版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進行舉報或認領(lǐng)
文檔簡介
1、最新2022職稱英語考試真題及答案2022職稱英語考試真題及答案?天宇考王?衛(wèi)生資格考試題庫包含:章節(jié)練習、綜合復(fù)習題、模擬試卷、 考前沖刺、歷年真題等、詞匯選項、閱讀判斷、閱讀理解、更多題型,題庫請到?天宇考王?官網(wǎng) 免費下載: cctianyu (復(fù)制網(wǎng)址到瀏覽器翻開)。第1局部:詞匯選項(第115題,每題l分,共15分)下面每個句子中均有1個詞或者短語有下劃線,請為每處下劃線局部確定1個意義最為接近的選項。1、Have you talked to her?lately?A.lastlyB.finallyC.shortlyD.recently2、 About?one quarter of?
2、the workers in the country are employed in factories.A.thirdB.fourthC.tenthD.fifteenth3、 The dentist has decided to?extract?her bad tooth.A.take outB.repairC.push inD.dig4、 We shall keep the money in a?secure?place.A.cleanB.secretC.distantD.safe5、 This table is strong and?durable.A.long-lastingB.ext
3、ensiveC.far reachingD.eternal6、 He endured agonies before he finally?expired.A.firedB.resignedC.diedD.retreated7、 There are only five minutes left, but the?outcome?of the match is still in doubt.A.resultB.judgementC.estimationD.event8、 The great changes of the city?astonished?every visitor to that c
4、ityA.attackedB.surprisedC.attractedD.interested9、 How do you?account for?your absence from the class last Thursday?A.explainB.examineC.chooseD.expand10、 She was?grateful?to him for being so good to her.A.carefulB.hatefulC.beautifulD.thankful11、 The city has decided to?do away with?all the old buildi
5、ngs in its center.A.get rid ofB.set upC.repairD.paint12、 People from many places were?drawn?to the city by its growing economy.A.fetchedB.carriedC.attractedD.pushed13、 He is?certain?that the dictionary is just what I want.A.sureB.angryC.doubtfulD.worried14、 Our lives are?intimately?bound up with the
6、irs.A.tenselyB.nearlyC.carefullyD.closely15、 The soldier?displayed?remarkable courage in the battle.A.placedB.showedC.pointedD.decided第2局部:閱讀判斷(第1622題,每題1分,共7分)下面的短文后列出了7個句子,請根據(jù)短文的內(nèi)容對每個句子做出判斷:如果該句提供的是正確信息,請選擇A;如果該句提供的是錯誤信患,請選擇B;如果該句的信息文中沒有提及,請選擇C。答復(fù)16-22題:Easy LearningStudents should be jealous.Not
7、only do babies get to doze their days away, but theyve also mastered the fine art of learning in their sleep.By the time babies are a year old they can recognise a lot of sounds and even simple words.Marie Cheour at the University of Turku in Finland suspected that they might progress this fast beca
8、use they learn language while they sleep as well as when they are awake.To test the theory, Cheour and her colleagues studied 45 newborn babies in the first few days of their lives.They exposed all the infants to an hour of Finnish vowel soundsone that sounds like “oo, another like “ee and a third b
9、oundary vowel peculiar to Finnish and similar languages that sounds like something in between.EEG recordings of the infants brains before and after the session showed that the newborns could not distinguish the sounds.Fifteen of the babies then went back with their mothers, while the rest were split
10、 into two sleep-study groups.One group was exposed throughout their night-time sleeping hours to the same three vowels, while the others listened to other, easier-to-distinguish vowel sounds.When tested in the morning, and again in the evening, the babies whod heard the tricky boundary vowel all nig
11、ht showed brainwave activity indicating that they could now recognise this new sound.They could identify the sound even when its pitch was changed, while none of the other babies could pick up the boundary vowel at all.Cheour doesnt know how babies accomplish this night-time learning, but she suspec
12、ts that the special ability might indicate that unlike adults, babies dont “turn off their cerebral cortex while they sleep.The skill probably fades in the course of the first year of life, she addsso forget the idea that you can pick up tricky French vowels as an adult just by slipping a language t
13、ape under your pillow.But while it may not help grown-ups, Cheour is hoping to use the sleeping hours to give remedial help to babies who are genetically at risk of language disorders.Babies can learn language even in their sleep.A.RightB.WrongC.Not mentioned17、 An infant can recognize a lot of vowe
14、ls by the time he or she is a year old.A.RightB.WrongC.Not mentioned18、 Finnish vowels are easy to distinguish.A.RightB.WrongC.Not mentioned19、 The three vowels mentioned in this article are all Finnish sounds.A.RightB.WrongC.Not mentioned20、 The study shows that the infants cerebral cortex is worki
15、ng while he is asleep.A.RightB.WrongC.Not mentioned21、 If an adult wants to learn a language faster.he can put a language tape under his pillow.A.RightB.WrongC.Not mentioned22、 Cheours finding is worthless.A.RightB.WrongC.Not mentioned第3局部:概括大意與完成句子(第23-30題,每題1分,共8分)下面的短文后有2項測試任務(wù):(1)第2326題要求從所給的6個選項
16、中為第25段每段選擇1個最正確標題;(2)第2730題要求從所給的6個選項中為每個句子確定1個最正確選項。答復(fù)23-30題:Screen TestEvery year millions of women are screened with X-rays to pick up signs of breast cancer.If this happens early ecough, the disease can often be treated successfully.According to a survey published last year, 21 countries have sc
