版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進行舉報或認領(lǐng)
文檔簡介
1、Book 5 Unit 1綜合訓(xùn)練A卷主題閱讀專攻練AChina is a large producer and consumer of rice. But, as a result of climate change, the amount of land available for rice growing in the country is shrinking. The concern has motivated scientists led by Yuan Longping, known as “the father of hybrid rice, to look for new wa
2、ys of growing the grain.Now they,re celebrating successful efforts to grow rice in sand and seawater. Rice is traditionally grown in soil and fresh water. Starting from January, according to the official Xinhua News Agency, the scientists have grown dozens of varieties of rice in the deserts of Duba
3、i. They experimented with seawater because it is easier to obtain in the desert than fresh water.China is not the only country facing the issue of overly salty soil. Around the world, there are around 2.35 billion acres of highly saline (含鹽的)land. And the number is increasing because of rising sea l
4、evels and climate change.a Probably only a small part of the world,s saline land could be brought into production with seawater rice, but that would still have a very important effect on food security, “ Even R. Pay, a senior analyst, said.Yuan told Xinhua that one of the varieties of rice grown in
5、Dubai produced over three tons per acre, which Yuan said was beyond expectations.Rice is the basic food in many parts of the world. About 90% of rice consumption is from Asia, but demand in Africa and Latin America is on the rise.A climate change researcher said the successful experiment could poten
6、tially benefit many countries. This is a fantastic development, which is likely to have a good effect on agricultural resource and water-poor countries, particularly in North Africa region.Even though the cost of growing salt-tolerant rice is still high, it will also have strategic value once its co
7、mmercialized.語篇解讀:本文主要介紹了在“雜交水稻之父”袁隆平帶領(lǐng)下的科學(xué)家們進行了在沙 子和海水中種植水稻的試驗。What has caused the scientists to find new ways of growing rice?The increase of rice consumers.The high cost of rice producing.The land shortage of rice growing.The severe pollution of fresh water.解析:選C 細節(jié)理解題。根據(jù)第一段第二句“But, as a result o
8、f climate change, theamount of land available for rice growing in the country is shrinking.”可知,能種植水稻的土 地短缺促使科學(xué)家們?nèi)ふ曳N植水稻的新方法。What can be inferred from the text?About 90% of the rice is demanded and consumed in China.The production of a new type of rice is larger than expected.The increase of saline l
9、and is mainly caused by climate change.Seawater is used in the experiment because it is cheaper to gain.解析:選B 推理判斷題。根據(jù)第五段中的one of the varieties of rice grown in Dubai produced over three tons per acre, which Yuan said was beyond expectations”可知,其中一 種在迪拜種植的水稻產(chǎn)量為每英畝三噸多,這超出了人們的預(yù)料,故選B。What is the author
10、s attitude to the rice-growing experiment?A. Doubtful.B. Positive.C. Critical.D. Disappointed.解析:選 B 觀點態(tài)度題。根據(jù)最后一段Even though the cost of growing salt-tolerant rice is still high, it will also have strategic value once its commercialized.可推知,作者對 這種水稻種植的試驗持樂觀的態(tài)度。BSir John Gurdon, a British scientist,
11、who won the Nobel Prize in Physiology or Medicine in 2012, said he had predicted at the time of his frog experiments that the successful cloning of a mammal would happen within 50 years, and that “maybe the same answer is appropriate for the step to human cloning. Parents who lose children in accide
