版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進行舉報或認領
文檔簡介
1、Module 2本試卷分第一卷選擇題和第二卷非選擇題兩局部。總分值120分,考試時間100分鐘。第一卷 第二局部 英語知識運用(共兩節(jié),總分值35分)第一節(jié) 單項填空共15小題;每題1分,總分值15分21. His father is used to sleeping with the windows _ and the lights _ . A. opening; on B. opened; off C. open; on D. opening; off【解析】選C??疾閣ith復合結(jié)構(gòu)。句意為:他父親習慣開著窗亮著燈睡覺。open為形容詞,表示窗子開著的狀態(tài);on為副詞,意為“亮著。22.
2、 _ he is very young, _ he knows a lot. 2021西安高一檢測A. Although; yetB. Although; butC. Although; orD. Although; but【解析】選A。考查although的用法。although為連詞,故不能與連詞but、or連用,故排除B、C、D三項。yet為副詞,可與although共同出現(xiàn)在一個句子中。句意為:雖然他很年輕,但他知道很多。23. How can we pass the time? There is half an hour before the concert begins. _ !
3、I will like whatever you want to do. 2021重慶高一檢測A. All rightB. Up to youC. It all dependsD. Take your time【解析】選B。up to you由你決定,符合句意。由下句句意:“你想做什么我都喜歡可知應選B。24. Many people helped me. _ , I succeeded. A. In turnB. In a resultC. As a result ofD. As a result【解析】選D。句意為:很多人幫我,因此我成功了。as a result因此,結(jié)果,符合句意。25
4、. At the end of the football game, players traditionally _ shirts _ each other. A. change; withB. exchange; with C. change; toD. exchange; to【解析】選B。句意為:在足球比賽結(jié)束時,按照傳統(tǒng)隊員之間交換球衣。exchange sth. with sb. 和交換某物。26. I am in a situation quite _ yours, also lack of experience. A. different fromB. similar toC.
5、similar withD. familiar to 【解析】選B。根據(jù)also 排除表達情況相反的A選項, be similar to“與相似。be familiar to“為所熟悉。句意:我現(xiàn)在處于與你非常相似的境地也缺乏經(jīng)驗。27. I remember the last bus leaves at 6: 00, but youd better _ . A. make sureB. find outC. make clearD. for sure【解析】選A。此題考查短語辨析。make sure表示在事先有所了解或知曉的前提下“弄清楚;確認;find out表示在事先不知道或不了解的前提
6、下“查明;弄清楚;make clear表示把某事“說清楚;說明白,應選A。 28. _ ? Very interesting. A. Have you ever seen the film B. Are you interested in the film C. Whats the film about D. How do you find the film【解析】選D??疾榻浑H用語。句意為:你覺得這部電影怎樣?很有趣。由答語可知上句應詢問對電影的看法,應選D。29. This piece of cloth _ 2 metres long when it _ on the table. A.
7、measures; spreadsB. measured; spreadC. is measured; is spreadD. measures; is spread【解析】選D。measure在此意為“有長/寬/高等,相當于連系動詞,不能用于被動語態(tài)。spread意為“展開,與主語it之間是被動關(guān)系,所以用一般現(xiàn)在時的被動語態(tài)的形式。My mother _ me in order to make a pair of trousers for me. A. measuredB. testedC. checkedD. examined【解析】選A。measure“測量,test“檢測;check
8、“檢查;核對,examine“檢查。句意:為了給我做一條褲子,母親給我量了尺寸。30. As is reported, the _ in relations between China and America will improve. A. developB. developmentC. differD. difference【解析】選B。根據(jù)語境可看出此處需要名詞,故應從B、D兩項中選。development“開展,difference“不同。句意:正如報道的那樣,中美關(guān)系的開展會有所改善的。31. Recent years have seen earthquakes, floods an
9、d drought, which make many people _ and live _ . A. homeless; in povertyB. helpless; in peaceC. homeless; in peaceD. helpless; in place【解析】選A。句意:最近幾年發(fā)生了地震、洪水、干旱,這使得很多人無家可歸并生活在貧困中。根據(jù)句意可知:第一個空可以填homeless(無家可歸的)或helpless(無助的),第二個空應填in poverty“處于貧困中,in peace“和平地,in place“在適當?shù)奈恢谩?32. Close to the post of
10、fice _ two women, who are watching the gate _ . A. stand; closeB. stands; closelyC. stand; closelyD. stands; close【解析】選C??疾榈寡b句以及close與closely的區(qū)別。close to the post office stand two women這是一個完全倒裝句,主語是two women,所以謂語要用復數(shù)。close作副詞時,強調(diào)距離上的近,closely表示抽象意義,意為“密切地;仔細地。句意:靠近郵局站著兩個婦女,她們正在密切注視著大門口。 33. After th
11、e exam, he worked _ harder than before. Which of the following is wrong? A. muchB. moreC. evenD. a lot【解析】選B??疾樾揎棻容^級的詞。A、C、D都可以修飾比較級,但more不可以,它可以與多音節(jié)形容詞如important, interesting等構(gòu)成比較級。 34. Some people think its safe to stay at home. _ , sometimes something terrible like gas explosion, fire and so on c
12、an happen in ones home. A. But B. However C. While D. Though【解析】選B。句意:一些人認為呆在家里很平安。然而,有時在家里也會發(fā)生像煤氣爆炸、著火等可怕的事情。but與while不能用逗號與主句隔開。though表示“然而時,雖然可以用逗號與主句隔開,但通常放在句末或句中,不放在句首。however表“然而時,可放句首、句中以及句末,通常用逗號與主句隔開。35. He is making _ to catch up with other students and make _ in the new term. A. efforts;
