版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進(jìn)行舉報或認(rèn)領(lǐng)
文檔簡介
1、題型一:完形填空Passage 1When Hailey was 35 years old, she entered college. Every night, she had to walkl three blocks to have classes after work.One night, the storm came. The wind was so strong that she couldn 2 . The h hovy hiein beat on her continuously and she was wet. 3 she still moved forward against
2、 the wind with difficulty. Even worse, the mobile phone went dead. She couldn t get in touch with other classmates4 the classes would be canceled tonight. She hesitated猶豫)for a moment and kept f. At last, she got to the college. The 6 was very dark. An old teacher on duty told her that 1 came to hav
3、e classes except her. What he said let8 up. Having noticed that she was wet and cold, the old man invited her to his office for a break and made a cup of coffee for her. He said, achieve your dream inl the future. The heavy rain is like a sieve(篩子).Those who stick to their dreams can 9 all the diffi
4、culties. She drank the warm coffee and thought abdst Sisewcame to understand She wasn t the cleverestamong the students, but she was the most determined(口的).After the heavy rain, she became more 10 . She worked harder and finally became a successful writer.She thanked the old teacher because he taug
5、ht her a lot and encouraged her to try her best in the face of difficulties.1. B. through C. underA. umbrellaA. SoA. whereA. movingA. bedroomA. anybodyA. herA. overcomeA. importantB. videosB. BecauseB. whetherB. thinkingB. officeB. nobodysheB. faceB. confidentC. newspapersButC. whyC. cryingC. classr
6、oomC. somebodyC. herselfC. carefulPassage 2One s attitude is always important. If you are lazy and weak, you will never taste success. But if you are1 , success and happiness will be more likely to come to you.You love eating persimmons (柿子).But you can t get them autumn. If you try them before the
7、right time, they probably 3 bad.In Grade Six, because of my poor grades, my parents were 4 that I wouldn t be able to get into an excellent middle school. They me to study harder. But I didn 6 understand why they were so anxious.Summer came and I studied hard. The hot weather made me sleepy and I co
8、uldn(集中精 ionceniraitmy textbooks. But every time I wanted tostop J , my dad would say,“Think about ytaUf you don t work hard, you will regret. I had to sit _andkrdourn 蚓!|陰 textbooks. But all Ithought about was playing with my friends.1. A. busyMy dad would say to me, _9_ a serious look on his face,
9、 “If a persimmon tree doest grow in summer, it can t bear fruit in autumn! Only by workin; hard can you get good res Us. A few months later, I succeeded 1r0 the key middle school. I was so happy. My dad was right, if a persimmon tree doesn grow in summer, there will be no fruit in autumn. I worked h
10、ard and I enjoyed the fruit of my hard work!B. cleverC. hard-workingA. untilB. unless C. whenA. lookB. tasteC. turn4. A. embarrassed B. worriedC. excitedA. madeA. reallyA. thinkingA. futureA. forA. failingB. allowedquiteB. workingB.hobbyB. withB. reachingC. pushedC. quicklyplayingC. wealthC. inC. en
