2019屆高考英語(譯林版)一輪復(fù)習(xí)練習(xí):必修4 3 Unit 3知能演練輕松闖關(guān) Word版含解析_第1頁
2019屆高考英語(譯林版)一輪復(fù)習(xí)練習(xí):必修4 3 Unit 3知能演練輕松闖關(guān) Word版含解析_第2頁
2019屆高考英語(譯林版)一輪復(fù)習(xí)練習(xí):必修4 3 Unit 3知能演練輕松闖關(guān) Word版含解析_第3頁
2019屆高考英語(譯林版)一輪復(fù)習(xí)練習(xí):必修4 3 Unit 3知能演練輕松闖關(guān) Word版含解析_第4頁
2019屆高考英語(譯林版)一輪復(fù)習(xí)練習(xí):必修4 3 Unit 3知能演練輕松闖關(guān) Word版含解析_第5頁
已閱讀5頁,還剩11頁未讀, 繼續(xù)免費閱讀

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進行舉報或認領(lǐng)

文檔簡介

1、課時練1閱讀理解提速練 閱讀理解A(2018合肥高三教學(xué)質(zhì)量檢測)If you have the opportunity to visit some places in New Zealand, then the list below is our recommendation.Fiordland National ParkThis park is part of the South Westland World Heritage Area and is New Zealands largest national park and one of the largest in the world

2、. The scenery in Fiordland is nothing short of extremely beautiful, with steep mountains, wild waterfalls, and abundant rain forests. Being able to come back and forth in its deep bay attracts most of the visitors.The area has some of the worlds greatest walks including the world famous Milford Trac

3、k, which was described as the finest walk in the world in the early twentieth century.Abel Tasman National ParkAbel Tasman may be New Zealands smallest national park, but the attractions are huge. Located in one of New Zealands sunniest spots, the area also has the best beaches in the country.The po

4、pular Abel Tasman Walk is a great way to see this park. It takes 35 days to complete. Sea taxis are also available and can drop you off at any number of beaches within the park.RotoruaAccessible from New Zealands biggest city, Auckland, Rotorua is famous for its volcanic activities. Rotorua is also

5、famous for its plentiful lakes which are great for swimming and fishing. The surrounding area contains plenty of native bushes and some famous walks.Rotorua is also the best area in the country to experience and learn about Maori culture.Mt Cook National ParkMt Cook as well as the surrounding area i

6、s an alpine(高山的) park within the World Heritage listed in South Westland. The biggest peaks in all of Australasia are here. The park doesnt contain many trees or plants due to the altitude. Walks range from a twohour walk to difficult tracks suitable for experienced mountaineers only.A helicopter or

7、 plane ride gives visitors excellent views of the mountains with the option of landing at the top of Tasman Glacier, a true permanent snowcovered alpine environment. 【解題導(dǎo)語】本文是一篇應(yīng)用文,主要介紹了新西蘭值得游玩的幾個地方。1The most impressive experience in Fiordland National Park may be_Arock climbsBforest campsCwater jum

8、psDboat tripsD解析:推理判斷題。根據(jù)Fiordland National Park部分第一段尾句“Being able to come back and forth in its deep bay attracts most of the visitors.”可知,能夠在它的深海灣里來回穿梭會吸引大多數(shù)的游客;據(jù)此可以判斷,在Fiordland國家公園,令人印象最深刻的經(jīng)歷是乘船旅行,故D項正確。2If you are interested in folk customs, you can go to visit_AFiordland National ParkBRotoruaC

9、Mt Cook National ParkDAbel Tasman National ParkB解析:細節(jié)理解題。根據(jù)Rotorua部分第二段“Rotorua is also the best area in the country to experience and learn about Maori culture.”可知,Rotorua也是全國最好的學(xué)習(xí)毛利文化的地方;如果你對民間風(fēng)俗感興趣,可以去那里,故B項正確。3If you go to visit Mt Cook National Park, you can_Aview some amazing waterfallsBenjoy

