版權(quán)說(shuō)明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請(qǐng)進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)
文檔簡(jiǎn)介
1、初中英語(yǔ)八年級(jí)下閱讀專練1.用方框中所給詞的適當(dāng)形式補(bǔ)全短文。tidy; chores; earlier; share; themselves; agree; idea; part; depend; betterIt is important for kids to do housework and 1 to help their parents. Kids live with their parents, they 2 on their parents too much. They should 3 the housework, that is, they should know every
2、one should do their 4 in keeping the house clean and 5 . They also should learn to take care of 6 . It can help them to understand the 7 of fairness. The 8 kids learn to be independent, the 9 it is for their future. Do you 10 with me?1._2._3._4._5._6._7._8._9._10._2.選擇補(bǔ)全短文A. suddenly B. pick up C. h
3、eavily D. asleep E. completely F. silence G. realized H. storm I. window J. strangeOne night, Jack was walking home from his office around 10:00 p.m., when it 1 began to rain 2 . He started to run, but while he was getting near his home, he 3 he had left his keys in his office. He tried calling his
4、wifes phone, but she didnt 4 . “Thats 5 ,” he thought. “She cant be 6 already.” He ran over to a 7 and shouted to his wife, but only 8 answered him. By that time, Jack was 9 wet. Just then he saw his wife running up to the house. “Dear, Im so sorryI forgot my phone!” she called out. “When I saw the
5、10 , I was afraid you were getting wet, so I ran out to bring you an umbrella.”1._2._3._4._5._6._7._8._9._10._3.選擇補(bǔ)全短文A. spend B. for C. money D. took E. stop F. lose G. work H. lucky enough I. hard J. even worse K. win L. withoutThese days computer games have become more and more popular in many ci
6、ties and towns. A lot of small shops along busy streets have changed into computer game houses in order to get more 1 . These places are always crowded with people. In the computer game houses, people 2 a lot of money matching on the machines. Its 3 for one to beat a computer, but one can do well af
7、ter trying again and again. People want to 4 when they play computer games. The more they 5 , the more they want to win, and at last they even cant live 6 it. The result is that some people dont want to 7 and they play in computer game houses for hours and hours. For school boys, things are 8 . When
8、 school is over, they rush to the computer game houses near their schools. Some of them can get enough money from their parents. Some of them are not 9 enough to get the money. So they have to steal or rob (盜竊或搶劫) others and become bad . Computer game addiction (上癮) is a serious problem in our lives
9、. Something has to be done to 10 it.1._2._3._4._5._6._7._8._9._10._4.Lucy often had a sore throat after eating. First, she stopped drinking milk and eating cheese, but it didnt help her. Then, in summer, the problem became worse. It was difficult for her to eat. Her doctor asked about her diet. She
10、said she ate about ten tomatoes a day. The doctor asked her not to eat tomatoes. After that, her throat got better.Bruce always had stomachaches and headaches. First, his doctor gave him some medicine, but it didnt work. Then the doctor asked him about his favorite food. Bruce said he ate lots of ic
11、e-cream. His doctor said, “Stop eating ice-cream.” After Bruce stopped eating ice-cream, he felt much better.根據(jù)短文內(nèi)容,完成表格。NameProblemWhat didnt workWhat workedLucyHad 1._Stopping drinking milk or eating cheese2._Bruce3._4._5._5.This is Part Three of our survey about family life. We interviewed two st
12、udents, Josh Franklin and Alice Gomez, about their weekend chores. They told us about the chores they did last weekend.On Saturday morning, Josh had two big chores to do. He didnt like washing the clothes, but he enjoyed cleaning the garage(車庫(kù)). “I listened to the radio and sang my favorite songs wh
13、ile I worked,” he said.Alice had to go to the store and buy food for the family on Saturday morning. Her mother usually goes with her, but this time she went alone. “I liked shopping for food. I bought things I liked to eat and my parents paid for it.”Josh and Alice both liked helping with their par
14、ents the yard sales. “I liked talking to all the people,” said Josh. Alice said, “ My parents gave me part of the money. Now I can buy anything I want.” 根據(jù)短文內(nèi)容,完成下列表格,每空一詞。NamelikesdislikesWhy did they like helping with the yard sales?JoshLikes cleaning the garage and dislikes washing the 1._Could 2
15、._to all the people.AliceLikes 3._ for food and buying things that she likes to 4._Could 5._part of the money from her parents.6.Dear Emma,I have a problem and I need your help. My parents are really strict and they never let me do anything! For example, when I go out with my friends, my mom always
