2022年廣東省廣州市中考英語真題(解析版)_第1頁
2022年廣東省廣州市中考英語真題(解析版)_第2頁
2022年廣東省廣州市中考英語真題(解析版)_第3頁
2022年廣東省廣州市中考英語真題(解析版)_第4頁
2022年廣東省廣州市中考英語真題(解析版)_第5頁
已閱讀5頁,還剩16頁未讀 繼續(xù)免費閱讀

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進(jìn)行舉報或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡介

1、2022年中考真題試卷(備考復(fù)習(xí)資料)2022年廣州市初中學(xué)業(yè)水平考試英語本試卷共14頁,四大題,滿分90分??荚囉脮r100分鐘。一、語法選擇(共15小題;每小題1分,滿分15分)閱讀下面短文,按照句子結(jié)構(gòu)的語法性和上下文連貫的要求,從115各題所給的A、B、C和D項中選出 最佳選項。When 1 was nine years old, I wanted to keep a pet fish. After months of 1,1 finally had enough moneyto get one. I named it Bob, I put 2 beautiful toy house w

2、ith windows in the tank (魚缸)so that Bob could swim through. Sometimes, I would draw pictures of 3 fish and sea plants and tape them to the side of the tank, so Bob wouldnt get lonely while I 4 at school.However, 5 a month, I noticed that the tank was getting dirty. My dad asked me 6 it into the kitc

3、hen. He wanted to make sure I knew7 to do so that Bob wouldnt get hurt.First, my dad told me to reach 8into the tank and take the house away.9 I took my hand out ofthe water, I noticed that the water was a lot 1() than I thought.“Thats smelly! ”1 said.fcfc Lets hurry up and 11 the fish out of the wa

4、ter, Dad!“Not so fast, Ben, Dad said. We need to save some of the old water,12 Bob needs a place tostay while we clean the tank.”“ Why? ” I asked.“Running water from the tap can be harmful to fish, Dad explained.44 That 13 we cant put Bob into fresh water right away. Instead, we need to put him in a

5、 cup with 14of the dirty water for awhile. M.All seemed so easy. I hoped the next time I would be able to clean the tank all by 15.1. A. saveB. savesC. savedD. saving2. A. aB. anC. theD./3. A. otherB. othersC. the otherD. the others4. A. amB. wasC. wereD. will be5. A. beforeB. forC. afterD. during6.

6、 A. bringB. bringingC. broughtD. to bring7. A. whereB. whatC. howD. why8. A. careB. carefulC. carefullyD. caring9. A. IfB. UnlessC. WhenD. Though10. A. dirtyB. dirtierC. dirtiestD. the dirtiest11. A. getB. getsC. gotD. getting12. A. soB. orC. becauseD. but13. A. meanB. meansC. meantD. is meaning14.

7、A. fewB. a fewC. littleD. a little15. A. meB. myC. mineD. myself【答案】1. D2. A 3. A 4, B5. C 6. D 7. B 8. C 9. C 10. B 11. A12. C 13. B14. D 15. D【解析】【導(dǎo)語】本文介紹了作者9歲時喜歡養(yǎng)魚并為魚換水的故事?!?題詳解】句意:經(jīng)過幾個月的攢錢我終于有足夠的錢買了一個。save節(jié)省,攢錢,原形;saves第三人稱單數(shù);saved過去式;saving現(xiàn)在分詞或者動名詞。根據(jù)of可 知,介詞后跟動名詞。故選D。【2題詳解】句意:我給它取名為鮑勃,我在魚缸里放了

8、一個漂亮的帶窗戶的玩具屋,這樣鮑勃就可以游過去了。a一個,用在輔音音素詞前;an一個,用在元音音素詞前;the指已提到或易領(lǐng)會到的人或事物;/不填。 根據(jù)beautiful toy”可知,此處表泛指,beautiful以輔音音素開頭,使用a。故選A?!?題詳解】句意:有時,我會畫一些其他魚類和海生植物的圖片,然后把它們粘在魚缸的一邊,這樣鮑勃就不會在我 上學(xué)的時候感到孤獨了。other其他的;others其他人(物):the other兩者的另一個;the others特指剩余的其他人(物)。根據(jù)“fish and sea plants”可知,此處使用other,后跟名詞復(fù)數(shù)。故選A。【4題詳