10、some tropical fruitsCstep on the top of Tasman GlacierDtake walks in various bushesC解析:細節(jié)理解題。根據(jù)文章最后一句可知,乘坐一架直升機或飛機并選擇在Tasman Glacier頂部著陸,可以讓游客欣賞到山區(qū)的美景,Tasman Glacier是真正的永久積雪覆蓋的高山環(huán)境。據(jù)此可知,如果去Mt Cook國家公園,你可以登到Tasman Glacier頂部,故C項正確。B (2018河南實驗中學(xué)模擬)The police in Taiwan are unable to judge whether to tre

11、at it as an extremely clever act of stealing or an even cleverer cheat. Either way, it could be the perfect crime, because the criminals are birdshoming pigeons!The crime begins with a telephone message to the owner of a stolen car: If you want the car back, pay up. Then, the car owner is directed t

12、o a park, told where to find a bird cage and how to attach money to the neck of the pigeon inside. Carrying the money in a tiny bag, the pigeon flies off.There have been at least four such pigeon pickups in Changwa. What at first seemed like the work of a clever stayathome car thief, however, may in

13、 fact be the work of an even lazier and more inventive criminal mindone that avoids not only collecting money but also going out to steal the car in the first place. Police officer Chen says that the criminal probably has pulled a double trick: He gets money for things he cannot possibly return. Ins

14、tead of stealing cars, he lets someone else do it and then waits for the carowner to place an ad in the newspaper asking for help.The theory is supported by the fact that, so far, none of the stolen cars have been returned. Also, the amount of money demandedunder 3,000 Taiwan dollarsseems too little

15、 for a car worth many times more.Demands for pigeondelivered money stopped as soon as the press reported the story. And even if they start again, Chen holds little hope of catching the criminal. “We have more important things to do,” he said.【解題導(dǎo)語】本文介紹了一種新型的犯罪行為。臺灣的警察無法斷定這到底是聰明的盜竊行為還是更加聰明的詐騙行為,因為罪犯是

16、信鴿。4After the carowner received a phone call, he_Awent to a certain pigeon and put some money in the bag it carriedBgave the money to the thief and had his car back in a parkCsent some money to the thief by mailDtold the press about itA解析:細節(jié)理解題。根據(jù)第二段中的Then, the car owner is directed to a park, told

17、where to find a bird cage and how to attach money to the neck of the pigeon inside.可知,車主接到電話后,他會被指示去某個公園找到鳥籠,把錢系到鳥籠內(nèi)鴿子的脖子上。故選A項。5The writer mentions the fact that “none of the stolen cars have been returned” to show_Ahow easily people get fooled by criminalsBwhat Chen thinks might be correctCthe thi

18、ef is extremely cleverDthe money paid is too littleB解析:推理判斷題。根據(jù)文章第三段中的He gets money for things he cannot possibly return.可知,警察認為那些丟車的人根本不可能拿回他的車。故選B項。6The underlined word “they” in the last paragraph refers to_AcriminalsBpigeonsCthe stolen carsDdemands for moneyD解析:詞義猜測題。上文提到一旦報紙報道了這件事,這樣的事情就沒有了。由此可

19、知they就是指代上文提到的Demands for pigeondelivered money。故選D項。7We may infer that the criminal knows how to reach the carowners because_Ahe reads the ads in the newspaperBhe lives in the same neighborhoodChe has seen the carowners in the parkDhe has trained the pigeons to follow themA解析:細節(jié)理解題。根據(jù)文章第三段最后一句. wai

20、ts for the carowner to place an ad in the newspaper asking for help.可知,罪犯看了報紙上的廣告然后找到丟車的人。故選A項。C(2018湖南部分重點中學(xué)考前演練)Im sometimes told, “You have to make your own luck.If you dont try something, how can you succeed?” This is very true for competitions.There are people who regularly take part in all sor

21、ts of competitions with great enthusiasm. These people are nicknamed compers. The motivation for being a comper is obvious:its about being a winner and being rewarded with a prize. These prizes can be small or large:from a box of chocolates to a new car, a trip of a lifetime around the world, or eve

22、n a new house. Isnt that worth competing for?Of course competitions that offer money prizes attract entry from millions of people, making the odds of winning very unlikely. But one man who has been lucky is a retired lecturer from the UK. called Martin Dove. He is a serial comper and has managed to