17、reening programmes.Nine of them, including Australia, Canada, the US and Spain, screen women under 50.But the medical benefit of screening these younger women are controversial, partly because the radiation brings a small risk of inducing cancer.Also, younger women must be given higher doses of X-ra
18、ys because their breast tissue is denser.Researchers at the Polytechnic University of Valencia analysed the effect of screening more than 160,000 women at 11 local clinics.After estimating the womens cumulative dose of radiation, they used two models to calculate the number of extra cancers this wou
19、ld cause.The mathematical model recommended by Britains National Radiological Protection Board (NRPB) predicted that the screening programme would cause 36 cancers per 100,000 women, 18 of them fatal.The model preferred by the UN Scientific Committee on the Effects of Atomic Radiation led, to a lowe
20、r figure of 20 cancers.The researchers argue that the level of radiation-induced cancers is “not very significant compared to the far larger number of cancers that are discovered and treated.The Valencia programme, they say, detects between 300 and 450 cases of breast cancer in every 100,000 women s
21、creened.But they point out that the risk of women contracting cancer from radiation could be reduced by between 40 and 80 percent if screening began at 50 instead of 45, because they would be exposed to less radiation.The results of their study, they suggest, could help “optimise the technique for b
22、reast cancer screening.“There is a trade-off between the diagnostic benefits of breast screening and its risks. admits Michael Clark of the NRPB.But he warns that the study should be interpreted with caution.“On the basis of the current data, for every 10 cancers successfully detected and prevented
23、there is a risk of causing one later in life.Thats why radiation exposure should be minimised in any screening programme.Paragraph 2_24、 Paragraph 3_25、 Paragraph 4_26、 Paragraph 5_A.Harm Screening May Do to a Younger WomanB.Investigating the Effect of ScreeningC.Effects Predicted by Two Different M
24、odelsD.Small Risk of Inducing Cancers from RadiationE.Treatment of CancersF.Factors That Trigger Cancers27、 Early discovery of breast cancer may_.28、 Advantages of screening women under 50 are_.29、 Delaying the age at which screening starts may_.30、 Radiation exposure should be_.A.be costlyB.harmful
25、C.save a lifeD.still open to debateE.reduce the risk of radiation triggering a cancerF.reduced to the minimum第4局部:閱讀理解(第31-45題,每題3分,共45分)下面有3篇短文,每篇短文后有5道題。請根據(jù)短文內(nèi)容,為每題確定1個最正確選項。答復(fù)31-45題:Psychology of ShoppingPeople can be addicted to different things - e.g.alcohol, drugs, certain foods, or even telev
26、ision.People who have such addition are compulsive, i.e.they have a very powerful psychological need that they feel they must spend money.This compulsion, like most others, is irrational- impossible to explain reasonably.For compulsive spenders who buy on credit,charge accounts are even more excitin
27、g than money.In other words, compulsive spenders feel that with credit, they can do anything.Their pleasure in spending enormous amounts is actually greater than the pleasure that they get from the things they buy.There is special psychology of bargain hunting.To save money, 0f course,most people se
28、arch for sales, low prices and discounts pulsive bargain hunters, however,often buy things they dont need just only because they are cheap.They believe that they are helping their budgets, but they are really playing an exciting game: when they can buy something for less than other people, they feel
29、 that they are winners.Most people, experts claim,have two reasons for their behavior: a good reason for things that they do and the real one.Of course, it is not only scientists who understand the psychology of spending habits, but also business people.Stores, companies, and advertisers use psychol
30、ogy to increase business:they consider peoples needs for love, power, or influence, their basic value, their beliefs and opinions, and so on in their advertising and sales methods.Psychologists can often use a method called behavior therapy to help individuals solve their personality problems.In the
31、 same way, they can help people who feel that they have problems with money.The word compulsive (Line 2, Para.1 ) probably-means_.A.necessaryB pulsoryC plicatedD.fearful32、 According to the passage, the greatest pleasure of crazy shopping for a compulsive spender is_.A.to get things they wantB.to me
32、et their strong psychological needC.to spend a lot of moneyD.to meet their basic needs33、 According to the passage, compulsive bargain hunters constantly search for the lowest possible prices _.A.because they feel satisfied if they spend less moneythan othersB.because they have money problemC.becaus
