版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請(qǐng)進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)
文檔簡(jiǎn)介
1、2017高考英語北師大版一輪復(fù)習(xí)Unit 23夯實(shí)訓(xùn)練含答案高考題型提能練(二十三)Unit 23(2016湖南東部六校高三聯(lián)考)One of the major holiday shopping days is the day after Thanksgiving.It is _1_(frequent)referred to as Black Friday.The use of the word “black” relates _2_ the business accountants.Storekeepers used to record profits in black ink and l
2、osses in red ink.So _3_(be) “in the black” on the Friday after Thanksgiving means a good thing,a return to profits.Black Friday is the big day for many retailers,and it presents the shopper an opportunity _4_(get) all of ones holiday shopping done at once among amazing sale prices.On that day,most r
3、etailers will open very early _5_ usually provide massive and attractive discounts on their products,while a great number of holiday shoppers will get _6_ early start in the morning to begin Christmas shopping.Black Friday also means that people face crowded stores,_7_ is the other idea of a “Black
4、Friday”,a day they do not like.It used to be the _8_(busy) shopping day of a year.Many people avoid this shopping day altogether because of the stress _9_(involve) in fighting the crowds.In recent years the Saturday before Christmas _10_(see) the biggest shopping crowds.【語篇導(dǎo)讀】本文介紹了黑色星期五的由來。1frequent
5、ly考查副詞。句意:它頻繁地被稱作“黑色星期五”??仗幮揎梽?dòng)詞短語is referred to,應(yīng)用副詞。2to考查固定搭配。relate to.“和有關(guān)”,是固定短語。3being考查動(dòng)名詞作主語。分析句子結(jié)構(gòu)可知,本處應(yīng)用動(dòng)名詞短語being“in the black”on the Friday after Thanksgiving作主語。4to get考查非謂語動(dòng)詞。它給顧客一個(gè)以驚人的價(jià)格獲得商品的機(jī)會(huì)。本處應(yīng)用動(dòng)詞不定式作the opportunity的定語。5and考查并列連詞。多數(shù)的商家都會(huì)早早地開門迎客,同時(shí)為顧客提供很多吸引人的折扣。本處and連接兩個(gè)并列的謂語。6an考查冠
6、詞。an early start“一個(gè)早的開始”,此處表示泛指,故應(yīng)用不定冠詞;又因early的讀音以元音音素開頭,故用an。7which考查定語從句。分析句子結(jié)構(gòu)可知,本處應(yīng)為非限制性定語從句,空處指代前面的“people face crowded stores”這句話,應(yīng)用關(guān)系代詞which。8busiest考查形容詞最高級(jí)。它過去常常是一年中最繁忙的購(gòu)物日。根據(jù)前面的the可知,本處應(yīng)用最高級(jí)busiest。9involved考查非謂語動(dòng)詞。很多人避免在這一天購(gòu)物,因?yàn)闀?huì)卷入抵抗人群的壓力中。involve與stress為邏輯上的動(dòng)賓關(guān)系,故用過去分詞作定語。10has seen考查時(shí)態(tài)
7、和主謂一致。根據(jù)時(shí)間狀語In recent years可知,本處應(yīng)用現(xiàn)在完成時(shí),主語the Saturday before Christmas為單數(shù),故用has seen。.閱讀理解ANASA has recently found a twin Earth in the Milky Way. Scientists said the planet was the closest to Earth that has been seen.Kepler 452b, which has been named Earth 2, is six billion years old. It has a 385-
8、day year and orbits its star at the same distance as us. It is so like Earth that NASA believes it is possible that life once inhabited the planet. Kepler 452b is 60 percent larger in diameter (直徑) than Earth. Scientists say that the planet received the same kind of sunshine as we do on Earth. Thus,
9、 plants could survive if taken to the planet.Since the planet is 1.5 billion years older than Earth, scientists say it can show a possible future for earth. “If Kepler 452b is indeed a rocky planets, its location could mean that it is just entering an uncontrollable greenhouse period of its climate
10、history.” Said Doug Caldwell, a scientist working on the Kepler Mission.According to Caldwell, the increasing energy from its aging sun might be heating the surface and evaporating any oceans. Kepler 452b could be experiencing now what Earth will undergo more than a billion years from now, as the Su
11、n ages and grows brighter.The discovery also gives new hope that alien(外星人) civilizations may exist beyond the Solar System. “We wont be going to this planet but our childrens childrens children might be.” said Jeff Coughlin, another research scientist on the Kepler Mission.The Kepler space telescop