23、bag prizes such as a yacht and a racehorse.Martin says:“Ive been a comper for 40 years. Its like admitting some addiction, isnt it?” He gets respect from other compers and also admits,“Some people have called me the Master of Comping, the King of Comping, the Guru of Comping. But its just a word, ju

24、st a phrase. Its just because I frequently appeared in the media.”For many, winning remains a dream, but they continue to try their luck as theres always a small chance that they might succeed. But what if you do win? Then you have to ask:how am I going to spend all that money? Some people say that

25、“money cant buy you happiness”. What do you think?【解題導(dǎo)語】本文是一篇說明文,闡述了一種社會現(xiàn)象:有些人總是熱衷于參加各種形式的比賽活動,目的就是獲獎。你是否有過類似的經(jīng)歷呢?8What does the author mean by “This is very true for competitions.”?ACompetitions bring people luck.BOne must be in a competition to win it.CTrying gets people to succeed.DPeople natural

26、ly compete with each other.B解析:推理判斷題。This指的應(yīng)是前面的“If you dont try something, how can you succeed?”,再結(jié)合第二段提到的人們參加比賽贏獎可知,此處指的是對于比賽來說,一個人必須先參與進去然后才有可能贏得比賽,故選B。9Who are compers?AThose always standing out in competitions.BThose addicted to entering competitions.CThose often entering competitions for prize

27、s.DThose competing for others recognition.C解析:推理判斷題。根據(jù)第二段中的“There are people who regularly take part in all sorts of competitions.its about being a winner and being rewarded with a prize.”可知,compers指的是那些頻繁地參加比賽以獲取獎品的人。故選C。10What does the underlined word “odds” probably mean?APossibility.BInvestment.

28、CImportance.DAdvantage.A解析:詞義猜測題。根據(jù)畫線詞所在句“Of course competitions that offer money prizes attract entry from millions of people,making the odds of winning very unlikely.”并結(jié)合常識可知,比賽的獎金是有限的,而參賽的人越多,獲獎的概率就越小。由此可知,odds的意思是“概率,可能性”。故選A。11What do Martins words suggest?AAny job can offer opportunities.BHe h

29、as attracted considerable attention.CPersistence is the key to his success.DHe has set a good example to others.B解析:推理判斷題。根據(jù)第三段的最后兩句及第四段的內(nèi)容可知,Martin經(jīng)常參加比賽,而且得到了一些大獎并贏得了其他參賽者的尊重,甚至一些人稱其為“參賽大師”、“參賽大王”、“參賽專家”。由此可知,Martin得到了廣泛的關(guān)注。故選B。D(2018湖北部分重點中學(xué)新高三起點考試)“Its a big hammer to crack a nut.”This is how on

30、e angry parent described the recent crackdown(嚴厲的打擊) by London police on parents who drop their kids off at school by car. Yes,you read that correctlythe very mode of transportation that many American schools insist is the only safe way to deliver kids to school is now considered illegal in the UK.T

31、he decision to fine any vehicles seen dropping off or picking up kids within a particular zone of east London comes from city councilors(議員) longterm efforts to make the area safer and less crowded. They say theyve been trying for years “to encourage reasonable parking”,but in vain. Neighborhood res

32、idents complain frequently about their driveways being blocked by illegally parked cars for 15 minutes or more,often while theyre trying to get to work,and the streets are long overcrowded.Now the rules have changed.Some parents are angry. Angie is a mother who made the “big hammer”comment and says

33、the crackdown is “way over the top”The nearest dropoff point for her sixyearold is now a fiveminute walk from the school. Others are happy with the decision,severe though it may seem.Councilor Jason Frost said: “Traffic has been clearly reduced,and more children are now walking to school,which is a

34、great outcome.I would rather have complaints that we are slightly inconveniencing parents than hear that a child had been seriously injured because nothing was done.”I witness daily the chaos(混亂) created by these intown drivers,when I walk my own kids to school. Theres a parking lot crowded with veh

