版權(quán)說(shuō)明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請(qǐng)進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)
文檔簡(jiǎn)介
1、五年級(jí)閱讀( 一 )Hello, I am Sam. Look at the three boys. They are my good friends. They all like sports very much.This is Mike. He is good at football. He likes swimming. He often plays table tennis with his sister. But he doesnt like playing basketball.This is Jim. He likes to play ping-pone, too. But he
2、 doesnt like football or basketball. And his favourite sport is swimming.This is Tom. He doesnt like table tennis. Football is his favourite sport. He is also good at swimming. And he often plays basketball on Sundays.根據(jù)短文中人物喜好,在方框中打“(喜歡)”或“(不喜歡)”。MikeJimTom( 二 )There are five people in my family: m
3、y grandpa, my grandma, my father, my mother and I.My father is a doctor. He works in a hospital. My mother is a teacher. She has many students. My grandpa is an farmer. He has a big farm. There are many animals. My grandma doesnt work. Sometimes she helps mother do the housework. I am a school boy.
4、I love my family.根據(jù)短文內(nèi)容判斷正“”或誤“”。( ) 1. There are 5 people in my family.( ) 2. My father is a doctor.( ) 3. My mother works in a hospital.( ) 4. My grandma has many students.( ) 5. My grandpa often helps mother do the housework. ( 三 )Sara and Nora are twin sisters. They are 8 years old. They have th
5、e same parents(父母). This is their bedroom. Its a nice room. The two beds are in the same colour. They are orange. This is Saras bed, her yellow T-shirt is on it. That bed is Noras , her bule trousers are on it. Their desks are in the same colour, they are green. They are near their beds. And two cha
6、irs are beside the beds.根據(jù)短文內(nèi)容選擇正確答案。1. Is Nora a girl? A. Yes, she is. B. No, she isnt.2. What colour are two beds? A. They are orange. B. They are yellow.3. Whats on the Saras bed? A. T-shirt. B. trousers. 4. What colour are the desks. A. They are blue. B. They are green. 5. What does “twin sister
7、s” mean? It means_(請(qǐng)寫(xiě)出中文).( 四 )March 12th is Trees planting Day. Many people go to plant trees. They plant trees on the hills, in the parks or along the roads. First, they dig holes, then put the young trees into the holes and put the earth back. At last, they water the young trees. They know trees
8、are peoples friends. They will take good care of them.根據(jù)短文內(nèi)容判斷正()誤()。( ) 1. March 13th is Trees Planting Day.( ) 2. People plant trees on the hills, in the parks or along the roads.( ) 3. The first thing you should do to dig holes.( ) 4. At last, you should water the trees.( ) 5. Trees are peoples f
9、riends.( 五 )Today is Sunday. Jack goes to the zoo with his friends. He wears his new white T-shirt and yellow cap. He says goodbye to his parents and goes to the bus stop.The bus stop is near his home. He meets his friends here. The zoo is very far. They see many animals in the zoo and they have a g
10、ood time.根據(jù)短文內(nèi)容判斷正()誤()。( ) 1. Jack goes to the garden with his friends.( ) 2. Jack says goodbye to his parents.( ) 3. The bus stop is not near Jacks home.( ) 4. The zoo is not very far.( ) 5. Jack has a good time.( 六 )Autumn is coming, and it gets cooler and cooler. The sky is blue and the clouds a
11、re white. You can say autumn is blue and white.Look! Bird are flying from the north(北方) to the south(南方). The leaves are yellow. Some are hanging on the tree; some are on the ground; some are dancing in the wind. So you can say autumn is yellow.There are so many fruits in autumn, pears, peaches, man
12、goes, oranges and so on. Theyre fresh. Oh! I see. Autumn is a harvest season. Autumn is colorful. What a beautiful season!根據(jù)短文判斷正(T)誤(F)。( ) 1. Autumn is coming, it gets warmer and warmer.( ) 2. The sky is blue and the clouds are white.( ) 3. Birds are fly from south to north.( ) 4. Autumn is yellow
13、.( ) 5. Autumn is a harvest season.( 七 )Its nine oclock. But Army and Tom are still in bed. They like their warm bed. Mother comes in. She says,“Look, children. The world is white.” The two children sit up and look out of the window. How nice! There is snow in the garden. There is snow on the trees
14、and on the houses, too. The children are very excited(興奮). “We can make a snowman today.” the children say.So they get up and run out of the house. They want to make snowmen and have snowball fights. Their father will help them.根據(jù)短文內(nèi)容選擇正確答案。( )1. Its _oclock now.A. six B. seven C. eight D. nine( )2.
