版權(quán)說(shuō)明:本文檔由用戶(hù)提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請(qǐng)進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)
文檔簡(jiǎn)介
1、.單項(xiàng)填空1._my eyes when I began to imagine the most fantastic scene in Chinas Got Talent.ANot until I had closed BNo sooner had I closedCScarcely I had closed DHardly had I closed解析:選D??疾榈寡b。not until放在句首時(shí),應(yīng)使用部分倒裝,故A項(xiàng)錯(cuò)誤;no sooner.than.意為“一就”;scarcely/hardly.when.也意為“一就”,引導(dǎo)兩個(gè)從句時(shí),要遵循“前倒后不倒”的原則,故D項(xiàng)正確。2.Yes
2、terday I had a word with the CEO of the company,_who used to teach at Beijing University.Aone BthatCthe one Dit解析:選C??疾榇~辨析。one用來(lái)指代可數(shù)名詞單數(shù),表示泛指;that既可指代可數(shù)名詞單數(shù)也可指代不可數(shù)名詞;the one表示特指;it指代前文提到的事物。本句是特指“過(guò)去常在北京大學(xué)教書(shū)的那個(gè)人”,故選C項(xiàng)。the one是the CEO of the company的同位語(yǔ),the one之后部分為定語(yǔ)從句修飾the one。3.It is ridiculous th
3、at so many people believe the world will disappear in 2012._it is true?AHow come BSo whatCWhat if DHow about解析:選C??疾楣潭ㄓ梅āow come意為“怎么會(huì),為什么”;so what意為“那又怎么樣”;what if意為“如果將會(huì)怎樣”;how about意為“怎么樣”。句意:如此多的人認(rèn)為世界將在2012年消失,這真的很荒謬。如果這是真的將會(huì)怎樣呢?根據(jù)句意可知C項(xiàng)正確。4.The new plant cant _ the cold weather,so the research
4、ers are trying to deal with it.Asuffer for BsufferClong for Dsuffer from解析:選B。句意:這種新作物不能忍受寒冷的天氣,因此研究者正設(shè)法解決。suffer from忍受,遭受,表示間接承受某事的結(jié)果,suffer表示直接遭受某事的結(jié)果。5.Ill be away on a business trip.Would you mind looking after my cat?Not at all._AIve no time BId rather notCId like it DId be happy to解析:選D。此題考查不
5、定式的省略,上文中已經(jīng)出現(xiàn)了的動(dòng)詞,再一次以不定式的形式出現(xiàn)時(shí),則只保留不定式符號(hào)to。6._ the fact that I have little singing talent,I want badly to be a member of the famous choir sponsored by our school.AIn spite of BIn terms ofCOn account of DIn case of解析:選A。考查介詞短語(yǔ)辨析。句意:盡管我沒(méi)有唱歌方面的天賦,但我還是很想成為我們學(xué)校主辦的那個(gè)著名的合唱團(tuán)中的一員。2 / 8in spite of盡管;in terms
6、 of就而言;on account of 因?yàn)椋捎?;in case of在情況下。7.The flowers his friend gave him will die unless _ every day.Awatered BwateringCwater Dto water解析:選A。在when,while,if,as if,though,although,as,until,once,whether,unless等連接的狀語(yǔ)從句中常省略跟主句相同的主語(yǔ)和系動(dòng)詞be。該句中watered前省略了they are。句意:他朋友給他的這些花如果不每天澆水就會(huì)死。8.Peter has been o
7、ut of work for half a year,so he wants to _ a job in this company.Aprepare for Bapply forCwait for Dcare for 解析:選B。apply for 意為“申請(qǐng)”;prepare for“為作準(zhǔn)備”;wait for“等待”;care for“喜歡;照料”。9.Do remember to see a doctor tomorrow._AGot it BHeard itCMade it DTaken it解析:選A?!癎ot it”口語(yǔ)中常表示“知道了”、“明白了”。句意:“務(wù)必記住明天去看醫(yī)生
8、!”“明白”。10.The boy said he could lift the heavy stone._ is no doubt about that.AThere BIt CThis DWhat解析:選A。there is no doubt about. “毫無(wú)疑問(wèn)”,是固定搭配。.閱讀理解A(2012西安質(zhì)量檢測(cè))On Sundays my father always wore that black apronthe one with the race cars all over it.After breakfast Dad always announced:“Go ahead eve
9、ryone.Ill take care of the dishes!” With that my mother disappeared into the Sunday paper.Off_came_the_suit_coat_he_had_worn_to_church_that_morning.Up_went_the_shirtsleeves.On_went_that_apron.For the next hour Dad did the dishes,singing songs like “Who Put the Chow in Mrs.Murphys Chowder?”I suppose