12、nts may be able to clone “copies” to replace them then.Although any attempt to clone an entire human would raise complex moral issues, the biologist claimed people would soon overcome their concerns if the technique became medically useful. Cloning was regarded with extreme doubts when it was first
13、developed but became widely accepted after the birth of Louise Brown, the first test-tube baby” , He said, a When my first frog experiments were done, an American reporter asked how long it would be before these things could be done in mammals or humans. I said, Well it could be anytime between 10 y
14、ears and 100 years how about 50 years? It turned out that it wasn,t far off the mark as far as Dolly was concerned. Maybe the same answer is appropriate. Sir John added that cloning a human being effectively means making an identical twin, and doctors would therefore simply be “copying what nature h
15、as already produced”.The average vote on allowing parents of deceased children, who are no longer fertile (能 生育的),to create another by using the mother,s eggs and skin cells from the first child, thinking the technique was safe and effective, is 60 percent in favor. The reasons for no” are usually t
16、hat the new children would feel they are some sort of replacements for something.語篇解讀:諾貝爾生理學(xué)或醫(yī)學(xué)獎得主、英國科學(xué)家約翰格登爵士稱,那些在事故中 失去子女的父母將能在未來50年內(nèi)借助克隆技術(shù),讓他們的子女得到“重生”。Sir John predicted the human cloning would be a reality in at most.A. about 100 yearsB. about 60 yearsC. about 50 yearsD. about 10 years解析:選C細節(jié)理解
17、題。根據(jù)文章第一段可知,格登爵士表示,在未來50年內(nèi),那些在事故中失去孩子的父母將有可能通過克隆技術(shù)得到孩子的“復(fù)制品”。故選C項。The underlined word identical” probably means A. sameB. specialC. newD. clear解析:選A詞義猜測題。根據(jù)畫線詞后的“twin”和文中的adoctors would thereforesimply be copying what nature has already produced ” 可知,A 項正確。It can be inferred from the passage thatmos
18、t people cast doubt on John,s experimentshuman cloning is and will be only a dreamfew children love to be cloned in the futurehuman cloning may be realized someday解析:選D 推理判斷題。根據(jù)文章第二段的第一句可知,雖然克隆人類的嘗試將引 起復(fù)雜的道德問題,但是生物學(xué)家聲稱如果克隆技術(shù)變得有醫(yī)學(xué)價值,人們很快就會消除 他們的擔(dān)心,因此可推斷D項正確。CInventor, physicist, surveyor, astronomer,
19、 biologist, artist. Robert Hooke was all these and more. Some say he was the greatest experimental scientist of the 17th century. In the course of his work, he cooperated with famous men of science like Isaac Newton, and the great architect, Christopher Wren.Hooke,s early education began at home, un
20、der the guidance of his father. He entered Westminster School at the age of 13, and from there went to Oxford, where he came in contact with some of the best scientists in England. Hooke impressed them with his skills at designing experiments and inventing instruments. Tn 1662, at the age of 28, he
21、was named Curator of Experiments at the newly formed Royal Society of London meaning that he was responsible for demonstrating (展示)new experiments at the society,s weekly meeting. Hooke accepted the job, even though he knew that the society had no money to pay him!Watching living things through a mi
22、croscope (顯微鏡)was one of his favourite pastimes(消遣).He invented a compound microscope for this purpose. One day while observing a cork (軟木塞)under a microscope, he saw honeycomb-like structures. There were cells 一 the smallest units of life. In fact, it was Hooke who invented the term cell as the box