12、e (太空望遠(yuǎn)鏡) has been looking for signs of new worlds outside the Solar System since May 2009, and has so far found more than 4,000 planets. But those planets are either too hot or too cold to sustain life.(注:Kepler Mission NASA 設(shè)計(jì)的發(fā)現(xiàn)類地行星的太空探索任務(wù))1. The following statements about Kepler 452b (Earth 2) a
13、re all correct except _.A. It has existed for six billion years.B. It is 60% larger in diameter than the earth.C. It has already entered an uncontrollable greenhouse period of its climate historyD. It is the closest planet to the earth.2. The importance of the discovery of Earth2 lies in the fact th
14、at Earth2 _. can show a likely future for the earth gives new hope that alien civilizations may exist beyond the Solar System proves that life once inhabited the planet proves that plants can survive on other planets apart from the eartth. is going through now what the earth will undergo more than a
15、 billion years from nowA. = 4 * GB3 = 5 * GB3 B. = 1 * GB3 = 3 * GB3 C. = 2 * GB3 = 4 * GB3 D. 3. What can we infer from the text?A. The earth has existed for about 4.5 billion years.B. Kepler 452b is one of the planets in the Milky Way.C. Doug Caldwel and Jeff Coughlin are both research scientists
16、on the Kepler Mission.D. More than 4,000 planets outside the Solar System still cannot sustain life now.1. C. 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第三段中的“its location could mean that it is just entering an uncontrollable greenhouse period of its climate history.”可知,“它的位置可能意味著它正在進(jìn)入它的氣候歷史中不可控制的溫室階段”的說法只是一種推想,而不是已經(jīng)進(jìn)入了。句中的“could”是關(guān)鍵
17、詞,它表明了一種假想的情況。故答案為C項(xiàng)。2. D. 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第三段第一句話和第五段第一句話可知,答案應(yīng)為D項(xiàng)。3. A. 推理判斷題。根據(jù)第二段第一句話“Kepler 452b, which has been named Earth 2, is six billion years old.”和第三段第一句話中的“Since the planet is 1.5 billion years older than Earth,”可以推知答案應(yīng)為A項(xiàng)。即地球存在的時(shí)間是:(6 billion 1.5billion = 4.5 billion)年。其余各項(xiàng)雖然表述是正確答,但都是原文直接提到的
18、內(nèi)容,不是推斷出來的。B(2016.淮北五校聯(lián)考)This is the most exciting kayaking expedition (皮劃艇探險(xiǎn)) possible for beginner kayakers. You can expect to experience a whole range of different conditions and scenery. This expedition is a total of 8.27 km in distance and it actually enters the streams in the North of Ubin and
19、 exits in the South.Three and a half kilometers of pure mangroves (紅樹林), makes this the longest pure mangrove kayaking expedition in Singapore. The distance spent inside the mangrove gives you the maximum opportunity to witness wildlife within the mangrove ecosystem. Come to experience the challenge
20、 of operating your kayak through the labyrinth (迷宮) of waterways and be amazed at the calm and quiet beauty of the wetlands. This last corner of natural wilderness in Singapore is so inaccessible, that very, very few have ever experienced it which makes this a truly special program.Most Recent Trave
21、ler ReviewsTraveler A: Traveled from bottom to top of Singapore in rush hour traffic in order to get to Ubin for a 9:30 start only to find no guide there. Although, once he arrived, the guide was lovely offering a very knowledgeable tour and lots of enthusiasm around a beautiful part of the world ou
22、r 6hour kayaking trip was actually over before 2:30 pm, despite only hitting the water at 12:00.Traveler B: The guides were nice, however the biggest disappointment was the timing. We thought we were going for a 4hour kayak but were back in 2 hours and that included the prekayak safety talk. The man
