(全國版)2020中考英語復(fù)習(xí)方案第三篇中考題型集訓(xùn)閱讀理解08環(huán)境保護(hù)試題人教新目標(biāo)版_第1頁
(全國版)2020中考英語復(fù)習(xí)方案第三篇中考題型集訓(xùn)閱讀理解08環(huán)境保護(hù)試題人教新目標(biāo)版_第2頁
(全國版)2020中考英語復(fù)習(xí)方案第三篇中考題型集訓(xùn)閱讀理解08環(huán)境保護(hù)試題人教新目標(biāo)版_第3頁
(全國版)2020中考英語復(fù)習(xí)方案第三篇中考題型集訓(xùn)閱讀理解08環(huán)境保護(hù)試題人教新目標(biāo)版_第4頁
免費預(yù)覽已結(jié)束,剩余1頁可下載查看

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進(jìn)行舉報或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡介

1、閱讀理解(八)環(huán)境保護(hù)A 2019 蘭州To reduce rubbish,side of the mountain.At 8,844.43 meters high, Mount Qomolangmais the tallest mountain on Earth.While it is famous for its beautiful views, parts of the mountain are facinga problem: rubbish. Every year, thousands of visitors throw away tons of rubbish, such as b

2、ottles and plastic bags.According to the UN, over 140 tons of rubbish has been left on the mountain. China is limiting( 限制)the number of people who are allowed to climb up the northOnly 300 people will be allowed to climb it, and only during spring.公噸)of rubbish.Local people cleaned the mountain las

3、t year,removing rubbish at a height of 5,200 meters. They collected about 8.4 metric tons(yuan on a new clean-up activity. TheThis year, the local government plans to spend 4 million local government is also setting up stations to sort (分類),recycle and break down rubbish collected from the mountain.

4、 A group of artists will also try to turn the rubbish into art works. They willshow these works of art to remind people not to leave rubbish when climbing the mountain.1 .What problem are parts of Mount Qomolangma facing?()A.Air pollution.B.Rubbish.C.Noise.D.Water pollution.2 .How many people will b

5、e allowed to climb up the north side of the mountain during spring?()A.140.B.5,200.C.4 million.D.300.3 .The underlined word “ removing " in Paragraph 3 probably means .()A.using upB.makingbetterC.putting onD.takingaway4 .The artists will show their art works in order to.()A.teach people to make

6、 works of artB.help people to know about Mount QomolangmaC.encourage people to clean up Mount QomolangmaD.remind people not to throw rubbish on Mount Qomolangma5 .What kind of writing is this?(A.A notice.B.News.C.A story.D.An advertisement.B 2019 河南Thousands of years ago, Britain was covered by thic

7、k forests, home to many animals which nolonger live in the United Kingdom. There were wolves and bears, many different kinds of deer and large wild cows. There were less than four million people. They lived in small villages protected by wooden walls from the animals outside.All this has changed, of

8、 course. Now the population of the United Kingdom has increased tosixty-five million. Three-quarters of Britain is covered with fields, towns or cities. Although25 percent of land is countryside, new methods of farming mean that there are fewer birds and small animals living in fields than ever befo

9、re. The United Kingdom is one of the few countries in theworld that do not have a large wild animal that eats meat. In Scotland there are only 400 wildcats, but these are much smaller than wolves.Somepeople would like to change things, however! Someorganizations( 組織 ) and writers say that Britain ne

10、eds to become more natural again. They suggest that trees and plants that grew in theUK before towns and cities were built should be allowed to grow again. They even say that largewild animals which have not lived in the UK should be helped to return and live wild. They call this “ rewilding ” .Not

11、everyone agrees. In the last twenty years, over one million trees which at first grew inScotland have been planted and there are plans for more but wild animals? Somepeople ask if wolves will attack( 攻擊 ) sheep or even humans. They are also angry that rewilding might mean an end towalking in the hil

12、ls which so many people enjoy. So far there are no wolves or bears in Britain sforests but soon there might be!1.What was the population of the UK thousands of years ago? ()A.About 25 million.B.Over 65 million.C.More than 61 million.D.Not more than four million.2 .Why are there fewer birds and small

