2019-2020年高考英語大一輪復(fù)習(xí)第1部分模塊復(fù)習(xí)方略Unit4Sharing課時(shí)作業(yè)新人教版選修_第1頁
2019-2020年高考英語大一輪復(fù)習(xí)第1部分模塊復(fù)習(xí)方略Unit4Sharing課時(shí)作業(yè)新人教版選修_第2頁
2019-2020年高考英語大一輪復(fù)習(xí)第1部分模塊復(fù)習(xí)方略Unit4Sharing課時(shí)作業(yè)新人教版選修_第3頁
2019-2020年高考英語大一輪復(fù)習(xí)第1部分模塊復(fù)習(xí)方略Unit4Sharing課時(shí)作業(yè)新人教版選修_第4頁
2019-2020年高考英語大一輪復(fù)習(xí)第1部分模塊復(fù)習(xí)方略Unit4Sharing課時(shí)作業(yè)新人教版選修_第5頁
已閱讀5頁,還剩7頁未讀, 繼續(xù)免費(fèi)閱讀

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請(qǐng)進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡介

1、2019-2020年高考英語大一輪復(fù)習(xí)第1部分模塊復(fù)習(xí)方略Unit4Sharing課時(shí)作業(yè)新人教版選修I .單句語法填空. They set off for the desti nati ontoo late; otherwise they would nthave_bee n_stuck (stick) in the storm. People who approved of the reform urged that education resources (should)_be_distributed(distribute) among the members of society eq

2、ually.The small river n early dried up because it had nt rained for mon ths.After supper, he usually stood near the window, from where he could see the tower , the tallest building in this city. During the last three decades , the number of people participating(participate)in physical fitn ess progr

3、ammes has in creased sharply.The deed that she has don ated twice to the Hope Project in spires all the people in her n eighbourhood. In the west of China , the hot sun in summer and cold winds in win ter can soon dry out your skin.There is a monsense amongteachers about the need for greater securit

4、y (secure) in schools. The species that fail to adjust to_ the changing conditionsof existenee will gradually bee exti net.Would you please make arrangements (arrange) for a dinner party of ten pers ons?n .單句改錯(cuò)They used to don ate a large sum of money for the Red Cross every year. for to ni arrange

5、a car to meet you at the airport.arrange后力口 forDeeds are better than words when people are in need help.need后力口 ofHelen has borrowed my book the other day , saying that she would return it soon.去掉 has The girl stands under the tree es from Canada.standsstandingYesterday there was a sports meeting in

6、 our school with hundreds of studentsparticipat in g.participating后力口 in川.閱讀理解Today, young adults living at home are often seen as the victims of high rents and even higher house prices.But research suggests that many have chosen to livewith their pare nts simply because they like it.The study found

7、 that one in sixadults aged from 18 to 34 who lived in the family home did so because it gave them an easier life.Many said they preferred to live alone or with friends,but they often livedan easy life , with their parents stilldo ing washing , ironing,cooking and cleaningfor them.Some 84 percent of

8、 parents with grown-up childrenat home ad mitted doinglaundry for them , while a quarter even cleaned their bedrooms,the study found.Almost half of young adults questi oned admitted that they did no shopp ingand the same proport ion paid no ren t.Perhaps un surpris in gly, one in eight had nopla ns

9、to move out.The study , carried out by thinkmoney. co. uk which providesonlinecurrentaccounts , involved 500 young adults living at homeand 500 parents whose grown-upchildren still lived with them.Thinkmoneys spokesman Williams said ,“There havebee n many reports in recent years that 20-somethi ng a

10、rebeing forced back into thefamily home because they cant afford to get on the hous ing ladder or rent theirown place. ” The study found 57 percent of stay-at-home adults never moved out,while 34 perce ntretur ned afteruni versity and 9 perce nt left fora while.A recordshows 3.3 million20 to 34-year

11、-olds live with their parents.Figuresfrom th e Officefor NationalStatistics(ONS)show that half a millionpeople aged from 35 to 64 arealso livi ng in their family home, ofte nstillsleep ingin their childhoodbedrooms.Me n are much more likely tha n wome n to stay at home.Experts have blamed the trend

