版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進行舉報或認領(lǐng)
文檔簡介
1、六年級閱讀練習(xí) ( 一 ) Look! That is our school. Our school is not big, but it is very beautiful. There are many trees and many flowers in the garden. There are twelve classrooms in our school. There are fifty students in every(每一個) classroom. We have forty teachers and one headmaster(校長). In class, we liste
2、n to our teachers carefully(仔細). After class, we often play basketball or football. Our school life is very colorful. We like our school.根據(jù)短文內(nèi)容選擇正確答案 。1. There are_ students in every classroom.A. 50 B. 5 C. 12 D. 152. There are _ teachers in our school.A. 1 B. 50 C. 40 D. 143. There are _ students i
3、n our school.A. 500 B. 480 C. 600 D. 6504. We like_ after class. A. playing football B. playing ping-pong C. playing games ( 二 )My name is Betty. I am a school girl. Im fourteen years old. My father and mother are workers. They come home at 6 oclock. They are tired. I do housework for my mother and
4、father. I like cooking. I can cook rice, noodles, eggs and sandwiches. I love my mother and father.根據(jù)短文內(nèi)容判斷正誤。( ) 1. Betty is a girl.( ) 2. Betty is 15 years old.( ) 3. Bettys mother is a teacher.( ) 4. Betty likes cooking.( 三 )On Christmas Eve-the night before Christmas Day, children are very happy
5、. They put their stockings at the end of their beds before they go to bed. They want Santa Claus to give them some presents.Mr. Green tells his children that Santa Claus is a very kind man. He comes on Christmas Eve. He lands on top of each house and comes down from the chimney into the fireplace an
6、d brings a lot of presents to children.根據(jù)短文內(nèi)容在橫線上填空。1. Christmas Eve is the _ before Christmas Day.2. Children are _ on Christmas Eve.3. What do the children want to get? They want Santa Claus to give them some_.4. Mr. Green tells his children that Santa Claus is a very _man.5. Where does the Santa
7、Claus come from? He comes down from the _into the fire place.( 四 )June 1st is Childrens Day. It is our own festival. On that day, the children all over the world dont go to school. We have lots of fun!Today is Childrens Day. My parents take me to the park in the center of the city. There are many ch
8、ildren in it. They also come here on their vacation. And I meet my friend Yao Ying, then we go boating. We enjoy ourselves!根據(jù)短文內(nèi)容選擇正確答案。1. When is Childrens Day? It is_.A. May 1st B. June 13th C. June 1st D. July 1st 2. Who take(s) me to the park?_A. My parents B. My teachers C. My brothers D. My si
9、ster3. There are _ children in the park.A. many B. no C. a few D. some 4. I meet my friend_ in the park.A. Tom B. Jim C. Tony D. Yao Ying5. My friend and I _ in the park.A. sing B. dance C. swim D. go boating( 五 )This is my bedroom. There is a big bed, a desk and a chair in it. There is a TV on the
10、desk. I like watching TV in my bedroom.There is a sofa and an armchair in my living room. Can you see the photo of my family? Yes, the photo is on the wall.In the kitchen, there are three mugs and a cup on the table. Can you see a big cake on the table? Its my brothers birthday today. We have dinner
11、 here and we always enjoy our time together.根據(jù)短文內(nèi)容填空。1. I like _ in my bedroom.2. There is a sofa and _ in my living room.3. The photo _ my family is on the wall.4. There are three _ and a cup on the table.5. We always _ our time together.( 六 )Mothers Day is the second Sunday in May. It is a special
12、 day for mothers to relax. Some mother get carnations or cards on Mothers Day. Some families go out for lunch or dinner on Mothers Day.What are you going to do for your mother on Mothers Day? Dont forget to give your mother a warm hug and say“I love you”to her!根據(jù)短文內(nèi)容回答下面問題。1. When is Mothers Day?2.