11、tering【主旨大意】本文是一篇記敘文。主要敘述了在一個狂風(fēng)暴雨的晚上,海莉不顧艱難堅持去上課卻被值班的老教師告之課已被取消,值班老師看到海莉又冷又濕,邀請海莉進(jìn)辦公室休息并給了海莉莫大的鼓勵,這使得自認(rèn)為資質(zhì)平平的海莉最終通過不懈努力成為一位著名的作家的故事。B【解析】考查介詞詞義辨析。句意:每晚,她必須 穿過三個街區(qū)去上課,在工作完之后。behind在 后面;through穿過;under在下面。根據(jù)語境可知是橫穿街區(qū)。故選 BoA【解析】考查名詞詞義辨析。句意:風(fēng)太大了她不能拿住她的 o umbrella雨傘;videos錄像;newspapers報紙。根據(jù)上下文可知,下雨天 風(fēng)太大她
12、不能拿住自己的雨傘。故選 AoC【解析】考查并列連詞詞義辨析。句意: 她仍然迎著風(fēng)困難地前行。So因?yàn)?,表示因果;Because因?yàn)?,引?dǎo)原因狀語從句;But但是, 表轉(zhuǎn)折。根據(jù)上旬雨落在她身上她全身都濕了,可知此處表轉(zhuǎn)折關(guān)系。故選 CoB【解析】考查賓語從句的引導(dǎo)詞。句意:所以她不知道 課程今晚將要被取消。where哪里;whether是否;why為什么。根據(jù)句意可知此處表示她不知道課程是否被取消了。故選BoA【解析】考查動詞詞義辨析。句意:她猶豫了一會,繼續(xù) o moving移動,走;thinking思考;crying哭。根據(jù)語境可知是她繼續(xù)走。故選AoC【解析】考查名詞詞義辨析。句意:
13、常黑。bedroom臥室;office辦公室;classroom教室。 根據(jù)上下文可知,她要去上課,所以此處 應(yīng)該表示教室非常黑。故選 CoB【解析】考查復(fù)合不定代詞詞義辨析。句意:一個值班的老教師告訴她, 來上課除了她。anybody任何人;nobody沒有人;somebody某些人。根據(jù)語境可知,教室是黑的,可知除了她沒有人來上課。故選BoA【解析】考查代詞詞義辨析。句意:他說的話使 放才her形容詞性物主代詞/賓格;she主格;herself反身代詞。let sb. up使某人放松,sb.為賓格。故選AoA【解析】考查動詞詞義辨析。句意:堅持夢想的人可以 所有困難。overcome克服;
14、face面對;understand理解。根據(jù)語境可知是克服所有困難。故選AoB【解析】考查形容詞詞義辨析。句意:大雨之后,她變得更。important重要的;con巾dent自信的;careful仔細(xì)的。根據(jù)上下文可知,此處指她變得更自信了。故選Bo【主旨大意】本文是一篇記敘文。主要講述了作者上六年級時,不知道學(xué)習(xí)的重要性,后來在父母的督促下,作者勤奮學(xué)習(xí),終于考上了重點(diǎn)中學(xué), 付出的努力得到了回報。文章告訴我們:生活中我們的態(tài)度很重要,如果我們不勤奮,就不可能獲得成功。C【解析】考查形容詞詞義辨析。句意:但是如果你是 ,成功和幸福就更有可能靠近你。busy忙碌的;clever聰明的;hard
15、-working勤奮 的。所選詞與lazy屬于對比關(guān)系。故選CoA【解析】考查連詞詞義辨析。句意:但是你不能得到他們 秋天。until直到;unless除非;when當(dāng) 時。根據(jù)句意可知是“你能得到它們直到秋天”。故選A。B【解析】考查感官動詞詞義辨析。句意:如果你在恰當(dāng)?shù)臅r間之前嘗它們,它們 可能壞的。look看起來;taste嘗起來;turn轉(zhuǎn)變。此處講述的是吃柿子,所以表示在柿子成熟之前吃它們時,味道嘗起來很可能是糟糕的。故選 BoB【解析】考查形容詞詞義辨析。句意:六年級時,由于成績糟糕,我父母 我不能進(jìn)入一所好的中學(xué)。embarrassed尬的;worried擔(dān)心的; excited
16、興奮的的。由于成績不好,所以父母肯定是擔(dān)心作者不能考入好的中學(xué)。故選 BoC【解析】考查動詞詞義辨析。句意:他們 我更加努力地學(xué)習(xí)。made使得;allowed允許;pushed推動。push sb. to do sth.表示敦促某人做某事”,符合語境。故選CoA【解析】考查副詞詞義辨析。句意:但是我 不理解他們?yōu)槭裁催@么緊張。really 真的;quite相當(dāng);quickly快地。根據(jù)句意可知是我真的不理解父母為什么那么緊張。故選AoB【解析】考查動詞詞義辨析。句意:每當(dāng)我不想 時,我爸爸就會說:“thinking思考;working工作,學(xué)習(xí);playing玩耍。根據(jù)后文的“If you
17、dont work hard, you will regret.”可知此處表示“不想學(xué)習(xí)時”。故選B。A【解析】考查名詞詞義辨析。句意:想一想你的 。future將來;hobby愛好;wealth財富。根據(jù)后文的 如果你學(xué)習(xí)不努力,你就會后悔?!?可推知此處指 將來。故選AoB【解析】考查介詞詞義辨析。句意:我爸爸總是 嚴(yán)肅的表情對我說 。for為了; with帶著;in在.上面。根據(jù)句意可知是爸爸帶著嚴(yán)肅的表情。故選BoC【解析】考查動詞詞義辨析。句意:幾個月后,我成功 H點(diǎn)中學(xué)。failing失敗,不及格;reaching至U達(dá);entering進(jìn)入。根據(jù)后文句意推知作者肯定是考進(jìn)了這所重
18、點(diǎn)中學(xué),所以進(jìn)入”最合適。故選CPassage 3Every Friday night, Winston would stand at the gate of the railway station to play his violin happily. He smiled to everyone and many people put money into the 1 in front of him. One day , Winston showed up and put his hat on the ground as usual. But 2 from what he always di
19、d in the past days, he took out a large piece of paper and laid it on the ground.It said: Last night, a gentleman 3 George Miller left an important thing into my hat by mistake. Please help to find Mr. Miller. 4 half an hour later, a middle-aged man rushed to Winston in a hurry and said “It is you!