12、on the un atta in able cost of a first home and low wages.語篇解讀 調(diào)查發(fā)現(xiàn),目前英國許多成年人仍舊喜歡跟父母同住,而不愿意自己在外面租房子,因?yàn)檫@樣會(huì)減輕他們的負(fù)擔(dān)。1 . The underlinedword avictims ” in Paragraph 1 probably refersyoung adults ben efit ing from ren ti ng housesyoung adults without a rich pockethouse agents with great ambitionparents ha

13、ving a low ineB 代詞指代題。由第一段可知,所謂的受害者是指那些承擔(dān)不起高房租和高房價(jià)的年輕人。What can be learned from the study?The study was carried out online.Five hundred people got involved.34% of the young refused to move out.9 % of the young chose to live out.thinkmoney. co. uk whichA 細(xì)節(jié)理解題。由第四段的The study , carried out byprovides

14、on li ne curre nt accou nts”可知這項(xiàng)研究是在線進(jìn)行的。How is this text developed?By listing figures.By giving examples.By making parisons.By following the time order.A 文章結(jié)構(gòu)題。根據(jù)全文內(nèi)容可知,文中羅列了大量的數(shù)據(jù)。What is the main idea of the text?More young adults prefer to live with parents.Parents set a good example for their ch

15、ildren.Young adults have a strong desire for family life.Working pressure is getting greater for the young.A 主旨大意題。從全文可知,主要講述的是現(xiàn)在許多年輕人偏向于住在父母家里。IV .任務(wù)型閱讀Christmas es with its share of joys and celebrations but also es with its share of headaches. One of the biggest problems that create stress for pe

16、ople duri ng theChristmas seas on is the shopping._1_Shopp ing on li neOn li ne shopp ing has bee one of the easiest and most effective means ofdoing Christmas shopping._2_These are usually only on li ne specials that actmuch like coupons ( 優(yōu)惠券).There are almost always special promo codes that will

17、reduce shopp ing payme nt or give a perce ntage disco unt.Begi n the shopp ing early_3_The Ion ger the shopp ing progress is give n , the less stress it creates.Make time to go before the last-minute Christmas rushes.Last- minute shopp ing oftencauses a great deal of frustrationand difficulty.Last-m

18、inuteshopping often takesmore time because there are fewer items left and it is difficult for you to make a choice.Keep away from the crowdsThere are times when people are not regularly shopping that can open up opport un ities for more stress-free shopp in g.Busier times mean larger crowds to fight

19、 , Ion gerlines forcheck ingout and morewait ingingeneral._4_Shoppingat less crowded times makes the whole shopping experienee mucheasier.Christmas shopping does not have to be the nightmare that many people dread (害 怕)._5_ Take the time to plan out the shopping, avoid crowds and slow down toenjoy t

20、he experie nee.Many shops are extending their hours and making it easier to shop with fewer crowds.Search for special promo codes. Begin the progress of Christmas shopping early.In stead , Christmas shopp ing can be an enjoyable experie nee. We can do the follow ings to help make our holiday seas on

21、 more peaceful.Online shopping helps keep away from the crowds.It is frightening if you dont plan it before.答案 15 EBCADV .語法填空An umbrella is what we easily forget and leave behi nd in our daily life.Whe nthe weather is fine , we certainly dont think of it; only when its raining , well carry it 1. (p

22、urposeful) . But as soon as the rain stops , most likely wellforget 2. weve put it.It has to wait patiently and pitifully for its owner (claim)it , otherwise itll rema in alone as a deserted umbrella.Once I sudde nly found my Ion g-time4. (use) umbrella“disappeared ”.I really got lost and regretted

23、it forquite some time for my owncareless ness.Several days later , out of my 5. (expect) , I saw it quietly stand ina corner of the house where I worked .I was extremely glad to rega in it.Look ing carefully at it , though it was so familiar 6. me, I found for the firsttime that its woode n han die

24、7. (wear) outsought for it only whe n In eeded it.It occurred to me that I should have paid 8. (much) atte nti onto it.It sets me thinkin g.Aro und us there are always people giv ing us support insile nee just like 9. umbrella that protects us from the rain or anywretched ( 惡劣的)weather.Will you th i

