版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進行舉報或認領(lǐng)
文檔簡介
1、考前頂層設計英語贏在微點無微不至專 項 微 測倒計時第3周第1頁考前頂層設計英語贏在微點無微不至第1練閱讀理解閱讀七選五限時30分鐘第2頁考前頂層設計英語贏在微點無微不至閱讀理解 A(2019贛湘粵三省六校聯(lián)考)體裁:記敘文 主題語境:環(huán)境保護 難度:A mother, Carrie Cort, 51, from Sussex, and her nineyearold son have been named the UKs most environmentally friendly family after winning an award for their environmental ac
2、hievements.Now every aspect of her life is environmentally friendly, from her son Adams birthday parties to her clothing, and she recycles everything from empty pens to milk bottle tops. “Changing our family lifestyle to green has saved us around11,000 every year, which has given us more financial s
3、tability,” Carrie says. “Living green has made us healthier and I feel younger now. It is fun seeing what you can make with unwanted or broken things. Growing your own food is greatexercise, good for wildlife, and the food is much more nutritious and tastier.”第3頁考前頂層設計英語贏在微點無微不至“My concern for the w
4、ay we humans are treating the planet was really roused( 喚 醒 ) in 2008 when Adam was born. When he arrived, I suddenly had this huge, greater awareness of the kind of planet were bringing our children into though I learnt something about it in university.” She began going to talks, reading books, wat
5、ching documentaries and attending green meetings in order to educate herself inthe details of green living.第4頁考前頂層設計英語贏在微點無微不至Carrie set up the local campaign group Sussex Green Living six years after her sons birth. Later, she gave up her highpowered job, as she ran a video company with her brother
6、, to do her job fulltime. Today, she organizes talks and workshops. She runs a repair caf, where people can bring everything to be fixed. Her recycling program helps people reuse wastes. Toothpaste tubes, for example, which Carrie sends to the Philippines, are turned into purses by an organization.
7、“My goal is to inspire more people to lead greener, more environmentally friendly lives, toenable us to live in greater harmony with nature, now and for future organizations. IachievethisusingvariousSussexGreenLivingcommunicationprogramsworking with other organizations who have the same goals and va
8、lues.”and第5頁考前頂層設計英語贏在微點無微不至【語篇解讀】 英國 Sussex 51 歲的母親 Carrie Cort 和她 9 歲的兒子因在環(huán)保方面取得的成就而獲獎,他們被評為英國最環(huán)保的家庭。文章講述了她的成就以及成就是如何取得的。好詞積累于中inharmonywith與和諧相處; bestuckin困1How did Carrie feel about her environmentally friendly lifestyle?A. Unwanted.C. Expensive.B. Unhealthy.D. Economical.第6頁答案與解析 D 觀點態(tài)度題。根據(jù)第二段中
9、“Changing our family lifestyle to green has saved us around 11,000 every year, which has given us more financial stability,”可知,這種環(huán)保的生活方式每年為 Carrie 家節(jié)省了大約11 000英鎊,這使他們的經(jīng)濟更加穩(wěn)定,可知,Carrie 認為這種環(huán)保生活方式是省錢的。故選 D。economical “節(jié)約的”??记绊攲釉O計英語贏在微點無微不至2When did Carrie begin to form her environmentally friendly lif
10、estyle?A. After winning an award.B. After giving birth to her son.C. After being stuck in poverty.D. After attending green meetings.第7頁答案與解析 B 細節(jié)理解題。根據(jù)第三段第一句“My concern for the way we humans are treating the planet was really roused (喚醒) in 2008 when Adam was born.”可知,Carrie 因為擔憂人類對待地球的方式,所以她生完兒子后開始
11、形成了她的環(huán)保生活方式。故選 B??记绊攲釉O計英語贏在微點無微不至3What does Carrie rely on to make her achievements?A. Her repair cafand workshops.B. Her own programs and others work.C. Her wellpaid job and her brothers support.D. Her independence of realizing her green dream.第8頁答案與解析 B 推理判斷題。最后一段第一句中敘述 Carrie 在兒子出生六年后成立了Sussex Gr