23、-like cells of the cork reminded him of the cells of a monastery(修道院).Another achievement of Hookes was his book Micrographia9 which introduced the enormous potential (潛力)of the microscope. It contains fascinating drawings of the thing he saw under the microscope. The book also includes, among other
24、 things, ideas on gravity, light and combustion (燃燒)that may have helped scientists like Newton when they were developing their own theories on these phenomena (現(xiàn)象).Hooke made a valuable contribution to astronomy too. A crater (火山 口)on the moon is named after him in honour of his services to this br
25、anch of science.語篇解讀:本文是一篇記敘文,主要介紹了羅伯特胡克的生平和成就。We can infer from Paragraph 2 that Hooke is.A. friendlyB. sociableC. creativeD. helpful解析:選C 推理判斷題。由第二段中的“Hooke impressed them with his skills at designing experiments and inventing instruments. 可知 Hooke 很有“創(chuàng)造力”,故 C 項正 確。Which is the possible reason why
26、 Hooke accepted the job as Curator of Experiments?He liked designing experiments.His family needed his support.He wanted to please the famous scientists in England.His parents couldn,t afford his education.解析:選A 推理判斷題。第二段中提到“he was named Curator of Experiments Hooke accepted the jobno money to pay h
27、im”可知,他被任命為實驗負貢人,根據(jù)邏輯關(guān) 系,說明他喜歡并擅長設(shè)計實驗,所以即使這份工作沒有報酬,他也接受了。Which of the following is TRUE according to the text?Hooke went to Oxford in 1645.Hooke was well paid in the Royal Society of London.Hooke made a contribution to medicine.Hooke,s book Micrographia may have helped Newton.解析:選D 細節(jié)理解題。由文章倒數(shù)第二段最后一
28、句話The book also includes, among other things, ideas on gravity, light and combustion (燃燒)that may have helped scientists like Newton when they were developing their own theories on these phenomena (現(xiàn) 象).”可知D項正確。The last paragraph is to prove that.Hooke was the greatest experimental scientist of the
29、17th centuryHooke was good at making discoveriesHooke,s contributions were not limited to one fieldHooke was one of the greatest astronomers解析:選C 推理判斷題。文章第三段提到Hooke發(fā)明了復(fù)合顯微鏡,觀察到了細胞, 倒數(shù)第二段提到他寫的書對牛頓等科學(xué)家有很大的幫助,最后一段又提到他在天文學(xué)方面 也作出了重大的貢獻,由此可推知他的貢獻不僅僅是在一個領(lǐng)域,故C項正確。B卷核心素養(yǎng)強化練I .完形填空When young, I read only comi
30、c books. Novels seemed to be too 1! For me, a comic book was a rollercoaster ride 2 a novel was five hours in rush hour traffic.My mother would complain, which totally 3 my comic book reading experience. One summer, she even 4 me: aRead at least one novel this summer, or we re not going to go on our
31、 camping trip, ” What could I do? I had been looking forward to that 5 for months!My mother took me down to the local 6 , where the librarian 7 The lion, the Witch and the Wardrobe. I unwillingly the book.When we got home, I cracked the book open and started reading. I 9 V d read the first few pages
32、 then skip to the end because I knew my mother would me about it Imagine my when my mother called me to dinner and I was halfway through the book! 12 a comic book was a rollercoaster ride, the novel was all the rides at Disney world rolled into one!I J 3 reading the entire Chronicles of Narnia serie
33、s that summer, which I consider the of my great friendship with books. Now I read one book a week, and sometimes my wife that I read too much!語篇解讀:本文是一篇記敘文。文章講述了作者從喜歡漫畫書、厭惡小說到迷上讀書 的轉(zhuǎn)變過程。A.thickB. thinC. shortD. long解析:選D 由下文中的比喻:讀小說像在高峰期的車流中行駛五小時,可知作者認 為小說太長(long)。A.whileB. beforeD. asC. after解析:選A
