英語二輪大題提分練3_第1頁
英語二輪大題提分練3_第2頁
英語二輪大題提分練3_第3頁
英語二輪大題提分練3_第4頁
英語二輪大題提分練3_第5頁
已閱讀5頁,還剩24頁未讀 繼續(xù)免費閱讀

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進行舉報或認領(lǐng)

文檔簡介

1、考前頂層設(shè)計英語贏在微點無微不至專 題 微 練第一部分大題提分練第1頁考前頂層設(shè)計英語贏在微點無微不至大題提分練3閱讀理解之推理判斷題(一)限時30分鐘第2頁考前頂層設(shè)計英語贏在微點無微不至(提示:請利用閱讀理解解題技巧 59 巧解本練習中的加黑的小題)A(2019珠海二模)體裁: 記敘文 主題語境: 社會服務 難度:Our heros origin story started this past February in the Perine family living room in Birmingham, Alabama. Austin, a 4yearold boy, and his f

2、at her, Tad Perine, were watching a program on Animal Planet about a mother panda leaving her cubs. “I told him that the cubs would be homeless for a while,” Tad says. “Austindidnt know what homelessness meant, but he was sad and wanted to know more.”第3頁考前頂層設(shè)計英語贏在微點無微不至Seeing this as a teachable mom

3、ent, Tad took Austin to the Firehouse Ministries, a local shelter that provides housing, food, and other services for homeless men. As they drove by the redbrick building, they saw a group of 25 homeless men standing on the street corner. “Dad, they look sad.” Austin said. “Can we take them some foo

4、d and make them smile?” That day, Austin used his allowance to buy each man a Burger King sandwich and handed the food out himself. Seeing what their presence meant to the men at the ministry, Austin and Tad returned the next week.After he returned every week for five weeks, word of Austins acts of

5、kindness spread through social media and national news outlets. Burger King jumped aboard, agreeing to donate $1,000 a month for an entire year toward the cause. Soon, churches and shelters across the country began inviting Austin to come to distribute food in other areas. Whereas before Austin and

6、Tad could feed 25 to 50 people at a time; now, thanks to corporate and community support, they can feed 800 to 2,000people at once.第4頁考前頂層設(shè)計英語贏在微點無微不至As for Austin, he continues to give out food, smiles, and his inspirational message of love. “It makes me feel like Im saving the day.”【語篇解讀】 這是一篇記敘文。

7、文章主要講了奧斯汀和父親一起看了一個電視節(jié)目后,奧斯汀不知道無家可歸意味著什么,但他很難過,想知道更多。于是,他的父親帶奧斯汀去了 Firehouse Ministries,這是一家為無家可歸的人提供住房、食物和其他服務的食物的道路。從此,奧斯汀走上了為無家可歸的人分發(fā)第5頁考前頂層設(shè)計英語贏在微點無微不至1How does Austin feel when seeing the TV program?A. Surprised. B. Joyful. C. Grateful. D. Unhappy.第6頁答案與解析 D 觀點態(tài)度題。由第一段中的 “I told him that the cub

8、s would be homeless for a while,” Tad says. “Austin didnt know what homelessness meant, but he was sad and wanted to know more.”( 泰德說:“我告訴他,小熊貓們會在一段時間內(nèi)無家可歸?!薄皧W斯汀不知道無家可歸意味著什么,但他很難過,想知道更多。”)可知,奧斯汀看電視節(jié)目時, 感覺很不快樂。故選 D??记绊攲釉O(shè)計英語贏在微點無微不至2Why did Tad drive Austin to the local shelter?A. To donate some money

9、 for the homeless.B. To ask for some help from the homeless.C. To teach him the meaning of homelessness. To introduce Austin to the staff there.第7頁答案與解析 C 細節(jié)理解題。由第二段中的“Seeing this as a teachable moment, Tad took Austin to the Firehouse Ministries, a local shelter that provides housing, food, and oth

10、er services for homeless men.”(泰德認為這是一個值得教導的時刻,他帶奧斯汀去了 Firehouse Ministries,這是一家為無家可歸的人提供住房、食物和其他服務的 )可知,泰德開車送奧斯汀去當?shù)氐?,是想要教他無家可歸的意義,故選 C??记绊攲釉O(shè)計英語贏在微點無微不至3What does the author intend to do in Paragraph 3?A. To confirm Austins influence.B. To praise Burger Kings donation.C. To thank the communitys sup

