2022版高考英語(yǔ)一輪復(fù)習(xí)單元檢測(cè)十三Europe外研版必修3_第1頁(yè)
2022版高考英語(yǔ)一輪復(fù)習(xí)單元檢測(cè)十三Europe外研版必修3_第2頁(yè)
2022版高考英語(yǔ)一輪復(fù)習(xí)單元檢測(cè)十三Europe外研版必修3_第3頁(yè)
2022版高考英語(yǔ)一輪復(fù)習(xí)單元檢測(cè)十三Europe外研版必修3_第4頁(yè)
2022版高考英語(yǔ)一輪復(fù)習(xí)單元檢測(cè)十三Europe外研版必修3_第5頁(yè)
已閱讀5頁(yè),還剩10頁(yè)未讀, 繼續(xù)免費(fèi)閱讀

下載本文檔

版權(quán)說(shuō)明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請(qǐng)進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡(jiǎn)介

1、2021版高考英語(yǔ)一輪復(fù)習(xí)單元檢測(cè)(十三)Europe外研版必修3PAGE PAGE PAGE 15單元檢測(cè)(十三) Europe.閱讀理解AOur new house in Venice is by the side of the little San Cassian canal and a small square of the same name. We have a door which leads onto the street and two entrances from the water. One runs under a rounded arch (拱門(mén)) into the

2、ground floor of the house, which, as is customary in the city, is used instead of a cellar (地下室) for storing things. The second is used for our business activities and it is located in another building which has three floors.The house is almost 200 years old. It has beautiful arched windows and gree

3、npainted shutters (百葉窗) to keep out the cruel summer heat. When I lie in bed at night, I can hear the songs of the passing gondoliers (威尼斯小劃船船夫) and the conversations in the square nearby. I understand why Uncle Leo runs his business here. The prices are not too high. The location of the house is ne

4、ar the city centre and easy to find. Besides, the printing trade has many roots in this area of Venice, even if some of the old publishers from the area are no longer there.Venice is like a large copy of our old library at home in Spain, full of dark corners and unexpected surprises, some very close

5、 to me. Last night, while searching in the corners of the house, I found a single copy of Aristotles Poetics, published in the city in 1502. I raced to Uncle Leo with my discovery and a smile almost appeared on his face. “A find, boy! Thisll fetch good money when I sell it down in the market.”“May I

6、 read a little first, sir?” I asked, feeling worried. Leo has a frightening manner at times.“Books are for selling, not reading,” he replied immediately. But at least I had it for the night, since the dealers were by that time closed.語(yǔ)篇解讀:本文是一篇記敘文。文章主要介紹了作者在威尼斯的新家。1What does the underlined word “it”

7、 in Paragraph 1 refer to?AA cellar.BAn arch.CA floor. DAn entrance.解析:選D代詞指代題。此處的it和該句句首的“The second”指代同一物;根據(jù)第一段中的“two entrances from the water. One runs . The second is .”可以看出,此處it指代“入口”。2What do we know about the authors house in Venice?AIt has a long history.BIts in a very bad location.CIt has an

8、 underground storeroom.DIt can be very hot in the summer.解析:選A細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第二段中的“The house is almost 200 years old.”可知,作者在威尼斯的房子有著悠久的歷史。3What does the author say about his uncles printing business?AIts the only printing business left in the area.BIt lies in a historic publishing area.CIts less expensive

9、than others.DIt has attracted many tourists.解析:選B細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第二段中的“the printing trade has many roots in this area of Venice”可知,作者叔叔的印刷公司位于這個(gè)行業(yè)起步發(fā)展的地方。4What does the discovery of the book show about Uncle Leo?AHe has problems with money.BHe has a good sense of humour.CHis main interest is making money.DH

10、is manner of dealing with people is frightening.解析:選C推理判斷題。根據(jù)作者的叔叔在第三段說(shuō)的“Thisll fetch good money when I sell it down in the market.”可知,他的主要興趣是掙錢(qián)。BIt all started a few years ago in the quiet village of Mollington after a number of burglaries (盜竊). Those living in the village came up with the idea tha