16、asks, “Where are you going? Who are you going with?” Two months ago, I got an earring(耳環(huán)) and my father was really angry. He told me to take it out. My parents want to control everything I do. But Im 18 years old!I try to talk to my mom and dad, but they dont listen. They say, “This is our house and
17、 these are our rules.” Then we have a fight. Why is it so hard for them to understand me?JoshDear Josh, You asked, “Why is it so hard for them to understand me?” Thats a good question. Youre growing up, but often, its hard for your parents to see this. To them, you are still a child and they want to
18、 protect(保護(hù)) you.Sometimes, its hard to talk to your parents. Heres an idea: Write your mother and father a letter. Explain your feelings. In the letter, describe your friends. Tell your parents about yourself and your life, too. Then maybe they will understand you better. After your parents read th
19、e letter, try to talk to them. I hope this helps!Emma根據(jù)短文內(nèi)容補(bǔ)全句子,使句子意思與短文內(nèi)容一致。1. Josh is writing a letter to Emma to_.2. Josh thinks that his parents are too_ with him3. Joshs parents want to protect him because they think Josh is still_.4. Emma thinks that Josh had better _to his parents first.5. Fr
20、om Joshs letter we can see that its difficult for his parents to_ him.7.Are you the only child in the family? If so, youre the most important in your family. 1 But a lot of middle school students have a problem. They feel theyre not as close to their parents as before. 2 Some students complain that
21、their parents say a lot to them, but never listen to them. Some of them even say it angrily.“My parents dont allow me to play computer games, 3 ”O(jiān)thers say, when theyre making phone calls to friends, their parents like to ask if theyre speaking to a boy or a girl. 4 Some students even decide to leav
22、e home. But they dont know running away may bring them some more problems. Show your parents youre growing up. Then theyll feel youre no longer a small child.If you follow the advice, youll have a happy life and 5 根據(jù)上下文意思, 用方框中的句子補(bǔ)全短文。A. These make them very unhappy. B. Parents are the closest peopl
23、e to you in the world.C. but other classmates are doing that.D. never think of running away.E. They even think their parents are unfair to them.1._ 2_ 3_ 4_5_8.Mrs. Smith has two daughters. Lets have a look at what chores they do at home.Tina started doing chores when she was about eight years old.
24、At that time, she did the dishes with her mother and she had to sweep the floor. She is ten years old now. She is now doing the dishes herself and has to do the laundry(洗衣服), too.Janet is four and she started doing chores this summer. She cleans off the table after dinner, puts her own clothes away,
25、 and sometimes she likes to help her sister sweep. She likes to help mop(擦地), but she fell down too many times. Her work is usually not perfect(完美的).Last week Tina got her pocket money. But she lost it two days later, because she forgot to do her chores in the following two days. She will get it bac
26、k if she can keep doing her chores every day until the end of this month. 根據(jù)短文內(nèi)容,判斷下列句子正(T)誤(F)。 ( )1. Tina and Janet started doing chores at the same age.( )2. Tina didnt have to do the laundry when she was eight.( )3. Janet likes sweeping the floor many times.( )4. Janet usually does chores well.(
27、 )5. Tina cant get back her pocket money again. 9.One day, a farmer was taking a bag of rice to town. He didnt know what to do when the bag fell off his horse. The bag was too heavy for him to lift(舉起). He hoped that someone would come and help him.Just at that moment a man riding a horse came up to
28、 him. But the farmer was very disappointed(失望的)when he saw who he was. Because he was the famous judge(法官) in town. The farmer was afraid to ask him for help.As soon as he came up to the farmer, the judge got off his horse and said, “You need my help, dont you? Let me help you.” Then he took one end
29、 of the bag, the farmer took the other. They lifted the bag of rice onto the horse.“Sir,” asked the farmer, “how can I pay you?”“Well,” the judge replied, “if you see anyone in need of help, do the same for him.”根據(jù)短文內(nèi)容,判斷下列句子正(T)、誤(F)。( ) 1. The farmer did not know what to do because his horse fell
30、down.( ) 2. The farmer was afraid to ask the famous judge for help.( ) 3. When he saw what had happened, the judge asked the famer to get on the horse.( ) 4. “If you see anyone in need of help, do the same for him.” Means “If anyone needs help, help him.”( ) 5. The judge didnt help the farmer at las