11、portD. To convey appreciation of the homeless.第8頁考前頂層設(shè)計英語贏在微點無微不至第9頁答案與解析 A 寫作意圖題。由第三段中的“Burger King jumped aboard, agreeing to donate $1,000 a month for an entire year toward the cause. Soon, churches and shelters across the country began inviting Austin to come to distribute food in other areas. W

12、hereas before Austin and Tad could feed 25 to 50 people at a time; now, thanks to corporate and community support, they can feed 800 to 2,000 people at once.”(漢堡王也加入了這一行列,同意為這項事業(yè)每月捐款 1 000 美元,為期一年。很快,全國各地的教堂和庇護所開始邀請奧斯汀到其他地區(qū)分發(fā)食物。盡管 在以前奧斯汀和泰德一次可以提供 25 到 50 人的食物。現(xiàn)在,由于企業(yè)和社區(qū)的支持,他們可以同時提供 800 到2 000人的食物)可知

13、,作者在第三段中,確認了奧斯汀的影響力,故選 A??记绊攲釉O(shè)計英語贏在微點無微不至4What can be a suitable title for the text?A. A Teachable MomentB. A Boy Fighting Against HungerC. A Kind Family Helping the Poor. Tads Inspirational Message of Love第10頁答案與解析 B 主旨大意題。文章主要講了奧斯汀和父親一起看了一個電視節(jié)目后,奧斯汀不知道無家可歸意味著什么,但他很難過,想知道 更多。于是,他的父親帶奧斯汀去了 Firehouse

14、 Ministries,這是一家為無家可歸的人提供住房、食物和其他服務的 。從此,奧斯汀走上了為無家可歸的人分發(fā)食物的道路。這篇文章最好的題目是“一個與饑餓作的男孩”,故選 B??记绊攲釉O(shè)計英語贏在微點無微不至B(2019雅安三模)體裁:記敘文 主題語境:社會生活 難度:When I was small, my mother and I would walk to our local library in Franklin Square. As we didnt always have access to a reliable car, walking hand in hand was the

15、 most convenient way to get anywhere. It was at story time for children that both my mother and I made lasting friendships.Today, I am fortunate to live around the corner from the Gold Coast PublicLibrary in Glen Head and a short walk to the Sea Cliff Childrens Library. My 18monthold son, Colin, and

16、 I find ourselves in Sea Cliff several times a week,meetingandmakingfriends.Well,thatiswhatmanypeopledontunderstanda library is more than books; its a community.第11頁考前頂層設(shè)計英語贏在微點無微不至Sure, the library in Franklin Square was the place where I was introduced to Judy Blume novels. But it was also the pla

17、ce where I got my first email address in 1997. At the library, friends and I learned how to research colleges and search for scholarships on the Internet. The library was the place where we sometimes giggled ( 咯 咯 笑 ) too loudly, and where the librarians knew us byname. Their knowing our names wasnt

18、 a bad thing. When I came home frommy first term at Binghamton University, Mary LaRosa,Franklin Square library, offered me my first teaching job.thelibrarianatthe第12頁考前頂層設(shè)計英語贏在微點無微不至I now teach reading at Nassan Community College. My students are often amazed that they can check out books via their

19、smartphones and virtually (虛擬地) visit a variety of Long Island libraries. The app used by Nassau and Suffolk country public libraries, as well as the college library, makes their homework easier by helping them find resources. Even though they cant always easily visit their local libraries, the libr

20、ary is always with them.【語篇解讀】 本文為一篇記敘文,講述了作者兒時、學生時代及長大后與圖書館的淵源,對于作者而言圖書館不僅僅是讀書的好去處也是人們交流溝通的場所,在那里作者收獲了友誼和第一份工作。好詞積累lasting adj. 持久的; resource n.資源第13頁考前頂層設(shè)計英語贏在微點無微不至5Why does the author consider herself lucky today?A. She has become her mothers best friend.B. She has access to a reliable car now.C