10、it was strange for a father to wear an aproneven one with race carsbut I never thought much of it until that Sunday when we walked home from church together.“Tommy,” he said,“There comes a time in every boys life when he must take on responsibilities” “Responsibilities?” I asked.“Yes.Its time you to
11、ok a greater role in the household.Starting today,I want you to do the dishes on Sunday morning so your mother and I can relax.” “The dishes???” “Anything wrong with taking over the dishes?” I started to say something about a mans job,but I knew immediately that my protests would fall on deaf ears.I
12、didnt taste a bit of breakfast that morning.My father announced to my mother,“Lets go to read the paper,honey.Our oldest son has generously offered to fill the position.” So this was what my life had come to.People often say there is a special chemistry between a father and a son.He came back into t
13、he kitchen just as I was about to storm out.In his right hand was the old apron.“I want you to have this,Tommy.Itll keep your clothes from getting wet.” And before I could do anything,he had put that apron on me.“Thanks,son.Your mother and I appreciate this.”With that he disappeared into the Sunday
14、paper.I looked down at the apron.It had seen better days.I could see my dad reaching for the dishes.Soon I was singing about Mrs.Murphys Chowder.1.What is the main purpose of the underlined sentences in the first paragraph?ATo show the unwillingness of his father when doing dishes.BTo instruct the m
15、ain steps of how his father does dishes.CTo emphasize his fathers clumsy way of doing dishes.DTo stress the enjoyment and happiness of his fathers doing dishes.解析:選D。推理判斷題。下一句提到作者的父親一邊唱歌一邊洗刷餐具,再結(jié)合本段中他所說(shuō)的話(huà)可推測(cè)這三個(gè)倒裝句是為了強(qiáng)調(diào)作者的父親非常享受這個(gè)過(guò)程,樂(lè)在其中。2.What does the underlined word “responsibilities” in the secon
16、d paragraph refer to?ATaking care of the brothers.BMaking progress academically.CDoing all the dishes.DWashing the apron with race cars.解析:選C。猜測(cè)詞義題。根據(jù)下文中的“Starting today,I want you to do the dishes.”可知畫(huà)線(xiàn)詞指的是“洗刷所有的餐具”。3.What did the author mean by saying “People often say there is a special chemistry
17、 between a father and a son.” in the fourth paragraph?AMind acts upon mind.BLike father like son.CA child is better unborn than untaught.DObedience is the first duty of a boy.解析:選A。推理判斷題。下一句提到正當(dāng)作者要沖出來(lái)時(shí),作者的父親拿著那件舊圍裙來(lái)到了廚房,由此可推出兩人“心有靈犀一點(diǎn)通”。后三項(xiàng)分別表示“有其父必有其子”“養(yǎng)不教,父之過(guò)”“男孩以服從命令為天職”,都不符合語(yǔ)境。4.How did the auth
18、or feel at the end of the passage?AProud.BEnjoyable.CSurprised. DRegretful.解析:選B。推理判斷題。最后一段最后一句提到作者也效仿父親的做法,邊唱那首歌曲邊洗刷餐具,由此可推斷作者感到非?!坝淇臁?。B(2012寧德質(zhì)量檢測(cè))Many businesses today use conferences as a means of discussing new plans of the company.As people are paying more attention to the environment and gree
19、n problems,more businesses are looking for ways to reduce their negative effect on the environment.Many businesses do this by using Web conferencing.Web conferencing is a technology that allows people to communicate more effectively over the Internet.Its an easy way of hosting and attending conferen