11、t they themselves could keep an eye on their neighbours property (財(cái)產(chǎn)) while they were away on holiday. Since then, with the help of the government and police, more than 50,000 “Neighbourhood Watch” schemes (項(xiàng)目) have been set up in the UK.The object of each “Watch” group is to prevent things like thi

12、s from happening again in any street or area. Each villager who is a member of the scheme agrees to do their best to stop anyone stealing something in the village. Everything is done calmly and carefully it is the police who check out each report and find out what is happening. Villagers who are par

13、t of the group are not supposed to act as police or put themselves in any danger.When a new “Neighbourhood Watch” scheme is set up in an area, the first thing people notice is the large, brightly coloured “Neighbourhood Watch” board. This is a real warning to most burglars, because very few of them

14、will take a chance of breaking into someones house if they know that there is a high risk of being seen by neighbours keeping a lookout. Burglars also know that people who are part of the “Neighbourhood Watch” schemes are more likely to have fitted good locks to their doors and windows.Since the “Ne

15、ighbourhood Watch” scheme was set up, there are fewer burglaries and there is a new community spirit. It is bringing people together as never before, and encouraging people to care for each other. New friendships are also being made.語(yǔ)篇解讀:本文是一篇說(shuō)明文。文章主要介紹了英國(guó)的“鄰里守望”項(xiàng)目。5The “Neighbourhood Watch” scheme

16、in Mollington was started _.Aas the first of its kind in the UKBafter 50,000 burglaries in the areaCbecause the police were short of handsDbecause it was a popular holiday centre解析:選A細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第一段中的“Since then, ., more than 50,000 Neighbourhood Watch schemes (項(xiàng)目) have been set up in the UK.”可知,米林頓郡的“鄰

17、里守望”項(xiàng)目在英國(guó)是最先開(kāi)始的,故選A。6The job for members of a “Watch” group is to _.Ado their best to catch burglarsBask strangers to leave at onceChelp those who are in trouble Dreport a burglary to the police解析:選D細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第二段中的“it is the police who check out each report . put themselves in any danger”可知,該項(xiàng)目成員的主要工作

18、就是將發(fā)現(xiàn)的情況及時(shí)上報(bào),由警方來(lái)處理,故選D。7What does the author think of the scheme?AHe doubts it.BIt is worrying.CIt is successful.DHe is uncertain about it.解析:選C推理判斷題。根據(jù)最后一段中的“fewer burglaries and there is a new community spirit”和最后一句可知,作者認(rèn)為該項(xiàng)目十分成功,故選C。8Whats the purpose of the text?ATo advise. BTo discuss.CTo educ

19、ate. DTo introduce.解析:選D寫(xiě)作意圖題??傆[全文可知,作者主要向我們介紹了英國(guó)的“鄰里守望”項(xiàng)目,故選D項(xiàng)。.閱讀七選五You need to dress warmly when you play in the snow. And to get around in deep snow, you might need snowshoes.Animals need winter coats and snowshoes too.A musk ox (麝牛) wears two coats in winter. _1_ It keeps the inner coat of soft

20、 fur warm and dry. The furry undercoat falls off each spring and the ox grows a new one every winter.A snowshoe rabbit changes its coat to match the season. _2_ In winter it grows white fur to match the snow. It even has fur on the bottoms of its feet._3_ A seal (海豹) has an extra layer under its fur

21、 coat too. This thick layer of fat lies under the seals skin and is great at holding in heat, especially in the water.The Arctic fox has fur on the bottoms of its feet and one of the warmest double coats of any animal. But on very cold and windy days, it adds something. _4_A polar bears big feet act

22、 like snowshoes._5_ The bottom of each foot is protected by fur and the fur helps the bear walk on the snowy ground.AIt can run very quickly.BDo you wear a sweater under your coat?CThey can move quickly across the snow.DThe outer coat reaches almost to the ground.EIt uses its thick tail like a scarf to cover its nose and face.FIn summer its brown fur helps it hide am

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無(wú)特殊說(shuō)明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁(yè)內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒(méi)有圖紙預(yù)覽就沒(méi)有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫(kù)網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評(píng)論

0/150

提交評(píng)論