20、I know that you are an 5 man and will certainly be here. Wfinfton Aise you Mr. Miller? Did you lose anything yesterday? , a lottery ticYefe (彩票)! ” answered the middaged man quickly. Winston then 6 it to the man. When the man knew that his 7 was worth $ 500, 000 yesterday he was so excited! 8 he thr
21、ew some money into the young man s hater he realized that he threw the ticket together with the money!Someone asked Winston, “Yoiplay the violin to make money. 9 didn ytou keep the ticket and take the prize for yourself? Winston replied,Although I don t have much moneiye 10 now. But if I lose honest
22、y, I won t be happy forever.A. hatA. usualA. hadA. InA. interestingA. returnedA. watchA. SoA. WhyA. happilyB. bagB. differentB. talkedB. AboutB. unhappyB. offeredB. clothesB. ButB. WhenB. angrilyC. paperC. freeC. namedC. AtC. honestC. sentC. ticketC. AndC. WhereC. silently【主旨大意】本文是一篇記敘文。講述了 Winston是
23、一名靠拉小提琴生活的人。有一天,他撿到了別人放在自己帽子里一張價值50萬美元的彩票,他等在原地返還給失主的故事。文章告訴我們君子愛財取之有道。A【解析】考查名詞詞義辨析。句意:他給每一個人微笑,并且很多人把錢扔進(jìn)他前面的 。hat帽子;bag包;paper紙。根據(jù)下文提到的“.and put his hat on the ground as usual可知是把錢放在面前的帽子里。故選 A。B【解析】考查形容詞詞義辨析。句意:但是 他過去那些天所做的 usual平常的;different不同的;free自由的。根據(jù)后半句他取出一張大紙并把它放在地上,說明與往常不同,(be) different
24、from與不同。故選B。C【解析】考查動詞詞義辨析。句意:上面寫著:昨晚一個 George Miller的紳士無意間留下了很重要的扔進(jìn)了我的帽子里。had有;talked談?wù)?;named叫作。根據(jù)句意可知此處表示一位名叫George Miller的人,故選C。B【解析】考查介詞的用法。句意: 半個小時后,一個中年男人匆忙地跑向 Winston.In后跟時間段;About大約;At后常加時間點(diǎn)。根 據(jù)句意并聯(lián)系下文,一個中年男人匆忙地跑到Winston的面前,時間不確定,表示大概在半小時后。故選 B。C【解析】考查形容詞詞義辨析。句意:我知道你是一個 人,一定會在這。interesting有趣的
25、;unhappy不開心的;honest誠實(shí)的。根據(jù)句意及空的“.will certainly be here.可知此處叩年男人說 Winston是一個誠實(shí)的男人并一定會在這里等。故選 C。A【解析】考查動詞詞義辨析。句意:之后 Winston把它 這個男人。returned歸還;offered提供;sent寄送。根據(jù)下文拿到了彩票可知Winston是歸還了東西,returned符合語境。故選 A。C【解析】考查名詞詞義辨析。句意:當(dāng)這個男人知道他的 價值50萬時,他是如此的激動。watch手表;clothes衣服;ticket票。根據(jù)上文提到的 “Yes a lottery ticket (彩
26、票)! 故選 C。A【解析】考查連詞詞義辨析。句意:他扔了一些錢到這個年輕男人的帽子里 So因此;But但是;And和。根據(jù)上句中“he was so excited! 可知前后旬為因果關(guān)系。故選 AoA【解析】考查疑問詞辨析。句意: 你不留著這個彩票并給自己兌獎。Why為什么;When什么時候;Where在哪里。根據(jù)句意,此處表示你為什么不留著這張彩票,只有 why符合語境,故選AoA【解析】考查副詞詞義辨析。句意:盡管我沒有很多錢,但是我現(xiàn)在活得 。happily快樂地;angrily生氣地;silently靜靜地。根據(jù)本段 最后一句 But if I lose honesty I won
27、 t be happy foreve可知他現(xiàn)在很快樂。故選 A。題型二:I閱讀理解BPassage 1Nowadays, we use digital devices in many ways, such as waking us up in the morning, listening to music, communicating with friends and so on. But studies have found that overuse of electronics can affect our sleep, our study and work.To help people
28、take a break from their always-on lifestyles, America set the National Day of Unplugging in 2010 to encourage people to put away their electronics for 24 hours, which is on the second Friday of March every year.Without any doubt, many people find that the unplugged day seems longer than a typical da
29、y. ithout my phone, my breakfast was too short and I did not know what to do next, one participant of last year s unplugging experiment wrote. Anoeheatshalre姓ihB able to look at his phone during busand train rides, calling the day the longest time of my life ” .But others see the experiment as a way
30、 to experience what life was like before the rise of electronics.I has dinner in the eMyrfirngn (anddveboth discussed about how much more present we fetthow we could hear what eachother was saying, one participant wrote.Although living without electronics seems impossible in today s world, unpluggin
31、g from time to time allows people to slow down and reflect orthe end of the day, I was missing neither social media nor having a digital connection, “ one participant noted.I note. I was happy for thechallenge my unhealthy daily habits, because this gave me the chancediscover a slower, clearer way o