25、nk of the in dividuals 10. havehelped you get through difficulty whe n you are lead ing a fortable life?語篇解讀作者由傘談及人生,旨在告訴人們不要忘了在困境中幫助過我們的朋友。 purposefully考查副詞。此處用副詞作狀語,修飾謂語動(dòng)詞。where 考查賓語從句??捎暌煌?,我們很可能就會(huì)忘記我們把傘放在了哪里。此 處應(yīng)用where來引導(dǎo)賓語從句,where在從句中作地點(diǎn)狀語。 to claim考查非謂語動(dòng)詞。wait for sb.to do sth.表示等待某人來做某事”,故填不定式

26、to claim 。 used 考查非謂語動(dòng)詞。use與umbrella之間是動(dòng)賓關(guān)系,應(yīng)用過去分詞作前置 定語,used表示“被使用的”。 expectation 考查名詞。由形容詞性物主代詞my可知,此處應(yīng)填名詞。out of TOC o 1-5 h z on es expectatio n意為“出乎某人的意料”。 to考查固定短語。be familiar to sb. 意為“為某人所熟悉”,是固定短語。had worn/had been worn 考查時(shí)態(tài)和語態(tài)。從句謂語動(dòng)作發(fā)生的時(shí)間背景為“過去的過去”,此處應(yīng)用過去完成時(shí),而wear out(磨損)既可用作及物動(dòng)詞短語又可用作不及物動(dòng)

27、詞短語,故填 had worn/had been worn。& more 考查比較級(jí)?!拔摇蓖蝗幌肫稹拔摇北緫?yīng)該更多地關(guān)注它。故填more。 an 考查冠詞。空處所填詞表示泛指,且umbrella是以元音音素開頭的詞,故用 不定冠詞an。 who/that考查定語從句??仗幩钤~引導(dǎo)定語從句,先行詞是the individuals :指人,且關(guān)系詞在定語從句中作主語,故填who/that。2019-2020年高考英語大一輪復(fù)習(xí)第1部分模塊復(fù)習(xí)方略Un it4Wildlifeprotection課時(shí)作業(yè)新人教版必修單句語法填空I received a letter containing (con

28、tain) some important information about the project.Men and womenmust be treated equally in education and employment (employ)After he retired , the old man did all he could to protect the old temple from being_damaged_(damage).Try as/though I might , I could nt get the door ope n.Every one should rea

29、lize the importa nee of wildlife protecti on , because some ani mals are en dangered(enda nger) To our relief(relieve), the missing boy returned, safe and sound.Scien tists have many theories about how the uni verse came into_ being.I really appreciate having_(have) time to relax with you on this ni

30、ce island.So I suggest you (should)_keep (keep) the balanee between your study andentertainment , such as doing sports , listening to music and so on. Whats that noise , John?Oh, dont you know that the school library is_being_rebuilt (rebuil n.單句改錯(cuò)As we all know , smoking is harmful for our health.f

31、or toHow beautiful flowers they are! Ho0WhatI appreciate given such a good chanee to make a speech on how to learn Englishwell.appreciate后力口 being It neveroccurred to me that you could succeed persuading him to change his mind.succeed_ 后加 in Many traditionalcustoms have died away because they are ou

32、t of date. awa尸out Something must be done to keep the environment from polluted.from后力口 being 川.閱讀理解According to a new US study , couples who expect their children to look after them in old age should hope they have daughters because daughters are twice as atte ntive as sons overall.The research by

33、Angelina Grigoryeva , from Princeton University, found that ,while wome n provide as much care for their elderly pare nts as they can man age,mendo as little as they can get away with and often leave it to female family members.Her an alysis of the family n etworks of 26,000 older America ns con clu

34、ded that gender ( 性別 ) is one of the most important things that decide whether or not people will actively care for their elderly parents.In a paper presented at the annual conference of the American Sociological Association in San Francisco, she concludes that simply having a sister makes menlikely

35、 provide less care.Using data from the University of Michigan Health and Retirement Study , a study which has been tracking a cross-section of over-50s for the last decade, shecalculated that women provide an average of 12.3 hours a month of care for elderly parents while men offer only 5.6 hours.“

36、Sons reduce their relative care-giving efforts when they have a sister , while daughters increase theirs when they have a brother. ”“ This suggests that sons pass on parent care-giving responsibilities to their sisters. ”In the UK , the 2011 Census showed that there are now around 6.5 millionpeoplew