13、a great progressB. an effort; a great progressC. efforts; great progressD. an effort; great progresses【解析】選C。表示“努力應用make an effort或make efforts。表示“取得進步應用make progress, 其中progress是不可數(shù)名詞,不能在其前加不定冠詞,progress也沒有復數(shù)形式。第二節(jié) 完形填空共20小題;每題1分,總分值20分 I remember vividly the call that changed my life. It was Tuesd
14、ay, February 18. When the 36 rang in the kitchen of my house in Los Angeles, the 37 was Marty Banderas, a literary agent to whom I had sent a draft草稿of my novel three weeks earlier. “I have a couple of 38 . Banderas said. “First, how old are you? “Im 48, I replied. “Are you in good 39 ? “Yes, excell
15、ent. Whats this about? “Ive sold your novels 40 one and a half million dollars. I sat down in 41 . I had writtenfourteen novels in twenty years, but each one had been 42 by the publishers. I suppose many people would have been 43 , but not me. Each time, I just 44 writing another one. My husband adv
16、ised me to find something else to do, but I refused to 45 up. Seeing this book 46 was the best thing that has ever happened to me. Its a mystery story like all the others and it was on the best-seller 47 two weeks after publication! I got my first lesson in story 48 from my grandmother. She used to
17、read my stories. She was the one who gave me a 49 of words. She sparked 激發(fā) my 50 and she has been a 51 influence on me. I always had stories running through my 52 and as soon as I could write, I 53 them down on paper. I married young and I have three children, but I never stopped writing. I was 54 n
18、ovels between doing the diapers嬰兒的尿布 and dishes. Im writing another novel now. Yes, my 55 has changed my life. 36. A. phone B. bell C. clock D. alarm【解析】選A。根據(jù)第一句提到的“記得改變自己命運的那個 ,可知此處指當 響的時候我正在家的廚房里,當然選phone。37. A. line B. step C. outside D. doorway【解析】選A。line 仍然指 的意思。38. A. novels B. things C. quest
19、ions D. problems【解析】選C。從下句可知有幾個問題要問。39. A. wealth B. health C. state D. order【解析】選B。be in good health 身體狀況良好。干擾項是C。假設選C,應在good前加不定冠詞a。40. A. to B. for C. on D. in【解析】選B。for后面跟錢數(shù),表示價值多少錢。句意: 我把你的小說賣了一百五十萬美元。41. A. need B. joy C. settlements D. shock【解析】選D。意為:聽了這一好消息很是震驚。shock在此表示“震驚,是名詞。in shock “震驚地
20、。干擾項是B。in joy “快樂地。根據(jù)下面的一句可知作者感到震驚、意外。42. A. rejected B. received C. decided D. lost【解析】選A。指以前寫的小說一直都被出版社拒絕。reject相當于refuse,表示“拒絕。43. A. worried B. encouraged C. discouraged D. excited【解析】選C。encouraged與 discouraged是反義詞,前者表示“受到鼓舞的,后者表示“泄氣的。句意是說:很多人都會泄氣,但是我不會。44. A. couldnt help B. got down to C. got
21、used to D. went on【解析】選B。get down to doing 開始著手做某事。承接上文意思,句意:每次被出版社拒絕后,我不灰心,開始著手寫另一本。45. A. hold B. look C. give D. set【解析】選C。hold up “舉起,耽誤, look up “抬起頭,查閱, give up “放棄, set up “建立。 本句意思是“丈夫建議我做點別的事情,但我不放棄。46. A. bought B. published C. printed D. passed【解析】選B。句意:看到這本書被出版是我遇到的最好的事情了。publish “出版, 干擾
22、項是C。print“印刷。47. A. books B. shops C. record D. list【解析】選D。指這本書被列入了暢銷品之內(nèi)。48. A. writing B. organizing C. telling D. reading【解析】選C。此處story telling是由tell story引申來的。意為講述故事。49. A. use B. love C. meaning D. respect【解析】選B。 句意:祖母就是讓我喜歡寫小說的那個人。50. A. hope B. efforts C. novels D. imagination【解析】選D。句意:她激發(fā)了我的想
23、像力。51. A. lasting B. normal C. careful D. general【解析】選A。lasting “持久的, normal “正常的,careful “細心的, general“一般的。句意:她對我有持久的影響。52. A. head B. mouth C. voice D. work【解析】選A。指大腦中老是有故事。53. A. took B. put C. broke D. added【解析】選B。put down 意為write down。54. A. writing B. reading C. developing D. translating【解析】選C
24、。develop novels 展開故事。55. A. friend B. call C. success D. work【解析】選C。指我寫小說這件事的成功改變了我的一生。第三局部 閱讀理解共兩節(jié),總分值35分第一節(jié) 共15小題;每題2分,總分值30分A As the summer holidays approach, Chinese and foreign students are starting to plan their travel adventures around the country. Taishan Mountain Located in central Shandong
25、 Province, the view of the sunrise at the peak of the mountain is one of Chinas most famous scenes. Zhangjiajie National Forest Park Located in northern Hunan Province, the Park is recognized as the first of its kind in China. It is known for its sounds, moon, shadow and light. Jiuzhaigou Valley The