9、解】句意:有時,我會畫一些其他魚類和海生植物的圖片,然后把它們粘在魚缸的一邊,這樣鮑勃就不會在我 上學(xué)的時候感到孤獨了。am第一人稱單數(shù)現(xiàn)在時;was第一和第三人稱單數(shù)過去式;were復(fù)數(shù)和第二人稱單數(shù)過去式;will be - 般將來時。根據(jù)“so Bob wouldnt get lonely while Iat school.“可知,此處使用動詞過去式,主語為I,使 用was(故選Bo【5題詳解】句意:然而,一個月后,我注意到魚缸變臟了。before在之前:for持續(xù)一段時間;after在之后:during在期間。根據(jù)“I noticed that the tankwas getting

10、dirty.”可知,應(yīng)該是過了一個月后,才發(fā)現(xiàn)魚缸變臟的。故選C?!?題詳解】句意:我爸爸讓我把它帶到廚房。bring帶來,帶到某處,原形:bringing現(xiàn)在分詞或者動名詞;brought過去式;to bring動詞不定式。根據(jù)My dad asked me”可知,ask sb to do sth”讓某人做某事“,故選D。【7題詳解】句意:他想確保我知道該做什么,以免鮑勃受傷。where哪里;what什么;how如何;why為什么。根據(jù)“knew.to do ”可知,此處為特殊疑問詞+動詞不定 式的結(jié)構(gòu),作knew的賓語,使用what, what to do做什么,故選B?!?題詳解】句意:

11、首先,我爸爸讓我小心地把手伸進(jìn)魚缸,把房子搬走。care關(guān)心;careful小心的,形容詞;careftiHy小心地,副詞;caring關(guān)心,動名詞或者現(xiàn)在分詞。根據(jù)“reach”可知,此處使用副詞修飾動詞,故選C。【9題詳解】句意:當(dāng)我把手從水里拿出來時,我注意到水比我想象的要臟得多。If 如果;Unless 除非;When 當(dāng)時;Though 雖然。根據(jù)“I took my hand out of the water, I noticed thatthe water was a lot.than I thought.“可知,此處指當(dāng)我時,使用when引導(dǎo)時間狀語從句,故選C?!?0題詳解】

12、句意:當(dāng)我把手從水里拿出來時,我注意到水比我想象的要臟得多。dirty 骯臟的;dirtier 比較級;dirtiest 最高級;the dirtiest 定冠詞 the+最高級。根據(jù)I noticed that the waterwas a lotthan I thought.”可知,此處使用形容詞的比較級,故選B?!?1題詳解】句意:爸爸,我們趕快把魚從水里撈出來吧!get得到,原形;gets第三人稱單數(shù);got過去式。getting現(xiàn)在分詞或者動名詞。根據(jù)“Let、hurry up and”可 知,let sb do”讓某人做,故選A。【12題詳解】句意:我們需要保留一些舊水,因為我們清

13、洗魚缸時,鮑勃需要一個地方住。so 因此;or 或者;because 因為;but 但是。根據(jù)“Bob needs a place to stay while we clean the tank.“可知,此 處空后為原因,使用because,故選C。【13題詳解】句意:那意味著我們不能馬上把鮑勃放進(jìn)淡水里。mean意思是,原形;means第三人稱單數(shù);meant過去式;is meaning現(xiàn)在進(jìn)行時。根據(jù)Instead, we need to put him in a cup”可知,本句為一般現(xiàn)在時,主語為單數(shù),使用動詞第三人稱單數(shù),故選B?!?4題詳解】句意:相反,我們需要把他放在一個裝有少

