人教版高中英語選修七第一單元過關(guān)檢測_第1頁
人教版高中英語選修七第一單元過關(guān)檢測_第2頁
人教版高中英語選修七第一單元過關(guān)檢測_第3頁
人教版高中英語選修七第一單元過關(guān)檢測_第4頁
人教版高中英語選修七第一單元過關(guān)檢測_第5頁
免費預覽已結(jié)束,剩余3頁可下載查看

付費下載

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進行舉報或認領(lǐng)

文檔簡介

1、第一單元過關(guān)檢測(時間:90分鐘滿分:120分)I .閱讀理解(共12小題;每小題2.5分,滿分30分)A了導學號 53070004Many of us have heard of the saying:everything is possible if you can just believe.But few of us really know the power of faith and perseverance.South African swimmer Natalie du Toit embodies those virtues.Du Toit,became the first swi

2、mmer to compete in both the Olympic Games and the Paralympics(殘奧會)in Beijing.Although she finished 16th in the tough 10 km marathon in the able-bodied Games,she has collected three golds in the Paralympics so far.One of the most successful disabled athletes of all time,Natalie du Toit was already a

3、promising swimmer when she lost her leg in a motorcycle accident in 2001,at just 17.There are a lot of dark moments, “du Toit said . There are some days when I cry.But I try to remember that better days are ahead.You just go on.”Within a few months,she was back in the swimming pool.She still compete

4、s and still succeeds.The only difference is that she has switched to longer events from 200m and 400m individual medley to 800m and 1,500m freestyle to make up for her loss of speed with only one leg.But she made no adjustment to her mental outlook( 精神面貌 ).Going out in the water,it feels as if there

5、 ' s nothing wrong with me.It doesn ' t matter if you look different.You ' re still the same as everybody else because you have the same dream ”She is the owner of many world records,and she also won gold when competing against able-bodied swimmers in the 1,500 m freestyle at the All Afr

6、ica Games in 2007.But there is no magic recipe for success.It all comes down to hard work and determination . She is stubborn,which is good and bad, “said her coach Karoly Von Toros . Good for the swimming,but bad for the coach .”There is a poem that hangs on her wall that reads:The tragedy of life

7、does not lie in not reaching your goals;The tragedy of life lies in not having goals to reach for.1 .Natalie du Toit is a vivid example that .A.you are what you believeB.your biggest enemy is yourselfC.results are not so important as the processD.you must set reasonable goals or you will failB推理判斷題。

8、本文第一句就是全文的主題句,Natalie du Toit的事例正說明了這一點。A2 .The underlined word in the first paragraph means .A.makesB.createsC.representsD.introduces解析:詞義猜測題。根據(jù)文意可知 ,embody應為 表現(xiàn),體現(xiàn)”之意,故選C項。答案:C3 .According to the text,Natalie du Toit becameA.the first athlete to compete with able-bodied swimmers in the worldB.the

9、youngest disabled swimmer to break the world record in the 1,500 m freestyleC.the youngest disabled swimmer to collect three golds in a single ParalympicsD.the first swimmer to compete in both the Olympic Games and the Paralympics財匚|細節(jié)理解題。根據(jù)第二段第一句可知答案。D4 .Which of the following is the correct order

10、of the events that happened to Natalie du Toit?a.She won gold at the All Africa Games.b.She finished 16th in the tough 10 km marathon in the Olympics.c.She adjusted herself to long events.d.A motorcycle accident disabled her.A.cdabB.dcba C.dcab D.dacb而I細節(jié)理解題。由第三段可知主人公 2001年時因車禍失去了一條腿,之后她轉(zhuǎn)向?qū)λ俣?要求相對較低

11、的800米和1,500米游泳賽。由第八段可知 a發(fā)生在2007年,第二段中提到她 在2008年北京奧運會獲得了 10千米馬拉松比賽第 16名。由此可知 C項正確。答案:CB(2015課標全國n ,A)My color television has given me nothing but a headache.I was able to buy it a little over a year ago because I had my relatives give me money for my birthday instead of a lot of clothes that wouldn &

12、#39; t fit.I let a salesclerk fool me into buying a discontinued model.I realized this a day later,when I saw newspaper advertisements for the set at seventy-five dollars less than I had paid.The set worked so beautifully when I first got it home that I would keep it on until stations signed off for

13、 the night.Fortunately,I didn ' t get any channels showing all-night movies or I would never have gotten to bed.Then I started developing a problem with the set that involved static( 靜電)noise.For some reason,when certain shows switched into a commercial,a loud noise would sound for a few seconds

14、.Gradually,this noise began to appear during a show,and to get rid of it,I had to change to another channel and then change it back.Sometimes this technique would not work,and I had to pick up the set and shake it to remove the sound.I actually began to build up my arm muscles( 肌 肉)shaking my set.Wh

15、en neither of these methods removed the static noise,I would sit helplessly and wait for the noise to go away.At last I ended up hitting the set with my fist,and it stopped working altogether.My trip to the repair shop cost me $62,and the set is working well now,but I keep expecting more trouble.5 .