13、 animals in fields in the UK?A.Because more trees have been planted.B.Because there are more large wild animals.C.Because pollution is much worse than before.“ rewilding ” supporters? (B.Paragraph 2.D.Paragraph 4.)D.Because people use new methods of farming.3 .Which paragraph gives opinions fromA.Pa

14、ragraph 1.C.Paragraph 3.4 .What are some people against? (A.Living closer to nature.B.Planting more and more trees.C.Helping large wild animals return.D.Building more villages and towns.5 .What s the best title for the text?A.Making Britain wild againB.A trip to wild BritainC.An introduction to Brit

15、ainD.Protecting the environment分類垃圾箱) in the street,C 2020 -原創(chuàng)We often see many beautiful and colorful classification dustbins( which means that people have recognized rubbish is available wealth in the wrong places step by step. As for me, waste sorting can reduce the pollution to the environment a

16、nd increase the recycling of waste.With the development of economy(經(jīng)濟(jì)),a large number of population growths and the increasing of people s living standard day by day, there is a growing number of rubbish. For one thing, a lot of waste has become a long-standing pollution source to city s development

17、 and the garbageon the environmental pollution has become a serious problem. If a lot of urban living garbage cannot get effective treatment, it will result in a big pollution to city s environment and water, airand soil. For another thing, waste sorting can increase the recycling of rubbish. Living

18、 garbage can generally be divided into the following sorts that include garbage, kitchen waste, harmful waste and other waste, and most of the rubbish is available. If we use them reasonably, we will turn bad to good.As the backbone of the society, we students should know the importance of waste sor

19、ting clearly and act as much as possible we can. Although it may not promise us short-term returns, it will bring far-reaching and deep rewards to our society.1 .Which is not the advantage of waste sorting?()A.It can reduce the pollution to the environment.B.It can increase the recycling of waste.C.

20、We see many beautiful and colorful classification dustbins.D.Rubbish is available wealth.2 .Why is there a growing number of rubbish?()A.The development of economy.B.A large number of population growths.C.The increasing of people ' s living standard day by day.D.All of the above.3 .How many sort

21、s can living garbage generally be divided into?()A.Three.B.Four.C.Two.D.Five.4 .Please guess the meaning of the underlined wordareturns " in the last paragraph.()A.回報B.歸還C.返回D.重現(xiàn)5 .Which of the following statements is right?()A.The urban living garbage has got effective treatment.B.Waste sortin

22、g can decrease the recycling of rubbish.C.A lot of waste has become a short-standing pollution source to city' s development.D.The garbage on the environmental pollution has become a serious problem.【參考答案】, 以及針對這一問A 主旨大意 本文是一篇說明文。文章講述的是珠峰目前面臨的最大問題是到處丟的垃圾題人們采取的措施。1.B 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第一段中的“ parts of the m

23、ountain are facing a problem: rubbish.",可知珠峰現(xiàn)在面臨的問題是垃圾污染。故選B。2 .D 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第二段中的“ To reduce rubbish, China is limiting the number of people who are allowed to climb up the north side of the mountain. Only 300 people will be allowed to climb it,and only during spring. ”可知 , 中國為了減少垃圾, 限制春季登北面山的人數(shù)為

24、 300 人。故選D。3 .D 詞義猜測題。根據(jù)第三段中的“ Local people cleaned the mountain last year ”和“ They collected about 8.4 metric tons of rubbish. ”可知 , 當(dāng)?shù)厝艘仙饺デ謇砝? 那么 removing 的意思就是“帶走(takeaway) ” 。故選D。4 .D 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)最后一段中的“ A group of artists will also try to turn the rubbish into art works. They will show these works of art to remind people not to leave rubbish when climbing the mountain. ”可知 , 藝術(shù)家們通過自己的繪畫作品提醒人們在攀登珠峰的時候 , 不要丟棄垃圾。故選D。5 .B 體裁判斷題。通讀全文可知 , 這是一篇對于珠峰現(xiàn)在面臨的環(huán)境污染問題的一個新聞報道。故選B。B 主旨大意 本文是一篇議論文。 英國現(xiàn)在野生動物與之前相

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評論

0/150

提交評論