2019年譯林牛津高考英語一輪導(dǎo)學(xué)案:M2U1_第1頁
2019年譯林牛津高考英語一輪導(dǎo)學(xué)案:M2U1_第2頁
2019年譯林牛津高考英語一輪導(dǎo)學(xué)案:M2U1_第3頁
2019年譯林牛津高考英語一輪導(dǎo)學(xué)案:M2U1_第4頁
2019年譯林牛津高考英語一輪導(dǎo)學(xué)案:M2U1_第5頁
已閱讀5頁,還剩5頁未讀, 繼續(xù)免費(fèi)閱讀

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請(qǐng)進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡介

1、2019譯林牛津高考英語一輪導(dǎo)學(xué)案:M2U1一、閱讀理解Nowadays more and more people are talking about genetically modified foods ( GM foods).GM foods develop from genetically modified organisms ( 有機(jī)體),which have had specific changes introduced into their DNA by genetic engineering techniques. These techniques are much more p

2、recise where an organism is exposed to chemicals to create a nonspecific but stable change. For many people, the hightech production raises all kinds of environmental, ethical, health and safety problems. Particularly in countries with long farming traditions, the idea seems against nature.In fact,

3、GM foods are already very much a part of our lives. They were first put on the market in 2019. A third of the corn and more than half the cotton grown in the U. S. last year was the product of biotechnology, according to the Department of Agriculture. More than 65 million acres of genetically modifi

4、ed crops will be planted in the US this year. The genetic genie is out of the bottle.However, like any new product entering the food chain, GM foods must be subjected to careful testing. In wealthy countries, the debate about biotech is not so fierce by the fact that they have a large number of food

5、s to choose from, and a supply that goes beyond the needs. In developing countries desperate to feed fastgrowing and underfed populations, the matter is simpler and much more urgent: do the benefits of biotech outweigh the risks?The statistics on population growth and hunger are disturbing. Last yea

6、r the worlds population reached 6 billion. The UN states that nearly 800 million people around the world are unhealthy.About 400 million women of childbearing age don t have enough iron, which means their babies are exposed to various birth defeats.As many as 100 million children suffer from vitamin

7、 A deficiency, a leading cause of blindness.How can biotech help? Genetic engineering is widely used to produce plants and animals with better nutritional values. Biotechnologists have developed genetically modified rice and they are working on other kinds of nutritionally improved crops. Biotech ca

8、n also improve farming productivity in places where food shortages are caused by crop damage attributable to drought, poor soil and crop viruses.1 .The passage mainly talks about.A. the worlds food problemB. the development in biotechC. the genetically modified foodsD. the way to solve food shortage

9、s2 .According to the passage, GM foods.A. will replace naturally grown foodsB. are far better than naturally grown foodsC. may help to solve the problem of poor nutritionD. can cause serious trouble in developing countries3 .The underlined sentence“ The genetic genie is out of the bottle.” in Paragr

10、aph 2 probablymeans that.A.GM foods are available everywhereB. the technology in producing GM foods is advancedC. genetic technology may have uncontrollable powersD. genetic technology has come out of laboratories into markets4 .Whats the writers attitude towards GM foods?A. Enthusiastic.B. Cautious

11、.C. Disapproving.D. Unbelievable.【文章大意】本文是一篇說明文,主要介紹了轉(zhuǎn)基因食品及其對(duì)人類生活的影響。1 .C 【解析】主旨大意題。根據(jù)文章內(nèi)容,特別是第一段中的 “ Nowadays more and more peopleare talking about genetically modified foods ( GM foods). 可知,本文主要介紹的是轉(zhuǎn)基因食”品。2 .C 【解析】 細(xì)節(jié)理解題。 根據(jù)最后一段中的 “ Genetic engineeringis widely used to produce plantsand animals wi

12、th better nutritional values. 可知,轉(zhuǎn)基因食品有助于解決營養(yǎng)不良問題。 ”3 .B 【解析】 觀點(diǎn)態(tài)度題。 根據(jù)第三段中的 “ However, like any new product entering the food chain,GM foods must be subjected to careful testing. 可知,作者認(rèn)為轉(zhuǎn)基因食品進(jìn)入市場前需要”嚴(yán)格的檢測,由此可見作者對(duì)轉(zhuǎn)基因食品的態(tài)度是謹(jǐn)慎的。二、詞匯練習(xí)1. a cat with a lot of brown a brown and creature (毛茸茸的,多毛的 )第 2 頁2.