15、 Army and Tom are _.A. in bed B. at school C. in the garden D. in the park( )3. What colour is the world now? The world is _now.A. black B. white C. red D. blue( )4. The children are very _.A. sad B. upset C. angry D. excited( )5. Who will help them make snowmen? _A. Their mother B. Their father C.
16、No body D. Their teacher( 八 )Spring Festival is the Chinese New Year. It usually comes in February. Everyone in China likes Spring Festival very much. When Spring Festival comes, people clean their houses and do some shopping. On Spring Festival day everyone in China eats jiaozi.1. Which festival is
17、 the Chinese New Year?A. Spring festival B. Autumn festival C. Christmas D. May Day 2. When does Spring Festival come?A. May B. April C. June D. February3. Which kind of food people eat on Spring Festival day?A. jiaozi B. moon cake C. zongzi D. noodle4. What do people do on Spring Festival?A. clean
18、their house B. do some shopping C. play football D. A and B5. Who celebrates(慶祝) Spring Festival?A. Chinese B. American C. English D. French ( 九 )Mike and Peter are in the same school. They are in the same grade. Mike has English classes in the morning, but Peter has English classes in the afternoon
19、. After school, they play games. They often play basketball, play football, fly kites and ride bikes. They run, jump, swim and sing. They are good students. They like their school. 根據(jù)短文內(nèi)容,將短文中所提到的圖片勾出來(lái)。(不分性別)。 ( 十 )Look at the three boys. They are my good friends. They all like sports very much.This
20、 is Mike. He is good at football. He likes swimming. He often plays ping-pong with his sister. Its his favourite sport.This is Jim. He likes to play ping-pong, too. But he doesnt like football or basketball. And his favourite sport is swimming.This is Tom. He doesnt like ping-pong. Football is his f
21、avourite sport. He is also good at swimming. And he often plays basketball on Sunday.1. 根據(jù)短文內(nèi)容在相應(yīng)的人物旁的方框里寫(xiě)出他們的名字。 2. 根據(jù)短文中人物喜好,在方框中打“(喜歡)”或“(不喜歡)”。ping-pongbasketballfootballswimmingMikeJimTom( 十一 )The weather is very hot. The summer holiday is coming. What a happy day! Birds are singing in the tree
22、s. Butterflies are dancing in the garden. Children are play in the park.Some boys are playing on the grassland. Some boys are listening to music. Other boys are reading books under the big tree. Some girls are drawing pictures. Other girls are playing on the swings(秋千).I like roller-skating(滑旱冰) in
23、the square(廣場(chǎng)). And my friends are playing football. We are very happy.根據(jù)短文內(nèi)容回答下列問(wèn)題。Hows the weather?Where are these children?What are birds doing?Where are butterflies?Are these boys playing on the grassland?Are some girls reading books?What is the author(作者) doing?( 十二 ) Look, there is a sun in th
24、e sky, it looks like a red ball. On the mountain there is a happy girl, she is singing. At the foot of the mountain, there is a cow, and its eating grass. Near the cow, there is a big tree.根據(jù)短文內(nèi)容在方框里畫(huà)圖。( 十三 )There are many books on the bookshelf in my home. Some are my fathers. Some are my mothers.
25、Some are mine. We all like books very much. We learn a lot from books. They tell us what is good and what is bad. Sometimes I give some books to my friends. They like to read them, too. We often say,“Books are our good friends.”根據(jù)短文內(nèi)容回答下列問(wèn)題。1. Whats on the bookshelf?There are _ _ on the bookshelf.2.