21、. She can meet friends at the library.D. She lives close to libraries.第14頁答案與解析 D 細節(jié)理解題。根據(jù)第二段中的“Today, I am fortunate to live around the corner from the Gold Coast Public Library in Glen Head and a short walk to the Sea Cliff Childrens Library.”可知,作者認為自己住的地方離 the Gold Coast Public Library 和 the Sea

22、Cliff Childrens Library 很近是很幸運的。故D 項正確。考前頂層設(shè)計英語贏在微點無微不至6What does the underlined word “that” in Paragraph 2 refer to?A. Socializing in a library.B. Reading books in a library.C. Visiting a library with a family member.D. Building parentchild friendship in a library.第15頁答案與解析A 代詞指代題。根據(jù)畫線詞前一句“My 18mon

23、thold son, Colin, and I find ourselves in Sea Cliff several times a week, meeting and making friends.”可知,Sea Cliff 圖書館成為了作者與朋友見面及交新朋友的地方。由此推知,that 指代上一句中的“meeting and making friends”即 A 項中的 socializing (參與社交)。故 A 項正確。考前頂層設(shè)計英語贏在微點無微不至7Whatislibraries?A. Cautious.C. Doubtful.theauthorsattitudetoherstu

24、dentswayofvisitingB. Favorable.D. Disapproving.第16頁答案與解析 B 觀點態(tài)度題。根據(jù)最后一段中的“The app used by Nassau and Suffolk country public libraries, as well as the college library, makes their homework easier by helping them find resources. Even though they cant always easily visit their local libraries, the libr

25、ary is always with them.” 可知,作者認為學生們上圖書館網(wǎng)站,利用圖書館 app 的方式使他們能夠很容易地找到學習資源,雖然學生們不能經(jīng)常去圖書館看書,但是通過上網(wǎng) 圖書館一直在他們身邊。由此推知,作者對學生們訪問圖書館的方式是支 持的態(tài)度。故 B 項正確。cautious “小心的”; favorable “贊同的”; doubtful “懷疑的”; disapproving “反對的”。考前頂層設(shè)計英語贏在微點無微不至8Why does the author write the text?A. To discuss why libraries are importa

26、nt.B. To express her deep love for libraries.C. To explain how libraries change.D. To introduce her favorite libraries.第17頁答案與解析 B 寫作意圖題。通讀全文可知,文章講述了作者從孩提時代起就與圖書館結(jié)下的不解之緣,作者在圖書館收獲了知識、友誼和第一份工作,文中飽含了作者對圖書館深深的眷戀。故作者寫本文的目的是抒發(fā)自己對圖書館的摯愛之情。故B 項正確??记绊攲釉O(shè)計英語贏在微點無微不至C(2019大慶三模)體裁:說明文 主題語境:現(xiàn)代技術(shù) 難度:For those who

27、dream about someday living in a city powered by the sun, the future has arrived! Get a glimpse of the future by taking a closer look at “Americas first solar powered town”!Babcock Ranch, a small town in southwest Florida, proudly bears the title, “Americas first solar powered town”. The founder, Syd

28、 Kitson, hoped to prove that new construction and environmental protection can go hand in hand. With that goal in mind, his company made a 91,000acre purc hase. They then sold73,000 acres to the state of Florida with the understanding that the land would18,000becomeaprotectednaturepreserve.Theremain

29、ingacreswouldborder the preserve and become Kitsons innovative new town, Babcock Ranch.The town was designed to include 19,500 homes in 6 million square feet of commercial space.第18頁考前頂層設(shè)計英語贏在微點無微不至In order to guarantee the electricity supply needed by the town withoutusing coal, a 448acre solar far

30、m with over 300,000 solar panels was built.Todaythefarmgeneratesenoughelectricitytopowerthetownanditssurrounding area.In a ceremony on Earth Day in April 2016, Kitson unveiled his vision and his plans for a Babcock Ranch to the world for the first time. In January 2018, the first people moved into t

31、he little town.Inside their new homes, residents have the most advanced technology rightat their fingertips. Just outside their front doors, they can go to school or work and enjoy a variety of community events, all while connecting with nature.第19頁考前頂層設(shè)計英語贏在微點無微不至Kitsons hope is that many people wi

32、ll leave their cars at home and walk, bike or hail (招喊) one of the towns autonomous vehicles. Residents can walk beside scenic lakes or bike on trails that will eventually span (橫跨) around 18 kilometers.As one of the new homeowners stated, “Its a very small planet, and we want to do our part to prot