14、量臟水的杯子里一段時間。few幾乎沒有;a ffew一些;little幾乎沒有;a little一點。根據(jù)“of the dirty water”可知,此處water為不可 數(shù)名詞,且表示肯定含義,使用a little,故選D?!?5題詳解】句意:一切似乎都很容易。我希望下次我能獨自清洗水箱。me我,賓格;my我的,形容詞性物主代詞:mine我的,名詞性物主代詞;myself我自己,反身代詞。根 據(jù)“by”可知,by oneself獨自,故選D。二、完形填空(共10小題;每小題1分滿分10分)閱讀下面短文,掌握其大意,然后從各題所給的A、B、C和D項中選出最佳選項。Sam was worrie

15、d. The following morning, he would have art class. It was his favourite class, but there was a. Sam saw the world differently from everybody else. When he drew, birds had different-sized wings,and buildings had strange shapes. Every time he painted a picture, his teachers and classmates would be.It

16、was time for the art class. Nervously, Sam looked at the white piece of paper in front of him.“ Good morning class, M said Mr. White.44 Today, were going to paint. MSam 18, wondering what the next word would be. Please, he thought, not houses. Not buildings .Were going to paint 19 said Mr. White, wi

17、th a smile.“Yes! Great! ”said Sam 20.“ We cant paint that! ”shouted Mike from the other side of the classroom.“Sure you can, replied Mr. White 21. “ Think about it, M汰e. What makes you happy?”“Umm . beaches, sunshine, and . ice-cream! ” said Mike.“ Well, there you go. Thats how you paint it. Start w

18、orking! M said Mr. White.Sam was already 22. He splashed (潑灑)large amounts of paint all over the 23. It wasreally beautiful! There were shapes that we didnt have in the real world and the colours were so shining. The whole class 24 and Sam looked proud.From that day on, Sam was never 25 about art cl

19、ass. He knew that he could paint happiness, nomatter what he painted.16. A. differenceB. problemC. reasonD. way17. A. encouragedB. relaxedC. satisfiedD. surprised18. A. agreedB. repliedC. understoodD. waited19. A. buildingsB. housesC. happinessD. summer20. A. excitedlyB. carelesslyC. kindlyD. sadly2

20、1. A. angrilyB. patientlyC. secretlyD. worriedly22. A. paintingB. playingC. talkingD. writing23. A. bookB. floorC. paperD. wall24. A. cheeredB. doubtedC. finishedD. regretted25. A. carefulB. certainC.happyD. nervous【答案】16. B 17. D18. D 19. C20. A 21. B 22. A23. C 24. A25. D【解析】【導(dǎo)語】本文介紹薩姆由擔(dān)心上美術(shù)課到喜歡上美

21、術(shù)課的故事?!?6題詳解】句意:這是他最喜歡的課,但有一個問題。difference 差異;problem 問題;reason 原因;way 方式。根據(jù)“It was his favourite class, butheSam saw theworld differently from everybody else.”可知,but后表轉(zhuǎn)折,應(yīng)該指有一個問題。故選B。【17題詳解】句意:薩姆很驚訝,不知道下一個單詞會是什么。encouraged 受鼓舞的;relaxed 放松的;satisfied 滿意的;surprised 驚訝的。根據(jù)“Sam saw the worlddifferently

22、 from everybody else. When he drew, birds had different-sized wings, and buildings had strange shapes. 可知,此處老師和同學(xué)是驚訝的,故選D?!?8題詳解】句意:薩姆等著,不知道下一個字會是什么。agreed 同意;replied 回復(fù);understood 理解;waited 等待。根據(jù)“wondering what the next word would be.Please, he thought, not houses. Not buildings .”可知,他在等待著老師說出要畫的內(nèi)容

23、。故選D?!?9題詳解】句意:懷特先生笑著說:“我們要畫幸?!?。buildings 建筑;houses 房子;happiness 快樂,幸福;summer 夏天。根據(jù)What makes you happy?和He knew that he could paint happiness”可知,此處畫的是幸福,故選 C【20題詳解】句意:”是的!太好了!”薩姆興奮地說。excitedly興奮地;carelessly粗心地;kindly體貼地,友好地;sadly傷心地。根據(jù)“Yes! Great!”可知,薩姆 很興奮,故選A。21題詳解】句意:“當(dāng)然可以,”懷特先生耐心地回答。angrily 氣憤地

