版權說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內容提供方,若內容存在侵權,請進行舉報或認領
文檔簡介
1、閱讀理解(建議用時: 25分鐘)A(2013北京模擬)體裁說明文題材消息的傳播詞數387Bad news travels fastwhen you watch the evening news or read the morning papers, it seems that things that get the most coverage are all tragedies like wars, earthquakes, floods, fires and murders. This is the classic rule for mass media. “They want your e
2、yeballs and dont care how youre feeling, ”Jonah Berger, a psychologist at the University of Pennsylvania, the US, told The New York Times. But with social media getting increasingly popular, information is now being spread in different ways, and researchers are discovering new rulesgood news can act
3、ually spread faster and farther than disasters and other sad stories. Berger and his colleague Katherine Milkman looked at thousands of articles on The New York Times website and analyzed the “most e-mailed” list for six months. One of his findings was that articles in the science section were much
4、more likely to make the list. Those stories aroused feelings of awe and made the readers want to share this positive emotion with others. Besides science stories, readers were also found to be likely to share articles that were exciting or funny. “The more positive an article, the more likely it was
5、 to be shared, ”Berger wrote in his new book, Contagious: Why Things Catch On. For example, “stories about newcomers falling in love with New York City”, he writes, tend to be shared more than “the death of a popular zookeeper”. The difference between the two is due to the fact that the mass media p
6、refers news that gets attention, while when you share a story with your friends “you care a lot more about how they react”, Berger explained. But does all this good news actually make the audience feel better? Not necessarily. According to a study by researchers at Harvard University, people tend to
7、 say more positive things about themselves when theyre talking to a bigger audience, rather than just one person, which helps explain all the perfect vacations that keep showing up on micro blogs. This, researchers found, makes people think that life is unfair and that theyre less happy than their “
8、friends”. But no worries. Theres a quick and easy way to relieve the depression you get from viewing other peoples seemingly perfect livesturn on the television and watch the news. There is always someone doing worse than you are. 1. Why do mass media like to report bad news according to the article
9、? A. They want to attract the attention of readers. B. They care a lot about how readers react. C. They think bad news spreads faster than good news. D. They want to show concern for people in disaster-hit areas. 2. Which of the following is TRUE about Bergers and his colleagues study? A. They found
10、 that articles on science are more likely to be shared. B. Sad news tended to arouse the audiences feelings of awe and sympathy. C. It was aimed at finding out whether mass media should cover more tragedies. D. Good news usually helps the audience relieve their negative emotions. 3. We can conclude
11、from the last three paragraphs that. A. watching news is good for peoples healthB. people shouldnt be jealous of their friendsC. sharing good news with friends will double your happinessD. people might not be as happy as they suggest on their micro blogs4. Whats the article mainly about? A. Why bad
12、news is covered most often. B. Why good news spreads faster than bad news. C. How people react differently to bad and good news. D. Which kind of news makes the audience feel better. B體裁廣告題材介紹圖書詞數443New Annotated Sherlock Holmes by Arthur Conan DoylePrice: 28. 00Publication Date: 30/11/2010Publisher
13、s Description: Collect Doyles fifty-six classic short stories, arranged in the order in which they appeared in late-nineteenth-and-early-twentieth-century book editions, in a set complemented by four novels, editor biographies of Doyle, Holmes, and Watson as well as literary and cultural details abo
14、ut Victorian society. Breaking Ground by Daniel LibeskindPrice: 16. 00Publication Date: 11/10/2010Brief Description: This is a book about the adventure life that can offer each of us if we seize it, and about the powerful forces of tragedy, memory and hope. For Daniel Libeskind, lifes adventure has
15、been through architecture, which he has found has the power to reshape human experience. Although often relating to the past, his buildings are about the future. This biology of one mans journey brings together history, personal experience, our physical environment and a fresh international vision.