32、f life.”Using digital devices too often might.help us study betterkeep us away from musichave an effect on our sleep, our study and workThe National Day of Unplugging was set to.encourage people to get rid of electronicshelp people take a break from busy workto make people away from their electronic
33、s for a dayThe underlined word “ grief means.A. rudeness B. sadness C. happinessSome participants of the experiment.thought that it was impossible for them to slow downdidn t know what to eat for breakfast without phonesenjoyed hearing each other by discussing face to faceWhat is the best title for
34、this passage?Get Back to Real Life.Unhealthy Daily HabitsThe Digital Connection【主旨大意】本文是一篇說明文。介紹了為了讓人們從電子產(chǎn)品中休息一下,美國建立了一個國家拔除日”來鼓勵人們遠(yuǎn)離電子產(chǎn)品一天。呼吁人們享受真實(shí)的生活,從電子產(chǎn)品中休息一下。C【解析】細(xì)節(jié)理解題。題干意為:過多使用電子產(chǎn)品可能會 ?根據(jù)第一段最后一句But studies have found that overuse of electronics can affect our sleep, our study and work.可知答案。C【
35、解析】主旨大意題。題干意為:“國家拔除日”建立是為了。根據(jù)第二段中“To help people take a break from their always-on lifestyles, America set the National Day of Unplugging in 2010 to encourage people to put away their electronics for 24 hours.可知建立這個節(jié)日是為了讓人們遠(yuǎn)離電產(chǎn)品一天。故選CoB【解析】詞義猜測題。題干意為:劃線單詞“grief”的意思是。根據(jù)劃線單詞所在句子及后半句 calling the day th
36、e longest time of my life 可推測是痛苦的。故選BoC【解析】推理判斷題。題干意為:實(shí)驗(yàn)的一些參與者 o根據(jù)第四段第二句 My friend and I has dinner in the evening, and we both discussed about how much more present we fe七h(yuǎn)ow we could hear what each other was saying 可推知他們是享受面對面交流。故選C。A【解析】標(biāo)題歸納題。這篇文章最好的標(biāo)題是什么?通覽全文可知本文主要是呼吁人們享受真實(shí)的生活,從電子產(chǎn)品中休息一下。故選AoPas
37、sage 2According to a survey, many people think genes (基因) and intelligence have something to do with students success or failure. But there are it any researches to support this opinion. And in fact, it is not right at all. There is one thing that can finally decide studentsuccess or failure. That i
38、s how they learn. A few students are clever and lucky. They find good ways for themselves to study every subject well. But others are so lucky like them. They dont find correct ways of their own and fail in the end.To teachers what is the best way to teach languages? Dr. Asher found a way callecTota
39、l Physical Response . This was helpful to students. Studies in San Jose State University showed that if students moved their bodies when they were learning English they were able to learn a lot more new words and grammar in a very short time. But if they sat still and didn move, they could learn les
40、s. And after a year the students who moved their bodies when learning still remembered 80% or more things they learned. But others forgot more than 80%.Now you may know how to learn English. Keep moving when you learn. So when you listen to a story or an articletake action as soon as you hear it. An
41、d you can imagine you are the person in the story or the article. By doing like this you can learn more English and you can remember it longer. The most useful thing is that you can use it more easily. Stop your old method. Try this one at once!What is the aim of Dr. Ashers “Total Physical Response
42、?A. For students to remember words.B. For teachers to teach languages.C. For parents to help their children.According to this method, when you learn new words, what can help you learn them well?A. Moving the body.B. Listening to stories.C. Talking to others.The underlined word “intelligence“ means i