24、:patiently 耐心地:secretly 秘密地:worriedly 擔(dān)憂地。根據(jù)We cant paint that! ” shouted Mike from the other side of the classroom.“可知,此處懷特先生聽到了邁克的反對建議,沒有生氣,耐心地 回復(fù)。故選B?!?2題詳解】句意:薩姆已經(jīng)在畫畫了。painting jfflj ; playing 玩;talking 交談;writing 寫。根據(jù)“He splashed (潑灑)large amounts of paint”可知,薩 姆已經(jīng)在進(jìn)行繪畫了。故選A?!?3題詳解】句意:他把大量的顏料潑灑

25、在紙上。book 書;floor 地板;paper 紙;wall 墻。tKSf4Nervously, Sam looked at the white piece of paper in front of him.”可知,應(yīng)該在紙上進(jìn)行繪畫,故選C。24題詳解】句意:全班同學(xué)都?xì)g呼起來,薩姆看起來很自豪。cheered歡呼;doubted懷疑;finished結(jié)束;regretted后悔。根據(jù)Sam looked proud”可知,全班都為他歡 呼,故選A。25題詳解】句意:從那天起,薩姆對美術(shù)課從不緊張。carefbl 小心的;certain 確定的;happy 快樂的;nervous 緊張的

26、。根據(jù)“Nervously, Sam looked at the white piece of paper in front ofhim.和He knew that he could paint happiness”可知,之前是緊張的,但現(xiàn)在得到了 大家的認(rèn)可,就不再緊張了。故選D。三、閱讀(共兩節(jié),滿分35分)第一節(jié) 閱讀理解(共15小題;每小題2分,滿分30分)閱讀下列短文,從26-40各題所給的A、B、C和D項中選出最佳選項,并在答題卡上將該 項涂黑。(A)When you and your friends turn to each other to talk about problem

27、s or troubles, you give each other advice and help. One important thing of our growth is to make decisions to help our friends and learn to support each other. This requires us to learn what it means to help friends and how to help them in right ways.The first step toward helping others is to identi

28、ty that they need help. We all know that difficulties are part of our daily lives. However, sometimes small things can lead to more serious problems that require more help. Its important to make sure when to help a friend. For example, you may pick up some signs that your friends are not acting like

29、 themselves. These signs show they may not be well.The next step toward helping others is to listen. Paying attention to others while listening is very important throughout our life. When we communicate with others, we need to learn when to speak and when not to. As listeners, we should try to under

30、stand what the speakers are feeling or experiencing and try to see things from their perspectives. Listening and paying attention to others when they speak is a sign of respect and a skill that will lead to deeper and better relationships.What is the purpose of the passage?To discuss why people help

31、 each other.To To discuss why people help each other.To describe the problems of giving help.C. To introduce the advantages of giving help.D. To explain how we can help others properly.C. To introduce the advantages of giving help.D. To explain how we can help others properly.What does the underline

32、d word “identify“ in paragraph 2 mean?A. Require.B. Discover.D. Remember.A. Require.B. Discover.D. Remember.What is the main idea of paragraph 3?A. Act as a good listener to your friends.B. Learn how to give advice to your friends.A. Act as a good listener to your friends.B. Learn how to give advice

33、 to your friends.C. Pay attention to your friends unusual acts.D. Build good relationships with your friends.C. Pay attention to your friends unusual acts.D. Build good relationships with your friends.According to the writer, what should you do if your friends dont follow your advice on their seriou

34、s problems?A. Keep their problems as secrets.B. Let them make their own decisions.A. Keep their problems as secrets.B. Let them make their own decisions.C. Find out the causes of their problems.D. Get help from their trusted teachers.C. Find out the causes of their problems.D. Get help from their tr