13、What you can give to your mother on Mothers Day?3. If Mothers Day is coming, What are you going to do?( 七 )Hello, I am Peter. I am a school boy. I am eleven. My favourite sport is swimming. I often swim in the pool. I swim on Sunday. When I am swimming in the pool, I am very happy. I look like a lov
14、ely fish in the pool. I enjoy swimming, because swimming can make me strong and healthy. 根據(jù)短文內(nèi)容在方框里填上正確答案。Whats his name?How old is this boy?Whats his favourite sport?When did he swim?Where did he swim?Whats the benefit(益處) of swimming?( 八 )September 12th ,2016Dear Miss Wang,I am sorry to tell you t
15、hat I am not feeling well. I catch a bad cold; I need to go to the hospital this morning. So I am afraid that I cant go to your English class.Thank you. Yours, Peter根據(jù)短文回答下列問題。Whats the date today?Whats wrong with Peter?Can Peter go to the English class?Who is Miss Wang?( 九 )The bus is crowded(擁擠).
16、A man wants to get on, but no one gives way(讓路) to him.“Hey, let me get on the bus.” The man shouts.“Its too crowded. Youd better take the next bus.” A passenger(乘客) says to him.“But you cant go without me(不能沒有我), I must get on the bus. Im the driver.” the man says. 根據(jù)短文內(nèi)容回答下列問題。1. Who is the man?Th
17、e man is a _.2. Why does the man shout?Because he cant_ _the bus.3. Can the passengers go without the man?_, they_.4. What does a passenger suggest(建議)? A passenger suggests that hed better_ _ _ _.( 十 ) Xiao Li is a good driver. He is twenty-five years old. He drives a car in a factory. He works fro
18、m Monday to Friday. His home is far away from the factory. He gets up at six oclock, and goes to work at half past six. At eight he must get there. He has no time to have breakfast at home. He leaves the factory at five oclock in the afternoon. He cooks super and does housework in the evening. He li
19、kes reading very much. Sometimes he watches TV. He goes to bed at about ten.一、根據(jù)短文內(nèi)容給下圖連線。5:006:306:0010:00二、根據(jù)短文內(nèi)容判斷正誤。( ) 1. Xiao Li is a girl.( ) 2. Xiao Li works in a factory.( ) 3. Xiao Li works five days every week.( ) 4. On Saturday and Sunday Xiao Li doesnt go to work.( ) 5. Xiao Li cooks su
20、pper in the evening.( 十一 )Tom: Joe, how do you go to school?Joe: I go to school by bus. And you?Tom: I go to school by bike.Tom: Frank, how do you go to school?Frank: My home is near the school. I walk here.Tom: Robin, how do you come here?Robin: I come here in my dads car.Robin: In the holiday, my
21、family go to Shanghai. We go there by plane.Frank: I will go to Tianjin by train this Saturday. I will go to see my grandparents.Joe: Tianjin is near Beijing.根據(jù)對話內(nèi)容,在下圖相應(yīng)的方框中寫出人物名稱。( 十二 )My name is Maria. I am a girl. I am twelve years old. I study in Apple School. Im in Class One, Grade Five. I get
22、 up at 7:00 and go to school at 7:30. I usually go to school by school bus. There are four classes in the morning and three classes in the afternoon. My favourite subject is English. At 4:30, I go home. I often play table tennis with my classmates after school. Dinner is at 6:00. After dinner, I do
23、my homework. I often go to bed at 9:00.根據(jù)短文內(nèi)容在圖片下面空白鐘表上畫出相應(yīng)的時間。根據(jù)短文內(nèi)容回答下列問題。1. Whats the girls name?2. Which class is Maria in?3. How many classes are there in the morning?4. What is Marias favourite subject?( 十三 )I live in a big house with my family. There are three bedrooms, a living room, a kitch
24、en, two bathroom and a study. I often watch TV in the living room and do my homework in the study. I have dinner in the kitchen.There is a garden next to my house. There are some big trees and beautiful flowers in the garden. I often play with my sisters under the trees.I love my house!根據(jù)短文內(nèi)容判斷正誤。(