23、groves are lovely but we were told that a storm was near. We felt that there had never been any intention of going out for longer.1.What is special about the kayaking trip for travelers is that they _.A.have a good relaxation by kayakingB.feel the challenge of kayakingC.enjoy the beauty of the wetla
24、ndsD.experience the wonder of mangroves2.Which of the following information is TRUE about the kayaking expedition?A.The time, distance and cost are referred to. B.The kayaking trip starts at 9:30 am and ends at noon.C.The distance spent inside the mangrove is 3.5 kilometres.D.The mangrove wetlands o
25、f Ubin lie in the south of Singapore.3.Which is the common point referred to by the two travelers?A.The unpleasant weather.B.The shortened distance.C.The lovely wildlife.D.The guides service.4.What can we learn from the passage?A.The safety of the kayaking travelers is not well guaranteed.B.The ecos
26、ystem of Ubin nature reserve is well protected.C.The timing of the kayaking trip is satisfactory on the whole.D.Travelers complaints may not be considered by the traveling company.1解析:選D推理判斷題。根據(jù)第二段第三句“Come to experience the challenge of operating your kayak through the labyrinth (迷宮) of waterways an
27、d be amazed at the calm and quiet beauty of the wetlands.”通過迷宮來體驗(yàn)?zāi)悴僮鱧ayak的挑戰(zhàn)并對(duì)水路的平靜的美感到驚奇。故選D。2解析:選C細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第二段第一句“Three and a half kilometers of pure mangroves (紅樹林), makes this the longest pure mangrove kayaking expedition in Singapore.”在新加坡,3.5千米的紅樹林成為最長(zhǎng)的純紅樹林皮劃艇探險(xiǎn)之地。故選C。 3解析:選D推理判斷題。根據(jù)Traveler A中
28、“Although, once he arrived, the guide was lovely offering a very knowledgeable tour and lots of enthusiasm around a beautiful part of the world”向?qū)强蓯鄣?,根?jù)Traveler B中“The guides were nice”向?qū)遣诲e(cuò)的,可知這兩個(gè)旅游者都提到了向?qū)У姆?wù)。因此選D。 4解析:選B推理判斷題。根據(jù)第二段內(nèi)容尤其是“The distance spent inside the mangrove .the mangrove ecosyst
29、em.”可推知B正確。C(2016延安模擬) Graham and his friends preferred to shoot_up in their arms, necks and legs. A dealer once said Graham was the type who would never be able to turn back and that he expected him to die from the drug. Wendy feared the same, but didnt know how to save her son.“Once, after hed dis
30、appeared for more than a month, I found him at a friends house with a bunch of other users,” she said, “I got down on my hands and knees, begging him to come home. He did, but the next morning he was gone.I dont know what made him do it, but I drove 20 miles to the nearest train station.Graham was h
31、eaded for Seattle, his pockets full of drugs.If I hadnt gotten there in time, I would never have seen him alive again.”The turning point came in 2007, after Graham was arrested yet again for possession.Wendy got a call from the Montana Drugs Project, which works with local law enforcement (強(qiáng)制執(zhí)行) to
32、keep track of youthrelated crimes so it can help families in trouble.Following a counselors advice, Wendy hired two men to come to her home in the middle of the night, tie Graham and take him to a treatment program in Thompson Falls, Montana.“I was high when they came and really angry with my mom,”
33、he said, “But if she hadnt done that, drugs would have killed me.” After six months of treatment, Graham, now 19, came back to Kalispell, where hes grown close to Wendy once again.“I still have the desires every day and attend support meetings every night,” he said, “But life is worth living again.