35、usted teachers.【答案】26.D27. B 28. A 29. C【解析】 【導(dǎo)語】本文講述用正確的方式幫助朋友的建議?!?6題詳解】 推理判斷題。根據(jù)第一段“This requires us to learn what it means to help friends and how to help them in right ways”可知,文章主要為了講述幫助朋友意味著什么,怎樣以正確的方式幫助朋友。故選D?!?7題詳解】 詞義猜測題。根據(jù)第二段Its important to make sure when to help a friend. For example, yo

36、u may pick up some signs that your friends are not acting like themselves. These signs show they may not be well”可知,確認(rèn)什么時 候幫助朋友是重要的,“identify”表達(dá)“識別,確認(rèn)。相當(dāng)于“discover”。故選B。28題詳解】段落大意題。根據(jù)The next step toward helping others is to listen. Paying attention to others while listening is very important throug

37、hout our life”可知,第三段講述幫助朋友接下來的一步是做一個好的聆聽者。故選A。29題詳解】推理判斷題。根據(jù)第三段“As listeners, we should try to understand what the speakers are feeling or experiencing and try to see things from their perspectives”可知I,如果在很嚴(yán)重的問題上朋友不聽取你的建議,你應(yīng)該努力 弄懂朋友的感受和經(jīng)歷,努力從他們的角度看問題??芍枰宄栴}的原因。故選C。(B)Slowly but surely, Amy and he

38、r grandparents were making progress. Boxes of all sizes were placed on top of each other throughout the house. Amys grandparents had lived in the house for years and they had collected many things.The dining room was full of memories. Amys grandfather kept many fine dinner plates (盤子)from his hometo

39、wn. Amy remembered that they ate from the red, yellow, and blue plates during important holidays.After carefully wrapping up (包裹)the plates and putting them into a box, Amy lifted it up and moved it out of the way. But the box was too heavy. It suddenly fell from her arms and dropped to the floor. A

40、ll three of them heard the plates shatter.Im sorry! ” Amy apologised.“Its okay, “her grandfather said quietly. * It was an accident. MThey opened the box and, sure enough, many of the plates were broken. Only a few remained whole. Looking at the small pieces, Amy felt really terrible. She knew these

41、 plates were passed down from her great grandparents and .“Dont worry, “ her grandmother said, patting her on the back. Carefully, they put the broken pieces into a rubbish bag.They continued packing for a little while, but Amy still felt very sorry. She was trying very hard to think of a way to mak

42、e it up fbr her grandparents.Soon, Amys father came.“I have to go, she said. Dad is here to pick me up.”She kissed her grandparents both picked up the bag of the broken pieces and left.“Whats that? ” her father asked, as Amy climbed into the car.Amy looked at the bag in her hands as an idea came to

43、her. This, “ she said,44 is an art project.The following day, Amy went to an art store and bought everything she needed. Then she started to work. She used a thin board as the base. Then she took out the colourful plate pieces and glued them in a creative way on the board. When it was dry, Amy wrapp

44、ed it up.A few days later, Amys family had a big dinner at her grandparents new house. She handed her gift to her grandparents.“This is fantastic, Amy! ” said her grandfather.“I cant wait to hang it up in our new home, Amys grandmother said as she gave her a big hug.30.What was Amy helping her grand

45、parents do at the beginning of the story?30.A.Move to a new house.B.Wrap up some presents.A.Move to a new house.B.Wrap up some presents.C.Collect fine dinner plates.D.Prepare a big family dinner.C.Collect fine dinner plates.D.Prepare a big family dinner.31.A.They were never used by the family.B.They

46、 were valuable holiday presents.C.They were meaningful family treasures.D.They were expensive hometown products.31.A.They were never used by the family.B.They were valuable holiday presents.C.They were meaningful family treasures.D.They were expensive hometown products.Why did Amy feel sorry for the

47、 broken plates?32.She sent them to an art store.B.She put them in her fathers car.C.She made a special gift with them.D.She threw them into a rubbish bag.32.She sent them to an art store.B.She put them in her fathers car.C.She made a special gift with them.D.She threw them into a rubbish bag.How did