25、) 1. My house is small.( ) 2. There are three bedrooms in my house.( ) 3. I often watch TV in the study.( ) 4. There is a park next to my house.( ) 5. I often play football with my sister in the garden.讀句子,將房間的單詞天災(zāi)相應(yīng)的橫線上。kitchen bathroom bedroom living room study1. You often sleep in this room. Its
26、the _.2. Your mother often cooks here. Its the _.3. You always do your homework in this room. Its _.4. You take a bath or shower in this room. Its the _.5. Your family like watching TV in this room. Its the _.( 十四 )Autumn is a busy(忙碌) season. It comes to harvest time.The days get shorter and the ni
27、ghts get longer. The weather becomes(變得) cool, so youll feel more comfortable(舒服) than summer. We can pick(采摘) fruits and collect(收集) leaves, and farmers are getting in the crops(收獲莊稼). It will be a happy time.Autumn is my favourite season. Do you like it?根據(jù)短文內(nèi)容回答下列問題。Hows the weather like in autumn
28、?What can we do in autumn?Who are getting in the crops?( 十五 )SportsNamefootballswimmingjoggingbasketballjumping ropeping pongMikeRoseLucyAndyBetty根據(jù)表格內(nèi)容完成下列短文,把正確的內(nèi)容填在橫線上。Hello, I am Mike. I like _ and basketball. I have many friends. Rose is a girl, she likes swimming and _. Lucy is Roses sister, s
29、he likes _ and jogging. _ is a boy, his favourite sports are basketball and ping pong. Betty is my sister, she likes swimming, _ and jumping rope.( 十六 )Mary gets up in the morning. She brushes her teeth and eats breakfast. Her mother drivers her to school. She has maths and English lessons in the mo
30、rning. She has lunch at 12:30. She has music and computer lessons in the afternoon. Her mother picks her up after school. She has dinner at 18:00. Mary watches TV for one hour. She does her homework after watching TV. She goes to bed at 21:00. She reads a story book in bed.讀短文,按照動作發(fā)生的先后順序用1、2、3、4、5、
31、6、7給下列句子排序。( )She brushes her teeth.( )She has maths and English lessons.( )She read a story book in bed.( )She has lunch.( )She watches TV for one hour.( )Her mother picks her up at after school.( )She goes to bed.給短文選擇一個合適的題目。( ) Marys Mother ( ) A Day of Mary ( )Mary and Her Mother( 十七 )Rita is a policeman, he works in the police station. And is a doctor, he works in a hospital. Robert works in a factory, she is an engineer. Lucy works in a hospital, too. But she isnt a doctor, she is a nurse. This postman is Brad, he
溫馨提示
- 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
- 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
- 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
- 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
- 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負責。
- 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
- 7. 本站不保證下載資源的準確性、安全性和完整性, 同時也不承擔用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。
最新文檔
- 2026年湖南汽車工程職業(yè)學(xué)院單招職業(yè)技能考試備考試題帶答案解析
- 2026年漳州城市職業(yè)學(xué)院高職單招職業(yè)適應(yīng)性考試模擬試題帶答案解析
- 智能檔案分類與檢索算法開發(fā)
- 2026年廣西工程職業(yè)學(xué)院單招綜合素質(zhì)考試備考題庫附答案詳解
- 貴溪股權(quán)激勵協(xié)議書
- 2026年江蘇經(jīng)貿(mào)職業(yè)技術(shù)學(xué)院高職單招職業(yè)適應(yīng)性測試參考題庫帶答案解析
- 2025-2030衛(wèi)生用品市場細分研究行業(yè)增長潛力深度評估
- 2026年長沙幼兒師范高等??茖W(xué)校單招職業(yè)技能筆試模擬試題帶答案解析
- 2025-2030醫(yī)療3D打印技術(shù)應(yīng)用與商業(yè)化前景分析報告
- 2025-2030制造業(yè)數(shù)字化轉(zhuǎn)型實施路徑及核心競爭能力分析
- 主板維修課件
- 2025黑龍江大慶市工人文化宮招聘工作人員7人考試歷年真題匯編帶答案解析
- 2026中央紀委國家監(jiān)委機關(guān)直屬單位招聘24人考試筆試模擬試題及答案解析
- 2026年內(nèi)蒙古化工職業(yè)學(xué)院單招職業(yè)適應(yīng)性考試必刷測試卷附答案解析
- 財務(wù)數(shù)字化轉(zhuǎn)型與業(yè)財數(shù)據(jù)深度融合實施路徑方案
- 后勤保障醫(yī)院運維成本智能調(diào)控
- 循證護理在兒科護理中的實踐與應(yīng)用
- 少兒無人機課程培訓(xùn)
- GB 46750-2025民用無人駕駛航空器系統(tǒng)運行識別規(guī)范
- 麻醉睡眠門診科普
- 電力絕緣膠帶施工方案
評論
0/150
提交評論