31、t.10.A long time ago , there was an emperor. He had a beautiful garden. In the garden, there was a little nightingale(夜鶯) singing very beautifully.On day , the emperor heard about this little birds beautiful voice. He asked his guards(警衛(wèi)) to bring her to him. As soon as the emperor heard the nightin
32、gales voice, he said,” Put her in a golden cage(金籠子), so she can stay and sing for me whenever I want to hear her.”The little bird so unhappy about being kept in the cage that she stopped singing one day. The emperor was very angry. He ordered the scientists in his palace to make a robot(機(jī)器人) bird f
33、or him. The bird could sing very beautifully , too.The emperor was pleased.Soon the robot bird became old. It no longer sang beautiful songs. Just at that time, the emperor became very weak. One morning, while lying in bed, the emperor wanted it to sing once again. But the robot bird couldnt sing an
34、y more. Suddenly, the nightingale landed on the window. She began to sing her most beautiful song. The emperor was very happy! He became better and better each day.After the emperor was well, he changed a lot and became kind to his people .Form then on, all his people cherished(愛(ài)戴)him for his love a
35、nd kindness.根據(jù)短文內(nèi)容,判斷下列句子正(T)、誤(F)。( )1.Both the nightingale and the robot bird had beautiful voice.( )2.The emperor kept the nightingale in a golden cage in order to hear her sing at any time.( )3.The nightingale was very happy after she was kept in the golden cage.( )4.The emperor was not satisfie
36、d(滿意)with the robot bird at first.( )5.The emperor learnt from the nightingale what love and kindness was.11.Millie is a little girl at the age of nine. Shes a pupil in a primary school. She works hard at her subjects. In class, she takes an active part in all kinds of activities. She looks smarter
37、than her classmates.One day, she was doing her homework after supper as usual. Her father was not in. Her mother was taking a shower in the bathroom. After she finished her homework, Millie asked her mother to check her homework, but her mother didnt answer her. A few minutes later, her mother was s
38、till in the bathroom. Millie felt strange. She knocked at the door. But her mother made no answer. She pushed the door open and found her mother lying on the floor. At the same time, she smelled something terrible. It was the gas(煤氣). She quickly opened the window, turned off the gas and called 120
39、and 110 for help. Soon some doctors and policemen came and sent her mother to the nearest hospital. Her mother was saved at last.Why did the little girl know how to do that? That was because she had learned how to save herself and others in danger in school.根據(jù)短文內(nèi)容,判斷正誤( ) 1.Although Millie is a midd
40、le school student, we should learn from her.( ) 2.Her mother was taking a shower while Millie was doing her homework.( ) 3.Her mother didnt answer her because there was something wrong with her mother.( ) 4.The accident happened in a hospital.( ) 5.We should be calm and afraid like Millie when we ar
41、e in danger.12.In some Western countries, many children do chores to get pocket money (零花錢(qián)). They usually start to do this when they are ten years old. School students have to do homework and study for tests. They dont have much free time on weekdays. They often do chores on weekends. Young kids onl
42、y do easy chores. So they dont get much money. But thats enough. Many of them only want to buy candy (糖果). And candy is cheap! They often help do the dishes, sweep the floor, or feed the pet cat or dog. When they get older, they want to buy more and more things. They want things that are more expens
43、ive than candy. So they have to work harder! They often help their parents wash the family car, cut the grass, or cook meals. Some jobs are a good way for kids to learn new things. For example, they can learn how to use a lawnmower (割草機(jī)) or how to cook. Of course, their parents help them at first.根據(jù)
44、短文內(nèi)容從各題后所給的選項(xiàng)中選出最佳答案。( ) 1. How do many children get pocket money in some Western countries? A. They study hard. B. They do chores. C. They do part-time jobs. D. They ask their parents for it.( ) 2. When do many children usually begin to do chores in some Western countries? A. At the age of 10. B. A
45、t the age of 13. C. At the age of 15. D. At the age of 17.( ) 3. Mary wants to get more pocket money to buy something expensive. She may _. A. do the dishes B. feed the pet cat C. cook meals D. sweep the floor( )4. Which of the following is NOT true?A. Young kids do easy chores because they can get
