版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請(qǐng)進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)
文檔簡(jiǎn)介
1、 PAGE 頁(yè)碼 8 / NUMPAGES 總頁(yè)數(shù) 8五年級(jí)科教版英語(yǔ)上學(xué)期閱讀理解專項(xiàng)提升練習(xí)班級(jí):_ 姓名:_1. 閱讀理解。Tom, Sue and John are good friends. They study in the same school. But they are not in the same class. Toms birthday is on 21st February, next Sunday. Sue and John want to give him a big surprise (驚喜) on his birthday. They talk about i
2、t after school.Tom likes playing sport very much. He usually goes to the sports club on Sunday. So Sue and John can go to Toms house and get ready for the party with Toms parents on that day.On Sunday morning, they go to the supermarket to buy (買) some food, fruit and drinks. It is study afternoon n
3、ow, Sue is making the cake. And John is making a model plane for Tom. Tom is very happy when he comes home.() (1)Toms birthday party is on _.A. Friday B. Saturday C. Sunday() (2)Sue, John and Tom are _.A. good friends B. classmates C. not in the same school() (3)Does Tom like playing sport?A. Yes, h
4、e does. B. No, he doesnt. C. I dont know.() (4)John is making a _ for Tom.A. model ship B. a cake C. model plane() (5)Which one is right?A. Toms birthday is on 21st January.B. Sue and John give Tom a big surprise on his birthday.C. Toms parents buy some flowers on Sunday morning.2. 閱讀短文,判斷正誤。I have
5、three good friends. They are Peter, Jack and Mike. Peter doesnt play TV games. But he watches TV and sleeps a lot. Jack doesnt read books. but he plays football. Mike doesnt watch TV. But he plays basketball. We often play together.1I have two good friends. (_)2Peter plays TV games.toto(_)3Jack does
6、nt read books. (_)4Mike doesnt watch TV. (_)5Mike doesnt play basketball.(_)3. 閱讀判斷。Sanya is a beautiful city. The buildings are tall. The trees are tall, too. Summer is their favourite season for many people in Hainan. Its hot and sunny. The boys and girls can wear their sunglasses(太陽(yáng)鏡)and beautifu
7、l Tshirts. They can swim, too. The popular drink in Hainan is coconut(椰子)juice. Its fresh and sweet. Its very delicious. Spring is warm in Hainan. Fall is cool. It seems(似乎)that there is no winter in Hainan. It is often warm and cool in winter there. Its not cold.( )(1)Sanya is a beautiful city in H
8、ainan.( )(2)Many people like summer best in Hainan.( )(3)Its very cold in winter in Hainan.( )(4)The popular drink in Hainan is orange juice.( )(5)People can wear sunglasses and Tshirts in summer in Hainan.4. 根據(jù)文章內(nèi)容,選擇最佳答案。This is our school. There are many trees and flowers in it. Its very nice. Th
9、ere is a big playground in our school. Many students come to the playground to play football after school. Near the playground, theres a teaching building, and its big and nice. In front of the teaching building, theres a sports hall, and some students like to play table tennis there.There are 30 cl
10、asses and about 1500 students in our school. All the teachers are kind. They often help us. The students all like to help each other. We love our school and teachers.(1)Our school has a lot of _.A.Flowers and grassB.playgroundsC.trees and flowers(2)There are _ classes in our school.A.twentyB.thirtyC
11、.forty(3)The teaching building is _.A.smallB.newC.nice(4)Many students play _ after school on the playground.A.table tennisB.basketballC.football(5)There are about _ students in one class.A.50B.60C.655. 閱讀短文并判斷對(duì)錯(cuò)。Mary is a very nice girl. She studies well. Her teachers and classmates all like her. S
12、he can jump high and far. She can run fast. But she cant play basketball and football. She can draw and sing well. She can wash clothes and make the bed. But she cant cook meals.() (1)Mary cant jump far.() (2)Marys classmates dont like her.() (3)Mary can run fast.() (4)Mary cant play basketball.() (
13、5)Mary cant make the bed.6. 閱讀理解。On a busThe bus stops at the next stop. A mother and her child get on the bus and sit down. The conductor comes to them for the tickets. The mother says. “One ticket to the Childrens Park.” The conductor looks at the small child, then says to him, “How old are you, l
14、ittle boy?”The mother wants to speak, but the conductor stops her. The boy says, “Mother says Im four years old at home and two on the bus. ”All the other people laugh.(1)The mother with her child is going to _.A.a cinemaB.a parkC.her home(2)The conductor goes to the child and asks _.A.the childs na