26、 Valley, in northwestern Sichuan Province, has the reputation of being“a fairy tale world. It is known for its multi-level waterfalls, 108 colorful lakes and ancient forests. Guilin Guilin, in Guangxi Zhuang Autonomous Region, features typical Karst topography. Besides great natural beauty, such as
27、Elephant Trunk Hill, there is the Seven-Star Cave and Lijiang River. Sanya Sanya, in Hainan Province, is a well-known tropical coastal tourist city in China. It enjoys sunshine, sea, sand, green vegetation, clean air and distinctive ethnic customs. If you want to know more, please click here. 56. If
28、 you want to enjoy the sunrise, youll go to_ . A. GuilinB. Jiuzhaigou ValleyC. SanyaD. Taishan Mountain【解析】選D。細節(jié)理解題。根據(jù)對Taishan Mountain的介紹可知。57. Which is known as a fairy tale world? A. Zhangjiajie National Forest ParkB. Jiuzhaigou ValleyC. Elephant Trunk HillD. Lijiang River【解析】選B。細節(jié)理解題。根據(jù)對Jiuzhaig
29、ou Valley的介紹可知。58. Where can a tourist know more about different ethnic customs? A. Guilin. B. Zhangjiajie. C. Sanya. D. Taian. 【解析】選C。細節(jié)理解題。根據(jù)對Sanya的介紹可知。59. The passage may come from_. A. a magazineB. a textbookC. a websiteD. a tourist leaflet【解析】選C。推理判斷題。根據(jù)文章最后一句可知本文來自網(wǎng)站。應選C。(B) Mexico City is tr
30、uly one of the most amazing cities in the world with a mixture of both the old and new world. From the moment your plane starts to land into this vast city, you know that your trip will be quite an adventure. Once in your taxi and the moment you leave the airport, you are amazed at the large amount
31、of slow traffic. The volume(量) of the traffic can be stressful to some. The “Paseo de la Reforma(改革大道),running southwest across the city, is one of the major tourist and business areas in Mexico City with many high quality hotels only walking distance from great restaurants and other tourist attract
32、ions. The only problem you will have is trying to see all of these sites during your vacation time. One of the most popular attractions in this area is the National Museum of Anthropology along the northwest part of the street. There are thousands of artifacts on display showing the history of the a
33、rea and numerous items found from the many Aztec sites in the area. Walking southwest from the museum, you will soon reach the Mexico City Zoo, where is a great place to spend an afternoon. Across the street from the museum is the Chapultepec Castle, once an important site in the Mexican-American wa
34、r. Its also a good idea to take the train up the hill to where thecastle is located as the hill is steep. Its important to keep in mind that Mexico City is over 7, 000 feet above sea level and some feel it difficult to breathe when walking. You can take a taxi to the Coyoacan market during the eveni
35、ng on a weekend. Its a great place to get some cheap souvenirs to bring back home and to enjoy some traditional Mexican cuisine. However, you must be careful where you eat and that the meat is well cooked. 本文簡要介紹了墨西哥城的一些特點。60. The tourists in Mexico City may not be satisfied with _ . A. the high spe
36、ed of the trafficB. the heavy traffic of the cityC. the polluted air in the cityD. their safety in the city【解析】選B。細節(jié)理解題。根據(jù)第二段的The volume of the traffic can be stressful to some. 可知,墨西哥城的交通流量大,可能讓一些人受不了,應選B項。61. From the third paragraph, we can learn that_ . A. the number of the city attractions cant
37、 meet the needs of the touristsB. it is convenient for tourists to visit the city from where they stayC. tourists have problems when visiting the sites in Mexico CityD. tourists often have their three meals in the high quality hotels【解析】選B。推理判斷題。根據(jù)第三段的. . . many high quality hotels only walking dist
38、ance from great restaurants and other tourist attractions. 可知,從旅館到大飯店和旅游景點距離很近,步行即可到達,應選B項。62. Which of the following shows the correct positions of the following places? P=Paseo de la ReformaM=the National Museum of AnthropologyC=the Chapultepec CastleZ=the Mexico City Zoo【解析】選D。細節(jié)判斷題。根據(jù)第三段第一句、第四段第