13、 build up one s mutual trust between us (力量;力氣;加強(qiáng))3. Chris does not believe in the of Father Christmas. (存在)He doesn t believe that such a strange creature on the earth.4. Miss took an eye so that the doctor could what was wrong withher eyes. (檢查)5. burst out burst into (笑)6. It is that he will show

14、 up at tomorrow s conference.There is no that he will be fired by the company. (可能)7. I have been finding many websites about aliens and other Why the president died suddenly remained (神秘的事或人;神秘的)8. He made a that he would support the newly-elected president. (聲明;陳述)The topic of how to learn a forei

15、gn language has well been in this book.9. a trip to Australia (組織)He set up an to protect the environment.10. The teacher is very ( 幽默;幽默的)We all like listening to the stories with fun and a lot of 11. The fish measures 100 centimeters in It is very (長;長度)12. Could you tell me how you the big earthq

16、uake ?the miraculous of some people in the air crash ( 幸存 )13. The hospital is being now.The hospital is now under ( 建造 )14. take somebody the planegoon the plane 在(輪船、飛機(jī)等)上;上(輪船、飛機(jī)等)15. 不予考慮;解雇v16. 獎(jiǎng),獎(jiǎng)品,獎(jiǎng)金nw.w.w.k.s.5.u.c.o.mv17. 攻擊 nw.w.w.k.s.5.u.c.o.mv18. He ( convince) that he will come here ton

17、ight.19. 傷害 v i21. look into22. 消失,失v23. enthusiastic24. discount25. assume26. make ones way to 27. blank28. appropriate29. tournament30. case31. evidence32. base33. flash34. track35. link三、完形填空I always had a dream.In it , I was a little girl again , rushing about, trying to get _1_ for school.Deep

18、inside I knew _2_ it came from.It was some unfinished _3_ in my life.As a kid I loved school.Most of all I _4_ to receive my diploma.That seemed more _5_ even than getting married.But at 15 , I had to _6_ because my parents couldnt afford my_7_.Pretty soon I married and had three children.I thought

19、, “ There goes my diploma. 8_ ”, _wanted my children to be educated.But Linda , the youngest, had a serious heart disease, which made it impossible for her to _9_ in a normal classroom.One day, I saw an ad for evening courses. ThatsLthnda always feels better in the evening, so Ill just _11_ her up f

20、or night school.Linda was busy filling forms when the school _12 said ,“Mrs Schantz why dont you come back to school ?I laughed , Theres no _3! Im 55 !”It was exciting to go to school again ,But he _14 me and I attended class with Linda.Surprisingly , both Linda and I felt great there and my _15 ste

21、adily improved.but it was no _16, .Sitting in a class full of kids was:Mom17, even if they were respectful.Whenever I was down , Linda encouraged me, cant 18 now ! ” Together we made it 19 .Finally , I got my diploma with Linda and realized my _20_ of years.1. A.startedB. concernedC. finishedD. prep

22、ared2. A.whenB. whereC. howD. why3. A.homeworkB. diplomaC. accidentD. business4. A.requiredB. managedC. longedD. struggled5. A.annoyingB. incredibleC. appealingD. ridiculous6. A.drop outB. give inC. break upD. turn away7. A.livingB. teachingC. workingD. schooling8. A.As usualB. Until thenC. Even soD

23、. In fact9. A.recoverB. functionC. benefitD. arrive10. A.problemB. answerC. dealD. result11. A.signB. putC. callD. pick12 A.secretaryB colleagueC employerD referee13 A.rushB timeC wayD class14 A.urgedB demandedC persuadedD informed15 A.gradesB attitudeC healthD moods16 A.funB gameC goodD wonder17 A.

24、availableB awkwardC awesomeD awful18 A.missB rejectC resignD quit19 A.upB outC offD through20 A.dreamB ambitionC planD thought【解題導(dǎo)語】 本文是一篇記敘文。 文章講述了已為人母的作者夢想著自己能夠再年輕一次重新回到課堂,最后在女兒的帶動(dòng)下實(shí)現(xiàn)了自己夢想的故事。1. D 根據(jù)下文作者和女兒一起回到課堂的事可知,此處指 “準(zhǔn)備上學(xué) ”。 get preparedfor為做準(zhǔn)備”。故選D。2. B 根據(jù)語境可知,此處指作者知道這種想法(再次年輕并回到校園)來源于哪里(whe