15、meB.the childs ageC.the mothers age(3)The conductor wants the mother to buy _.A.one ticketB.two ticketsC.no tickets(4)The boy is _ in fact(事實(shí)上).A.four years oldB.two years oldC.not four years old7. 閱讀短文,判斷正誤。This is Mikes new home. There is a photo and a bike in the bedroom. There is a clock in the
16、study. There is a plant in the living room. There is a water bottle in the kitchen. Oh, whats that? Its a cat, and its on the chair. Mike likes his new home very much!( )(1)The bike is in the living room.( )(2)There is a clock in the study.( )(3)There is a water bottle in the kitchen.( )(4)There is
17、a photo in the study.( )(5)Mike has a new home.8. 閱讀判斷。My new Chinese teacher is Miss White. She is funny and kind. Her favourite food is salad because it is fresh and healthy. She can sing English songs and play the guitar. There is a lake in front of her house. Behind the house, there is a mountai
18、n. So she often climbs the mountain and plays some sports on the weekend. I like my Chinese teacher.( )(1)Miss White is my new English teacher.( )(2)She likes to eat salad because it is fresh and healthy.( )(3)Miss White can sing Chinese songs and play the pipa.( )(4)Her house is between a lake and
19、a mountain.( )(5)I dont like my Chinese teacher.9. 閱讀理解,正確的寫T,錯(cuò)誤的寫F.Zip: What do you do on the weekend?Dog: I usually climb mountains. Sometimes I go shopping. What about you?Zip: Usually I go shopping. Sometimes I visit my grandparents.Zoom: I often play football. But not this weekend.Zip: Why?Zoom
20、: The weather report says its going to rain this Saturday.Monkey: I usually play the piano on the weekend. But my piano teacher is ill.Zip: Why dont we read some books together? My mom bought(買) me so many story-books.Animals: Good idea! Zip.1Dog usually goes hiking on the weekend.(_)2Zoom often pla
21、ys football on the weekend.(_)3Monkey is going to play the piano this weekend.(_)4Zip usually climbs mountains on the weekend.(_)5They are going to read story-books this weekend.(_)10. 閱讀理解。My name is Tingting. I have four good friends. Linda has short hair. SongMei has black, straight hair. She is
22、a Chinese girl. She is very pretty. Joe has short, brown hair. He is an English boy. Li Lei has a kind face. He is a Chinese boy.根據(jù)短文內(nèi)容判斷下列句子正()誤()。1Thingting has four good friends.(_)2SongMei has short hair.(_)3Linda is a Chinese girl.(_)4Joe is a Chinese boy.(_)5Li Lei has a kind face.(_)11. 閱讀短文,
23、判斷正誤。Lingling likes English very much. She works hard. She reads English every morning. She likes speaking English. She often listens to the radio. She watches TV only on Sunday evening. She likes dancing. But she doesnt like drawing. Her parents like her very much. All the teachers and her friends
24、like her, too.( )(1)Lingling likes Maths very much.( )(2)Lingling likes speaking English.( )(3)Lingling often watches TV.( )(4)Lingling likes dancing.( )(5)All the the teachers like Lingling.12. 閱讀短文,選擇正確的答案。An old tiger lives in the forest. He does not want to look for food now. He often tells othe
25、r animals to bring him something to eat.He sees a monkey and says, “I am hungry, Monkey. Go to the village and bring me a fat pig.”“Oh, Tiger,” says the monkey. “I cannot do that now. There is another tiger over there. He also wants a fat pig. He will not let me get anything for you to eat. I am afr
26、aid of him.”“What?” cries the old tiger? “Show me that tiger. I will talk to him.”“Come with me,” says the monkey.The monkey and the tiger get to a bridge over the river.“Now look down at the river,” says the monkey.“Do you see the head, the white teeth and the large green eyes of a tiger?”“Yes, I d
27、o,” cries the old tiger. “I will eat him up!”With these words, the tiger jumps into the water.1The old tiger wants _. () A.a small pig B.a thin pig C.a fat pig2The monkey and the tiger go to the _to find another tiger. () A.village B.bridge over the river C.forest3The _ jumps into the water. () A.mo
28、nkey B.tiger C.monkey and the tiger4Is there another tiger over there? () A.Yes, there is. B.No, there isnt. C.We dont know.5The monkey is _.() A.foolish B.bad C.clever13. 閱讀短文,判斷正誤。Lily: Hi, Amy. What do you do on Saturdays?Amy: I often watch TV, read books and do homework.Lily: What do you do on S
29、undays?Amy: I often play computer games and do housework with my mother. What about you?Lily: I often watch TV and play football on Saturdays. I often read books and play thepipaon Sundays.Amy: Oh. Thats nice.( )(1)Amy and Lily often do homework on Saturdays.( )(2)Lily often plays thepipaon Sundays.