37、ith caring responsibilities, a figure which has risen by a tenth in a decade.But many are doing so at the risk of their health.The census showed that those who provide 50 hours or more of care a week while trying to hold down a full-timejob are three times more likely to be struggling with ill healt

38、h than their working counterparts who are not carers.語篇解讀 本文是一篇說明文。 研究表明, 在照顧年愛邁的父母方面, 性別差異影響著 子女照顧父母時(shí)間的長短。 其中, 女兒比兒子更愿意付出時(shí)間照料年邁的父母。家中有姐妹的男士常常將照看老人的責(zé)任推給其姐妹。 但是很多承擔(dān)照顧老人的責(zé)任的子女自身都有潛 在的健康問題。1According to the passage ,whats the most important factor to predict if people will actively care for the elderly

39、?A Education.B Gender.C Career.D Ine.B 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第三段中的“ concluded that gender( 性別 )is one of the most important things that decide whether or not people will actively care for their elderly parents ”可知,決定人們是否會(huì)主動(dòng)照顧老年人的最主要因素是性別。故選B。 2 The US study finds that.having a sister makes men less likely to look

40、 after their parentsB sons are twice as likely as daughters to care for parents in old ageC sons and daughters seem to give equal care to their parentsD. sons are unwilling to leave care-giving responsibilities to their sistersA 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第四段可知,美國社會(huì)學(xué)家Angelina Grigoryeva得出結(jié)論,家中有姐妹的男士對(duì)父母的照顧可能會(huì)更少,與A項(xiàng)內(nèi)容一致

41、。故 A項(xiàng)正確。What does the author stress in the last paragraph?A. People should give up their job to care for the elderly.B . Many care providers work Ion ger hours tha n others.Many care providers have potential health problems.People should nt pass on cari ng resp on sibilities to others.C 推理判斷題。根據(jù)最后一段

42、主題句But many are doing so at the risk of their health. ”及下文可知,在最后一段作者著重指出很多護(hù)理提供者都有潛在的健康問題。故 選Co The author develops the text by.explaining social networks of careersdescribing peoples experiencespari ng different gender behavioranalyzing various researches and dataD 寫作手法題。通讀全文可知,作者在第三、五、八段給出了研究的數(shù)據(jù),接著

43、在相 應(yīng)數(shù)據(jù)段落的下一段分析得出結(jié)論。由此可推知,本文是以分析各種研究和數(shù)據(jù)得出相關(guān)結(jié)論的寫作手法展開的。故選D。IV.任務(wù)型閱讀No one really knows how and why people cha nge as they get older._1_Aging is_a plex and varied process that varies in how it affects different people and organs.ln fact , even in one person, different organ systems“age” at different ra

44、tes.At a certa in point in our lives our body systems will begi n to weaken._2_It_may bee more difficult for us to see and hear.The slow cha nge of agi ng causes our bodies to lose some of their abilityto bounce back from disease and injury.ln orderto live Ion ger , we have always tried to slow or s

45、top this cha nge that leads us toward the end of our lives._3_A good diet plays an importa nt role.The amount and the type of exercise we get are ano ther two factors._4_But scientists studying the aging problem want to know: why do people grow old? They hope that by studying the aging medical scien

46、ee they may be able to make the len gth of life Ion ger._5_Manyconsider the later part of life to be the best time for living.Physical activity may bee less , but often we get a better understanding of the world and ourselves.What we consider the old age now may only be middle-aged some day soon.Wit

47、h so many advances in medical science happening so quickly , life length may one day be measured in centuries , rather than in years!A. Our living condition is yet another.B Many factors decide our health.C Our strength may bee weaker.D As for diet, people are advised to eat less salt and sugar.E There is nothing to be afraid of as the old age es.F Symptoms include a lack of energy ,slow reactions ,insomnia (失眠 ) and poor memory.G Also , no theory sufficiently explains all the changes of the aging process. 語篇解讀 沒有人知道人在變老時(shí)的變化,飲食、鍛煉等是決定健康的因素。許多人 認(rèn)為,人的后半生是人生的

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評(píng)論

0/150

提交評(píng)論