16、Why did the author say he was fooled into buying the TV set?A.He got an older model than he had expected.B.He couldn ' t return it when it was broken.C.He could have bought it at a lower price.D.He failed to find any movie shows on it.解析:細節(jié)理解題。由第一段第四句realized this a day later,when I saw newspape

17、radvertisements for the set at seventy-five dollars less than I had paid .可知,作者之所以說自己是 被欺騙購買那臺電視機是因為他本可以用更低的價格購買它。故選 C項。答案:c6 .Which of the following can best replace the phrase Signed off" in Paragraph 1?A.ended all their programsB.provided fewer channelsC.changed to commercialsD.showed all-ni

18、ght movies畫匚|詞義猜測題。由該詞組所在的句子句意 當我剛把那臺電視機帶回家時,它工作得非常 好以至于我把電視一直開著直到當晚所有的電視臺都停播節(jié)目?!笨赏浦~組sign off的含義是諄播所有的節(jié)目”。故選A項。OTa7 .How did the author finally get his TV set working again?A.By shaking and hitting it.B.By turning it on and off.C.By switching channels.D.By having it repaired.麗析|細節(jié)理解題。由最后一段第二、三句可知,當

19、最終電視機壞了的時候,作者把它送到修理店修好了。故選D項。答案:|D8 .How does the author sound when telling the story?A.Curious.B.Anxious.C.Cautious.D.Humorous.解析:推理判斷題。由第一段第一句中的headache',第二段最后一句factually began to buildup my arm muscles(肌肉)shaking my set.'以及最后段第二句中的hitting the set with myfist ”以及最后一句 "but I keep expec

20、ting more trouble .'等,可以看出作者在講述時講得非常幽答案:DCI was blind,but I was ashamed of it if it was known.I refused to use a white stick and hated asking for help.After all,I was a teenage girl,and I couldn ' t bear people to look at me and think I was not like them.I must have been a terrible danger on

21、 the roads,coming across me wandering through the traffic,motorists probably would have to step rapidly on their brakes.Apart from that,there were all sorts of disasters that used to occur on the way to and from work.One evening,I got off the bus about halfway home where I had to change buses,and as

22、 usual I ran into something, m awfully sorry, “I said and stepped forward only to run into it again.When it happened a third time,I realized I had been apologizing to a lamp post.This was just one of the stupid things that constantly happened to me.So I carried on and found the bus stop,which was a

23、request stop,where the bus wouldn ' t stop unless passengers wanted to get on or off.No one else was there and I had to try to guess if the bus had arrived.Generally in this situation,because I hated showing I was blind by asking for help,I tried to guess at the sound.Sometimes I would stop a bi

24、g lorry and stand there feeling stupid as it drew away.In the end,I usually managed to swallow my pride and ask someone at the stop for help.But on this particular evening no one joined me at the stop.It seemed that everyone had suddenly decided not to travel by bus.Of course I heard plenty of buses

25、 pass,or I thought I did.But because I had given up stopping them for fear of making a fool of myself,I let them all go by.I stood there alone for half an hour without stopping one.Then I gave up.I decided to walk on to the next stop.9 .The girl refused to ask for help because she thought.A.she migh

26、t be recognizedB.asking for help looked sillyC.she was normal and independentD.being found blind was embarrassing 解析:細節(jié)理解題。由文章第一句 f was blind,but I was ashamed of it if it was known .可知, 作者認為被別人發(fā)現(xiàn)自己是個盲人會很難為情的。答案:|D10 .After the girl got off the bus that evening,she .A.began to runB.hit a person as u

27、sualC.hit a lamp post by accidentD.was caught by something解析:細節(jié)理解題。由第二段中的 When it happened a third time,I realized I had been apologizing to a lamp post.句知作者下車后撞到的是路燈柱子。答案:C11 .At the request stop that evening,the girl .A.stopped a big lorryB.stopped the wrong busC.made no attempt to stop the busD.w

28、as not noticed by other people 解析:細節(jié)理解題。 由最后一段中的I stood there alone for half an hour without stopping one .可知,作者由于擔心判斷錯誤,當時并沒有嘗試著叫停公交車。答案:C12 .Finally the girl decided to walk to the next stop,hoping .A.to find people thereB.to find more buses thereC.to find the bus by herself thereD.to find people