46、much money from their parents.B. School students often do chores on Saturdays and Sundays.C. If kids get older and want something more expensive, they have to work harder.D. Kids can learn how to cook with the help of their parents.( )5. The passage mainly tells us how children in some Western count
47、ries _.A. find jobs B. get pocket money C. study at school D. do chores13.In the world today, all of the people need to have fun when they are free. We cant work all the time if we are going to keep healthy and enjoy life.Everyone has his own way of relaxing. Perhaps the most popular form (形式) is to
48、 take part in sports. There are team sports, such as basketball and football. There are also individual(個(gè)人的) sports, such as swimming and running. Skating and mountain climbing are the most popular recreation (消遣) for people who like to be outdoors.Not everyone who enjoys sports likes to take part i
49、n them. Many people like watching them on TV or listening to them on the radio. So many people like some indoor relaxation, such as watching TV, singing and dancing. It doesnt matter if we like indoor recreation(娛樂(lè)) or take part in outdoor sports. It is important for everyone to relax from time to t
50、ime, and enjoy themselves.根據(jù)短文內(nèi)容從各題后所給的選項(xiàng)中選出最佳答案。( )1.Which is the most popular form of recreation? A. Sleeping. B. Watching TV. C. Sports. D. Singing and dancing.( )2. People want to take part in sports to _. A. make friends B. keep healthy and enjoy life C. find a good job D. make more money( )3.O
51、utdoor sports include :_ A. watching TV B. singing and dancing C. listening to the radio D. skating and mountain climbing( )4.Why do many people like watching sports on TV or listening to them on the radio? A. Because they dont enjoy life. B. Because they dont enjoy sports. C. Because they like spor
52、ts but they dont like to take part in them. D. Because they dont need recreation.( )5. The passage mainly tells us that_ . A. basketball is a kind of team sports B. indoor recreation is not as important as outdoor sports C. different people have different ways of relaxing D. everyone who enjoys spor
53、ts should take part in them 14.閱讀短文,根據(jù)其內(nèi)容選出最佳選項(xiàng)。A young American doctor was sleeping when suddenly his doorbell began to ring. It was already midnight, but what could the doctor do? He had to get up, put on his coat and go downstairs(樓下).When he opened the door, he saw a man standing with a hat in h
54、is hand. “How do you do?” said the man, “Can you come at once to a place out of town? Its quite far but you have a car and I can show you the way.”“Certainly,” said the doctor, “Im quite ready, I can come at once.” After a few minutes the car was standing at the front door, the man got into the doct
55、ors car, and they drove off.They drove on for a long time. Then the man said, “Here we are. This is my home. Now I can pay you and you can go back to town.”“I must see the patient(病人). How can I go back without seeing the patient?”“There is no patient,” explained the man, “Nobody is ill. I live here, you see, and one must get home from a town, mustnt he? There are no taxis at this time of the night, but a doctor often makes night calls
溫馨提示
- 1. 本站所有資源如無(wú)特殊說(shuō)明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
- 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
- 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁(yè)內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒(méi)有圖紙預(yù)覽就沒(méi)有圖紙。
- 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
- 5. 人人文庫(kù)網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
- 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
- 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。
最新文檔
- 2026年煙臺(tái)市青年干部人才“菁英計(jì)劃”選聘(濱州醫(yī)學(xué)院)筆試模擬試題及答案解析
- 2026云南怒江州福貢縣機(jī)關(guān)事務(wù)服務(wù)中心招聘行政中心安保人員1人筆試備考試題及答案解析
- 2025廣東深圳市龍華區(qū)委辦公室招聘專業(yè)聘用人員3人考試歷年真題匯編附答案
- 2025年湖南衡陽(yáng)衡山縣社區(qū)專職網(wǎng)格員、警務(wù)輔助人員招聘47人(公共基礎(chǔ)知識(shí))測(cè)試題附答案
- 2025年齊齊哈爾龍江縣中醫(yī)醫(yī)院招聘編外工作人員11人考試備考題庫(kù)附答案
- 2025江西南昌安義縣社會(huì)福利院招聘工作人員3人備考題庫(kù)附答案
- 2025年普洱市思茅區(qū)醫(yī)療衛(wèi)生行業(yè)編制外人員招聘(22人)參考題庫(kù)附答案
- 2026貴州錦屏縣中醫(yī)醫(yī)院第一次招聘編外工作人員筆試備考題庫(kù)及答案解析
- 2026浙江嵊泗縣融媒體中心招聘3人筆試備考題庫(kù)及答案解析
- 2026年玉溪市紅塔區(qū)李棋街道萬(wàn)裕社區(qū)社區(qū)專職網(wǎng)格員招聘(3人)筆試參考題庫(kù)及答案解析
- DZ∕T 0248-2014 巖石地球化學(xué)測(cè)量技術(shù)規(guī)程(正式版)
- JTJ-T-257-1996塑料排水板質(zhì)量檢驗(yàn)標(biāo)準(zhǔn)-PDF解密
- 殘疾人法律維權(quán)知識(shí)講座
- 火力發(fā)電廠機(jī)組A級(jí)檢修監(jiān)理大綱
- 瀝青維護(hù)工程投標(biāo)方案技術(shù)標(biāo)
- 水電站建筑物課程設(shè)計(jì)
- 兒童行為量表(CBCL)(可打印)
- 硒功能與作用-課件
- 《英語(yǔ)教師職業(yè)技能訓(xùn)練簡(jiǎn)明教程》全冊(cè)配套優(yōu)質(zhì)教學(xué)課件
- DB53∕T 1034-2021 公路隧道隱蔽工程無(wú)損檢測(cè)技術(shù)規(guī)程
- DB32∕T 2349-2013 楊樹(shù)一元立木材積表
評(píng)論
0/150
提交評(píng)論