12、een Living,又根據(jù)最后一段中“I achieve this using various Sussex Green Living communication programs and working with other organizations who have the same goals and values.”可知,Carrie 通過各種各樣的交流項目以及與其他有相同目標和價值觀的組織合作來實現(xiàn)這一目標。由此可知,Carrie 的成就是靠她自己的項目和與別人的合作取得的。故選 B考前頂層設計英語贏在微點無微不至閱讀理解 B(2020 屆溫州十五校高三聯(lián)考)體裁:說明文 主題語
13、境:文學 難度:Too often a learner of English who has read one or two classics tries to imitate ( 模 仿 ) their style. The fact, however, is that style cannot be imitated. Different authors have different styles. They do not try to write the way they write. So the imitation of any style often results in affe
14、ctation (矯揉造作)And the result will be till worse if the style imitated is that of a workwritten a hundred years ago or more. We are of the 21st century, and we should not write the English of the last century.I would advise you not to aim at a special style. Take care to write correct,simple, idiomat
15、ic, and clear English, thats all.第9頁考前頂層設計英語贏在微點無微不至But imitation is not always bad. Very often it is important to imitate something. Where personal style is out of place, imitation is the only means by which correctness may be secured. In writing an advertisement about something for example, you ha
16、ve to imitate some such advertisement that you have read. You cannot possibly write a good one if you have never read any, though you may have read very widely in general literature.You will do well to collect a number of short advertisements, formalinvitations,announcements,andbusinesscontracts,etc
17、.Whenyouhaveoccasion to write one of such, you have simply to do a little imitating and adapting. The following is an ordinary formal invitation:Mr. and Mrs. M. S. Adams request the pleasure of Mr. and Mrs. L. J.Williamss company at dinner on Saturday evening, May the seventeenth, at seven oclock, 8
18、6 Star Street.第10頁考前頂層設計英語贏在微點無微不至This invitation isWilliams. Surely, withfrom Mr. and Mrs. M. S. Adams to Mr. and Mrs. L. J.this piece before you, you can write a new one. You havesimply to change the names, the day, the date, the time, and the address.【語篇解讀】 本文針對英語學習者經(jīng)常會模仿一些名著作家的寫作風格的現(xiàn)象進行了探討,作者認為不
19、要機械地嘗試模仿一些作家的風格,只要學習寫出正確、干凈、準確的英文即可。此外,針對一些應用文的寫作,比如說廣告,作者認為學習者可以去模仿然后加以改進。好詞積累out of place不恰當; behind the times過時的第11頁考前頂層設計英語贏在微點無微不至4Why is it especially wrong to imitate the style centuries ago?A. Because the language is out of date.B. Because the writers have passed away.C. Because the style is
20、 difficult to follow.D. Because the contents are behind the times.。第12頁答案與解析 A 推理判斷題。根據(jù)第二段中的“We are of the 21st century, and we should not write the English of the last century.”可知,作者認為生活在 21 世紀的我們不應該用 20 世紀的英語來寫作了。由此推知作者認為一個或幾個世紀前的語言已經(jīng)過時了,模仿過時的語言寫出的文章會更糟糕。故 A 項正確考前頂層設計英語贏在微點無微不至5Whats the authors a
21、ttitude towards imitation?A. English learners should never imitate others writing style.B. Imitation is the first step for English learners to write articles.C.Englishlearnersshouldimitateformalwritingstyleslikeadvertisements.D. It is always correct for learners to imitate the classic writing styles
22、.第13頁答案與解析 C 細節(jié)理解題。根據(jù)第四段中的“But imitation is not always bad . In writing an advertisement about something, for example, you have to imitate some such advertisement that you have read.”可知,作者認為模仿不一定都是不可取的,在廣告文體的寫作方面,英語學習者可以模仿之前讀過的一些廣告的寫作風格。故 C 項正確??记绊攲釉O計英語贏在微點無微不至6What does the writer most probably do?