29、more helpful there麗口推理判斷題。由于在這個站牌處沒有等到車,也沒有人可以求助,因此作者走向下一個站牌,希望可以在那里碰到人進行求助。答案:An.七選五(共5小題;每小題2分,滿分10分)(2016全國丙)Everyone knows that fish is good for health. 13 But it seems that many people don' t cook fish at home.Americans eat only about fifteen pounds of fish per person per year,but we eat tw

30、ice as much fish in restaurants as at home.Buying,storing,and cooking fish isn ' t difficult. 14 This text is about how to buy and cook fish in an easy way.15 Fresh fish should smell sweet:you should feel that you ' re standing at the ocean' s edge.Any fishy or strong smell means the fis

31、h isn ' t fresh. 16 When you have bought a fish and arrive home,you ' d better store the fish in the refrigerator if you don ' t cook it immediately,but fresh fish should be stored in your fridge for only a day or two.Frozen fish isn as tasty as the fresh one.There are many common method

32、s used to cook fish. 17 First,clean it and season it with your choice of spices(調(diào)料).Put the whole fish on a plate and steam it in a steam pot for 8 to 10 minutes if it weighs about one pound.(A larger one will take more time.)Then,it ' s ready to serve.A.Do not buy it.B.The easiest is to steam i

33、t.C.This is how you can do it.D.It just requires a little knowledge.E.The fish will go bad within hours.F.When buying fish,you should first smell it.G.The fats in fish are thought to help prevent heart disease.答案:|1317 GDFAB田.完形填空(共20小題;每小題1.5分,滿分30分)CII導學號 53070005(2016全國丙)When I was 13 my only pur

34、pose was to become the star on our football team.That meant 18 Miller King,who was the best 19 at our school.Football season started in September and all summer long I worked out.I carried my football everywhere for 20 .Just before September,Miller was struck by a car and lost his right arm.I went t

35、o see him after he came back from 21 .He looked very 22 ,but he didn' t cry.That season.I 23 all of Miller ' s records while he 24 the home games from the bench.We went 10-1 and I was named most valuable player, 25 I often had crazy dreams in which I was to blame for Miller ' s 26 .One a

36、fternoon.I was crossing the field to go home and saw Miller 27 going over a fence-which wasn ' t 28 to climb if you had both arms.I ' m sure I was the last person in the world he wanted to accept 29 from.But even that challenge he accepted.I 30 him move slowly over the fence.When we were fin

37、ally 31 on the other side.he said to me, You know,I didn ' t tell you this during the season.but you did 32 .Thank you for filling in for _His words freed me from my bad 34 .I thought to myself.how even without an arm he was more of a leader.Damaged but not defeated.he was 35 ahead of me.I was r

38、ight to have 36 him.From that day on,I grew 37 and a little more real. 18.A.cheering forB.beating outC.relying on D.staying with 解析:|13歲時 我”唯一的目標就是成為我”校的足球明星,那意味著 我”要擊敗米勒 金。cheer for為喝彩”;beat out擊敗”;rely on依賴,依靠”;stay with與在一起“。既然要成為足球明星,就應擊敗學校最棒的球員。故選 B項。 答案:B 19.A.coach B.student C.teacher D.playe

39、r 解析:|根據(jù)第四段第一句中的Miller's records以及第五段中米勒金的所說白話可知,米勒 金是學校最棒的運動員。故選 D項。答案:d20 .A.practiceB.show C.comfort D.pleasure而一|既然 我”想成為足球明星,就必須要加強訓練。整個夏天,我”都帶著足球四處練習。practice練習”;show展覽,演出”;comfort舒適”;pleasure樂趣,快樂”。故選A項。ST|a21 .A.schoolB.vacation C.hospital D.training解析:|由上一句可知,米勒遭遇車禍,失去了右臂。故句意為他從醫(yī)院回來后,我去

40、看他"。故選C項。答案:|C22 .A.paleB.calm C.relaxed D.ashamed而句意:他看起來非常蒼白,但是他沒有哭。一個剛遭遇車禍從醫(yī)院出來的人應該是非常虛弱的,故臉色蒼白,且與后半句中 他沒有哭”形成轉(zhuǎn)折。pale蒼白的”;calm鎮(zhèn)定的”;relaxed放松的”;ashamed簟愧的”。故選A項。答案:A23 .A.heldB.broke C.set D.tried購三I由該段第二句中 我”被命名為 最有價值球員”可推知,我”打破了米勒所有的記錄。break records打破紀錄”。故選B項。答案:B24 .A.reportedB.judged C.or