33、ect it.”【語篇解讀】 美國佛羅里達州巴布考克小鎮(zhèn)成為美國第一個全太陽能小鎮(zhèn),人們在 448 英畝的土地上放置了 30 萬塊太陽能板,在這里,所有的一切,汽車、家庭、學校、公共設(shè)施都是利用太陽能運轉(zhuǎn)的。innovative好詞積累guarantee v. 保障;get a glimpse of 瞥見,窺見熟詞生義bear vt. 擁有;具有adj. 創(chuàng)新的;革新的;第20頁考前頂層設(shè)計英語贏在微點無微不至9Paragraph 2 is developed in the pattern of .A. figures and findingsB. aims and actionsC. obj

34、ectives and opinionsD. causes and consequences第21頁答案與解析 B 寫作手法題。根據(jù)第二段第二、三句中的“The founder Syd Kitson, hoped to prove”和“With that goal in mind”可知,第二段先是介紹創(chuàng)辦人的目標;根據(jù)第四至五句中的“They then sold” “The remaining 18,000 acres would border the preserve and become” 及 “The town was designed to include”可知,第二段接著介紹開發(fā)太陽

35、能小鎮(zhèn)的具體行動。故B 項正確??记绊攲釉O(shè)計英語贏在微點無微不至10What is used to provide Babcock Ranch with enough electricity?A. A big commercial space.B. A generator using coal.C. A farm with solar panels.D. An innovative nature preserve.第22頁答案與解析 C 細節(jié)理解題。根據(jù)第三段中的“a 448acre solar farm with over 300,000 solar panels was built. To

36、day the farm generates enough electricity to power the town and its surrounding area.”可知,人們在 448 英畝的土地上放置了 30 萬塊太陽能板以保障小鎮(zhèn)的電力供應。故一座裝有太陽能板的發(fā)電站將為小鎮(zhèn)提供電。故C 項正確??记绊攲釉O(shè)計英語贏在微點無微不至11What doesmean?A. Expected.C. Supported.the underlined word“unveiled”in Paragraph 4 probablyB. Supplied.D. Exhibited.第23頁答案與解析 D

37、 詞義猜測題。根據(jù)畫線詞所在句句意可知,在 2016 年“地球日”的一個慶祝儀式上 Kitson 第一次向世人展示了自己的夢想和計劃。由此推知,畫線詞 unveiled “ ;使公之于眾”與 D 項exhibited 意思相近。故 D 項正確??记绊攲釉O(shè)計英語贏在微點無微不至12It can be inferred from the passage that .A. the building of trails in the new town is not yet finishedB. the residents in Babcock Ranch hesitate to protect the

38、 environmentC.thesmalltowndoesntprovidevehiclesinordertoprotecttheenvironmentD. transportations such as cars are free of charge in the new town第24頁答案與解析 A 推理判斷題。根據(jù)倒數(shù)第二段中的“Residents can walk beside scenic lakes or bike on trails that will eventually span ( 橫 跨 ) around 18 kilometers.”可知,在太陽能小鎮(zhèn)人們將會騎自行

39、車出行,而自行車道將會達到 18 公里長。由此推知,新鎮(zhèn)的自行車道還在修建過程中。故A 項正確??记绊攲釉O(shè)計英語贏在微點無微不至加練閱讀七選五(2019蚌埠三模)溝通難度:體裁:說明文 主題語境:人際Ifyoujustmoved,youmightbewonderingwholivesinyourneighborhood. Its always a nice surprise to learn that there are families similar 1 to your family close by.and lasting impression.Here are some tips on

40、 how to make a good firstDo a Drop and Hi. Within the first few weeks of getting settled, considerdropping a small baked cake or local treat with a card that includes your phone 2 number and name.Host Something. Once you are on a firstname basis with a few of your neighbors, consider hosting a small meet and greet event. Do something outsidelike a BBQ to keep things simple and relaxed.第25頁考前頂層設(shè)計英語贏在微點無微不至 3 Its always such a nice gesture if you help your neighbor withbringing in their garbage can or ask if you can help carry groceries

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預覽,若沒有圖紙預覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負責。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準確性、安全性和完整性, 同時也不承擔用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評論

0/150

提交評論