23、A. He is a professor in university.B. He is an English teacher.C. He is an English novelist.D. He is a classic translator.第14頁答案與解析 B 推理判斷題。文章是針對英語學習者的寫作風格進行的論述,由此推知作者很有可能是一位英語老師。故 B 項正確。A 項意為“大學教授”;C 項意為“英語小說家”;D 項意為“經(jīng)典作品翻譯家”考前頂層設計英語贏在微點無微不至閱讀理解 C難度:(2019蘭州二模) 體裁:說明文 主題語境:自然生態(tài)Fire ants tunnels got
24、dug efficiently by only a small percentage of thegroup doing most of the work. Freeloaders, they just sit around while theirhardworking colleagues get things done. But might freeloaders actuallybenecessary for society to function efficiently? The answer could be yesat least when it comes to fire ant
25、s and their efforts to dig nests underground.Fire ants are highly social organisms. So, Goldman and his colleagues wanted to know how individual ants knew what to do without a central leader issuing orders. To find it out, Goldmans team labeled individual fire ants with paint and then watched them d
26、ig their tunnelsonly wide enough for two workers. It turned out that just 30 percent of the ants did 70 percent of the labor. “I was surprised that we ended up with so few workers actually doing the workat any one time.”第15頁考前頂層設計英語贏在微點無微不至A quarter of the ants never even entered the tunnel. Others
27、went inside, but left without digging out a single grain of dirt. These behaviors ensured the tunnels did not get clogged with insect traffic, which would make the construction process stop.And when the scientists removed the five hardestworking ants from the tunnel,others immediately jumpedin to co
28、mpensate (補償)withnoreduction in thegroupsproductivity.Seemsthatitdoesntmatterwhichantsareworkingorfreeloading at a given time, as long as there is some division of labor to keep thetunnels flowing smoothly. The findings are in thejournal Science.第16頁考前頂層設計英語贏在微點無微不至The study could provide suggestion
29、s for the robotics. Imagine groups of robots sent to search for survivors from the ruins. Or nanobots (納米機器人) coursing through our bodies to diagnose illness and deliver targeted medical treatment. Such robots will need to avoid getting jammed up in tight spaces. It might be necessary to program the
30、m so some just sit back and watch their colleagues work.【語篇解讀】 火蟻在挖掘隧道時采用“能者多勞”“少人多干”的方式從而避免了在狹小空間的“交通堵塞”問題,極大地提高了工作效率??茖W家對火蟻進行了研究,發(fā)現(xiàn)只要合理分工,誰怠工誰工作則無足輕重。好詞積累efficiently adv.效率高地; in panic驚慌失措地第17頁考前頂層設計英語贏在微點無微不至7How do fire ants get the work done when digging tunnels?A. They all work under the order
31、 of their leaders.B. Only the strong ants do the majority of the work.C. They all cooperate together and spare no effort to do the work.D. Some work efficiently while others just sit around and do nothing.第18頁答案與解析 D 細節(jié)理解題。根據(jù)第一段中的“Fire ants tunnels got dug efficiently by only a small percentage of t
32、he group doing most of the work. Freeloaders, they just sit around while their hardworking colle agues get things done.”可知,當火蟻挖掘隧道時,一些火蟻忙的熱火朝天,其他的火蟻則待在一旁,無所事事。故 D 項正確。考前頂層設計英語贏在微點無微不至8What doesmean?A. Covered.C. Destroyed.theunderlined word“clogged”inParagraph3probablyB. Crowded.D. Spotted.第19頁答案與解析
33、 B 詞義猜測題。根據(jù)畫線詞前兩句可知,有四分之一的火蟻甚至都沒有進入隧道,另有一些火蟻雖然爬進去了,但沒有挖出一粒泥土。由此推知,畫線詞所在句意為“這些行為避免了隧道的交通擁堵,否則挖掘工作可能會因擁堵而中斷”,畫線詞 clogged 意為“擁堵的”與 B 項同義。故 B 項正確。考前頂層設計英語贏在微點無微不至9When thehardestworking antsweretaken away by thescientists, .A. the rest of them didnt know what to doB. the leaders had to do the work by th