39、一句和最后一句及第五段第一句的信息可知答案為D項。 63. Which of the following attractions may interest those who want to study the military history of Mexico City? A. The National Museum of Anthropology. B. The Coyoacan market. C. The Chapultepec Castle. D. The Aztec sites. 【解析】選C。細節(jié)理解題。根據(jù)文章第五段中對the Chapultepec Castle 的說明:o
40、nce an important site in the Mexican-American war 可知,通過參觀城堡可以了解其軍事方面的歷史,應選C項。C Today,we have a world economy. Canadian businesses and workers must compete with businesses and workers in other countries. Every year,more Canadian factories are closing or moving. They cannot compete with factories in c
41、ountries where wages工資 are low. In the future, there will be fewer jobs for factory workers in Canada. Many Canadian businesses are trying to spend less money. For example, they are hiring more part-time workers and more temporary(臨時的) workers. They are employing fewer permanent(永久的)full-time worker
42、s. More services, fewer goods. Canadas economy is changing. Businesses are making fewer goods (for example: shoes and radios). But Canadian businesses are providing more services to people. In the future, there will be more jobs for people who provide services. For example: sales people, waiters and
43、 waitresses, home health care workers, bakers and cooks. There will be fewer jobs for other kinds of workers (for example: farmers , miners , fishermen, forestry workers and factory workers). Many new jobs will be in small businesses with 20 or 30 employees. Technology machines are changing the way
44、people work. Businesses are using many machines (for example: computers and robots). Businesses will need fewer workers. And some jobs will disappear. Many grown-ups will have to go back to school or train for new jobs. Workers will not stay in the same job for their lifetime. The population of Cana
45、da is changing. Today, many Canadians are in their 30s and 40s. They need goods and services. As they get older, they will need different goods and services. Canadians come from many cultures. They have different customs and religions. Employers and workers must learn to work with many different peo
46、ple. 64. World economy means _ to Canada. A. closing and moving B. competition C. low wages D. improvement【解析】選B。細節(jié)理解題。根據(jù)第一段的Canadian businesses and workers must compete with businesses and workers in other countries. 可知。compete“競爭, competition 是compete的名詞。65. Which of the following will be fewer in
47、 the future in Canada? A. restaurants B. shops C. doctors D. farmers【解析】選D。細節(jié)理解題。根據(jù)第四段以及第五段的There will be fewer jobs for other kinds of workers (for example: farmers , miners , fishermen, forestry workers and factory workers). 可知。66. Businesses will need fewer workers because_ . A. the owners cant a
48、fford themB. some jobs will disappearC. machines will take the place of workers in many waysD. the workers will have to be trained for new jobs【解析】選C。細節(jié)理解題。根據(jù)第五段的Technology machines are changing the way people work. Businesses are using many machines (for example: computers and robots). 可知。67. Which
49、 of the following statements is TRUE? A. Many people who come from different cultures will work together. B. All Canadians have the same culture and religion. C. Different cultures will do good to Canada. D. Many Canadians will change their jobs in the future. 【解析】選A。推理判斷題。根據(jù)最后一段可知。 (D) One differen
50、ce from the other cities is that London has two centers: the City of London, the center of business, and Westminster, the center of the official offices. The City of London is in fact a small area and only about 5, 000 people live there but it is the centre of British business. The City of Westminst
51、er not only has the Houses of Parliament議院but also the different official offices which control the country. Other famous areas are the West End and the East End. The West End is the part that visitors usually see because it has many famous shops, such as Selfridges and Simpsons, and many museums su