26、 Where is the bookshelf?Its_ _ _.3. Whose book are they?They are my_ _ and _.4. Do your friends like to read them?_, they _. ( 十四 ) My grandparents have two children. On was born(出生) on a Sunday and the other was born on a Friday. So they are called Sunday and Friday. Friday is my uncle. He is a doc
27、tor. He has a daughter, her name is Kate. Sunday is my mother. Joe is my father. They have two children-a son and a daughter. They are Peter and Lily. I am a girl. Can you guess who I am?根據(jù)短文內(nèi)容在下列關(guān)系圖中填上人物名稱(chēng)。grandparents ( 十五 )My name is Grace. I am eleven years old. I am from Canada. I want to tell
28、you something about my big family. Please look at this chart(表格):Name Relationship(關(guān)系)AgeJobHobby(愛(ài)好)JeffGrandfather66DriverWritingRitaGrandmother65TeacherReadingGeorgeFather40DoctorPlaying basketballNinaMother38NurseSwimmingHelenSister16StudentDancingTomBrother7StudentPlaying computer games根據(jù)短文和表格內(nèi)
29、容給下列短文填空。I am Grace. I am _years old. This is my family, there are _people in my family. we are from _. This is my _, he is a driver. He likes _. This my grandmother. She is _ years old. She is a _. She likes reading. My father is a doctor, he likes _. My _ is a nurse. She is 38years old. _ is my si
30、ster, she is a schoolgirl, she likes dancing. _ is my brother, he is seven years old. He likes playing computer games.( 十六 )I am Tina. I have a big family.My dad Jacob is a farmer. He is tall and strong. He has black hair and brown eyes. H e likes fishing.Cathy is my mother. She is a housewife. She
31、is very thin. She has long hair and green eyes. She likes cooking.My brother Michael is twenty years old. He is tall and strong, like my father. He is a college(大學(xué)) student. He likes horse riding and pop music.Anna is my sister. She is six years old. She likes playing with her toys.根據(jù)短文內(nèi)容在下列表格中填上正確的
32、內(nèi)容。NameRelationshipAgeCharacteristic(特征)JobHobbyJacobCathyMichaelAnna( 十七 )Im YangYang. I study in Jinxing Primary School. My school is beautiful. There are two tall building in our school. We have classes here. There is a big playground in our school. We do sports on it. There are some tall trees a
33、nd beautiful flowers in our school. I love my school.根據(jù)短文內(nèi)容回答下列問(wèn)題。1. Which school is Yang Yang in?2. How many buildings are there in YangYangs school?3. Are there any flowers and tall trees in YangYangs school?4. How about the playground?( 十八 )My name is Peter. I am nine years old. I study in Guang Ming Primary School. Im in Class1, Grade3. My favourite class is P.E. Mr Zhang is our P.E. teacher. He is tall and strong. He is very kind. We often play ping-pong, jump rope(跳繩), play football and
溫馨提示
- 1. 本站所有資源如無(wú)特殊說(shuō)明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
- 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
- 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁(yè)內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒(méi)有圖紙預(yù)覽就沒(méi)有圖紙。
- 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
- 5. 人人文庫(kù)網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
- 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
- 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。
最新文檔
- 道口崗前安全培訓(xùn)會(huì)課件
- 2024+共識(shí)聲明:成人心臟手術(shù)患者快速拔管建議解讀
- 達(dá)州大灘消防安全培訓(xùn)課件
- 邊溝開(kāi)挖安全教育培訓(xùn)課件
- 數(shù)據(jù)中心ups單機(jī)并機(jī)試題及答案
- 車(chē)隊(duì)防疫安全培訓(xùn)課件
- 車(chē)隊(duì)安全培訓(xùn)計(jì)劃方案課件
- 分公司副經(jīng)理內(nèi)部競(jìng)聘經(jīng)營(yíng)管理類(lèi)筆試題
- 車(chē)間級(jí)崗前安全培訓(xùn)流程課件
- 酒店客房預(yù)訂與收益最大化策略制度
- 2026屆云南省昆明市西山區(qū)民中數(shù)學(xué)高一上期末考試模擬試題含解析
- 2025年大學(xué)第一學(xué)年(食品營(yíng)養(yǎng)與健康)營(yíng)養(yǎng)學(xué)基礎(chǔ)測(cè)試題及答案
- 2025-2030烏干達(dá)基于咖啡的種植行業(yè)市場(chǎng)現(xiàn)狀供需分析及投資評(píng)估規(guī)劃分析研究報(bào)告
- 2026年共青團(tuán)中央所屬單位招聘66人備考題庫(kù)及答案詳解一套
- 人民警察法培訓(xùn)課件
- 2026年哈爾濱職業(yè)技術(shù)學(xué)院?jiǎn)握新殬I(yè)適應(yīng)性考試題庫(kù)參考答案詳解
- 2025云南昆明巫家壩建設(shè)發(fā)展有限責(zé)任公司及下屬公司第四季度社會(huì)招聘31人歷年真題匯編帶答案解析
- 輸尿管切開(kāi)取石課件
- 小貓絕育協(xié)議書(shū)
- 66kV及以下架空電力線路設(shè)計(jì)標(biāo)準(zhǔn)
- 2025年浙江乍浦經(jīng)濟(jì)開(kāi)發(fā)區(qū)(嘉興港區(qū))區(qū)屬國(guó)有公司公開(kāi)招聘28人筆試考試備考試題及答案解析
評(píng)論
0/150
提交評(píng)論