合作的合同書模板
- 高壓氣瓶固定支耳加工工藝設(shè)計
- (正式版)FZ∕T 13061-2024 燈芯絨棉本色布
- 0.4kV配網(wǎng)不停電作業(yè)用工器具技術(shù)條件V11
- 攜程推廣模式方案
- 滿腹經(jīng)綸相聲臺詞完整篇
- JGT138-2010 建筑玻璃點支承裝置
- 2023年10月自考05678金融法試題及答案含評分標準
- 新蘇教版六年級科學(xué)上冊第一單元《物質(zhì)的變化》全部教案
- 城鎮(zhèn)道路工程施工與質(zhì)量驗收規(guī)范CJJ解析及質(zhì)量控制點
- 軟土路基處理工程CFG樁施工方案
評論
0/150
提交評論