35、icles and a slowmoving train of cars moving in circles,many filling the air with harmful smoke. Meanwhile,the conversations around overweight children and the importance of daily physical activities continue to stand out in schools.【解題導(dǎo)語】本文講述倫敦自實行在學(xué)校門口嚴禁停車這一做法以來的變化。12Why is Angie opposed to the new

36、rule?AShe is often fined by London police.BShe will lose her job as a school driver.CShe has adapted to the American practice.DShe thinks it adds inconvenience to her kid.D解析:推理判斷題。根據(jù)第三段中的“The nearest dropoff point for her sixyearold is now a fiveminute walk from the school.”可知,對于她6歲的孩子來說,最近的下車點離學(xué)校有

37、五分鐘的步行路程,據(jù)此可推知,Angie認為不能在校門口停車給孩子帶來不便。所以選項D正確。13Why has the new rule been made according to Jason Frost?AOn account of many complaints.BBecause of students health problem.COwing to safety concern.DDue to air pollution.C解析:細節(jié)理解題。根據(jù)第二段中的“l(fā)ongterm efforts to make the area safer and less crowded”以及第四段最后

38、一句可知,選項C的表述“Owing to safety concern.”是正確的。14What can be seen after the crackdown is carried out?ALess daily chaos.BSupport from all people.CMore overweight children.DComplaints from neighbors.A解析:細節(jié)理解題。根據(jù)第四段中的“Traffic has been clearly reduced,and more children are now walking to school,which is a gr

39、eat outcome.”可知,車輛已經(jīng)明顯減少,許多孩子正在步行上學(xué),日?;靵y的場景越來越少,這是最大的結(jié)果,所以選項A正確。15What is the main idea of the text?AParents attempt to resist a school rule.BLondon police cause widespread anger.CAmerican schools care more about kids safety.DDifferent voices are heard on a new traffic policy.D解析:主旨大意題。根據(jù)全文可知,倫敦學(xué)校門口

40、家長停車造成安全事故和交通堵塞,因此議員提議對這一現(xiàn)象進行制止,由此引發(fā)家長的議論。因此選項D符合題意。 七選五(2018南昌模擬)Your first step toward healthy living is to get a handle on your health status right now. Heres your todo list:Assess your activity. How much physical activity do you get in a typical week? 1._? How much variety do you get in your act

41、ivity, and how much do you enjoy it? The CDC recommends that adults get at least two and a half hours per week of moderateintensity aerobic activity or one hour and 15 minutes per week of vigorousintensity aerobic activity, plus musclestrengthening activity at least two days per week.Keep a food dia

42、ry. Write down everything you eat for a dayand no fair skipping the items youre embarrassed about. “2._,” says Kathianne Sellers Williams, MEd, RD, a nutritionist, wellness coach, and personal trainer with Cafe Physique in Atlanta. “You cant change what youre not aware of or dont acknowledge.”Check

43、your mood and energy. Healthy living includes emotional wellness and adequate rest. How has your mood been lately? 3._? Do you usually sleep well for seven to eight hours a night?4_. How strong are your connections with family and friends? Are you plugged into social or spiritual groups that enrich

44、your life? “People have a fundamental need for positive and lasting relationships,” C. Nathan DeWall, assistant professor of psychology at the University of Kentucky, tells WebMD.If youre not thrilled with the answers to some of those questions, remember that the point is to figure out where you are

45、 today so you can set your healthy living goals. Its not about being “good” or “bad”, “right” or “wrong”. 5._AHow intense is that activityBConsider your social networkCThe idea is to write it down without judgmentDIts time to learn something about the social appsEIts OK if you leave out some items i

46、n your food diaryFIt is the awareness of your own state of health that mattersGAre you experiencing any symptoms of depression or anxiety【解題導(dǎo)語】本文是一篇說明文,主要介紹了掌握自身健康狀況的方法。1A解析:根據(jù)該段主題句“Assess your activity.”以及關(guān)鍵詞activity可知A項與此處匹配。A項與“How much physical activity do you get in a typical week?”及“How much v