41、ganized D.watched解析:由空后的from the bench可知,遭遇車禍后的米勒未能參加比賽,只能坐在長凳上觀看主場比賽。故選 D項。report報道”;judge判斷"organize組織”;watch觀看”。答案:|D25 .A.andB.then C.but D.thus解析:|空前的內(nèi)容 我被命名為最有價值球員”和空后的內(nèi)容 我經(jīng)常做噩夢”之間存在轉(zhuǎn)折關(guān)系,故選C項。答案:|C26AdecisionB.mistake C.accident D.sacrifice我”獲得的機會與榮譽都是因為米勒發(fā)生了事故。因此 ,我”覺得心中有愧,所以常在夢中感覺米勒發(fā)生事故

42、,自己應受責備。答案:C27 .A.stuckB.hurtC.tired D.lost解析:根據(jù)第30空后的move slowly over the fence "可知 我”看到米勒在過籬笆時卡住了。stuck卡住的”;hurt受傷的”;tired疲憊的,累的”;lost迷路的,丟失的"。故選A項。答案:A28 .A.steadyB.hard C.fun D.fit解析:如果有雙臂,過籬笆是不難的。steady穩(wěn)定的”;hard困難的”;fun有趣的”;fit適合的, 勝任的"。故選B項。答案:B29 .A.praiseB.advice C.assistance

43、D.apology解析:|由于 我”取代了米勒成為球隊最棒的球員,我”認為他最不愿意接受我”的幫助。praise 贊揚”;advice 建議”;assistance 幫助”;apology 道歉”。故選 C 項。答案:C30AletB.helpedC.hadD.noticed解析:句意:我“幫助他慢慢越過了籬笆。let讓”;help幫助”;have讓,有"notice注意”。故選 B項。答案:|B31 .A.dropped B.ready C.trapped D.safe苗三|上文提到米勒在過籬笆時遇到了困難,故本句句意為當我們最終安全地到了另一邊 時"。dropped降落

44、”;ready準備好的”;trapped被困住的”;safe安全的"。故選D項。答案:|D32 .A.fineB.wrongC.quicklyD.normally而口由上一分句 在這個賽季,我沒有告訴你這一點”以及空前的but可知,本分句句意為但是你做得很棒”。故選A項。答案:A33 .A.usB.yourself C.me D.them解析:|由第四段第一句可知,以前的足球賽記錄都是米勒創(chuàng)造的,而我”打破了這些記錄。故 米勒表達的意思是:謝謝你取代了我"。fill in for 代替,頂替”。故選C項。答案:|C34 .A.memories B.ideas C.attit

45、udes D.dreams四二|由第四段最后一句可知,我”經(jīng)常在夢中感到自責。因此米勒的話讓我”從噩夢中得到解脫。memory記憶”;idea想法"attitude態(tài)度”;dream夢,夢想"。故選D項。答案:D35 .A.stillB.also C.yet D.just四二|米勒在遭遇車禍之前比我”優(yōu)秀,現(xiàn)在他沒有被命運擊敗,表明他仍舊比 我”優(yōu)秀。still仍舊”;also也”;yet怛是,還”;just僅僅,只"。故選A項。答案:A36 .A.challenged B.curedC.invitedD.admired解析:|通過上文的敘述可知,米勒是一個非常優(yōu)

46、秀的球員,故句意為 我欽佩他是正確的”。 challenge 挑戰(zhàn)"cure 治愈”;invite 邀請”;admire 欽佩”。故選 D 項。答案:D37 .A.healthier B.bigger C.cleverer D.cooler解析:|我”經(jīng)歷了這件事情之后,變得更成熟和現(xiàn)實。healthy健康的”;big大的,重要的,偉大 的”;clever聰明的”;cool涼爽的,冷靜的"。故選B項。答案:|BW可法填空(共10小題;每小題1.5分,滿分15分)L)|導學號 53070006Are you facing a situation that looks impo

47、ssible to fix?In 1969,the pollution was terrible along the Cuyahoga River near Cleveland,Ohio.It38 .(be) unimaginable that it could ever be cleaned up.The river was so polluted that it39 .(actual) caught fire and burned.Now,years later,this river is one of40.1most outstanding examples of environment

48、al cleanup.But the river wasn ' t changed in a few days 411 一 even a few months.It took years of work 421l(reduce) the industrial pollution and clean the water.Finally,that hardwork paid off and now the water in the river is 431l(clean) than ever.Maybe you are facing an impossible situation.Mayb

49、e you have a habit 441-I isdriving your family crazy.Possibly you drink too much or don ' t know how to control your credit card use.When you face such an impossible situation,don ' t you want a quick fix and something to change immediately?While there are 45.1如maze) stories of instant transformation,for most of usthe 46(change) are gradual and require a lot of effort and work,like cleaning up apolluted river.Just be 47.l(patience).答案:38.was 39.actually 40.the 41.or 42.to reduce 43.cleaner

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預覽,若沒有圖紙預覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負責。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準確性、安全性和完整性, 同時也不承擔用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評論

0/150

提交評論