16、In the Shadow of No Towers by Art SpiegelmanPrice: 16. 00Publication Date: 02/09/2010Brief Description: On 11th September 2001, Art Spiegelman raced to the World Trade Center, not knowing if his daughter Nadja was alive or dead. Once she was found safein her school at the foot of the burning towersh
17、e returned home, to mediate(反省)on the trauma(創(chuàng)傷), and to work on a comic strip(連環(huán)漫畫). In the Shadow of No Towers is New Yorker Art Spiegelmans extraordinary account of “the hijacking(劫機)on 9. 11 and the following hijacking of those events” by America. Light on Snow by Anita ShrevePrice: 14. 00Public
18、ation Date: 07/10/2006Publishers Description: This is the 11th novel by Anita Shreve, the critically accepted bestseller. A moving story of love and courage and tragedy and of the ways in which the human heart always seeks to heal itself. Last Child in the Woods by Richard LouvPrice: 20. 99Publicati
19、on Date: 11/08/2010Brief Description: Camping in the garden, riding bikes through the woods, climbing trees, picking wildflowers, running through piles of autumn leaves. . . these are the things childhood memories are made of. But for a whole generation of todays children the pleasures of a free-ran
20、ge childhood are missing, and their indoor habits contribute to obesity, attention disorder and childhood depression. This book shows how our children have become increasingly distanced from nature, why this matters and how we can make a difference. Richard Louv is chairman of the Children and Natur
21、e Network and co-chair of the National Forum on Children and Nature. He is the author of seven other books and has written for newspapers and magazines including the New York Times and the Washington Post. 5. If one wants to know something about Victorian society, he or she may read. A. Light on Sno
22、wB. In the Shadow of No TowersC. Breaking GroundD. New Annotated Sherlock Holmes6. Which of the following refers to tragedies? A. Light on Snow&Breaking GroundB. Light on Snow &In the Shadow of No TowersC. In the Shadow of No Towers&Breaking GroundD. New Annotated Sherlock Holmes&In the Shadow of No
23、 Towers7. Which book is based on a real big event? A. Breaking GroundB. In the Shadow of No TowersC. Light on SnowD. Last Child in The Woods8. Who has also written for newspapers and magazines according to the text? A. Arthur Conan DoyleB. Daniel LibeskindC. Art SpiegelmanD. Richard LouvC體裁記敘文題材面對死亡
24、詞數415I looked at the fresh-faced(朝氣蓬勃的)boy and back at the cat he had probably had all his life. I was going to have to tell him that his cat had a tumor(腫瘤). Even if it were surgically removed, she probably would survive less than a year. And there the boy was, all alone. Death is something we push
25、 to the background and ignore as long as possible, but in reality every living thing we love will die. How death is first experienced can be life-forming? It can be a thing of horror and suffering or a peaceful release. So I would have to guide the boy through this myself. I did not want the burden.
26、 It had to be done perfectly, or he might end up emotionally scarred. It would have been easy to run from this task and leave it to a parent. But when I looked at the boys face, I knew I couldnt do that. So I told him as gently as I could what I had found, and what it meant. As I spoke, the boy move
27、d quickly away from me, probably so I could not see his face. I discussed the alternatives with him. I could let her fade away at home, or give her an injection and put her to sleep. He listened carefully and nodded gravely. He said he didnt want her to suffer. He reluctantly told me to put the cat