43、n Chinese.A.耐力 B.魄力 C.智力What can you imagine when you listen to a story or an article?I am the writer of the story or article.I am a character of the story or article.I am the teller of the story or article.The writer wants to tell us ways to.do much more exercisemake new sentenceshelp students lear
44、n well【主旨大意】本文是一篇議論文。作者針對社會上流行的基因和智力影響學(xué)生的成敗這一說法,進(jìn)行了反駁。B【解析】細(xì)節(jié)理解題。題干意為:亞瑟博士的“全身反應(yīng)法”的目的是什么?A項:為了學(xué)生去記單詞;B項:為了老師教語言;C項:為了父母幫助他們的孩子。根據(jù)第二段第一、二句 To teachers what is the best way to teach languages? Dr. AsheF.可知,亞瑟博士的“全身反應(yīng)法”的 目的是給教語言的老師們提供一個好方法。故選B oA【解析】細(xì)節(jié)理解題。題干意為:根據(jù)這種方法,當(dāng)你學(xué)習(xí)新單詞時,什么能幫你把它們學(xué)好?A項:移動身體;B項:聽故事;
45、C:講給其他人。根據(jù)第三段第、二句 Now you may know how to learn English. Keep moving when you learn.可知是移動身體。故選 A。C【解析】詞義猜測題。題干意為:劃線單詞“ intelligence”的漢語意思是“ 該詞后面的描述與學(xué)生的成敗有關(guān),再結(jié)合選項可知“智 力”符合語境。故選CoB【解析】細(xì)節(jié)理解題。題干意為:當(dāng)你聽一個故事或者一篇文章時,你可以想象什么?A項:我是故事或者文章的作者;B項:我是故事或文章的一個角色;C項:我是故事或文章的講述者。根據(jù)最后一段第四句“ And you can imagine you are
46、 the person in the story or the article.可知,你可以 想象你就是故事或者文章中的人物。故選 BoC【解析】主旨大意題。題干意為:作者想告訴我們 的方法。通讀整篇文章可知,主要介紹了有助于人們學(xué)習(xí)的“全身反應(yīng)法”及聯(lián)系最 后一段最后兩句“ Stop your old method. Try this one at once!可知,作者主要介紹了幫助學(xué)生更好地學(xué)習(xí)的方法。故選 C。Passage 3These days more and more Chinese people enjoy sending and receiving messages on t
47、he phone. It can help them to get the latest news and communicate with friends. But I think I should read more books besides the textbooks the more, the better. It can open up my eyes and improve my language skills. Of course, it also can help me to get good grades. Do you know how to read more and
48、learn more?Here are some tips for you. Clear your purpose for readingBefore you start reading ask yourself why you are reading this book. Most people read for two main reasons pleasure or knowledge. Clearing about your reading purpose can not only help you choose the books you really need to read bu
49、t also remind you why reading the book is important to you so you will keep reading and complete the book faster. Read only what you are interested inNo matter what you are reading it is important to enjoy what you read. Your friends may tell you the books they love but those books might not necessa
50、rily be the ones you enjoy. Give up the books that you don t enjoyYou may have chosen books that you are interested ,inand they are right to your purpose. But while you are reading them there may still be some books that you dont enjoy reading. Whenever you realize that you are什 enjoying the book you are reading give it up. Remember reading shoul
溫馨提示
- 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
- 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
- 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
- 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
- 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
- 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
- 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。
最新文檔
- 平房出租合同協(xié)議
- 工程量合同范本
- 建筑出租合同范本
- 征拆協(xié)助協(xié)議書
- 蕪湖光伏協(xié)議書
- 2025廣東工業(yè)大學(xué)物理與光電工程學(xué)院高層次人才招聘備考核心試題附答案解析
- 學(xué)生自殺協(xié)議書
- 莊稼管護(hù)協(xié)議書
- 贈與小孩協(xié)議書
- 裝修補(bǔ)充協(xié)議書
- 10Kv電力變壓器試驗(yàn)報告
- 市政工程試驗(yàn)檢測培訓(xùn)教程
- 寧夏調(diào)味料項目可行性研究報告
- GRR計算表格模板
- 長沙市長郡雙語實(shí)驗(yàn)學(xué)校人教版七年級上冊期中生物期中試卷及答案
- 馬克思主義經(jīng)典著作選讀智慧樹知到課后章節(jié)答案2023年下四川大學(xué)
- GB/T 19867.1-2005電弧焊焊接工藝規(guī)程
- GB/T 16102-1995車間空氣中硝基苯的鹽酸萘乙二胺分光光度測定方法
- GB/T 15171-1994軟包裝件密封性能試驗(yàn)方法
- 醫(yī)院轉(zhuǎn)院證明樣本圖片(范文四篇)
- 外科護(hù)理學(xué)期末試卷3套18p
評論
0/150
提交評論