34、作者把讀漫畫書的感受和讀小說的感受進行了對比,故選while(然而)。B ruinedA.sharedC. broadenedD. recorded解析:選B 母親一看到作者看漫畫書就指責(zé)抱怨的行為毀掉(ruined)作者讀漫畫書的 體驗。A.comfortedB. punishedC. threatenedD. reassured解析:選C 母親威脅(threatened)作者說不讀書就不去度假,而作者期盼這次旅行(trip) 很久了。A.summerC. book解析:選B參見上題解析。A.bookstoreC. supermarket解析:選D 由空后的“l(fā)ibrarian”可知A.de
35、scribedtripD. tentofficeD. library,作者被帶到了當?shù)貓D書館(library)。revealedC. recommendedD. arranged解析:選C圖書管理員向我推薦獅子、女巫和魔衣櫥。A.acceptedB. printedC. recommendedD. arranged解析:選C圖書管理員向我推薦獅子、女巫和魔衣櫥。A.acceptedB. printedC. postedD. showed解析:選A 作者不情愿地接受(accepted)了被推薦的書。A.rememberedB. figuredC. suggestedD. promised解析:選
36、B 基于作者對小說的反感,作者估計(行g(shù)ured)自己為了應(yīng)付母親的檢查(quiz)會讀一下小說的開頭和結(jié)尾。A.tellC. challenge解析:選D參見上題解析。A.sorrowC. fearB consultD quizB angerD. surprise解析:選D 但事實卻出乎意料(surprise),作者被那本書深深吸引,母親叫作者吃飯時,作者已經(jīng)讀了一半。A.IfB. UnlessC. OnceD. Because解析:選A 作者的感受發(fā)生了改變:如果(If)讀漫畫像坐過山車,那么讀小說就像一 次性把迪士尼的游樂設(shè)施玩?zhèn)€遍。A.gave upB. turned upC. end
37、ed upD. picked up解析:選C 作者被吸引的結(jié)果是最終(ended up)在那個夏天讀了納尼亞傳奇系列, 那是作者和書結(jié)下不解之緣的開始(start)。A.startB.resourceC. spotD.goal解析:選A參見上題解析。15 A.confirmsB.complainsC. hopesD.suspects解析:選B 由“too much”可知,妻子是在抱怨(complains)。11.語法填空Creative teens can make a differenceIf you think young people can,t have an effect on th
38、e world, think again. Over the years, teens have invented 1 (remark) things that solve problems and have changed the ways people do things. And they re going to continue to invent things in the future.Take fourteen-year-old Eliott Surrey from France for example. He is the 2 (invent) of Bot2Karot, a
39、gardening robot that can take care of a small vegetable garden. The robot 3 (control) by an app on a smartphone. It helps people grow and take care of vegetables.It also saves water and energy, and makes gardening easy for people 4 are very busy or have difficulty getting around.Brooke Martin is 5 animal lover who missed her dog when she was away. She also knew that her dog suffered stress when its owner left. So Brooke invented iCPooch when she was just twelve years old
溫馨提示
- 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
- 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
- 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
- 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
- 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負責(zé)。
- 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
- 7. 本站不保證下載資源的準確性、安全性和完整性, 同時也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。
最新文檔
- 2026年醫(yī)院護士崗位面試常見問題及答案
- 2026年服裝設(shè)計師面試題及答題技巧
- 2026年船務(wù)團隊建設(shè)與績效考核
- 2026年外貿(mào)企業(yè)財務(wù)部招錄的出納崗位知識測試題目集
- 2026年會計中級職稱考試考點精講與模擬題含答案
- 2026年金融行業(yè)運營專員面試題詳解與答案
- 2026年博物館調(diào)研員面試題目及答案參考
- 2026年網(wǎng)絡(luò)工程師面試題目與技術(shù)實力評估
- 2026年金融審計崗位高級面試題及答案解析
- 2026年企業(yè)負責(zé)人面試題集及答案解析
- 傳播學(xué)研究方法 課件全套 ch1-導(dǎo)論-傳播學(xué)研究方法的發(fā)展歷程 -ch18-大數(shù)據(jù)的分析與可視化-用圖表勾勒網(wǎng)絡(luò)關(guān)系
- MT/T 1218-2024煤礦動壓巷道水力壓裂切頂卸壓施工技術(shù)規(guī)范
- 中醫(yī)推拿知識培訓(xùn)課件
- 沃柑種植合同協(xié)議書
- 河南省許昌市2024-2025學(xué)年八年級上學(xué)期數(shù)學(xué)期末測評卷(含答案與解析)
- 2024-2025學(xué)年四川省成都市高一上學(xué)期期末教學(xué)質(zhì)量監(jiān)測英語試題(解析版)
- 人生中的轉(zhuǎn)折點主題班會
- 陳景潤數(shù)學(xué)家人物介紹
- 【浙教版】一年級上冊《勞動》《水培植物我養(yǎng)護》
- 2024秋期國家開放大學(xué)本科《國際經(jīng)濟法》一平臺在線形考(形考任務(wù)1至4)試題及答案
- 醫(yī)學(xué)倫理學(xué)(山東中醫(yī)藥大學(xué))智慧樹知到答案2024年山東中醫(yī)藥大學(xué)
評論
0/150
提交評論