25、re) 。故選B。3. D根據(jù)下文內(nèi)容可推知,這個(gè)夢想是作者未完成的事(business)。故選D。4. C 根據(jù)常識(shí)及語境可知,作者渴望得到自己的畢業(yè)證書。10ng to do sth.渴望做某事”。故選Co5. C 根據(jù)上文的 As a kid I loved school.Most of all I _4 to receive my diploma 可推” 出,對(duì)于作者來說上學(xué)甚至比結(jié)婚更有吸引力。annoying討厭的,令人氣惱的incredible難以置信的“;appealing有吸引力的;ridiculous荒謬的。故選C。6. A 根據(jù)上下文可推知,因?yàn)榧依镓?fù)擔(dān)不起作者的學(xué)校教育

26、費(fèi)用,所以作者不得不 輟學(xué)。drop out 輟學(xué);give in 屈服;break up 破碎;turn away 拒絕。故選 A。7. D 參見上題解析。schooling學(xué)校教育”。8. C 根據(jù)語境可知,盡管這樣,作者還是想讓孩子接受教育。故選 Co as usual像往 常一樣;until then直到那時(shí);even so即便這樣,盡管如此 ;in fact事實(shí)上”。9. B 根據(jù)語境可知,此處指在一間正常的教室里上課對(duì)琳達(dá)來說是不可能的function意為 運(yùn)轉(zhuǎn),正常工作”,符合語境。recover恢復(fù);benefit使受益;arrive到達(dá)”。 故選B。10. B 根據(jù)語境可知,

27、那就是解決琳達(dá)上學(xué)問題的方法,因?yàn)榱者_(dá)在晚上身體感到很 不錯(cuò)。故選B。problem問題;answer解決辦法,答案;deal交易”;result結(jié)果”。11. A 根據(jù)語境可知,女兒在晚上時(shí)身體感覺舒服,因此作者就為女兒在夜校報(bào)了名。sign up for sth.報(bào)名(參加課程)。故選A。12. A colleague同事”;employer雇主,老板;referee裁判員,調(diào)解人”。根據(jù)語境 可知選 Ao the school secretary 校辦秘書”。13. C 根據(jù)空后的“Im 55推知,作者認(rèn)為55歲的自己不可能再回到校園了。thereis no way意為 不可能”。14.

28、 C 根據(jù)上下文可知,此處指作者被勸服。urge催促;demand要求“;persuade勸服;inform通知”。故選C。15. A 根據(jù)語境及常識(shí)可推知,令人吃驚的是,作者的成績穩(wěn)步提高。grade成績”;attitude 態(tài)度”;health 健康”;mood 情緒”。故選 A。16. B 根據(jù)語境可知,重回學(xué)校對(duì)于作者而言是一件興奮的事,但這并不是個(gè)游戲。故選B。17. B 據(jù)下文的even if they were respectful可推出,作者認(rèn)為和孩子們坐在一起是尷 尬的。available可獲得的“;awkward 冷人尷尬的;awesome冷人驚嘆的;awful可怕的”。根

29、據(jù)語境可知選B。18. D 根據(jù)encouraged m等口下文的 Together we made i何推知,女兒鼓勵(lì)作者不能放棄。miss思念;reject拒絕接受;resign辭職;quit放棄。故選D。19. D 此處考查固定搭配。make it through ,意為 成功渡過“。20. A realize ones dream實(shí)現(xiàn)某人的夢想 ”,符合語境。ambition 雄心;plan計(jì)劃”;thought 想法”。三、短文改錯(cuò)There are many people think that wealth is better than health.I used to think

30、 so until one day I had read a story about Howard Joyce.He was an European billionaire who got everything he wanted.Therefore, in the last twenty years of his life , his health began to get worse and he led amiserably life.Although the best doctors called for him , he could still find no relief.I ha

31、ve realizedthat health is worth all the money in the world.If you have million of dollars but you are at poor health, you will not be able to do what you want to do.So I would like to advise you not to hurtyourself to trying to make money.Instead , take care of your body and be happy with which you

32、do.Health is more important.【答案】AThere are many people who/thinkthinkingthat wealth is better than health.I used to think so untilanone day I had read a story about Howard Joyce.He was - European billionaire who gotThereforeeverything he wanted. However,in the last twenty years of his life,his health began to get worse andhe led amiserablymiserablelife.Although the best doctorswere called for him , he could s

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

最新文檔

評(píng)論

0/150

提交評(píng)論