47、ariety do you get in your activity, and how much do you enjoy it?”為并列問句。2C解析:根據(jù)空前的“Write down everything you eat for a dayand no fair skipping the items youre embarrassed about.”可知,空處應(yīng)講的是不做評判地記下一天要吃的食物。所以C項正確。3G解析:空前一句“How has your mood been lately?”中的關(guān)鍵詞mood與G項中的“any symptoms of depression or anxie

48、ty”相呼應(yīng);G項與空后的“Do you usually sleep well for seven to eight hours a night?”為并列問句。4B解析:根據(jù)空后的“How strong are your connections with family and friends? Are you plugged into social or spiritual groups that enrich your life?”和“People have a fundamental need for positive and lasting relationships”可知,本段主要講述

49、的是要有社交活動,B項中的“social network”與此呼應(yīng)。所以選B。5F解析:根據(jù)空前的“Its not about being goodorbad,rightorwrong”可知,選F項“意識到你自身的健康狀況是很重要的”。課時練2知識運用板塊練 完形填空(2018安徽百所重點高中模擬)Ten years ago, a doctor told me something was wrong with my lung and I had to give up work at once and went to bed.I was totally _1_ and felt I was su

50、ddenly placed under _2_ of death with an indefinite reprieve(緩刑). After careful thought, I _3_ my affairs; then I went home and got into bed.But 2 years later, I left my bed and _4_ the long climb back.It was another year _5_ I made it.I speak of this experience because these past years have _6_ me

51、what to value and what to believe.I _7_ now that this world is not my oyster(牡蠣) to be opened but my _8_ to be grasped.Ive also learned that its necessary to _9_ those little but important things I never thought I would _10_ before: the music of the wind in my favorite pine tree, the _11_ of sunligh

52、t on running water. I seem now, with some of the _12_ freshness of childhood, to hear and see. How well, _13_, I recall the touch of the earth the day I first stepped upon it after the years in bed. It was like _14_ ones citizenship in a world one had nearly lost.Frequently, I _15_ myself that I nee

53、d make notes of this _16_ Im living in now, because in it Im well,_17_ doing what I like best.It wont always be like this,_18_ Ill make the most of it and be grateful.I _19_ all this to that long time spent in bed. Wiser people come to this _20_ without having to acquire it the hard way. But I wasnt

54、 wise enough.Im wiser now, a little, and happier.【解題導(dǎo)語】本文是一篇夾敘夾議文。一場重病讓作者明白了什么是人生中最重要的東西。因此他對自己當(dāng)下所擁有的倍加珍惜,并心存感激。1A.confusedBshockedCdeterminedDannoyedB解析:根據(jù)上文中的 “Ten years ago,a doctor told me something was wrong with my lung and I had to give up work at once and went to bed.”可知,當(dāng)被告知自己的肺部出了問題且不得不立即放

55、棄工作臥床休息時作者感到非常震驚(shocked)。confused “困惑的”;determined “堅決的”; annoyed “惱怒的”。2A.trial BpressureCsentence DcontrolC解析:作者突然覺得自己好像是被判了死緩一樣。根據(jù)語境尤其是下文的 “with an indefinite reprieve(緩刑)”可知,此處應(yīng)選sentence “宣判,判刑”。under sentence of death “被判處死刑”。3A.made up Bset upCtook up Dcleared upD解析:仔細思考之后,作者把手頭的事務(wù)處理掉,然后回家了。根

56、據(jù)上文中的 “I had to give up work at once and went to bed”可知,clear up“解決,清理”符合語境。make up “組成,編造”;set up “設(shè)立”;take up “開始從事,占據(jù)”。 4A.recalled BbeganCavoided DacceptedB解析:兩年后,作者離開了病床,開始(began)了漫長的重回之前的生活狀態(tài)的 “攀登”。recall “回憶起”;avoid “避免”;accept “接受”。5A.when BafterCsince DbeforeD解析:過了一年,作者就做到了。It was/is一段時間before.是固定句型,意為“過了才/就”。6A.assigned BtaughtCtreated DassuredB解析:作者談及這段經(jīng)歷是因為那些過去的歲月教會(taught)了作者應(yīng)該珍惜什么,相信什么。assign “分配,分派”;t

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準確性、安全性和完整性, 同時也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評論

0/150

提交評論