34、emselvesC. other ants took their place and continued to do the workD. other ants were in panic and escaped from the tunnels immediately第20頁答案與解析 C 細節(jié)理解題。根據(jù)第四段中的“And when the scientists removed the five hardestworking ants from the tunnel, others immediately jumped in to compensate (補償)with no reduct
35、ion in the groups productivity.”可知,當科學家從挖掘現(xiàn)場拿走了五只最勤勞的火蟻時,其他火蟻立即“補上工位”, 完全沒有降低全隊的挖掘進度,故 C 項正確。考前頂層設計英語贏在微點無微不至10According to the passage, .A. robot technologyB. social communicationC. underground constructionD. scientific observationstheresearchfindingscanbeappliedto第21頁答案與解析 A 細節(jié)理解題。根據(jù)最后一段中的“The stu
36、dy could provide suggestions for the robotics.”可知,該研究可能對機器人技術(shù)的開發(fā)產(chǎn)生影響, 故 A 項正確??记绊攲釉O計英語贏在微點無微不至閱讀七選五度:(2019漢中三模)體裁:議論文 主題語境:社會服務 難The most important thing to keep in mind when deciding to serve another isthat service expects no rewards. When you expect something in return, and are not serving out of
37、the goodness of your heart, others will notice. Sure theyll thank you. 1 When you give from your heart, the real power of service comes into play.Serving is a great opportunity to strengthen your trust and respect for another, and for them to do the same to you. Not only do you feel great about help
38、ing out, butyou build your relationship with them, and they will feel more willing to help you in 2 the future.第22頁考前頂層設計英語贏在微點無微不至 3 However, why is service so rarely seen these days?Sure, living in thisday and age does not leave us much time, and the last thing people want to do ismore work. Im to
39、o busy, theres too much work, or I dont have the time,”mayrun through your head when you hear the word service, but the truth is that thebenefits areworth thesacrifice. Gandhionce said that,“The bestway tofind 4 yourself is to lose yourself in the service of others.”Some ideas of placesyou can serve
40、 are volunteer centers, nursing homes, boys and girls clubs, and so on.You can serve people as long as you want to.第23頁考前頂層設計英語贏在微點無微不至 5 Although it does take some work, the benefits are more than worththe sacrifice. Not only do you feel better about making anothers day a little less stressful, but you strengthen your re
溫馨提示
- 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
- 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
- 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預覽,若沒有圖紙預覽就沒有圖紙。
- 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
- 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負責。
- 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
- 7. 本站不保證下載資源的準確性、安全性和完整性, 同時也不承擔用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。
最新文檔
- 2026年臺州職業(yè)技術(shù)學院單招職業(yè)技能考試模擬試題帶答案解析
- 2026年電工考試理論試題及答案(名校卷)
- 2026年湖南司法警官職業(yè)學院單招職業(yè)技能測試題庫附答案
- 2026年建筑電工知識試題及一套完整答案
- 2026年外企心理考試題庫及完整答案一套
- 2026年安徽水利水電職業(yè)技術(shù)學院單招職業(yè)技能考試題庫附答案
- 2026年山東省煙臺市單招職業(yè)適應性測試模擬測試卷附答案
- 2025廣東廣州市荔灣區(qū)彩虹街消毒站招聘消毒員2人考試參考題庫附答案
- 2026年浙江北師大臺州實驗學校代課老師招聘2人筆試備考題庫及答案解析
- 2025廣東廣州市白云區(qū)石井中心幼兒園招聘2人考試歷年真題匯編附答案
- 2023-2024學年北京市海淀區(qū)清華附中八年級(上)期末數(shù)學試卷(含解析)
- 臨終決策中的醫(yī)患共同決策模式
- 2026年包頭輕工職業(yè)技術(shù)學院高職單招職業(yè)適應性測試備考題庫及答案詳解
- 草原補償協(xié)議書
- 呼吸內(nèi)科進修匯報課件
- 康復治療進修匯報
- 牽引供電系統(tǒng)短路計算-三相對稱短路計算(高鐵牽引供電系統(tǒng))
- 離婚協(xié)議書模板(模板)(通用)
- (完整版)第一性原理
- 降低住院患者口服藥缺陷率教學課件
- 《質(zhì)量管理與控制技術(shù)基礎(chǔ)》第一章 質(zhì)量管理基礎(chǔ)知識
評論
0/150
提交評論