30、( )(3)Amy can help her mother do housework.( )(4)Lily watches TV on Saturdays.( )(5)Amy does homework on Sundays.14. 根據(jù)短文內(nèi)容,判斷下列句子正誤。Tom is seven. He goes to school every day. The school is near his home. So he goes there on foot and comes back home on time (準(zhǔn)時(shí)). But today he is late. His mother ask
31、s him: Why are you late today? I was in the teachers office. Why did you go to the teachers office? Because my teacher asked us a question in class, and nobody (沒有人) could answer it, but me.Its good to answer the teachers question.But the question was Who put the ink (墨水) on my chair? () (1)Tom live
32、s near his school.() (2)He goes to school and comes back home by bike every day.() (3)Today Tom went to school late.() (4)Tom put some ink on the teachers chair.() (5)The boy is very naughty (調(diào)皮).15. 閱讀判斷。Hello! I am Lily. I am a Chinese girl.On weekends,I often get up at 8 oclock in the morning.I o
33、ften do homework at home on Saturdays.When I am tired,I can watch TV.Sometimes I can go for a walk.And then I have lunch at 11:00 In the afternoon,I often clean my room.I always take a dancing class on Sundays.I go to bed at 9:00 p.m.( )(1)Lily is an American girl.( )(2)Lily often gets up at 8 :00 a
34、.m.on weekends.( )(3)Lily has lunch at 11:00.( )(4)Lily often cleans her room on Sunday afternoons.( )(5)Lily sometimes takes a dancing class on Sundays.16. 閱讀理解,回答問題。My name is Linda. Lily is my good friend. Her birthday is coming. She will have a party. Im going to the party. And Im going to give
35、her a present. I ask my mum,“What present can I take?” She says,“What about a toy car?” “I dont think its a good present. She has got one,”I answer. “Why dont you buy her a new doll?”“Thats a good idea. ”(1)Who is Lindas friend?(2)Whose(誰(shuí)的) birthday is coming?(3)Will Lily have a birthday party?(4)Do
36、es Lily have a toy car?(5)What present will Linda give Lily?17. 根據(jù)短文內(nèi)容,判斷下列句子的正誤。Thanksgiving Day is a holiday on the fourth Thursday of November in the United States. It is on a different date every year.Thanksgiving Day is a time for families and friends to get together for a special meal. Even if
37、 they live far away, family members gather at their houses. They often have a turkey, potatoes, cranberry sauce, gravy, a pumpkin pie and vegetables for dinner. Thanksgiving Day is a time for many people to give thanks for what they have.Some people have a four-day holiday so it is a popular time fo
38、r trips or to visit families and friends.() (1)Thanksgiving Day is on the fourth Tuesday of November.() (2)Thanksgiving Day is an American festival.() (3)Families and friends get together on Thanksgiving Day.() (4)Families often have delicious food on Thanksgiving Day.() (5)All American people have a four-day holida
溫馨提示
- 1. 本站所有資源如無(wú)特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
- 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
- 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁(yè)內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
- 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
- 5. 人人文庫(kù)網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
- 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
- 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。
最新文檔
- 2025湖南長(zhǎng)沙市望城區(qū)喬口鎮(zhèn)衛(wèi)生院面向社會(huì)公開招聘鄉(xiāng)村醫(yī)生參考筆試題庫(kù)附答案解析
- 2025中建交通建設(shè)(雄安)有限公司招聘參考考試題庫(kù)及答案解析
- 2025云南云丘發(fā)展集團(tuán)有限責(zé)任公司招聘2人模擬筆試試題及答案解析
- 2025年商丘柘城縣消防救援大隊(duì)招錄政府專職消防員53名考試備考題庫(kù)及答案解析
- 深度解析(2026)《GBT 25949-2010鋁土礦 樣品制備》(2026年)深度解析
- 深度解析(2026)《GBT 25913-2010信息技術(shù) 藏文編碼字符集(擴(kuò)充集B) 24×48點(diǎn)陣字型 吾堅(jiān)瓊體》
- 2025廣西南寧市武鳴區(qū)陸斡中心衛(wèi)生院招聘編外工作人員1人備考筆試試題及答案解析
- 2026廣州城建職業(yè)學(xué)院博士專任教師招聘44人備考考試題庫(kù)及答案解析
- 深度解析(2026)《GBT 25752-2010差壓式氣密檢漏儀》(2026年)深度解析
- 深度解析(2026)《GBT 25663-2010數(shù)控龍門移動(dòng)多主軸鉆床》(2026年)深度解析
- 中國(guó)淋巴瘤治療指南(2025年版)
- 2025年云南省人民檢察院聘用制書記員招聘(22人)考試筆試模擬試題及答案解析
- 2026年空氣污染監(jiān)測(cè)方法培訓(xùn)課件
- 實(shí)習(xí)2025年實(shí)習(xí)實(shí)習(xí)期轉(zhuǎn)正協(xié)議合同
- 療傷旅館商業(yè)計(jì)劃書
- 購(gòu)買電影票合同范本
- 2025西部機(jī)場(chǎng)集團(tuán)航空物流有限公司招聘考試筆試備考題庫(kù)及答案解析
- 2025年廣西公需科目答案6卷
- 2025年鮑魚養(yǎng)殖合作協(xié)議合同協(xié)議
- 2025智慧消防行業(yè)市場(chǎng)深度調(diào)研及發(fā)展趨勢(shì)與投資前景預(yù)測(cè)研究報(bào)告
- 船舶入股協(xié)議書范本
評(píng)論
0/150
提交評(píng)論