33、e they like to show off their success in getting things for less moneyD.because they want to save money to help their budget34、 According to the passage, which of the following is true?_.A.All people only buy things they need.B.Both business people and advertisers increase sales through using psycho
34、logy.C.Scientists understand psychology better than business people.D pulsive spenders can never get any help to solve their problems.with money.35、 What does the passage mainly discuss?_.A.The use of the psychology of spending money in business.B.A special psychology of bargaining.C.A method to hel
35、p compulsive spenders to solve the problem of money.D.The psychology of money-spending habits.36、答復(fù)36-50題:Lifetime Employment in Japanese CompaniesIn most large Japanese companies, there is a policy of lifetime employment.What this means is that when people leave school or university to join an ente
36、rprise, they can expect to remain with that organization until they retire.In effect, the employee gets job security for life, and can only be fired for serious mistakes in work.Even in times of business recession, he or she is free from the fear of being laid off.One result of this practice is that
37、 the Japanese worker identifies closely with his company and feels strong loyalty to it.By working hard for the company, he believes he is safeguarding his own future.It is not surprising that devotion to ones company is considered a great virtue in Japan.A.man is often prepared to put his firms int
38、erests before those of his immediate family.The job security guaranteed by this system influences the way employees approach their work.They tend to think in terms of what they can achieve throughout their career.This is because they are not judged on how they are performing during a short period of
39、 time.They can afford to, take a longer perspective than their Western counterparts.This marriage between the employee and the company - the consequence of lifetime employment - may explain why Japanese workers seem positively to love the products their company is producing and why they are willing
40、to stay on after work, for little overtime pay, to participate in earnest discussions about the quality control of their products.Lifetime employment in the Japanese company means that the employee_.A.leaves his company only when business is bad.B.gets a job soon after he leaves school or university
41、.C.can work there throughout his career,D.can have his serious mistakes in work corrected.37、 Which of the following statements is INCORRECT?A.Family and company interests are equally importantB.The Japanese worker is very loyal to his company.C.Ones future is guaranteed through hard work.D.Devotion
42、 to ones company is encouraged38、 Lifetime employment influences ones_.A.achievements at work.B.performance at work.C.career options.D.attitude toward work.39、 The Japanese worker is fond of his companys products because of_.A.his marriage with the daughter of the president.B.the close link between
43、him and his company.C.his willingness to work overtime.D.his active participation in quality control,40、 The passage mainly discusses_.A.how lifetime employment works in Japan.B.what benefits lifetime employment has brought to Japanese workers.C.what lifetime employment is.D.how lifetime employment
44、is viewed.答復(fù)41-55題:Dreams of FlightThe story of mans dream of flight, of his desire to reach the stars, is as old as mankind itself.According to Greek legend, Daedalus was the first man to fly.He and his son had been kept on an island.In order to escape, Daedalus shaped wings of wax (2) into which h
45、e stuck bird feathers.During their flight, his son flew too high and the sun melted the wax.He was drowned in the sea.The father was supposed to have continued his flight and reached Sicily, several hundred miles away.There is also an English legend of King Bladud who, during his rule in the ninth c
46、enturyB.C., used wings to fly.But his flight was short-lived and he fell to his death.The dream of flying continued, but in all the legends, the flier rose like a bird only to fall like a stone.It took hundreds of years that men flew up into the air and returned to earth safely.The first man to appr
47、oach flying on a scientific basis was an Englishman who lived during the thirteenth century.He looked at the air about us as a sea, and he believed that a balloon could float on the air just as a boat did on water.Almost four hundred years later, an Italian priest applied his principle of air flight
48、.He designed a boat, which would be held in the air by four hollow spheres (空心球).ach of the four balls was to be 20 feet in diameter (直徑) and made of very thin copper.But his boat was never built since it was not possible to make spheres of such thin metal and such size in those days.After studying