48、 Amy finally deal with the broken plate pieces?33.A.Kind and creative.B.Brave but forgetful.C.Careless but helpful.D.Funny and hardworking.33.A.Kind and creative.B.Brave but forgetful.C.Careless but helpful.D.Funny and hardworking.Which of the following best describes Amy?【答案】30. A 31. C 32. C 33. A

49、【解析】【導(dǎo)語】本文講述艾米幫祖父母搬家的時候打破了盤子,【導(dǎo)語】本文講述艾米幫祖父母搬家的時候打破了盤子,她感到很內(nèi)疚,她用碎片制作了一份禮物送給了祖父母。【30題詳解】 推理判斷題。根據(jù)第一段“Slowly but surely, Amy and her grandparents were making progress. Boxes of all sizes were placed on top of each other throughout the house”及第三段“After carefully wrapping up the plates and putting them i

50、nto a box, Amy lifted it up and moved it out of the way”可知,艾米幫祖父母把東西打包搬家。故 選Ao31題詳解】推理判斷題。根據(jù)第六段“She knew these plates were passed down from her great grandparents”可知,這些盤 子是從祖祖父母那里傳下來的,可知是有意義的家族財寶。故選C。【32題詳解】推理判斷題。根據(jù)倒數(shù)第四段“she took out the colourful plate pieces and glued them in a creative way on the

51、 board. When it was dry, Amy wrapped it up” 及倒數(shù)第三段“She handed her gift to her grandparentsM 可知,她 用破碎的盤子制作了一份禮物。故選C?!?3題詳解】推理判斷題。文章講述艾米幫祖父母搬家的時候打破了盤子,她感到很內(nèi)疚,她用碎片制作了一份禮物送 給了祖父母??赏茢喟追浅I屏挤浅S袆?chuàng)意。故選A。(C)Charles DarwinEarly yearsCharles Darwin was one of the six children from a big family. His grandfather

52、and father were doctors and the young Darwin went to Edinburgh University to study medicine. However, he hated to see blood and he soon realized that he couldnt be a doctor. He then went to Cambridge University and discovered that he had a great interest in studying plants, insects and animals. Luck

53、ily, one of Darwins university teachers helped him, join the perfect trip fbr a biologist: a voyage around the world to study nature.The BeagleIn 1831, Charles Darwin left Plymouth on The Beagle, a ship that took him around the world fbr five years. While he was travelling, he studied the plants and

54、 animals in the countries and on the islands that the ship visited. Darwin also spent his time on The Beagle writing notes about the things he had seen. When he finally arrived back in Britain, Darwin was already starting to create his famous theory that all living things had a common ancestor (祖 先)

55、.Down houseCharles DarwinOn the Origin of SpeciesAt home at Down House, a place that you can still visit today, Darwin wrote many articles and books about his travels, but he didnt want to make anything about his theory known to the public. He worked in his study, where he wrote 250,000 words about

56、his theory of evolution (進(jìn)化論),but he was frightened about what people might say about his idea that monkeys were the ancestors of humans. He thought the public would be against it and was so frightened that he became ill with worry. However, when another scientist started to write about similar idea

57、s, Darwin decided to print his book, On the Origin of Species.Most scientists accepted Darwins theory and people continue to study it today. On 12th February, the day he was bom, Darwin Day is celebrated around the world to encourage more people to study the natural world. 34. What caused Darwin to

58、give up his study of medicine?A. He didnt like seeing blood.B. He found the studies too difficult.C. He was pushed to give up by his family.D. He was advised to study natural science.Why was the trip on The Beagle important to Darwin?It helped him to finish his study at the university.It allowed him

59、 to change his mind about his future.It gave him ideas about the beginnings of human life.It got him to complete his most famous book on the ship. 36. In what order did the following happen in Darwins life?He arrived back in Britain in 1836.He thought the public would not support his ideas.He became

60、 interested in studying the natural world.He printed his famous book, On the Origin of Species. e. He received help to get a place on a trip around the world, f. He studied the plants and animals on the islands he visited.A. efcabdB. cefabdC. efacdbD. cefdabWhy did the writer include the last paragr

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評論

0/150

提交評論