52、ch as the National Art Building and the Museum of Mankind. Most of the big London theatres and cinemas are also in the West End. The East End has always been poor and not interesting but has the home of the true Londoner, the“Cockney. People say that a Cockney has to be born within the sound of Bow
53、Bells: this means that he could hear the sound of the bells in a church教堂 in Bow, a place of the East End. The East End used to have the docks船塢and some factories but now the docks and many of the factories have moved out of London. London is now a mixture of peoples who came from many countries but
54、 are now just Londoners. Many people came from the old British colonies殖民地. But there are also large groups of people from Poland, from Italy, from France, and from many other countries. Now you can buy food from any country and hear any language spoken in London. The only difficulty is finding a re
55、staurant where you can eat English food. 68. The“Cockneyis_ . A. the home of the true LondonerB. the LondonerC. a Londoner who was born in Bow and lives in the East End. D. the Londoner who likes cocks【解析】選C。細節(jié)理解題。根據(jù)第二段的The East End has always been poor and not interesting but the home of the true L
56、ondoner, the“Cockney. People say that a Cockney has to be born within the sound of Bow Bells: this means that he could hear the sound of the bells in a church教堂in Bow, a place of the East End. 可知。69. The East End is known for it_ . A. has famous placesB. is very poorC. has docksD. has theatres and m
57、useums【解析】選B。細節(jié)理解題。根據(jù)第二段的The East End has always been poor and not interesting. 可知。70. “The only difficulty is finding a restaurant where you can eat English foodtells us_ . A. there are few restaurants whose owners are EnglishB. there are many Londoners who were not English beforeC. after long year
58、s of mixing with other peoples, native Englishmen and Englishwomen in London have changed their ways of life. So their food has changedD. the English food is too expensive to eat【解析】選C。句意理解題。句意是:惟一的困難就是你很難找到一家能吃到地道的英國餐的餐館。這說明了英國的飲食已發(fā)生了很大的變化。應選C。第二節(jié) 共5小題;每題1分,總分值5分根據(jù)短文內(nèi)容,從短文后的選項中選出能填入空白處的最正確選項。 71. I
59、t may sound simple, but the message is extremely important. “Children often dont have the experience to know that when something bad happensthey lose an important game or their best friends let them downits not the end of the world, explains Nancy Leffert, a senior research scientist of the Research
60、 Institute, an Americanadolescents(青少年) and childrens research group. “They think their bad feelings will last for ever,or that one failure will ruin everything. 72. “If a child believes that the cause of her upset is lasting, or that nothing she does will make a difference, it decreases her ability
溫馨提示
- 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
- 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
- 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預覽,若沒有圖紙預覽就沒有圖紙。
- 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
- 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負責。
- 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
- 7. 本站不保證下載資源的準確性、安全性和完整性, 同時也不承擔用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。
最新文檔
- 廣東時裝周協(xié)議書
- 總監(jiān)寫合同協(xié)議書
- 代報報建協(xié)議書
- 租賃延長合同范本
- 空調(diào)強電合同范本
- 住房認籌協(xié)議書
- 2025年企業(yè)咨詢服務協(xié)議
- 融合多模態(tài)信息的高中圖書館用戶畫像構(gòu)建課題報告教學研究課題報告
- 產(chǎn)品質(zhì)素優(yōu)中選優(yōu)承諾函(6篇)
- 秋天的公園寫景的作文4篇
- 2025天津大學招聘15人備考考試試題及答案解析
- 2025年山西大地環(huán)境投資控股有限公司社會招聘116人備考題庫有答案詳解
- 2026元旦主題晚會倒計時快閃
- 物理試卷答案浙江省9+1高中聯(lián)盟2025學年第一學期高三年級期中考試(11.19-11.21)
- 2025年交管12123學法減分考試題附含答案
- 俄語口語課件
- 2025廣西自然資源職業(yè)技術(shù)學院下半年招聘工作人員150人(公共基礎知識)綜合能力測試題帶答案解析
- django基于Hadoop的黑龍江旅游景點系統(tǒng)-論文11936字
- 2025至2030中國3D生物印刷行業(yè)調(diào)研及市場前景預測評估報告
- 2025-2026學年廣東省深圳市福田中學高一(上)期中物理試卷(含答案)
- 2025抖音流量生態(tài)深度解析:算法邏輯、爆流密碼與運營實戰(zhàn)全指南
評論
0/150
提交評論