20、ces without having to leave the office.Each of the people involved in a Web conference will be posted an invitation to the conference with the time and date of the Web conference on it.When the conference is ready to begin,all participants (參與者) must sit at their computers and they will be connected
21、 over the Internet.With Web conferencing all participants attend the conference from the comfort of their own desk.Obviously,in doing this no fuel is used in traveling to and from a conference,and less work time is taken up in attending a conference.Any material to be used during Web conferencing is
22、 simply emailed to all the participants before the conference.Participants can then either choose to print material or read it on screen.This not only saves paper but also greatly reduces mailing costs for the business.As a conference hall or business center isnt being used,it means that the only po
23、wer that is used is the power used by the participants personal computers.Similarly conference organizers dont have to arrange for food or overnight accommodation (住宿) for participants of their conferences.All this means that less energy is used.Often in business some companies actively choose to do
24、 business with other companies that do many things to reduce their negative impact on the environment.And Web conferencing helps you show other businesses that you are willing to work hard for the green cause.So Web conferencing is much cheaper and greener and more people are willing to host and attend a Web conference.5.What is the passage mainly about?AWays of protecting the environment.BGreen benefits of Web conferencing.CWays of hosting a Web conference.DImpact of Web conferencing on costs.解析:選B。主旨大意題。通讀全文可知,文章介紹了網(wǎng)絡(luò)會(huì)議對(duì)環(huán)保帶來(lái)的好處,故B項(xiàng)概括了文章的主旨。6.According t
溫馨提示
- 1. 本站所有資源如無(wú)特殊說(shuō)明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
- 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶(hù)所有。
- 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁(yè)內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒(méi)有圖紙預(yù)覽就沒(méi)有圖紙。
- 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
- 5. 人人文庫(kù)網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶(hù)上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶(hù)上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
- 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
- 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶(hù)因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。
最新文檔
- 餐飲管理師面試題及成本控制方法含答案
- 產(chǎn)品設(shè)計(jì)員技能考核與參考題目
- 2025年健康食品產(chǎn)業(yè)化項(xiàng)目可行性研究報(bào)告
- 2025年人工智能客服系統(tǒng)構(gòu)建項(xiàng)目可行性研究報(bào)告
- 2025年養(yǎng)老服務(wù)智能平臺(tái)構(gòu)建項(xiàng)目可行性研究報(bào)告
- 2025年智能家居解決方案企業(yè)項(xiàng)目可行性研究報(bào)告
- 2025年城市生活垃圾分類(lèi)處理項(xiàng)目可行性研究報(bào)告
- 2025年多功能移動(dòng)支付應(yīng)用開(kāi)發(fā)項(xiàng)目可行性研究報(bào)告
- 2026年天津公安警官職業(yè)學(xué)院?jiǎn)握新殬I(yè)適應(yīng)性測(cè)試題庫(kù)帶答案詳解
- 校園歷程與未來(lái)
- 2025年度數(shù)字化城市管理信息系統(tǒng)安全自查報(bào)告
- 營(yíng)銷(xiāo)沙盤(pán)實(shí)訓(xùn)報(bào)告
- 教輔銷(xiāo)售年終總結(jié)
- 加盟連鎖店的風(fēng)險(xiǎn)管理與應(yīng)對(duì)策略
- 煤礦正式工合同范本
- 婚介紅娘合同協(xié)議書(shū)
- 北師大版(2024)八年級(jí)上冊(cè)生物期末復(fù)習(xí)必背考點(diǎn)清單
- GB/T 17119-2025連續(xù)搬運(yùn)設(shè)備帶承載托輥的帶式輸送機(jī)運(yùn)行功率和張力的計(jì)算
- 單側(cè)忽略的課件
- 做賬實(shí)操-公立醫(yī)院成本核算報(bào)告
- 多癌種液體活檢標(biāo)志物的篩選與驗(yàn)證方案
評(píng)論
0/150
提交評(píng)論