49、the flight of birds and the movement of the air, a great scientist of the fifteenth century concluded that birds flew because they flapped (擺動) their wings and that it was possible for man to do the same.So a kind of flapping-wing flying machine was invented.Many men tried and failed to fly with fly
50、ing machines.It was not until 1890 that people discovered why this method would never succeed - man could not develop sufficient power with his arms and legs.How did Daedalus manage to escape to Sicily, according to the passage?A.He killed the guards and got out of the island.B.A god came to rescue
51、him and took him away.C.His son came to rescue him and took him away.D.He made wings of wax and flew away from the island.42、 According to the English legend, King Bladud lost his life because_.A.he flew too far.B.he flew too high.C.he fell to the ground,D.he was hit by a stone.43、 The first scienti
52、fic air flight was designed by_.A.a Greek.B.an Englishman.C.a Chinese.D.an Italian.44、 The priest failed to build the boat because_.A.he could not raise enough money.B.his design was not scientific.C.he could not find enough copper.D.copper spheres could not be made as designed45、 According to the l
53、ast paragraph, man could not fly with flapping-wing flying machines because_.A.he could not develop adequate power with his arms and legs.B.he knew nothing about the movement of the air.C.they were made of heavy metal.D.they were made of light feathers.第5局部:補全短文(第4650題,每題2分,共10分)下面的短文有5處空白,短文后有6個句子,
54、其中5個取自短文,請根據(jù)短文內(nèi)容將其分別放回原有位置,以恢復(fù)文章原貌。答復(fù)46-50題:The Building of the PyramidsThe oldest stone buildings in the world are the pyramids._(46) There are over eighty of them scattered along the banks of the Nile, some of which are different in shape from the true pyramids.The most famous of these are the Ste
55、p pyramid and the Bent pyramid.Some of the pyramids still look much the same as they must have done when they were built thousands of years ago.Most of the damage suffered by the others has been at the hands of men who were looking for treasure or, more often, for stone to use in modern buildings._(
56、47).These are good reasons why they can still be seen today, but perhaps the most important is that they were planned to last for ever._(48).However, there are no writings or pictures to show us how the Egyptians planned or built the pyramids themselves._(49)Nevertheless, by examining the actual pyr
57、amids and various tools Which have been found, archaeologists have formed a fairly clear picture of them.One thing is certain: there must have been months of careful planning before they could begin to build._(50) You may think this would have been easy with miles and miles of empty desert around, b
58、ut a pyramid could not be built just anywhere.Certain rules had to be followed, and certain problems had to be overcome.A.The dry climate of Egypt has helped to preserve the pyramids, and their very shape have made them less likely to fall into ruin.B.It is practically certain that plans were made f
59、or the building of the pyramids because the plans of other large works have fortunately been preserved.C.The first thing they had to do was to choose a suitable place.D.Consequently, we are only able to guess at the methods used.E.Many people were killed while building the pyramids.F.They have stood
60、 for nearly 5,000 years, and it seems likely that they will continue to stand for thousands of years yet._47、 _48、 _49、 _第6局部:完形填空(第51-65題,每題1分,共15分)下面的短文有15處空白,請根據(jù)短文內(nèi)容為每處空白確定1個最正確選項。答復(fù)51-65題:TransportationFor many years in the desert, camels Used to be the only form of transportation (運輸).Before th
溫馨提示
- 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
- 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
- 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
- 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
- 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負責。
- 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
- 7. 本站不保證下載資源的準確性、安全性和完整性, 同時也不承擔用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。
最新文檔
- 2024年沈陽金融商貿(mào)經(jīng)濟技術(shù)開發(fā)區(qū)管理委員會運營公司招聘考試真題
- 2024年四川農(nóng)商銀行招聘考試真題
- 南平綠發(fā)集團有限公司招聘考試真題2024
- 2025年中國標準化研究院政府管理創(chuàng)新標準化研究所企業(yè)編制職工招聘備考題庫及參考答案詳解一套
- 浙江2025年民生銀行溫州分行社會招聘備考題庫及參考答案詳解一套
- 2025湖南長沙市天心區(qū)龍灣小學(xué)教師招聘2人考試備考題庫及答案解析
- 2025國防科技大學(xué)某學(xué)院社會招聘行政助理筆試重點題庫及答案解析
- 2025貴州六枝特區(qū)公共汽車運輸公司面向社會招聘駕駛員16人考試核心試題及答案解析
- 2025年濱州市檢察機關(guān)公開招聘聘用制書記員52人備考題庫及參考答案詳解
- 2025恒豐銀行上海分行社會招聘29人考試核心題庫及答案解析
- 產(chǎn)品質(zhì)量檢驗標準化操作規(guī)程及模板
- 2025年江蘇省《保安員資格證考試》考試題庫含答案
- 陰陽五行與人體課件
- 發(fā)展心理學(xué)-終結(jié)性考核-國開(GS)-參考資料
- 2025年秋季學(xué)期國家開放大學(xué)《憲法學(xué)》形考任務(wù)1-4答案
- 員工喝酒合同協(xié)議書
- 2025陜西三秦環(huán)??萍脊煞萦邢薰窘?jīng)理層成員市場化選聘工作5人考試筆試參考題庫附答案解析
- 2025年采購人員個人年終總結(jié)6篇
- 白蛋白肽的課件
- 2026民航華北空管局招聘44人考試筆試參考題庫附答案解析
- 2025-2026學(xué)年人教版(新教材)小學(xué)數(shù)學(xué)三年級上冊期末考試模擬試卷及答案(三套)
評論
0/150
提交評論