34、My mom thinks thats a miracle. I guess she is right.”1.The underlined phrase “shoot up” in Paragraph 1 probably means “_”.A.increase very quickly and suddenlyB.put illegal drugs into the body by using a needleC.kill or injure someone by using a gunD.try to achieve a particular aim 2.When the two men
35、 came to their home in the middle of the night, Graham _.A.had just taken drugs and was in the state of excitementB.was sleeping in a high bed above the groundC.had just taken drugs and was in the state of sufferingD.was quarrelling with his mother3.What conclusion can be drawn from the end of the p
36、assage?A.Graham is still using drugs now.B.Graham hates his mother very much.C.Graham thinks he cant be saved.D.Graham has come off drugs now.1解析:選B詞義猜測(cè)題。結(jié)合整篇文章都是圍繞Graham吸毒、戒毒等可推知僅有B項(xiàng)“使用針管將非法毒品注入體內(nèi)”與此有關(guān)。2解析:選A細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第二段第四句“I was high when they came and really angry with my mom(當(dāng)他們來時(shí)我正處于精神亢奮狀態(tài),真的很生母
37、親的氣)”可知選A。3解析:選D細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)全文最后“But life is worth living again. My mom thinks thats a miracle. I guess she is right.(但生活是值得的。我媽媽認(rèn)為這是一個(gè)奇跡。我想她是對(duì)的。)”可知選D。.任務(wù)型閱讀Christmas comes with its share of joys and celebrations but also comes with its share of headaches. One of the biggest problems that create stress
38、 for people during the Christmas season is the shopping. 1._Shopping onlineOnline shopping has become one of the easiest and most effective means of doing Christmas shopping. 2._These are usually only online specials that act much like coupons (優(yōu)惠券). There are almost always special promo codes that
39、will reduce shopping payment or give a percentage discount.Begin the shopping early3._ The longer the shopping progress is given, the less stress it creates. Make time to go before the lastminute Christmas rushes. Lastminute shopping often causes a great deal of frustration and difficulty. Lastminut
40、e shopping often takes more time because there are fewer items left and it is difficult for you to make a choice.Keep away from the crowdsThere are times when people are not regularly shopping that can open up opportunities for more stressfree shopping. Busier times mean larger crowds to fight, longer lines for checking out and more waiting in general. 4._ Shopping at less crowded times makes the whole shopping experience much easier.Christmas shopping does not have to be the nightmare that many people dread (害怕). 5._ Take the time to
溫馨提示
- 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
- 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
- 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
- 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
- 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
- 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
- 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。
最新文檔
- 2025年大學(xué)中藥學(xué)(中藥制劑工藝)試題及答案
- 2025年中職(蜂產(chǎn)品加工與營(yíng)銷)蜂蜜加工技術(shù)階段測(cè)試試題及答案
- 2025年大學(xué)汽車服務(wù)工程(汽車售后服務(wù)管理)試題及答案
- 2025年大學(xué)環(huán)境科學(xué)(環(huán)境營(yíng)養(yǎng)研究)試題及答案
- 巴西介紹英語
- 中國(guó)銀行新員工培訓(xùn)課件
- 養(yǎng)老院老人緊急救援人員培訓(xùn)制度
- 養(yǎng)老院老人活動(dòng)參與制度
- 養(yǎng)老院老人醫(yī)療護(hù)理服務(wù)制度
- 養(yǎng)老院消防安全管理制度
- 耳鼻喉科2025年工作總結(jié)及2026年工作規(guī)劃
- 上海市徐匯區(qū)2026屆初三一模英語試題(含答案)
- 2026年酒店服務(wù)員考試題及答案
- 普速鐵路行車技術(shù)管理課件 項(xiàng)目二 行車組織基礎(chǔ)
- 《(2025年)中國(guó)類風(fēng)濕關(guān)節(jié)炎診療指南》解讀課件
- 炎德·英才·名校聯(lián)考聯(lián)合體2026屆高三年級(jí)1月聯(lián)考語文試卷(含答及解析)
- 麥當(dāng)勞行業(yè)背景分析報(bào)告
- 中國(guó)心理行業(yè)分析報(bào)告
- 2025至2030中國(guó)生物芯片(微陣列和和微流控)行業(yè)運(yùn)營(yíng)態(tài)勢(shì)與投資前景調(diào)查研究報(bào)告
- 結(jié)核性支氣管狹窄的診治及護(hù)理
- 2025年鐵嶺衛(wèi)生職業(yè)學(xué)院?jiǎn)握新殬I(yè)適應(yīng)性考試模擬測(cè)試卷附答案
評(píng)論
0/150
提交評(píng)論