28、to sleep. In my professional opinion, too, this was the least bad option. I could see, though, how much it was costing him. I could not control the tears streaming down my face, or the grief(悲傷)I felt welling inside for this boy who had had to become a man so quickly, all alone. He held his cats hea
29、d and reassured her while I administered(執(zhí)行)the injection. She drifted off to sleep, her head cradled(輕輕抱著)in his hand. The animal looked quiet and at rest. The owner now bore all the suffering. Something was missing, though. I did not feel as though I had completed my task. It came to me suddenly t
30、hat though I had asked him to become a man instantly, and he had done so with grace and strength, he was still a child. I held out my arms and asked him if he needed a hug. He did, and in truth, so did I. 9. When the author was about to tell the boy what was wrong with the cat, he or she. A. was ful
31、l of sympathy for the catB. had already informed his parents of what happenedC. decided to help him face death without hesitationD. was afraid that this experience might have a deep effect on him emotionally10. What was the boys first reaction upon hearing the bad news about his cat? A. He was sad a
32、nd angry. B. He tried to hide his feelings. C. He refused to accept the cruel truth. D. He turned to the author for comfort. 11. What was the best way to deal with the cat, in the opinion of the author? A. Letting her fade away at home. B. Giving her drugs to ease her pain. C. Having her tumor surgi
33、cally removed. D. Putting an end to her life without pain. 12. What is the authors attitude toward the boy? A. Proud but puzzled. B. Worried but objective. C. Doubtful and disappointed. D. Sympathetic and supportive. 【拓展訓練】根據A篇文章回答問題。(1)According to the passage, why do readers prefer science article
34、s? (no more than 15 words) (2)What does Paragraph 9 mainly tell about? (no more than 8 words) 答案解析A【文章大意】介紹新的研究發(fā)現人們樂于傳播好的正面的消息, 并分析了其中的原因。1. 【解析】選A。細節(jié)理解題。根據第二段的“They want your eyeballs”和第七段的“the mass media prefers news that gets attention”可以得知答案。2. 【解析】選A。細節(jié)理解題。由第五段可以得此答案。B、C、D文中都沒有提到。3. 【解析】選D。推理判斷
35、題。最后三段的大意是: 面對更多人的時候, 人們傾向于分享自己更積極正面的東西, 所以在微博上展現的一般都是假期過得多么完美等, 但是分享這種快樂可能會讓他們的朋友們覺得生活不公平或者感覺自己不快樂。4. 【解析】選B。主旨大意題。這篇文章的中心內容是介紹新的研究發(fā)現人們樂于傳播好的正面的消息, 并分析了其中的原因, 故選B。B【文章大意】本文是幾本書的廣告, 介紹了作者, 出版日期, 價格方面的信息和書的梗概。5. 【解析】選D。細節(jié)理解題。從第一則廣告的句子: Watson as well as literary and cultural details about Victorian society可知想知道維多利亞社會的人應該讀New Annotated Sherlock Holmes。6. 【解析】選A。細節(jié)理解題。從第二則廣告的句子: about the powe
溫馨提示
- 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
- 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯系上傳者。文件的所有權益歸上傳用戶所有。
- 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網頁內容里面會有圖紙預覽,若沒有圖紙預覽就沒有圖紙。
- 4. 未經權益所有人同意不得將文件中的內容挪作商業(yè)或盈利用途。
- 5. 人人文庫網僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內容的表現方式做保護處理,對用戶上傳分享的文檔內容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內容負責。
- 6. 下載文件中如有侵權或不適當內容,請與我們聯系,我們立即糾正。
- 7. 本站不保證下載資源的準確性、安全性和完整性, 同時也不承擔用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。
最新文檔
- 《數據庫》-項目二
- 2026年照明設計中的數字化轉型
- 4四季 教學課件
- 2026年照明設計的光源選擇指南
- 加密貨幣技術創(chuàng)新與銀行業(yè)監(jiān)管變革-洞察及研究
- 精準農業(yè)中的生態(tài)防控技術研究-洞察及研究
- 量子dots在植物向光性研究中的應用-洞察及研究
- 闌尾炎腹部護理
- 2026年橋梁抗震評估中的多因素綜合分析
- 2026年建筑電氣節(jié)能設計的經濟性研究
- 2026北京市通州區(qū)事業(yè)單位公開招聘工作人員189人筆試重點基礎提升(共500題)附帶答案詳解
- 2025~2026學年山東省菏澤市牡丹區(qū)第二十一初級中學八年級上學期期中歷史試卷
- 2025至2030中國細胞存儲行業(yè)調研及市場前景預測評估報告
- 《中華人民共和國危險化學品安全法》解讀
- 水暖施工員考試及答案
- 高中生物競賽課件:蛋白質的性質與分離、分析技術
- 刑法學(上冊)馬工程課件 第1章 刑法概說
- 《紅樓夢中的禮儀習俗研究報告》
- GB/T 1041-2008塑料壓縮性能的測定
- 教師心理健康輔導講座二
- 全國計算機等級考試三級網絡技術歷年真題版
評論
0/150
提交評論